Beach turnaj Soběšovice29.07.2023

Sestava: Hanka

V sezóně se odehrává několik nedělních turnajů, kde si každá dvojice sbírá body dle umístění , na konci  června  jsem ja s Romanem skončila na 4.mistě .

Sepsal(a): Hanka

Beach turnaj Soběšovice II29.07.2023

Sestava: Marcela

Pár fotek z letošního beachvolejbalového turnaje (spíše to byla série turnajů).. Soběšky 2023. Kde část startovného jde na dobrou věc... pro nadační fond Emil. Takže za mne parádní akce a povedlo se obsadit první místo s mým parťákem za tým Kdesi cosi.

Sepsal(a): Marci

Posezení k ukončení sezóny28.06.2023

Sestava: Renča, Maruška, Irenka, Miruš, Verča, Gabka, Marcelka, Martina, Adélka a Marcela

Ve středu 28. června jsme se sešly u příležitosti ukončení úspěšné volejbalové sezóny. Vedoucí našeho týmu Renča se této události ujala s profesionalitou hodnou obdivu. Nejenže přinesla pohár, ale také nám všem rozdala diplomy se symbolem čuníka! Nechyběly ani bubliny, zkrátka ukončení sezóny jak má být. Shodly jsme se, že máme opravdu skvělý tým, že se nám spolu hraje moc dobře, a že taktika příjem, náhra, smeč a trochu toho prosecca platí téměř na každého soupeře. Také oceňujeme krásné zázemí domovského týmu a podporu vedení klubu.

Byl to moc příjemný večer i za přítomnosti dvou zástupkyň týmu A.

Sportu zdar a volejbalu zvlášť.

Sepsal(a): Martina J.

18. ročník volejbalového turnaje „O pohár starosty obce Libina“24.06.2023

Sestava: Kuba, Zuzka, Jarda, Bob, Ebík, malý velký Kuba, Dan Abrhám a jako fanoušek Ondra od Bobíků.

Čekal nás těžký úkol, který se ještě nikomu v 18-ti leté historii turnaje nepodařil :). A to vyhrát potřetí v řadě a získat místo putovního poháru, pohár navždy (ne že by teda tento lapač prachu kromě malých Bobíků někdo chtěl že :)). No a i když to tak v prvním zápase nevypadalo, tak se podařilo, pohár je u Bobíků a příště už prý nemusíme jezdit :).

Sepsal(a): Zuzka

Vyhodnocení volejbalových soutěží ročníku 2022/2023 v rámci okresu Ostrava13.06.2023

Sestava: Renča Zlámalová, Mirka Vitalová a Arnošt

Vyhodnocení konané opět v areálu beachových hřišť v Beach Baru na Varenské se od nás za ženy „B“ účastnily Renča Zlámalová a Mirka Vitalová s miminkem v bříšku a za muže Arnošt. Karel se omluvil, byl mimo OVU a z družstva žen „A“ neměl nikdo zájem se účastnit. Dále zde byli předseda  MěVS   Michal Provazník za STK a rozhodčí  Ivan Štefek, za rozhodčí Petr Prusek,  Dalibor Lžičař, Petr  Košňovský a zástupci družstev žen Bašky, Polanky a za muže Bohumína. Zahájení setkání provedl  Michal Provazník, soutěž zhodnotil  Ivan Štefek. Z teplého počasí jsme pomalu přecházeli do „kosy“ a tím se průběh setkání zrychloval. Ivan Štefek všem sdělil, že začátek soutěže 2023/2024 začne 11.9.2023 a ukončení je plánované do 31.5.2024. Přihlášky do soutěže je nutno zaslat do 15.7.2023, vklad se nemění. Zástupci družstev se dohodli na zvýšení odměny rozhodčím na 300,-Kč v Ostravě a 350,-Kč mimo. Poté následovalo předání pozorností rozhodčím a předání diplomů a pohárů družstvům.  Další sezení se nekonalo, všichni lehce letně odění utíkali ze zimy domů, ani to pivo v té zimě nějak nešlo na odbyt.

Sepsal(a): Arny

Sjezd Moravy08.06.2023

Sestava: Karel, Yvona, Kuba, Zuzka, Bob, Ebik, malý velký Kuba, Ondra, Petr s dcerkou Kristýnkou, Vilda, bratr Sokol Vašek a jeho asi 20 nebo i více kolegů :)

Vše naplánoval bratr sokol Vašek Luňáček, a my se jen svezli s ním. Zakotvili jsme v kempu v kempu v Rudě nad Moravou a i když počasí nebylo úplně na opalování, tak bylo super. Zaplácali jsme i volejbal a večer pak poseděli u ohýnku. 

Sepsal(a): Zuzka

Přírustek do rodiny Korčákových25.05.2023

Sestava: Lea + Petr + Julinka

Z porodnice přišla zprávička, že se narodila holčička 25.5.2023 ve 22:31. Malá očka, jemné vlásky Julinka je důkazem naší lásky. Váží 3120g a měří 50 cm.

Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba A 3:1 (-12, 9, 22, 27)17.05.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena, Helena Blok: Martina J., Marie, Marci
Diváci: přední divák: Miri + 1

Hned na začátku zápasu nás uklidnilo, že jsme si znova zasloužily pozornost ukrajinské sázkařské komunity. Našemu věrnému sledovači jsme navíc připravily příjemnou změnu – tentokrát nemusel otáčet, protože se přišla podívat Miri. A taky nás bylo strašně hodně! Dva kousky na střídání - neobvyklé pocity pro nás! Pojďme toho využít :).

V prvním setu jsme z toho však byly spíš v šoku, nedařilo se nic a byla z toho jasná prohra. Pak naštěstí přišla změna stran a zlom v naší psychičce. Došlo nám, že tohle je poslední zápas sezóny. Pořádně jsme si proto zastřídaly, plně využily změny v postech a už to šlo jen nahoru. Čtvrtý set jsme dokonce využily úplně na max, takže v nás přes léto zůstane i nějaký ten adrenalin asi. Díky výsledku jsme tak v soutěži uhájily krásné třetí místo. Takže byla to dobrá sezóna (protože dobrý je přesně za tři :) )!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 3:0 (17, 17, 22)12.05.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Kuba Z. Blok: Fuča, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Karel
Diváci: Povzbuzoval Arnošt s mysliveckou uniformou.

Poslední odložený zápas tohoto ročníku. Soupeř se sešel v prakticky nejsilnější sestavě a my už jsme nemohli spadnout z bedny. Teoreticky jsme mohli ještě poskočit na druhé místo, ale to jsme mohli tak do stavu 14:14 v prvním setu. Pak se ukázala útočná síla soupeře a naše slabší morálka. Nehráli jsme špatně, ale soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Dneska bych pochválil Vojtu za výbornou hru a za morálku a optimismus.

Skončil další ročník soutěže MěPř. mužů. My jsme skončili na třetím místě. Gratuluju všem zúčastněným. Zároveň jsem skončil já ve funkci vedoucího družstva mužů. Ale po mně přijde novej, mladej, ale to bude sekáč pánové, ne jako já, ten se nezakecá… :). A proto bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům za dlouholetou spolupráci, sportovní přístup a výborné výkony. Což doufám bude pokračovat i nadále. Nejvíc bych chtěl poděkovat Arnoštovi, který to vše trpělivě zastřešoval, byl mi oporou a vždy mě podporoval.

Ještě jednou : DĚKUJU!  
 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Slezák (známka 1)

TJ Sokol Poruba B : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-14, -22, -11)11.05.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Gabka Smeč: Olga, Irena Blok: Marie, Marci

Zápas začal tradiční prosecovskou štamprličkou na počest narozenin Olinky, která se přidala po krátké absenci. Výborně naladěné jsme si daly za cíl to dlouho neprotahovat a urvat to ve třech setech. Začátek se vydařil, i když Maruška nemohla najít bomberovské podání z minulého týdne. Zato mě soupeřky nechaly na podání v dlouhé šňůře, i když by moje bolavá ruka ocenila opak. Ve druhém setu bylo znát, že nás mladé (a zatím nevyhrané) soupeřky trošku uspaly, takže jsme se nemohly dostat do tempa. Naštěstí jsme i tento set zvládly bez ztráty kytičky a ten třetí už byl plně v naší režii. Fanoušci sice zůstali na fotbalovém hřišti, ale tak snad někdy příště se přidají. Příští týden nás čeká poslední zápas této sezóny, tak si ho určitě užijeme. 

Sepsal(a): Irena

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 1:3 (-15, 22, -16, -14)09.05.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Karel, Vojta, Kuba Z. Blok: Kuba, Karlos Účko: David M.
Diváci: Otáčela a zápis psala Terezka.

První už být nemůžeme a tak na zápas dorazili jen opravdoví srdcaři. Už nás nebylo 12, ale jen 7. Pět minut před začátkem jsme byli v hale jen my, rozhodčí a správce. Soupeř nám rozhodně nechtěl rozkrýt karty předem. Nakonec se ale přece jen odněkud vynořilo 6 mužů v černém a mohla začít galaktická bitva. Teda zápas s míčem Gala. Zápas začal vyrovnaně ale přece jen si soupeř vypracoval čtyřbodový náskok a byl na koni. Pak přišel na servis Kuba a sundal soupeře z koně dolů. Ze servisu odcházel až po dobrých deseti kouscích. A v prvním setu bylo vymalováno. Učenlivý soupeř pak přebral naši servírovací taktiku …a bylo vymalováno. Teda 1:1. Ale i my jsme se poučili s přechodem na „servírovací stranu“ a zápas celkem v poklidném tempu dotáhli do vítězného konce.

Chválím všechny za pohodovou atmosféru na hřišti. Navíc pak Kubu za servis a Sokiho za všechno. Nahrával, útočil, bránil, servíroval (sem tam i o čáru blíže) a když nebylo co dělat, tak ležel na zemi a odpočíval.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Bohumín 2:3 (-22, -13, 22, 21, -8)04.05.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Martin P., Kuba, Kuba Z. Blok: Bob, Fuča, Karlos Účko: David M. Libero: Vojta Bez pozice: Karel
Diváci: Zapisoval Arnošt.

Soupeř v nabušené sestavě se přijel s námi poprat o první místo v tabulce. Nám k úplné nabušenosti chyběli zranění Džjura a Aleš. Tak jsme se posilnili Metaxou a šli na věc.

Celý zápas byl, jak už je u Bohumína zvykem, vyšperkován o řečnické vložky. Po prohraném druhém setu by si na nás nevsadil ani všudypřítomný ukrajinský sázkař a když sem soupeři oznámil, ať se připraví na tiebreak, tak se mi za mými zády drze smál do očí. Leč stalo se. Trošku si utavili svého nadstandardního smečaře a my pomalu  přebírali iniciativu až jsme v již zmíněném tiebreaku přebrali. Ještě jsme vedli 3:1, pak přišla chyba a pak nám ujel vlak. Škoda. Ještě to mohlo být napínavé.

Musím pochválit Fuču. Půl setu mi řval přímo do ucha aby si následně odsedl a povzbuzoval z druhého konce haly, čímž mi způsobil obrovskou úlevu. Ještě bych vyzvedl to, že jsme měli tři úplně cizí diváky. Bohužel po prvním setu odešli. Asi jim jel vlak.

No a Bohumín si tak vybojoval vítězství v celé soutěži. A ještě byli tak drzí, že se nám jeden hráč nasomroval na fotku :).

