Výlet na Velkou Čantoryji28.11.2020

Sestava: Kača, Jana D., Helča, Lenka, Ebík, Zuzka a Hanka.

Stačí tak málo a tolik ustaraných dušiček si může udělat pěkný den. Za to "málo" patří velký dík Kačce Mrkvové, která vyslala na naši volejbalovou whatsapp skupinu nevinný signál, na který se nás chytlo nakonec osm. Každá z nás přispěla nějakým nápadem a tak vzniklo mnoho tipů na výšlap, ze kterých jsme si nakonec vybraly právě Čantoryji. K Janče D. naskákali v půl desáté ve Svinově do auta  tři pasažéři - já, Lenča, Hanča  a auto Kačky M. zaplnily Ebik, Zuza a Helča. Byla z toho celkem slušná výprava, kterou vedla navigace Kačky. Ta sice s obavami hlásila, že řídí jak šnek, ale nakonec se za ní zaprášilo a my ji málem nestíhaly. Helča byla po noční směně a myslím, že při tom tempu nestihla zamhouřit oko ani na chviličku, aby dohnala alespoň trošku svůj spánkový deficit.

Nýdek byl náš výchozí bod. Posilnily jsme se slivovicí, tatranským čajem a vším, co kdo měl, nehledě na smrtící bacil, kterým nás straší celý svět. Dělily jsme se o půlky, hrníčky i svačinky a chovaly se tak, jako touto dobou před rokem. Normálně.  Rozhodly jsme se, že tento výlet " covidová zubatá" vzdá, když uvidí naše odhodlání si to užít se vším všudy. Po cestě nahoru jsme funěly, dech nestíhal, jelikož bylo hooooooooodně co povídat ,-). A čím víc jsme mluvily, tím rychleji jsme šlapaly, protože probíraná témata byla více než zajímavá ,-).

Nahoře bylo otevřené okýnko s teplou polévkou a jiným občerstvením, my ale vytáhly své vlastnoručně dělané dobroty, svlékly se do našich super nových volejbalových dresů, do jejichž "výroby" Lenča vložila nejen svůj čas, ale také své srdce a vyfotily jsme se pro našeho sponzora.  Ale nejen pro něho.  Mnohokrát zde padlo jméno Arnošta, nejedna z nás si vzpomněla na jeho elán vést "distančně"  a neúnavně nejen volejbalový oddíl, ale také kroniku aj. a tak jsme mezi sebou štěbetaly, jakou bude mít radost. Snad se nám to podařilo a já si jsem jistá, že ano, protože když to těšilo nás, zaručeně to musí těšit i toho, který do tohoto klubu vložil nejen svou bezmeznou trpělivost, ale i kus svého života ,-).

Počasí bylo mlhavé, tak  jsme si výhledy tentokrát moc neužily, na druhou stranu nám to ale pěkně křupalo pod nohama a tento líbivý zvuk spojený se zimní atmosférou nám stačil k radosti.

Loučily jsme se s tím, že je třeba takové akce podniknout častěji, neboť právě ty jsou odpočinkem pro nás všechny. Při zápasech je třeba se soustředit na položení balónu do hřistě soupeře, ale teprve na horách to můžeme vše pořádně probrat a říct si vše, co máme na srdci ,-).  Doma jsem byla už o půl třetí a tak bylo stále mnoho času na plnění starostí, které aktuální události přinesly.
Snad se další taková akce podaří do Vánoc a pokud ne, tak určitě v roce 2021. Stačí si jen obout boty a "utéct" :-).

Sepsal(a): Pavla

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-18, -15, -15)08.10.2020

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Kuba, Maty Blok: Džjura, David Účko: Fuča