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie Ostrava 3:0 (11, 23, 11)03.05.2023

Sestava: Nahrávka: Janča O., Marcela Smeč: Adéla, Zuzka C. Blok: Lucie, Hanka
Diváci: Povzbuzovali a dali přednost před finále extraligy ve volejbale mužů: Helča s ženou, Večeřák s dcerkou, Malda a brácha od Hanky.

Poslední zápas a zároveň i domácí. Co více si přát? Asi se sejít, což byla vcelku hoňka, ale šestka se ve svinovské hale zjevila spolu s dvorním zapisovačem Verčou, tradičním rozhodčím Ivanem Štefkem a mohlo se jít na hru.

Před zahájením zápasu jsme si zopakovaly, že hrajeme na pohodu a s úsměvem. A to jsme dodržely celou hru. Hned na začátku jsme vybraly pár nebezpečných útoků, následně zahájily těžbu zlatého dolu v podobě náměstí a přitvrdily na servisu.  O vítězi prvního setu bylo rozhodnuto.

Druhý set byl podstatně vyrovnanější, soupeřky nám ukončily těžbu zlatého dolu, zlepšily se prakticky ve všem a my jsme prohrávaly 14:17. Janča, jako správná kapitánka, zavelela k oddychovému času. Po nezbytném doplnění tekutin a doplnění vzduchu do plic mé maličkosti, jsme se vrátily na kurt jako nový mančaft a dokázaly jsme stáhnout na 17:17. V té chvíli si soupeřky vzaly time a po něm nám ujely o dva body. To znamenalo jediné, že nastal čas na naše přerušení hry. Opět jsme srovnaly a začala přetahovaná o každý balón. Za stavu 24:23 pro nás si OU vzala opět time, ale tentokrát jim to nebylo nic platné, na druhou stranu přiletělo eso a set byl náš.

Soupeřky ve třetím setu nezachytily náš nástup, který byl impozantní. Lucka opět (pokolikáté už?) začala úřadovat na podání. Stav 10:1, když servis opouštěla, nám dával naději na zisk setu a tím i zápasu. To, co nám fungovalo v prvním setu, bylo opět účinné a my jsme dokráčely k vítězství.   

Tři bludišťáci zůstali doma a pátým místem se loučíme se sezónou 2022/2023. Děkuji celému týmu za vše. Janče, „kapitánce“, za rozdávání smíchu na hřišti. Evče za neskutečnou obětavost. Zuzce, že se vždy zjevila, když bylo potřeba. Katce za nadhled, kterým dokázala odlehčit napjatou atmosféru. Marci a Lucce P., že se k nám uprostřed sezóny připojili a magnifique servis. Hele za jistotu v blocích. Hance za tradičně špičkový volejbal. Janče, naší novopečené babičce, za výbornou hru a víme, že budeš nejskvělejší babička na světě. Lucce „lyžařce“ za boom útoky, ať už stála kdekoli. Pavle, že vždy byla tam, kde jsme ji potřebovaly. Ádě za orání v našem poli a přeorávání pole u soupeře. Verče za veškeré zápisy a postřehy, kterým nám přispívala do hry.

Do příští sezóny nám všem přeji stejnou pohodovou hru, skvělou partu a žádná zranění na kurtu či mimo něj!

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:0 (28, 20, 21)02.05.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata, Gabka Smeč: Irena, Helena, Marci Blok: Martina J., Marie

Historický okamžik! Bylo nás víc, než soupeřek – rovných 8. A takový počet je u nás asi stejně pravděpodobný, jako to, že uhrajete v setu 28 bodů a stejně jej nezískáte. A přesto se obojí může stát…

Poprvé se k nám totiž připojila posila Gabča G. Prý se po zápasech ráda fotí a nevadí ji hrát v šesti. No, tak to se jí u nás bude asi líbit :). I přesto, že nahrávala skvěle, a i všichni ostatní nechali na hřišti hodně mililitrů potu, první set nám těsně proklouzl někam na Polaneckou střídačku. Hned jsme proto využily možnosti prostřídat a zapojit svěží posily z naší lavičky. Svěžest se však ukázala jako nedostatečná, neboť i druhý set byl připsán soupeřkám. Měly totiž bloky, které se nám nedařilo prorazit. V podobném duchu se nesl i třetí set. I na naši straně se nějaký ten blok občas objevil (např. R. zažila svůj první bodový blok v životě), Maruška využívala techniku himalájského podání, kterou okoukala asi někde na treku (tvrdé jako, tréninkové podmínky nepálských volejbalistů), ale na Polanku to bylo prostě málo. Tentokrát nám tedy nepomohl ani uvítací Gabčin panáček – body zůstaly zaslouženě u domácích hráček.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Prusek

VK Baška : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-17, 14, 21, 16)27.04.2023

Sestava: Nahrávka: Ebik, Zuzka, Kačka Smeč: Lucie, Kačka, Zuzka C. Blok: Ebik, Helča, Lucie

Za popěvku Okolo Frýdku cestička dorazil náš tým do Frýdku na poslední venkovní zápas s Baškou s tím, že si to jdeme užít. Baška je tým, který je zárukou dobrého volejbalu a toto očekávání se naplnilo vrchovatě.

Začátek byl těžký. Katka se hned ze startu rozhodla, že potřebuje kvalitní strečink a tak zaparkovala někde (bůh ví kde) a jala se kroužit kolem místní Základní školy, ve které se zápas měl odehrát. Zbytek týmu se rozcvičoval klasicky v tělocvičně. Do toho se mé milované spoluhráčky (!) rozhodly, že budu skvělým zastupujícím kapitánem. Rozhodčí, Ruda Šrámek, mě obratem ujistil, že karty má pro mou maličkost připravené, jelikož si s mojí letorou již v minulosti užil. Evča poté úspěšně vyreklamovala výšku saka s tím, že je proklatě nízko a po následné technické pauze jsme se konečně dostaly k prvnímu setu.

První set byl veselý. Nevím čím to bylo, ale stav na ukazateli byl po třech minutách hry 9:1 pro domácí a my jsme domácí rozhodně nebyly, což bylo špatně. Naštěstí v té chvíli šla Lucka na servis a opustila ho za stavu 10:9, kdy rozložila na prvočinitele soupeřův tým svým servisem a nám zajistila oddychový čas, ve kterém jsme se chytly a už nepustily. Od této chvíle to byl opravdu skvělý volejbal, obě strany se předháněly v zákrocích v poli a je pravda, že více štěstí (jo jo Luci štěstí) jsme měly my a tento set jsme vyhrály.

Druhý set kopíroval začátek prvního, opět jsme prohrávaly. Tentokrát “jen“ 3:7, ale oproti prvnímu setu jsme tuto ztrátu nebyly schopné smazat. Soupeřky rozhodly svým servisem, který byl opravdu kvalitní a my jsme v lepším případě nebyly si schopné přihrát nebo jsme v horším posílaly balóny rovnou na ochoz. A to rozhodlo o výsledku tohoto setu.

Ve třetím jsme se chytly hned od začátku a přetahovaly jsme se o každý balón, některé zákroky by měly vstoupit do análů klubu. Např. stále neumím pochopit, jak Helča balón za anténkou trefila tak, že se zatočil k lajně, na kterou dopadl. Nebo skvělé zákroky Katky nad sítí, kdy  soupeřům sázela balóny jak mrkve na poli. Stejné umění prokázala i Evča. Opět se oba týmy předháněly, kdo je lepší v poli a dlouho to bylo nerozhodně. Ale v rozhodující fázi se štěstí přiklonilo k soupeřkám, kterým v koncovce vyšla sázka na riskující podání.

Čtvrtý set jsme opět nezachytily začátek setu a začaly stahovat náskok. Zuzka na lajně vybírala co se dalo a už to vypadalo, že je budeme mít. Jenže v téhle chvíli nás stejně jako ve druhém setu zradil příjem (to nic, do další sezóny to vylepšíme) a i když jsme potom oraly pole jak myšičky, tak Baška zaslouženě vyhrála.

Z Frýdku nepřivážíme žádného bludišťáka, ale za to jsme si výborně zahrály a zasmály. Holky díky, bylo to skvělé.  
Příští týden přivítáme na posledním zápase sezóny Slávii Ostrava.

Sepsal(a): Zuzka C.

TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava 2:3 (-19, 12, 23, -21, -12)20.04.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., Kuba Z. Blok: Fuča, Kuba, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzoval a zapisoval se sebezapřením nemocný Arnošt.

(Ne)přátelé z VŠB se vyrojili v takovém počtu, že kromě svojí šatny obsadili ještě půlku naší. Nastoupili jsme k zápasu s tradičním rivalem s odhodláním odčinit potupnou porážku z podzimní části soutěže. A hned v prvním setu se ukázalo, že pouze odhodlání nestačí. Ani my jsme nestačili. Pak přišel náš tradičně slabý druhý set. A ejhle, soupeře jsme o třídu přejeli. V přejíždění jsme pokračovali i v dalším setu až do koncovky, kdy jsme vedli až o 7 bodů. Horko těžko jsme nakonec set uhráli, i když nám cvikalo u … (tam vzadu)…  Doplácali jsme se do tiebreaku a záhy vedli 3:0, abychom vzápětí prohrávali 3:6. No ještě za stavu 12:12 sem myslel, že dva bodíky jsou na dosah. Byly, ale ne pro nás. Škoda.
Byl to náš tradiční vlnitý zápas. Chvilku dole, chvilku nahoře. Pochválil bych Sokiho za 100% útok. Naopak Dejv nebyl nějak ve své koži. Kromě toho, že se mu v útoku nedařilo, tak ani jeho kritika spoluhráčů nedosahovala obvyklé razance.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-18, 23, 27, -20, -6)19.04.2023

Sestava (domácí): Nahrávka: Ebik, Zuzka Smeč: Lucie, Zuzka C., Marcela Blok: Adéla, Hanka Sestava (hosté): Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena
Diváci: Kája, Miri, Gabi a Verča.

Vrchol jarní části sezóny je za námi a můžeme spokojeně prohlásit, že to byl moc dobrý volejbal až na tiebreak, leč nepředbíhejme.
Bez kapitánky Janči, která si léčila rýmičku, aby byla fit na hory, jsme nastoupily pod pevným vedením Marci. Bohužel to měla s námi těžké. Sebekriticky přiznávám, že jsem to začala já, když jsem si před zápasem šňupla kyslíku a kopla do sebe nějaké paraleny, takže to vypadalo, že jsem tak naspeedovaná, že to odehraju sama. Tým (snad s výjimkou Ádi, která na mě nevěřícně koukala) tomu taky věřil.  Bohužel to úplně nevyšlo a první set jsme po velké přetahované prohrály. Protože kyslík mi očividně docházel a kašel přicházel, tak se tým semknul a díky skvělým nahrávkám Evči a Zuzky S. jsme druhý set vyhrály s „pohodlným“ náskokem dvou bodů. Obě strany od druhého setu předváděly to nejlepší na téma: Jak vypadá obrana v poli. Kdyby byla divácká kulisa větší, jistě by mnohé balóny ocenily zaslouženým potleskem. Třetí set byl infarktový, to si tak jeden tým („B“) vede 24:20 a vypadá to na jeho jasné vítězství a hups je to 24:24. Zakázala jsem v timu Lucce jakékoli řeči o štěstíčku – to patří fotbalistům, s tím, že my to prostě umíme a vyhrajeme! A taky že jo, daly jsme to! Dodatečně: Luci, promiň, jasně měly jsme i štěstí :) a Hanku vzadu, která tam běhala jako čamrda. Před čtvrtým setem nás asi rozbolely nohy a nedokázaly jsem najet na tempo, které nás zdobilo předchozí tři sety, nebo alkohol na straně druhé rozproudil to nejlepší v nich a my jsme prohrály. Výjimečně jsme došly k tiebreaku, kdy nás poznamenal předchozí set a nedokázaly jsme adekvátně zareagovat na rychlý únik soupeřek a ztrátu jsme do konce setu nedohonily.      
Rozdělení bludišťáků je zcela spravedlivé a blahopřejeme sestrám sokolkám k vítězství a Martě k narozeninám!
Příští týden se podíváme za hranice okresu, do dalekého Frýdku.

Sepsal(a): Zuzka C.

Tak tohle bylo speciální! Ale co jiného bychom mohly čekat, je to přece derby…Setkání jsme proto hned zahájily oslavičkou – Martiny narozky = Martiny, bejby ;). A k tomu ještě trochu prosecca, protože nás navštívila naše emeritní členka Kája! Přijela až z Belgie a přivezla nám wafle a čokoládu. Trošku jsme ochutnaly a šlo se na věc. Ale že ta věc bude takhle fyzicky náročná, to jsme nečekaly. Takové dobré pole, jako mělo Áčko, se jen tak nevidí. Každá výměna byla nekonečná. Nám se hodně dařily hlavně bloky, ale i přesto jsme druhý set prohrály ze stavu 23:23 a ten třetí dokonce ze stavu 24:20. Navíc se nám některým už vysílením začaly trochu třepat nožičky. Naštěstí máme wafle - hrajeme dál! Čtvrtý set byl v podobném duchu. Málo který balón mířil rovnou na zem, většinou jsme si ho přehazovaly vícekrát, než horký brambor. A ty míče do levého zadního rohu nás teda pěkně vysí…štvaly! Ale protože jsme měly ještě čokoládu, troufly jsme si i na set pátý. Helči to však nestačilo a kromě čokošky aplikovala ještě bílý prášek neurčitého názvu. Ať to bylo co to bylo, podávala po něm jako bohyně. S takovou šňůrou už bylo jasný, že pátý set je náš! A to i přesto, že hra byla fakt vyrovnaná. Jenže my jsme tam měly více toho srdíčka (a bílého prášku). Na závěr jsme tak ještě Martě daly malé hobla a pak už jsme spokojeně odjely každá do svého rehabilitačního zařízení. Snad se do příště trochu vzpamatujeme …

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 3:1 (21, 18, -22, 19)12.04.2023

Sestava: Nahrávka: Ebik, Kačka Smeč: Lucie, Adéla Blok: Helča, Hanka
Diváci: Zapisovatel: Zuzka C, přítel od Ádi, Kača Sokolová (soupeř)

V letošním roce jsme měly Vratimovu co vracet, když jsme na podzim, na hřišti soupeřek těsně prohrály. První dva sety jsme zvládly dobře, soupeřky jsme do větší akce nepouštěly. Ve třetím setu jsme trošku polevily, ale v dalším i přes odborný „koučing“ trenérek soupeře, jsme už neprohrály a zápas dotáhly do vítězného konce.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba B 3:0 (22, 12, 22)05.04.2023

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Lucie, Adéla, Zuzka C., Marcela Blok: Helča, Hanka
Diváci: Verča zápis/fotograf

První domácí zápas jarní části sezóny 2022/2023 jsme odehrály proti béčku Sokola Poruba.
Zápas se odehrál v poklidném tempu, kdy hlavním mottem bylo: Vyhni se červenému dresu. Tedy liberu soupeřek, které bylo na druhé straně nejlepší hráčkou.
V prvním setu jsme spolehlivě skoro všechny balóny hrály na červený dres a místy to vypadalo, že nikdo jiný na druhé straně na příjem není.  A málem se nám to i vymstilo, když jsme v koncovce prohrávaly 18:22. Rekce byla očekáváná: Janča vzala time, Marci nám zopakovala, že červený dres skutečně nééé a způsob jakým při tom šermovala rukama, nás přesvědčil o tom, že jestli ještě jednou někdo dá balón směrem k liberu, tak by to mohla být poslední věc, kterou dneska na palubovce udělá. Zabraly jsme, uhrály v řadě 7 bodů a první set byl náš. Průběh druhého setu byl silně ovlivněn dobře uhranou koncovkou prvního setu, protihráčky se nedokázaly naladit na bojový mód prvního setu a my jsme se zvládly vyhýbat liberu. Jediné vzrušení tohoto setu bylo nešťastné podvrtnutí kotníku Lucky, která pod sítí šlápla na nohu soupeřky. Do třetího setu jsme vstupovaly s tím, že čtvrtý výjimečně hrát nechceme a v poklidném tempu jsme si dokráčely pro výhru nad nejmladším týmem soutěže. 
Doma zůstávají tři bludišťáci.
Příští týden přivítáme na domácí palubovce Vratimov.

Sepsal(a): Zuzka C.

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 1:3 (-25, 20, -22, -20)03.04.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Kuba Z. Blok: Bob, Karlos Účko: David M. Libero: Karel Bez pozice: Fuča

Na minulém zápase se nám stala divná věc. Nedopili jsme láhve, které byly doneseny. A to byly jen tři. Nějak se nám naakumulovaly svátky a narozeniny.  A tak se najednou vynořily láhve z minulého zápasu. Celkem příjemné překvapeni a pomůcka na zvednutí morálky.
Zápas měl již zavedený scénář. Vítězná koncovka prvního setu a pak mizerný druhý set. Tak sem dostal nápad. Nebudeme hrát druhé sety! Ušetříme síly a moje nervy.
Bob se konečně adaptoval na pořádnou soutěž a se Sokim předvedli několik povedených akcí. Kuba dvěma esy zakončil první set. Soki šňůrou 8 servisů zmírnil debakl ve druhém setu, ale upřímně, kdyby nepokazil devátý, mohl set dopodávat do vítězného konce. Kuba Zábran podal dobrý výkon jak na smeči, tak v poli, čímž zvýšil konkurenci na hlavním kůlu. No a vypadá to, že Dejv se uzdravil a vrátil se na účko. Na to, že nebyl omylem vůbec napsaný na soupisce hrál až až. Čili samá pozitiva.
A abych taky něco sepsul musím napsat, že se mi dnes bloky zdály prostupnější než jindy.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 3:2 (24, 23, -13, -15, 8)30.03.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Bob, Vojta, Kuba Z. Blok: Fuča, Karlos Účko: Kuba Libero: David M. Bez pozice: Karel
Diváci: Povzbuzoval a zapisoval Arnošt.

Po dlouhé době jsme se sešli k zápasu a čekal nás nevyzpytatelný soupeř SOU. Dejv ještě doléčoval lýtko, Fuča přišel po létech, Džjuru máme bohužel stále na marodce a tak jsme v sestavě improvizovali. Ale přece jen nějaká forma podpory byla. Arnošt, Dejv a Fuča  donesli po lahvince a tak aspoň základní hladinka se vytvořila. Taky přišel náš nový spoluhráč Kuba Zábran aby viděl, že to s námi není jednoduché.
Celý první set jsme prohrávali. Dokonce 11:18 a za stavu 21:24 jsme si brali timeout. Pak se něco stalo a my jsme set vyhráli. Což naši pokleslou morálku trochu povzneslo a vydrželo to i do setu druhého. Další dva sety komentovat nebudu. Mám asi okno. Nicméně do tiebreaku jsme nastoupili s odhodláním a se sestavou s nejlepšího druhého setu. A začátek nám vyšel. Nahráli  jsme si v úvodu dostatečný náskok který jsme udrželi až do vítězného konce.
Vytvořili jsme rekord v počtu kapitánů. Za zápas jsme jich měli 5 až 6 a každý si stavěl svojí sestavu.  Kupodivu nikdo se s nikým neshodl. Příště si asi hodíme kostkou kdo kde bude stát a kdo co bude hrát.
V zápase nám nějak chyběl úspěšný útok. Prosazovali se jen Kuba s Vojtou a když to Vojtovi přestalo jít, tak se naštěstí stihl vrátit do zápasu. Ale soupeř hrál výborně v obraně a v poli. Ale i celkově měly navrch obrany před útokem. Chválím rozhodčího za červenou kartu. Tu sem na našem zápase viděl asi poprvé po dvaceti letech.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie Ostrava 3:0 (15, 24, 22)29.03.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Irena, Helena Blok: Martina J., Marci
Diváci: Fanoušci, kteří férově podporovali obě strany: Raduš + René, Luki

Tento zápas proběhl pod dozorem známého ostravského hledače mladých talentovaných žen. Snad proto jsme se my, ale i soupeřky hodně snažily, aby ta hra taky trochu vypadala. René musel být jako v sedmém volejbalovém nebi, neboť výměny byly celkem kvalitní. Oba týmy držely míč ve vzduchu dost dlouho na to, aby si fanoušci přišli na své. Prostě měly jsme nohy i oči neustále na stopkách. Jen Verča měla jedno oko chvíli spíš na vodě - to když jí ho zasáhl míč. Statečně však dohrála až do konce. Myslím, že i nějaké hezké kreace tam při vybírání byly. Toto však nebylo způsobeno jenom plesovou sezónou. Proslýchá se totiž, že některé hráčky na dnešní match ladily formu na tanečním parketu Stodolní ulice. Což o to, závěrečný hrací den OVL si to jistě žádal. Ale do příště je třeba zvolit takový taneční styl, který ponechá dost energie i na zápas.

Zůstává tak jediná nezodpovězená otázka: Kde byli ukrajinští sázkaři? To už jim nejsou naše výkony dost dobré? Dozvíme se příště, snad…

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Poruba A : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -12, -19, -20)27.03.2023

Sestava: Nahrávka: Ebik, Janča O. Smeč: Lucie, Zuzka C., Marcela Blok: Adéla, Hanka

Třetí zápas jarní části sezóny 2022/2023 se odehrál v porubské Sokolovně.  Opět jsme dorazili v počtu 7 statečných, kdy náš vůdce Janča O. chtěla hrát pouze na 3 (naše) vítězné sety. Řeči jako:  Je jaro, doba zkracování, tiebreakům odzvonilo… a další nás měly namotivovat k jednoznačnému výkonu.

Snad nás tyto řeči motivovaly a na začátku prvního setu jsme vedly 1:9. Ale tato skutečnost nás  ukolébala pocitem neporazitelnosti, což se nám vzápětí vymstilo. Při stavu 16:12 jsme přemýšlely, kde jsme, k sakru, udělaly chybu. I přes veškerou naši snahu se nám nepodařilo stáhnout více než na rozdíl 2 bodů a ztráta tohoto setu byla zcela zasloužená. Před druhým setem jsme se rozhodly soupeřky rozhodit takticky: střídání, trošku zamíchání s posty a výsledkem byla fantastická jízda. Šlo nám vše, čeho jsme se dotkly. Balóny padaly na palubovku soupeře jedna radost a těch pár chybiček, které jsme udělaly, nestojí vůbec za řeč (stejně za to může nízký strop). Ve třetím setu jsme si pomohly hlavně servisem, ve kterém se celý tým předháněl, kdo dá za a) luxusnější prasátko s pádem míče hned za síť nebo za b) eso k lajně. Před čtvrtým setem jsme si řekly, že tiebreak fakt hrát nebudeme a bohumínský thriller taky není třeba opakovat. Soupeřky  sice zbraně nesložily a až do koncovky setu se nás držely, ale závěr patřil jednoznačně nám, opět jsme si pomohly servisem a soupeřovo náměstí se ukázalo jako zlatý důl, který jsme vytěžily do vítězného konce.