Na zápas jsme všichni přišli rozladěni, jelikož právě ministr gumák dutá hlava vyhlásil opatření proti Covidu a zavřel sportoviště. Asi rozhodující vliv na šíření nákazy má zápas Svinov: VŠB, protože i na jaře hned druhý den zavřeli haly na půl roku… . Ale vše se vzápětí obrátilo k lepšímu, protože Fuča vytáhl láhev hruškovice, kterou poslal Arnošt k narozeninám. 
A začali jsme hrát v očekávání dlouhého a vyrovnaného zápasu. Hráli jsme dobře, slušně jsme přijímali dobře útočili a velmi dobře bránili. A tak rozdíl ve skóre narůstal a najednou byl konec setu. Tak jsme dali další kolo hrušek a zase hráli dobře. A tak to šlo v pohodě až do konce. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že chlapci z VŠB nebyli ve své kůži a nepodali nejlepší výkon. Tak jsme dopili hrušku, dali si sprchu a jeli domů. Opět musím konstatovat že mě místní sprcha přechytračila a prostál sem notný čas bez vody než jsem objevil správné heslo.
Vyzvedávám Kubu za servis, kterým utlumil poslední záchvěvy odporu soupeře několika esy za sebou. Ale hlavně Džjuru. Ten obětavě přijel i přes zdravotní problémy a navíc podal vynikající výkon jak na síti, tak i v poli.
Tak jsme si to užili a uvidíme, kdy se zase sejdeme. Jestli za 14 dnů, nebo půl roku.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:2 (-13, 19, -16, 17, 14)07.10.2020

Sestava (domácí): Bez pozice: Olga, Martina J., Irena, Marie, Veronika, Renata, Helena Sestava (hosté): Nahrávka: Janča O. Smeč: Ebik, Kačka, Zuzka C., Lenka Blok: Helča, Pavla, Adéla, Hanka
Diváci: Rodinka Vitalová (Miruška, Lukáš, Vašík a Kvido)

K zápasu jsme nastupovaly zvesela, jednak že se zase po dlouhé době setkáváme všechny svinovačky, a také za přispění Arnoštovy zdravice v podobě lahve Metaxy u příležitosti jeho kulatin (mám pocit, že mu bylo 40?). No a jako bychom tušily, že je to zase na dlouho náš poslední zápas, museli jsme si ho užít do poslední chvilky. Po prvním setu to vypadalo, že nás áčko spláchne ve třech setech a pošle do šaten bez kapky potu, ale podařilo se nám situaci zdramatizovat a nakonec to byla pětisetová bitva a v tiebreaku nejtěsnější možný výsledek v náš prospěch.

Sepsal(a): Marie

Tento zápas se vydařil. Bylo veselo, nejen proto, že jsme průběžně požívaly  výtečný „doping“ od Arnošta k příležitosti jeho narozenin (čímž mu moc děkujeme a dodatečně mu přeji VŠE NEJLEPŠÍ za nás všechny), ale také proto, že mnoho z nás tento zápas prožíval také z pohledu aktuálního celorepublikového „covidního“ dění, kdy bylo jasné, že se jedná zase na dlouhou dobu o náš poslední volejbalový zápas. 

V prvním setu jsme se do soupeře opřely s velkou vervou, ale po té jsme se trošku začaly ztrácet a zvolnily jsme na tempu. Hra nebyla dle našich představ ani v dalších setech, kdy se nám nedařilo položit balón a zabodovat.

Různorodost a „vlnitost“ našeho výkonu  samozřejmě odpovídala  různorodosti skladby naší sestavy -  ta se s každým setem mění proto, že razíme strategii, která považuje za důležité si zahrát, nikoli vyhrát, vystřídají se tedy všechny hráčky. To ale s sebou nese určitá úskalí, se kterými se musíme vypořádat, protože si vlastně každý set zvyká každá z nás na hru s novými spoluhráčkami.

Soupeřova „šestka“ byla naopak víceméně stabilní a hrála si tak svou hru pevně ve svých kramflecích. Došly jsme až do tiebreaku, který jsme nezakončily úspěšně a mnoho z nás bojovalo se svědomím, jestli nemělo opustit hrací plochu a sednout si raději na lavičku dokud byla ještě naděje vyhrát. Je to ale teamová hra a na vině je vždy celý team – a na tom jsme se naštěstí všechny shodly :).

Sepsal(a): Pavla
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 2:3 (21, -17, 18, -19, -9)01.10.2020

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Daniel Blok: Džjura, David Účko: Fuča
Diváci: Podívat a zapisovat přišel Arnošt.