Z Poruby odvážíme tři bludišťáky. Holky díky, už teď se těším za týden, kdy nás čeká béčko Poruby.

Sepsal(a): Zuzka C.

TJ Sokol Svinov B : VK Baška 2:3 (-20, 23, -24, 12, -5)22.03.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

První zápas v nových dresech. Tak snad nám přinesou štěstí, ikdyž na nich nakonec nemáme prasátko (to svinovské).

Na Bašku jsme se těšily! Verča kvůli ní dokonce zrušila své školení prezentačních dovedností, tak snad nebude litovat a odprezentujeme dnes kvalitní výkon. První set byl velice rozehřívající. Hlavně teda my jsme začaly někde na bodu mrazu asi, protože jsme prohrávaly dokonce i 10:20. Naštěstí jsme dokázaly postupně zvyšovat provozní teplotu a hezkými útoky srovnat krok. Úplně největší topovka bylo však naše podání. Několik vítězných šňůr nám pomohlo k výhře ve druhém setu a na dosah byl zisk i toho třetího. Nakonec jsme však ukořistily až ten čtvrtý, a to možná i proto, že Verča prezentovala svou metodu „když dobře nahráváš, tak nemusíš vykrývat“. Je pravda, že kvalita nahrávek nakonec sehrála hlavní roli i v pátém setu. Několik těch nevydařených spustilo menší rozklad hry. A ikdyž pak opět (ve snaze zachránit situaci) zaúřadovala Verča, bylo už pozdě. Pátý set tak protekl mezi prsty, ale kdyby býval nebyl, tak bez něj by to byla bývala moc hezká odbíjená! Zatím tedy úplně jednoznačně nevíme, jestli jsou dresy šťastné nebo ne. Hodnotíme alespoň jejich kvalitu:

  • savost materiálu – středně vyhovující
  • vylézavost špíčků z trika– občasná
  • délka kraťasů – dostatečně odhalující
  • snaživost Verči při zajišťování – nadměrná
  • celkové hodnocení dresů – jednička
Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov A 1:3 (18, -22, -19, -29)14.03.2023

Sestava: Nahrávka: Janča O., Marcela Smeč: Lucie, Adéla, Zuzka C. Blok: Helča, Hanka

Druhý zápas jarní části sezóny 2022/2023 se odehrál v Bohumínské tělocvičně DDM. Začátek byl naplánován na nekřesťanskou hodinu, tedy od 20:00h. Už tato skutečnost přesvědčila naši sedmičku, že výjimečně žádný tie break nebude a vyhrajeme co nejrychleji, zároveň jsme věřily i v pomoc trenéra druhé strany, který má kouzelnou vlastnost, v klíčových chvílích rozložit vlastní tým.

První set se nám vyloženě nepovedl, stav 1:8 pro domácí, kdy jsme si nedokázaly přihrát tak, aby Janča něco (cokoli) mohla pro útočníky vymyslet byl špatným startem, který se následně přenesl do průběhu celého prvního setu. Trenér na druhé straně spolu se svým týmem měl pocit, že výhra je jejich. Nic nebylo vzdálenějšího pravdě. Ve druhém setě jsme více zariskovaly na servisu a druhá strana měla problém s příhrou. Třetí set byl tzv. na pohodu, v klidu jsme si došly k 25b a trenér holek z Bohumína byl stále klidný (musel něco zobnout, jinak si to nedovedu vysvětlit). A schylovalo se k 4 dějství. Opět jsme si řekly: Tie break ne, zahrát pořádně ano. A obě části jsme splnily. Nechaly jsme holky z Bohumína za stavu 20:15 dotáhnout na 20:20 a začala přetahovaná o každý balón. Každá strana měla svou chvíli, kdy to vypadalo, že ona vyhraje. Je pravda, že Bohumín jich měl více, ale naše zkušenost a hlavně nechuť hrát 5 setů stály za naši výhrou. Z Bohumína odvážíme tři bludišťáky.

Holky díky, jako vždy, bylo to skvělé.

Janča O. (magnifique)
Hela (božská)
Áďa (jedinečná)
Marci (úžasná)
Lucka H. (skvělá)
Hanka (diamant)
Zuzka (ta, která chodí za lajnou)

Sepsal(a): Zuzka C.

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Bohumín 3:0 (8, 22, 20)01.03.2023

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Veronika
Diváci: Fanoušci: Luki + Kvido + Vašek + pan správce haly

Zaručený recept na zisk tří bodů:

V den zápasu trochu stresu (jeden moták hlavy, loket zralý na obstřik, pokažené auto, první trimestr) + konjunkce Venuše a Jupiteru (další bude prý až 2025, 2028 a 2039) + před zápasem sražená srna (Maruška naštěstí v pohodě) + magické rozdělení skříněk (každý musí mít číslo podle svého dresu) + prosecco a zákusek na Irenčiny narozky (mňam) + nabušený fanouškovský kotel (ikdyž byli všichni jen Huje..teda Vitalovi) + správce haly na naší straně  (nejdřív se hodně snažil najít ztracený stůl a pak fandil z okna po skoro celý zápas) + soupeřův tým ve značně omlazené, ikdyž bojovné sestavě (3 hráčky + 4 cca šestnáctiletá štěňátka, které sice už umí prsty a bagr, ale ostatní údery ještě musí vypilovat – ale snažily se, šikovné budou jednou moc!) + Miruščiny běhy, a závěrečné Eso za potlesku celé haly  = VÝHRA!!!

Nevíme, jak všechny tyhle podmínky příště zopakujeme, ale dneska jsme z toho uvařily prostě dobře :). Musíme však zároveň uznat, že Bohumín nám to tentokrát hodně ulehčil!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Kunčičky, spolek : TJ Sokol Svinov 0:3 (-20, -12, -22)22.02.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, Daniel Blok: Bob, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzoval Arnošt

Kunčičky našly nový azyl v hale na zdrávce v Mariánkách. My jsme se to dozvěděli včas, ukrajinští sázkaři to ještě neví. V hale v prvním patře bylo teplo, ale trochu nízký strop. Při rozehrávání to vypadalo, že nás chce soupeř rozstřílet a tak jsme nastoupili trochu zaraženi. Ale v průběhu prvního setu jsme se otrkali a koncovka byla naše. Druhý set ovládl svým podáním Dan. Až jsme se začali na palubovce nudit. To bylo pořád: servis – bod – servis – bod... Ještěže to kompenzoval Soki tím, že pro změnu servis nedával a tím nás držel ve střehu. I třetí set jsme zvládli, i když v závěru soupeř trochu zlobil.
Tentokrát bych pochválil Dana za servis a libero za to, že s nadhledem uneslo objektivní kritiku.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 3:0 (9, 23, 25)22.02.2023

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Marie

První zápas, tak jsme raději šampáňo buchly hned před zápasem. To jsme ještě ani nevěděly, že dnes bude co slavit!

Důvod číslo 1 - Verča nám přinesla nové dresy na zkoušení. Jako pecka, akorát nám trochu kleslo sebevědomí, protože na volbě velikostí se snad projevily ty Vánoce nebo co. Anebo ne, spíš se jen výrobce zaměřil na velikosti pro asiaty. Tak snad zvládnou ušít i pár větších kousků pro svinovská prasátka :).

Důvod číslo 2 – Ve hře to bylo hodně dobrý! Hlavně závěry setů jsme teda dávaly dost s klidem, na to jak to bylo těsné. Vratimov zkoušel i nedžentlemanské chování, ale asi si nevšimli, že máme hladinku, takže takové poznámky nás nemohly rozhodit. Hodně dobré byly bloky a Marcelka klasicky pálila zásadně do debla.

A důvod číslo 3 – no ten je jasnej, prostě do třetice všeho dobrého, že Miri ;)?!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-25, 19, 22, 12)21.02.2023

Sestava:

První zápas jarní části jsme odehráli na palubovce Polanky a i přes skvělý výkon všech zúčastněných  jsme prohrály 1:3.

Hned první set dal tušit, že tradiční souboj s Polankou bude přetahovaná o každý míč a platilo to po celé tři sety, které byly zcela vyrovnané a rozhodovalo se vždy v koncovce. Teprve 4 set byl zcela jednoznačně v režii Polanky, a ta tímto setem vyhrála i celý zápas.

Musíme se ale pochválit, protože to byl dobrý zápas, kdy každá z nás do toho dala vše co uměla a hrálo se nám skvěle. Lucka H. a Marci, které se vrátily po menší mateřské pauze hrály výborně, Áďa i přes bolest v rameni šla po každém balónu jako hladový vlčák, Lucka K. se už z bloku nedostane, protože na tomhle postu jede bomby, Hanka je tradičně špičková volejbalistka - odkudkoli zahraje cokoli a  Zuzka bude absolvovat školení u Janči jak se nepřiznávat, když mává rukou u své neviditelné teče.

Holky díky za skvělý zápas!

Sepsal(a): Zuzka C.

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:2 (-22, 11, -21, 13, 7)14.02.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzoval Arnošt a Jarda Mořkovský.

Přicestovali jsme do Squash centra ve Staré Bělé v pozici lídra soutěže v dobré náladě a s narozeninovou lahví Republiky. Začali jsme dobře a vyrovnaný první set vyhráli. A podle vzoru Nebe a Dudy byl druhý set z naší strany hrozný, bez šťávy. Třetí set  jsme se vrátili na Nebe, abychom ve čtvrtém opět dostali Dudy. Ale to nebylo to nejhorší. Ve čtvrtém setu za stavu 11:22 dopadl Džjura po bloku na nohu soupeře, která se nějak octla v naší části hřiště a bylo po ftákách. S bolestivou grimasou se skácel k zemi a bylo po zápase. Následovalo dlouhé přerušení, ošetřování a dohadování. Zápas jsme už jen tak doplácali.
Džjuru jsme odvezli na pohotovost, kde na rentgenu doktoři našli zlomeninu v oblasti kotníku a noha šla do sádry.
Vlastní zápas hodnotit nebudu. I kdybychom vyhráli 3:0 tak hodnocení by bylo to nejhorší s ohledem na závěrečnou černou kaňku.
Tak jen popřeju Džjurovi brzké uzdravení bez následků a rychlou rehabilitaci.
Všem, kteří se podíleli na ošetření, pomoci, transportu a podpoře moc děkuji. Snad už se to nebude nikdy opakovat.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:1 (14, 20, -23, 18)26.01.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Daniel Blok: Džjura, Petr S., Karlos Účko: David M.
Diváci: Divák a zapisovatel: Arnošt

Jako každý zápas, tak nás první dva sety tahal hlavně Arnošt u zápisu. Bohužel Arnošt ztratil ve třetím setu síly a museli jsme hledat řešení, jak urvat poslední set, někde jinde. Jako vždy jsme řešení našli a tím bylo doplnění jontů a voltů ve skříňce. Tímto jsme získali potřebný náboj pro výhru v posledním setu a odnesení si potřebých 3 bodů. Arnošt na konci zápasu vytáhl dres a začali jsme všichni brečet, že i Karlos stárne.

Sepsal(a): Kuba
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:0 (17, 13, 20)14.12.2022

Sestava: Nahrávka: Irena, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

Dne 26.10., teda vlastně 30.11. – ne, dokonce až na třetí pokus, takže 14.12. jsme se sešly s Fryčovicemi, abychom uzavřely podzimní část přeboru. Atmosféra byla taková vesele-vánočnější, možná proto, že Marťa přinesla mandlové Amareto. Anebo možná proto, že Irenka ve městě viděla vánoční tramvaj a taky vánoční OZO popeláře :). Ve hře se nám dařilo moc, ať už to bylo vánočním kouzlem nebo snad dobrými bloky a kvalitním pokrytím pole. Prostě závěrečný zápas přesně tak, jak má být! A tak nám Ježíšek nadělil rovnou tři body. Ještě by bylo fajn, kdyby Verči Ježíšek přinesl nějakou propisku, ať si pro příště může zapisovat do diáře a nemusí na poslední chvíli rušit účast :). Ale konec dobrý - všechno dobré, tak se zase budeme těšit na jaro! Mezitím si v (nedohrané) výsledkové tabulce pěkně vychutnáme přezimování „na bedně“.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Baška : TJ Sokol Svinov B 3:1 (13, -19, 18, 20)08.12.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Irena, Marci Blok: Martina J., Marie

Tak, jako se probíhající Mistrovství světa ve fotbale pomalu blíží k velkému finále, tak i podzimní část naší soutěže už dohrává poslední zápasy. A proto jsme se sešly s Baškou, aby se rozhodlo, kdo je víc Ronaldo a může myslet na přední místa tabulky. V prvním setu to však vypadalo spíše na rychlé kopačky. Soupeřky byly neomylné a hlavně podání k nám lítalo rychlostí dobře střelené penalty (jeden rožek, druhý rožek, čistý průstřel, atd…). Pak jsme se však vzchopily a taky ukázaly, že v nás něco je. Ve čtvrtém setu to už už vypadalo, že si snad vynutíme i prodloužení v podobě tiebreaku, ale nakonec byl zápas uzavřen hned po základní hrací době. Ve sprše jsme však získaly alespoň uznání soupeřek, že to byl „nejlepší zápas sezóny“! Byla totiž fakt pěkná hra bez faulů, tak jsme odjížděly alespoň s dobrým pocitem. I když body jsme do kabiny tentokrát nepřinesly.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov B 2:3 (13, -17, 20, -26, -13)06.12.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Irena, Marci Blok: Martina J., Marie

Původní termín zápasu jsme musely zrušit, což se Bohumínu moc nelíbilo, protože na nás už zřejmě měly nachystané posily ze zámoří. A tak jsme v tomto náhradním termínu čekaly tuhý boj! A ten teda první set a půl rozhodně nebyl. No hrály si s námi jako kočky s myší! Naštěstí máme Marťu, která byla v minulém životě asi mentálním koučem. Jakmile vybrala time a promluvila nám do duše, začalo se objevovat světlo na konci tělocvičny. Bloky začaly mít parametry Velké čínské zdi a konečně jsme přestaly kazit podání. Hra tak začala být děsně vyrovnaná. My jsme ale měly lepší hlavně psychičku! Takže nás nerozhodila ani taková ta lahůdka, když jdete podávat za stavu 1:2 na sety, 23:24 ve čtvrtém, aneb „když to zkazíš, tak prohrajete celý zápas“. Zisk tohoto setu nás nakopnul ještě víc. V pátém setu už jsme tak celou dobu vedly a za skvělý týmový výkon jsme si vykřičely vítězství. Byl to jeden z nejhezčích a nejbojovnějších podzimních zápasů, ikdyž nás dostkrát málem trefilo z toho, jaké to byly nervy.  Pak už nezbývalo nic víc, než poděkovat soupeřům za férovou hru. Jo, pardon, ještě vytřít parkety! Ta radost tu dneska fakt stříkala totiž. A pak už bylo 21:50 - pravý čas se sbalit a úplně v poklidu jet domů spát. Protože s adrenalinem vyplaveným i v nehtech se usíná úplně nejlíp, že :).

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

Mikulášský volejbalový turnaj03.12.2022

Sestava: Bob, Ebik, Davča, Šplouchy, Pták, Kuba, Zuzka, Podzemák, David Malinkovič., Mrkva, David M, Irča, Vilda, Jarda/Vojta, Láďa V., Hanka, Jarda T., Moňa, Péťa D., Arnošt, Víťa, Pohádka

Jako každý rok na přelomu listopadu a prosince, tak i letos jsme uspořádali turnaj smíšenek  pro své členy, rodinné příslušníky a přátelé. Před začátkem turnaje proběhlo rozlosování lidí do 4 týmů:

  • Tým 1: Bob, Ebik, Davča, Šplouchy, Pták
  • Tým Svišti: Kuba, Zuzka, Podzemák, David Malinkovič., Mrkva
  • Tým 3: David M, Irča, Vilda, Jarda/Vojta, Láďa V., Hanka
  • Tým4: Jarda T., Moňa, Péťa D., Arnošt, Víťa, Pohádka.

Zápasy byli vyrovnané a probíhaly v přátelské atmosféře. O celkovém pořádí museli rozhodnout rozdíly bodů.

Na vedlejším hřišti válely děti, kde probíhaly gymnastické disciplíny, pingpong, florbal a další.

Na závěr byli všichni sportůjící i osádka bufetu obměněni. Poté jsme se sešli vespolečenské místnosti, kde jsme doplnili energii a jonty a na to rozjeli kytaru Davča s Podzemákem

Sepsal(a): Kuba

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 3:0 (20, 14, 22)01.12.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba Blok: Bob, Karlos Účko: David M.
Diváci: zapisovatel Arnošt

Oba týmy se sešli s 6 hráči a trochu tím trpěla divácká atmosféra, ale nám to nevadilo, protože oslavenec Vojta v šatně vytáhl tajnou zbraň Jagera a zavelel 3 sety a dost. S tímpto povoleným dopingem jsme nastoupili plni sebevědomí do zápasu. Všichni na Vojtovi viděli jeho chuť do hry a vedl nás skvělými útoky. Ostatní také skoro nechybovali a v uvolněném tempu jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Stará Bělá se trápila hlavně v útoku a na příjmu.

Sepsal(a): Kuba
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

USK Slávie Ostrava : TJ Sokol Svinov A 3:2 (20, -21, -28, 16, 7)30.11.2022

Sestava: Nahrávka: Ebik, Kačka Smeč: Jana D., Adéla Blok: Hanka, Lucka K.

Na poslední zápas podzimní části jsme se sešly na palubovce Ostravské univerzity. Zápas začínal pozdě večer ,tak jsme doufaly, že nás  nebude opět čekat pětisetová bitva. Bohužel jsme si to nemohly odpustit. Než jsme se zorientovaly na hřišti, popasovaly se s přešlapy u podání, nízkými stropy, už jsme prohrávaly 0:1. Když jsme se s tím srovnaly, podařilo se nám urvat další dva sety. Ve čtvrtém se nám nepodařilo dobře přijmout, nahrát a tím pádem i zaútočit. Set jsme prohrály, drobné neshody, úbytek sil a taky tento nevyhraný set nám prohrál  i tie-break. Je to škoda, protože  k výhře chybělo málo. Nevadí, věřím, že v jarní části budeme úspěšnější.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Bohumín 3:2 (-23, 21, 10, -23, 6)23.11.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Jana D., Adéla, Zuzka C. Blok: Hanka, Lucka K.

Odložený zápas nám přijel zapískat Ivan Štefek a my jsme se sešly v sestavě: Áďa, Hanka, Janča D., Janča O., Katka, Lucka, Zuzka C.

První set jsme prohrály s nejtěsnějším rozdílem dvou bodů, holky s Bohumína moc hezky podávaly a jedna z nich nám nedovolila kvalitně přihrát a nahrála Bohumínu 10 bodů. Poté jsme mocně stahovaly, a i když to nevyšlo, tak jsme cítily, že to půjde. Hned druhý a zvlášť třetí set jsme to i dokázaly realizovat a řekla bych, že nám to fakt šlo. Čtvrtý set jsme prohrály a Bohumín srovnal na 2:2. Ale i tak jsme cítily, že výhra je jen a jen v našich rukách. V té chvíli nám pomohl i trenér soupeřek, který úspěšnou taktikou své hráčky rozebral a zapomněl je složit.

Klasická výhra 3:2 byla opět naše.

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba B 3:0 (18, 17, 25)16.11.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Marie, Helena

Béčko proti Béčku. Ale hlavně trochu mezigenerační souboj. Soupeřky se však našeho, ehm… zkušeností příliš nezalekly a bojovaly statečně. Nás však jejich sladké mládí taky nezastrašilo a byly jsme ještě statečnější! A to hlavně ve chvílích, kdy se v hale objevovalo více rozhodčích, než právě jeden. Holky totiž panu Štefkovi radily dost, ale on se nedal a rozhodoval podle sebe, což bylo úplně nejstatečnější. Hodně nás taky uklidňovalo, že Irenka má plno energie. Nejdřív ji používala na komentování úderů po odehrání, s přibývajícím časem však zvládala komentovat už i před odehráním míče :). Za tuto aktivitu navíc ji tak udělujeme plusové body. Celkově bych pochvalu dala všem, protože jsme zvládly i dramatický závěr třetího setu a výhra tak byla naše.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : VK Baška 1:3 (-22, 10, -20, -23)09.11.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Ebik, Jana D., Zuzka C. Blok: Adéla, Lucka K.

Už dle stavu jednotlivých setů je vidět, jak to byl nesourodý zápas. První set byl docela vyrovnaný, ale bohužel nás soupeřky překvapily. Druhý set byl naprosto v naši režii. Ve třetím jsme se praly o každý míč v dost dlouhých výměnách, ale Banka Baška byla lepší v koncovce. Ve čtvrtém setu jsme už prohrávaly asi 4:12, ale postupně jsme sbíraly bod za bodem a stahovaly, pak jsme špatně otočily a šla na servis Lucka a soupeřky totálně zaskočila.. Ale bohužel naše 2 chyby v závěru za stavu 23:23 nás stály nejen se set, ale i celý zápas… Ale zahrály jsme si moc hezký volejbal a to je to nejdůležitější.. Tentokrát jsme neodcházely se svěšenou hlavou.

Sepsal(a): Jana D.

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov 2:3 (-10, -24, 22, 23, -12)08.11.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, David Blok: Bob, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Karel
Diváci: Povzbuzoval: Arnošt, Aleš.

Zápas začínal až v osm a tak jsme se sešli v hospůdce už předem a probírali taktiku. Tak jsme se do toho zabrali, že nás musel David z hospody vytáhnout. V šatně vytáhl oslavenec Kuba lahev a stanovil jasný cíl. Musíme dosud neporažený Bohumín zaříznout.

A opravdu to v prvním setu vypadalo, že hrajeme proti žáčkům. Zejména Bob měl neprůstřelný blok a stanovil si nadprůměrnou statistiku na celý ročník. Posilnili jsme se rumíkema v dobré náladě jsme přešli na „horší“ stranu. Ze žáčků se stal rovnocenný soupeř a my jsme začali tahat za kratší konec. Za stavu 18:22 pro soupeře šel na servis Kuba a razantně začal plnit závazek, že soupeře zařízneme. Koncovka byla naše a jistý bodík taky. Ve třetím setu na lepší straně si soupeř vzal tajm za stavu 20:17 pro nás a Bob prohlásil: „necháme je dotáhnout a pak je dorazíme“. A opravdu má Bob autoritu. Soupeř se okamžitě dotáhl. Ale s tou autoritou to není zase až tak horké, soupeře jsme nedorazili. Odešel nám přítah, že by alkohol? Taky soupeřův ústřední smečař začal vyzrávat na naše bloky a navíc: „ Vojto, ten poslední lehký servis do autu?“… a šlo se do tiebreaku. Ten nezačal dobře a strany jsme měnili za stavu 3:8 pro soupeře. Ale závazek je závazek. David, Kuba a Soki se nebáli těžce servírovat i nějaký ten blok se zadařil… a závazek splněn! Zvítězili jsme a zápas byl výborný.

Chválím celý tým za bojovnost a vytrvalost. Jmenovitě pak aspoň Kubu za lahev, závazek, servis. Boba za to, že překonal zdravotní problémy a jeho bloky v prvním setu byly excelentní, Davida za servis a útok z účka.

Na závěr praktická poznámka. Láhev alkoholu 0,7l je na zápas moc. Pak musíme hrát 5 setů. Myslím že 0,5l je tak akorát.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Slezák (známka 1)

TJ Sokol Poruba A : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-19, -22, -23)07.11.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena

Tentokrát jsme první úspěch večera zaznamenaly dřív, než jsme vůbec vkročily na hřiště. Gréto, no fakt jsme dokázaly přijet jen třema autama (oproti obvyklým šesti)! A pak už se to s náma naštěstí jen vezlo...Nástup do prvního setu nás však trochu vyděsil. Zdálo se, že někdo snad v šatně začal řezat na cirkulárce. Nebo že by byla první středa v měsíci a proto ta ostrá siréna? NE! To jen porubská kapitánka povzbuzuje tak silným hlasem! Postupně jsme se však na tuto zátěž hlukem aklimatizovali, a naopak jsme sílu využily zase na naší straně, a to hlavně při podání. Lítalo nám to tam krásně. K tomu se přidalo Marcelčino řádění v poli i na síti a celkově vyrovnaný týmový výkon. Marná tak byla snaha porubské hráčky č.15, která na nás útočila ze všech možných pozic. Po třech setech prostě nebylo co řešit. A to bylo jediné štěstí, protože dle skóre to vypadá, že nejpozději v pátém setu bychom mohly mít trochu problém…:)

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 3:0 (19, 25, 17)03.11.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., David Blok: Karel, Petr S., Kuba, Karlos Účko: David M.
Diváci: Zapisoval Arnošt

První překážka byl správce haly, který nás nechtěl pustit dovnitř. Prý nemáme na dnešek halu objednanou. Nicméně jsme se vetřeli dovnitř a hned otevřeli lahvinku na Karla. Nálada se zvedla, správce se nechal přesvědčit na „přesčas“ a my jsme mohli zápas odehrát..

První set proběhl celkem hladce a tak mohla lahvinka dále kolovat. Neprozřetelně jsme vystřídali dva hráče a ejhle ukázalo se, že jsme na horší straně. Začali jsme prohrávat a to až o 7 bodů. Tajm jsme si brali za stavu 2:8 a ubezpečili se, že opravdu chceme vyhrát. Trpělivě jsme stahovali a zejména David M. svým servisem ukrojil značnou část soupeřova náskoku. Do koncovky už jsme šli o bodík před soupeřem a prvním blokem v zápase ukončili druhý set. Třetí už byl podobně jako první zcela v naši režii. Nicméně zápas ukončil esem hráč, který měl 100% úspěšnost a při každém dotyku s míčem bodoval v náš prospěch. Shodou okolností to byl i oslavenec :).

Pochvala družstvu za pozitivní atmosféru a Davidovi hlavně za servis. Tentokrát se nám ale moc nedařilo blokovat.

Po zápase jsme předali výroční dres Petrovi Slavíkovi.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:0 (15, 23, 17)02.11.2022

Sestava (domácí): Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena Sestava (hosté): Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Jana D., Kačka, Lucka K. Blok: Adéla, Hanka
Diváci: Arnošt

Naše oblíbené derby je tady! A i Áčko se zřejmě těší, protože než se dostáváme na hřiště, tak holky už mají nachystanou síť, ikdyž „nejsou“ domácím týmem - za což dodatečně děkujeme! Že jde o výjimečný zápas, potvrzuje také přítomnost Arnošta! První set tak rozehráváme lehce nervózní z toho, jaké jeho úkoly jsme nesplnily. Na střídačce je Verča a ta hned čistí černé svědomí. V mezičase vybírá nové dresy, a zatímco my celkem pohodově získáváme první sadu, Verča už má objednávku skoro hotovou. Ve druhé sadě Áčko začíná tlačit na piłku. Holky servírují ostřeji, než pravá indická restaurace. Dostáváme se do skluzu a už už to vypadá, že za druhým setem budeme muset zapálit svíčku (když jsou ty Dušičky). Pak ale začínáme hrát „to svoje“. Příjem-náhra-smeč a už to frčí. Za stavu 24:23 Marťa hlásí timeout a po jasných instrukcích bere příkladně vše do vlastní smeče – na zem! Druhý set je náš. Ve třetím už jedeme na vlně a poměrně rychlou výhrou děláme radost nejen nám, ale snad i panu rozhodčímu, který dorazil i s lehkou rýmečkou. Je to srdcař! Takže za nás dobrej zápas jak Sviňa. Na závěr ještě společná fotka, které se však odmítla zúčastnit Janča Opic. No nevim nevim, já bych to Arnoštovi vysvětlovat nechtěla :).

Sepsal(a): Renata

Nejoblíbenější zápas sezóny zde, sestry sokolky proti sobě! Prostě vrchol podzimní sezóny, ten si nenechal ujít ani Arnošt a spravedlivě fandil oběma stranám a co nejlepšímu volejbalu.

První set jsme prohrály celkem snadně, o to nabuzeněji jsme nastoupily do druhého, kdy jsme dlouhou dobu vedly a vypadalo to, že srovnáme. Za stavu 24:23 pro nás si holky z „B“ vzpomněly, že existuje time out, poradily se a vyhrály. Ani ve třetím setu jsme se bohužel taky moc nevytáhly a prohra 0:3 mluví za vše. Ale máme před sebou jarní zápas, kde necháme VŠE!

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Ivan Štefek

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 3:0 (14, 18, 22)27.10.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P. Blok: Daniel, David Účko: David M. Bez pozice: Karel
Diváci: Povzbuzovala Nela.

Sešli jsme se v předvečer státního svátku a většina z nás už měla volno i od volejbalu. Navíc všichni naši blokaři odjeli asi do Prahy v očekávání, že obdrží státní vyznamenání za zásluhy. My co jsme zůstali teda žádné vyznamenání nezasloužíme. Soupeř v hojném počtu i s posilami nás přejel. Když už se nám podařilo nějaký ten bod uhrát, nedali jsme servis a se skloněnými hlavami jsme dokráčeli k porážce. Jen ve třetím setu jsme se soupeři přiblížili, ale koncovku jsme pokazili.

Na takový zápas musíme buď rychle zapomenout, nebo naopak si dobře zapamatovat, jak hrát nemáme. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 3:2 (8, 25, -16, -13, 15)25.10.2022

Sestava: Nahrávka: Ebik, Zuzka, Kačka Smeč: Janča O., Adéla, Zuzka C. Blok: Kačka, Hanka, Lucka K.
Diváci: Fandit přijela Verča, a také Jirka Mrkva s Vojtíškem a Lukáškem.

Zase pět setů, vlastně nee, jen čtyři, první set jakoby ani nebyl :(. Než jsme se rozkoukaly a zjistily, že jsme již na hřišti a dokonce se i hraje, první set pro nás nemile skončil. Nenechaly jsme se tím rozladit a řekly si takto ne! A docela to šlo. Vytvořily jsme si pěkný náskok, ale koncovku jsme nezvládly. Každá z nás si vybrala nějakou slabší chvilku a náskok byl pryč. Do dalších setů jsme udělaly čachry machry, do hry nastoupila Adélka a Hanka a následující setíky byly v naší režii. Soupeřky jsme drtily dobrým servisem a celkově se dařilo. Vydřely jsme si tiebreak, kde jsme se tahaly o každý bod, ale v koncovce nám chybělo trochu sviňského štěstíčka. 

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Poruba B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-13, -12, -9)20.10.2022

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Pavla Blok: Hanka, Lucka K.
Diváci: Verča K.

S nadupaným týmem a bouřlivé podpory z lavičky jsme doufali v nějaké body. Nakonec to bylo jednodušší než jsme si myslely a po hladkém průběhu a našem přesvědčivém výkonu jsme si odvezly celé tři body! A to je něco - to se nám od začátku sezóny povedlo jen jednou (3:1 proti Porubě A) a potom dva tie-breaky, ze kterých jsme si odvezly celkem 3 body.

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Petr Košnovský

TJ Sokol Svinov B : VK Polanka nad Odrou 1:3 (20, -15, -19, -19)19.10.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Helena, Marci Blok: Martina J., Veronika

Dá se vyhrát zápas, kde v prvním setu prohráváte už 1:11? Hmmmm... Jak už tato řečnická otázka napovídá, rozjezd zápasu nebyl úplně nejrychlejší. Naštěstí jsme postupně ze zpátečky řadily vyšší stupně a hra začala mít grády. První set se nám tak podařilo otočit a dokonce i vyhrát! Pak se však Polanka uchýlila ke změně stylu hry.  Zvolila pro nás nepříjemný útok úlivkou, či krátkým šprtnutím hned za bloky. A s touto technikou začala slavit úspěch. Nám navíc moc nešla nahrávka, takže náš útok to měl těžké…Rozhodujícím momentem celého zápasu byla zřejmě Polančina smeč tzv. „mezi nohy“. Míč mířil do zámezí, zároveň však na kolena naší nahrávačky. Ren proto chtěla s roznožkou ladně povyskočit a míč tak pustit. Bohužel, šířka jejich stehen a nedostatečné roztažení zapříčinili teč míče – soupeřky získaly bod – začátek špatného konce. Naše síly navíc ubývaly, protože v počtu šesti hráček nebylo moc prostoru k lavičkovému odpočinku. To, že si Polanka střídala hráčky ze střídačky jak ponožky, nemůžu už nazvat jinak, než naprostou provokací :). Druhý, třetí i čtvrtý set jsme tak prohrály. Boj tam byl, sranda taky, ale síly nestačily. Na závěr hracího dne však přesto proběhla menší oslavička (dodatečná narozeninová) – děkuji za dárek!

Ponaučení: „Nehraj s Polankou, nemáš-li náhradní hráčky za brankou. Chceš-li zápas přesto vyvolat, musíš šířku stehen zkontrolovat!“

Čo chýbalo?
1) bublinky (prosecco se minule osvědčilo!)
2) Irenka

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

USK Slávie Ostrava : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-16, -18, -21)12.10.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Marie, Helena

Ke smůle všech děvčat si na dnešní zápas vybrala kapitánka Marťa svou nepřítomnost (to se stává zhruba jednou za Uherský rok). Důsledkem toho se samozvaná kapitánka Renata ujala nebohého týmu a začala na něj aplikovat metodu bič, bič, bič a prosecco. K překvapení všech to velmi dobře fungovalo. Marťa má ten tým dobře vychovanej! První set jsme tak povzbuzeny bublinkami zvládly vyhrát celkem rychle. Ve druhém však prozatimní kapitánka udělala velkou chybu – náznakem, mezi serií nadávek, tým pochválila. Okamžitě došlo k hernímu útlumu, navíc bublinky začaly vyprchávat. Bylo proto třeba svolat timeout. Náplň byla jasná – zdrbat všechny na dvě doby! A ejhle, po návratu na kurt se vše zase v dobré začalo obracet. Pod občasnou palbou kapitánčiných nadávek jsme tak pohodově dohrály druhý i třetí set. Takže tvrdě se na ně musí, víme!?!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba A 3:1 (21, 16, -22, 12)12.10.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Jana D., Adéla, Zuzka C., Lucka K. Blok: Pavla, Hanka

Po prvních dvou jasných setech jsme lehce zaváhaly ve třetím, ale po dlouhé době jsme zabojovaly a ukončily zápas čtvrtým setem. Snad už jsme se to naučily a bude to tak i nadále. 

Sepsal(a): Kačka

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 1:3 (-25, 17, -20, -19)11.10.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, David Blok: Karel, Daniel, Karlos Účko: David M.
Diváci: Povzbuzovala Terezka

Sešli jsme se v podobné sestavě jako proti Polance a tak jsem byl pln optimismu. Navíc se do vratimovské sokolovny vchází přes hospodu a tak byl dobrý pocit ještě umocněn. Domácí to mají vychytané. Z výčepu přímo do tělocvičny. A jeden půllitr nám jako bonus ze startu vylili přímo do tašek na pódiu. Bohužel my jsme abstinovali. Jednak nás bylo spoustu řidičů a jednak nikdo nedonesl láhev. To možná bylo hlavní příčinou toho, že naše hra byla zpočátku bídná. První set jsme zachránili až v koncovce, kdy jsme si dvakrát vystřídali setboly. Jestliže byl první set bídný, tak druhý set byl vysloveně tragický. Jediné co nám šlo byly útrpné pohledy kdo za to může… a soupeř nám po zásluze udělil lekci. Nevím co se stalo při výměně stran, ale my jsme zvedli hlavu a soupeři se už nedařilo vše na co sáhnul. Zlepšili jsme bloky, pole a Kuba spolehlivě pokládal útoky. K němu se přidal i Vojta. Sety jsme dohráli vítězně, i když ke konci to bylo až moc bohorovné, takže soupeř snižoval. Ještěže jsme měli do koncovky trumf na střídání :).
Pochválil bych Kubu. Spolehlivě útočil, dobře servíroval a měl dobré pole. V útoku se ve 3. setu chytl i Vojta, který navíc šířil optimismus i v době kdy se nám nedařilo. Naopak nám vůbec nešel útok středem. Blokaři se nějak nemohli potkat s balonem.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:2 (-15, 24, 23, -19, 12)06.10.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., Kuba Blok: Daniel, Karlos Bez pozice: Karel, Arny
Diváci: Povzbuzovali: Nela s dědečkem.

Z Polany přijeli všichni chlapi, kteří kdy hráli nebo viděli volejbal. Mohli by klidně postavit tři družstva se dvěma libery. Určitě museli vykoupit prodejnu s dresy. Také měli 4 chlapce z kraje a dokonce i loňské 2. ligy. Stěží se vešli do šatny. To my s jedním krajánkem a celkem 8 hráči jsme působili jako chudí příbuzní. Reputaci zachraňoval Arnošt, který donesl láhev Tullamore dew k narozeninám.
Už při rozcvičování bylo znát vysoké sebevědomí soupeřů. A během prvního setu se ukázalo, že to bylo oprávněné. Nicméně jsme si vytkli smělý cíl: „Pokud v setu uhrajeme alespoň 12 bodů, můžeme si po setu dát panáka“! Povedlo se. Soupeř nakonec pokazil dva servisy a my jsme se mohli posilnit. Do druhého setu jsme udělali rozsáhlou změnu a vystřídali jednoho hráče. A ejhle, rázem bylo na palubovce úplně jiné družstvo, které dokonce v průběhu setu vedlo i o pět bodů. Vypjatou koncovku jsme zvládli a co více uhráli jsme více než 2x12 bodů - čili jsme měli nárok na dva panáky! Totéž se opakovalo i v třetím setu a tak ve čtvrtém už jsme měli slušnou náladičku. To se projevilo v koncovce setu čtvrtého, kterou jsme prohráli. Nutno říci, že k tomu dopomohlo i soupeřovo účko, které samo vystřílelo polovinu bodů soupeře. Druhou polovinu jsme soupeři dali my. A byl tu tiebreak. My jsme do něj nastoupili tentokrát po jednom panáku za 19 bodů. Zvolili jsme servis a ejhle, už jsme vedli 5:0. hráli jsme jako dobře „namazaný“ stroj. Ale mazání není vše a tak jsme o vítězství museli ještě tvrdě bojovat. Ale povedlo se. Byli jsme šťastnější i když po prvním setu by na nás nevsadili ani ukrajinští sázkaři.

Pochválil bych všechny hlavně Arnošta. Dobře nás promazal a vytrvale pozitivně fandil. Absolutorium snesou všichni zejména za morálku. A tak tady zvlášť pochválím aspoň Dana, který přišel na zápas po roce a podal výborný výkon zejména na servisu. Děkuju všem za výjimečný zážitek.
Ještě jednou gratulace Arnoštovi k narozeninám. Přejeme hlavně zdraví!

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky, spolek 3:0 (18, 20, 23)22.09.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., David Blok: Borec, Kuba, Karlos Účko: David M.
Diváci: lavička a Nela. Náhradníci: Bob, Karel, Arnošt.

Na první zápas nového ročníku jsme se sešli v 11 a lavička byla plná. O týden dříve jsme měli místo odloženého zápasu trénink a bylo nás pět. To by na lavičce nemusel nikdo sedět. No nic. Dali jsme si ještě Vildův Jägermeister a šli jsme na to. Začali jsme dobře a při Sokiho servisu jsme vedli 9:0. I když se v jednu chvíli náskok povážlivě ztenčil, nakonec jsme set přesvědčivě vyhráli. Soupeř bodoval převážně úlivkami a našimi chybami. Poprvé se dostal do vedení až v nejvyrovnanějším třetím setu, ale to nemělo dlouhého trvání. A protože jsme měli ještě půl hoďky čas, zahráli jsme ještě čtvrtý set a i ten jsme vyhráli. Takže vlastně celkový výsledek byl 4:0. Ale to mi nějak systém nesežral a trval na výsledku 3:0. 
Nakonec jsme předali narozeninový dres Davidovi.
Pochválil bych všechny za účast. Vyzdvihl bych Sokiho za servis, Vojtu za útok a Karlose za N´gapetovku – přihrávku místo - smeče čímž překvapil nejen soupeře. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 2:3 (-20, 17, 20, -18, -9)21.09.2022

Sestava: Nahrávka: Ebik, Janča O. Smeč: Jana D., Adéla Blok: Pavla, Hanka

Dne 21.9.2022 se odehrál litý boj mezi TJ Sokol Svinov A a TJ Sokol Fryčovice. Zápas to byl opravdu náročný a jak už je osudem našich talentovaných žen, opět se hrálo pět setů.
Velkým problémem bylo srovnat se s velice unikátní technikou útoků Fryčovických žen. Jejich unylé padáčky v prvním setu těžce šikanovaly naši obranu a první set padl do rukou nepřítele za stavu 20:25.
Ve druhém a třetím setu už to bylo veselejší a tým mocně povstal z popela jako Fénix a přizpůsobil se hře soupeře. Druhý set skončil stavem 25:17 a třetí set 25:20.
Je záhadou, co se dělo potom, jelikož jsme měly našlápnuto ke krásnému výsledku a připsání 3 bodů. Velkou roli v tom měla nejspíše mladá síla Fryčovického týmu, která bombardovala naše ženy těžkým a konzistentním podáním. Naše ženy v tomto setu padly za stavu 18:25.
K velké lítosti a odhodlanosti našich žen dovést tým alespoň k utržení kořisti v podobě 2 bodů, ani pátý set se jim bohužel nepodařilo otočit. Ten skončil za stavu 9:15.
Závěrem bych chtěla podotknout, že naše ženy bojovaly statečně a rvaly se o každý bod jako lvice. Bohužel bylo hotovou Sophiinou volbou, jak postavit obranu, či ji úplně vyřadit vzhledem k typu útoku, který využívá Fryčovický tým.

Sepsal(a): Veronika
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

Přírůstek do rodiny Kubínkových19.09.2022

Dne 19.9. 2022 se rozšířila volejbalová rodinka o Aničku Kubínkovou. Porodní míry jsou 3,5 kg a 50 cm. Gratulujeme!

Sepsal(a): Marťa

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 3:2 (15, 20, -20, -20, 12)14.09.2022

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Jana D., Kačka Blok: Adéla, Hanka, Lucka K.
Diváci: Zuzek a Verča

Úvodním hvizdem v podání Ivana Štefka začala pro nás na domácí palubovce sezóna 2022/2023 a hned naše první soupeřky holky z Polanky byly zárukou skvělé hry.
Zatímco na naší straně nedošlo k žádné personální úpravě, tak Polanka šáhla do mládežnických rezerv a rozhodla se, že nás tímto tahem zaskočí. Ale naše předzápasová porada (magister, šampaňské a skvělé listové taštičky – díky Luci) se vydařila a z lehkostí nám vlastní jsme jasně ovládly první dva sety. Pro třetí a čtvrtý set Polanka opět zamíchala sestavou, my jsme nestihly poradu (taštičky snězeny, šampaňské dopito a magister to nebyl schopen sám utáhnout) a tyto sety jsme prohrály.
Nastal tiebreak, po oprávněné výtce svých spoluhráček, jsem začala mohutně povzbuzovat a chodit za postranní čárou jako zkušený gauč (ano ano gauč, ne kouč). Bohužel se ukázalo, že efekt mého povzbuzování je nulový a stav při změně stran 0:8 byl hrozivý. Slabší povahy by jistě hledaly bílý ručník, ale naše heslo „Povolit a potom přitáhnout“ by mělo vstoupit do historie klubu. Stav 1:9 znamenal bod obratu a od této chvíle neexistovala cesta zpět. Na servis šla Hanka, opouštěla ho za stavu 8:10, poté Jana stav 11:12, pak Janča, rázem bylo srovnáno a již jsme Polance nedovolili ani bod. Zasloužené dva body jsou doma.

Závěrem bych chtěla jen napsat, že jsem konečně pochopila naši filozofii: Bez tiebreaku to není volejbal!
Díky holky.

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-12, -22, -21)13.09.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Olga, Irena, Marci Blok: Olga, Martina J., Helena, Marci

První zápas sezóny! S nadšením a skvělou fyzičkou se scházíme v neuvěřitelném počtu 7 hráček, to se nám v minulé sezóně nepodařilo několik měsíců. Čeká nás soupeř, s nímž si vždy sáhneme na dno svých sil (fyzických i psychických), a ne vždy to pro nás skončí vítězně. Motivace nám rozhodně nechybí, a to zejména díky Proseccu, které přinesla Olinka. Seznamujeme se s novou halou v Nové Bělé a zjišťujeme, že místa pro podání je opravdu málo. Rozhodčí nám dokonce povoluje přešlapy. Mirka nás instruuje, že každý balón tady spadne do hřiště, nebo narazí do zdi. S veselou náladou (jak jinak po vypitém Proseccu) nastupujeme do prvního setu odhodlány vyhrát 3:0. Kapitánka Marťa nás instruuje hláškou z Pelíšků: „Holky, hlavně potichu a rychle!“ Začínáme skvěle, body získáváme až podezřele snadno. Vedení si udržíme po celý set a se slušnou rezervou a značným překvapením vyhráváme.
V druhém setu nám trochu dochází dech a nedaří se nám soupeře dotáhnout, přesto dál bojujeme. Já zběsile fandím na střídačce. Držíme se v závěsu zuby nehty, a to hlavně díky kouzelné levačce Olinky, má 100% úspěšnost. A pak to přijde, koncovka a na servis nastupuje Irča. Nadhazuje si balón, jakoby právě spatřila tyranosaura rexe. Zázrakem vyškrábne podání zpod ramene a zasadí soupeři eso! Další podání stále doprovází nejistý nadhoz, o to větší problémy mají protihráčky s příjmem. Body se nám jen sypou a my otáčíme skóre a vítězíme i v druhém setu!
Nastupujeme do třetího setu a je nám jasné, že máme nečekanou příležitost ukončit souboj s Vratimovem rychle a zběsile. Verča sice nechce domů dřív, než děti usnou, přesto tým podrží a její luxusní nahrávky létají vzduchem. Jednou to zabije Marcelka, jindy já nebo Olinka, a nám stoupá adrenalin v krvi. Je to nelítostný souboj, v němž se chvíli daří nám, chvíli soupeři. Od sítě s otevřenými ústy pozorujeme, jak Mirka dosáhne téměř rychlosti světla a vybere ztracený balón a Olinka na zadní čáře vleže ze země pošle balón až k soupeřkám. Ty nevěří vlastním očím. Už jen pro tento zákrok si zasloužíme vyhrát, jinak neexistuje spravedlnost (nebo Bůh?)! A opravdu, po dlouhých výměnách a urputném boji udržíme vedení i ve třetím setu a s hlasitým pokřikem (promiň Marti, tvůj pokyn: „hlavně potichu“ jsme nezvládly dodržet) vítězíme 3:0!!!

Sepsal(a): Helena
Rozhodčí: Ivan Štefek

Přírůstek do rodiny Zuských07.09.2022

Dne 7.9. 2022 se nám rozšířila volejbalová rodinka o Amálku. Gratulujeme!

22. ročník volejbalového turnaje smíšenek "Loučení s létem Rumotour open 2022"03.09.2022

Sestava: Kača, Peggy, Fuča, Šnek, Míša Borek, David Klůz, Víťa Kussior, Arni a Soki

„Peggy, oni s tebou všichni počítají. Začíná to v pátek 2.9. a končí v neděli 4.9. Bude to jízda, tak to ber vážně!“ Na Kaču je fakt spoleh, něco jsem plácla na povolejbalovém pivu a už jsem v základu Snajprů. „Nezapomeň vzít myslivce“ zní poslední instrukce a už si to upaluju s Fučou, Arnym a Kačou na Morávku do areálu, kde jsem kdysi prožila úchvatnou dovolenou, takže vzpomínky jen jedou. Tam už na nás čekal Soki. Michal Borek se Šnečkem přijedou ráno autem.

Večerní zahřívací kolo u baru, u kytary a moudrých keců je za námi a ráno čilí jak rybičky zahajujeme první zápas turnaje. Jako správní Jánošíci v sestavě Kača, Peggy, Soki, Míša, Fuča a Arny darujeme první set družstvu, které bychom fakt měli porazit – Kalíšky II, v poměru 16:20. V druhém setu vítězíme 20:9, takže vstupujeme do dění s jedním bodem. Po tomto zápase přijeli na kolech Víťa (elektrokolo) a David (šlapací kolo). Další zápas s Venca teamem se kluci nějak prostřídali, nahrávačky to mají jisté na celou dobu. Tento zápas vyhráváme 2:0 (20:18, 20:13).

Pak se na nás vytasili Rumotour Rebels a znechutili nám volejbal obratem ze stavu 12:18 na 20:19 pro ně. No fuj, měli jsme je na lopatě. Abychom si podrželi lajnu, druhý set jim darujeme opět 20:19, ale to jsme vedli jen 16:18 Nevím, že by nervy? Nebo chuť na vepřový steak?

Po obědě místo siesty nás vyzývá další družstvo Kalíšků I. Po tomto už budou jen dva zápasy, to zvládneme. Remizovali jsme 1:1 s prohrou v první setu 17:20 a výhrou v druhém setu 20:9.

Předposlední zápas hrajeme s Turborumem - Rumotour seniors. Zvítězili jsme 2:0 . První set byl o síle vůle, sluníčko pralo do očí jak sedlák cepem, že ani tři sluneční brýle na sobě by nepomohly k vidění míče. Nakonec jsme dotáhli vedení soupeře a set ukončili  20:18 – pěkný nervák. Druhý set už byl v pohodě, slunko trápilo soupeře a konečným smečem ze středu Arny ukončil set na 20:10.

V posledním zápase porážíme jasné vítěze turnaje Sluníčka 2:0. První set se opět trápíme proti ostrému, pomalu klonícímu se sluníčku k západu, dotahujeme náskok soupeře a šťastně jsme si vydechli při posledním míči, kterým jsme set vyhráli 20:19. I když v druhém setu se trochu sluníčko schovávalo v dáli za stromy, takže to měl soupeř trochu lehčí, než my v prvním setu, jsme hráli klidněji, stále jsme si udržovali bodový náskok a dotáhli jsme to do vítězného konce 20:16.                                                                                     

A tím zamotáváme tabulku tak, že nás Karlos proklíná ještě večer. V každém případě, můj první start na Morávce nám vynesl třetí místo a spokojené pocity.

Po vyhlášení výsledků část mužstev odjela domů a zbytek se po večeři dobře bavil, za barem zaskakoval za majitelku Pavlínku na střídačku Fuča a Karlos a měli se co otáčet, neboť do korůpění vytočily dva sudy piva, zlikvidovali veškerý šnaps a k tomu se dopily i tekuté výhry a zásoby. Jedna raritka – i přes velké přemlouvání Víťi, ať už večer na kole nejede sám domů, si nedal říct a po 21 hod s mírně rozšířenými zorničkami vyrazil. Naštěstí bez újmy na zdraví šťastně dorazil domů. V neděli po snídani jsme pomohli Pavlínce vyměnit ložní prádlo a dle stavu řidičů postupně odjížděli domů.
Děkuji za pěkný zážitek, skvělou organizaci, milou společnost a za celou sobotu plnou mého milovaného volejbalu.

Ahoj příští rok.

Soustředění na Jardochatě26.08.2022

Sestava: Jaroušek, Janička, Bob+Ebik+Kuba+Onďa, Radan s Marťou, Fuča s Verčou, Kuba se Zuzkou a Šplouchy

V pátek se jako každoročně sjíždíme ve standartní sestavě těch skalních členů a ladíme formu. K večeru nás navštívil soused ze srubu Mirek Kučera a po pár panácích jsme se pozvali na sobotní prohlídku haciendy.

Sobota : Kuba se Zuzkou šli protáhnout svaly na Lysou a my jsme se rozběhli do lesa na hřiby a našli houby :). A tak jsme vyrazili na domluvenou návštěvu. Mirek nás přivítal s úsměvem na rtu, načepoval pivo a jeho přítelkyně nás provedla celým „sausforkem“. (obrovská kuchyň s výčepem, jídelnou a obývací částí s kamny, v patře pokoje, v další části bazén a sauna a pokoje pro hosty s hernou). Pak jsme poseděli na terase, ochutnali rumíka Bumbu a klobásy a v dobré náladě se vrátili na chalupu. Dali si bazén a připravili ohniště na grilování. Jaroušek zaměstnal děti i rodiče vybíjenou aby vyhládli a více se těšili na hambáče, stejky a hermoše.

A zase ta neděle :). Uklidit, vystřízlivět a hurá domů na oběd. A za rok se zase sejdem.

Sepsal(a): Fuča

2. ročník turnaje: Polanka MišMaš 2021 - Míchaný turnaj smíšených dvojic17.08.2022

Sestava: Džjura, Markéta, Anička, Ebik, Bob, Kubík, Ondrášek a Karel

Opět jsme se po roce sešli ve sportovním areálu u Dělnického domu v Polance, abychom využili ideálního plážového počasí a užili si sportování a pivka. Bohužel vyšší moc tomu chtěla, že jsme se nemohli zúčastnit v plánovaném počtu, ale i tak byl nakonec severní pól dobyt!
I tentokrát jsme vymysleli důmyslný hrací systém, ve kterém se prolínaly dvojice, později trojice až čtveřice hráčů podle prvočíselného oktokódu Kombekad. Do zápasů jsme nastupovali v pořadí: „kdo ještě může lapat po dechu-hraje“.  Výkony byly strhující, hra měla spád a vysílací stanice si podávaly branku. Když došly kombinace a síly, přesunuli jsme se do Karpatského areálu a změnili sportovní odvětví. Na řadu přišla odstřelovací puška, luk a šípy. Střílelo se intenzivně, dokud v soutěži o nejrychlejší kličku nedošly šípy, střelivo a hlavně živé terče. V mezičase jsme odklízeli potrefené a grilovali. Nevěřili byste, co vše se grilovat dá. Jídlo a únavu jsme zapíjeli jednak kupnými nápoji na zahnání žízně, jednak i domácími medovými destiláty na zlepšení již velmi dobré nálady. Na závěr jsme za odměnu pořídili fotku vítězného družstva.

Sepsal(a): Karel

Svatba Adam Zuský a Marcela Fantalová16.07.2022

Sepsal(a): Adam

Brigáda na Jardochatě24.06.2022

Sestava: Jaroušek a Janičkou, Martina a Radan Hořínkovi, Ebik, Bob, Kubík a Ondrášek Bohoňkovi, Petr, Verunka a Arnošt Fucimanovi

24.6. - pátek
Odpoledne se sjíždíme na „Jardochatu“ ve složení: Jaroušek a Janičkou, Martina a Radan Hořínkovi, Ebik, Bob, Kubík a Ondrášek Bohoňkovi, Petr, Verunka a Arnošt Fucimanovi. A co se odpoledne dělo?  Bečička naražena., lahvinka otevřena, bazén s nezvykle teplou vodou napuštěn a do toho všeho báječně zapadl mini volejbálek v podání Jarouška, Ebika a Kubíka proti Bobovi, Ondráškovi a Arnoštovi. A po vysilujícím klání jsme rozdělali oheň, započali s grilováním a dobrou baštou a samozřejmě večer se sedělo u ohně, od kterého postupně odpadávali někteří na kutě a silní jedinci jako každoročně hasili plameny v brzkých ranních hodinách.
25.6. – sobota
Cca v 1,00 hod se odebírá Radan od ohně k spánku a při posledním čůrání tak silně promočil půdu, že na ní nakonec uklouzl a vyhodil si koleno. Po snídaní kolem 10,00 hod začala brigáda. Arnošt Fuča a Bob s neunavitelnou štípačkou začali likvidovat špalky a úspěšně kolem 15 hod už nezbylo z té velké hromady nic. Radan s Marťou a Ebikem vše urovnali do dřevníku, Kubík s Ondráškem naštípali velkou zásobu třísek na podpal a navíc Janička s Ebikem se ještě postaraly o kosmetický vzhled trávníku. Takže daný úkol brigády byl beze zbytku splněn. Po krátké relaxaci jsme na přání mládeže našli ještě trochu síly a elánu do života a zahráli si fotbálek, po něm přišel na řadu bazének a společná večeře u ohně s následným spálením několika tun starého papíru a knih. Stihli jsme to jen tak tak, neboť v 20,00 nastala taková ulicha, že jsme museli zbytek večera strávit v chalupě.
26.6. – neděle
Posnídání se započalo s úklidem chalupy, se smetáním a shrabováním ohořelých papíru . V okolí to bylo jak po výbuch Vesuvu. Poté trochu oddechu, za sluníčka balení a kolem poledne odjezd domů. 

Sepsal(a): Arny