Sešli jsme se v dobré náladě jelikož jsme pogratulovali Vojtovi k přírůstku do volejbalové rodiny a hned to spláchli slivovičkou. Tak je to jasné, Max bude zdravý! Začali jsme jen po krátké rozcvičce, jelikož před námi se váleli po zemi nějací cvičenci v neidentifikovatelném sportovním odvětví.
Dobrá nálada nám vydržela celý první set. Pak nás trochu zpražil set druhý, abychom se opět na naší straně dostali do nálady… a zase zpražení. No nic jdeme do tiebreaku. Arnošt už je na infarkt, jelikož je jasné, že přetáhneme čas přes osmou hodinu  a budeme připlácet. Ke zdraví mu nepřidalo ani to, že do tiebreaku jsme vlétli jako tajfun. Než se soupeř rozkoukal, tak jsme prohrávali 7:0. Tak jsme vyměnili nahrávače a devíti body jsme aspoň odvrátili ostudu. A pak už fofrem vyklidit tělocvičnu. Arnošt nás honil jako nadmuté kozy a tak jsme si ani neudělali společnou fotku. Ve sprše se totiž zamlžila čočka.
Myslím ale, že jsme si zahráli dobře. Dokonce se nám i podařilo zapojit světelnou tabuli. Pochválil bych Dana na smeči, ale nejvíce samozřejmě Vojtu za výkon v zápase a taky o devět měsíců dříve…a slivovička taky psala!

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 2:3 (16, -18, -21, 14, -13)30.09.2020

Sestava: Nahrávka: Janča O. Smeč: Ebik, Zuzka C., Lenka Blok: Jana D., Helča, Pavla Účko: Adéla

Soupeřky přijely v dobré náladě a v hojném počtu 10. Ale v prvním setu se rozkousávaly a my na ně vlítly a s přehledem vyhrály. Bohužel v dalších 2 setech sestavu obměnily a my se nechaly zatlačit a ze hry v 1.setu nezbylo nic. Ale čtvrtý set opět byl v naší režii. Koncovka byla přetahovaná, ale nakonec soupeřky byly v tiebreaku šťastnější. I tak jsme si hezky zahrály a vybraly si nové dresy…

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:1 (20, 17, -22, 22)24.09.2020

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Maty, Daniel Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, David
Diváci: Podívat a zapisovat přišel Petr Slavík.

Hrajeme doma. I když doma. Po půlroce poprvé v naší hale takže jsme na tom byli vlastně stejně jako soupeř. Nicméně jsme měli vlastní šatnu a spoustu místa na všechno. Dokonce jsme našli i všechno potřebné vybení a pomůcky k zápasu.
Zápas se skládal ze šňůr. To znamená, že někdo si vytvořil větší náskok, aby o něj vzápětí přišel. A tak pořád dokola. Na koho přišla šňůra v koncovce, ten vyhrál. Hrálo se celkem v poklidné a bezkonfliktní náladě, kterou narušoval pouze rozhodčí svými překvapivými verdikty a následně jejich změnou.

Další poznatky:

  • Sotva někdo někoho pochválil za konkrétní činnost, vzápětí to dotyčný v té samé činnosti pokazil. Z toho plyne: nechválit-jebat!
  • Sotva někdo někoho podrobil konstruktivní kritice, vzápětí udělal sám stejnou chybu. Z toho plyne: nejebat-hrát!

Soupeř nám toho dovolil více než minule Polanka a i hra už byla místy kompaktnější. I servis nám šel podstatně lépe. Ještě tak přetrhnout dříve soupeřovic šňůry. A opět musím pochválit Matesa za hru v útoku, což se mimochodem vymyká z poznatku číslo jedna: nechválit… .
A třešničkou na dortu byla teplá voda ve sprchách.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 3)

TJ Sokol Svinov A : VK Baška 3:1 (-22, 21, 16, 14)23.09.2020

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Ebik, Zuzka C., Lenka Blok: Pavla, Adéla, Hanka

Po náročném zápase minulý týden jsme narazily na houževnaté soupeřky z Bašky. První set jsme bojovaly jsme nejen se soupeřkami, ale především s velikostí hřiště, výškou sítě, kulatostí míče, kluzkou podlahou, teplotou vzduchu, atd. První set jsme se s vnějšími podmínkami nebyly schopné poprat a prohrály jsme první set. Do druhého setu jsme prostřídaly a ejhle - zvětšilo se hriště, snížilo sako, míč padl všem do ruky...V druhém setu se nám nakonec podařilo udržet vedení a srovna na 1:1 na sety. Mezi sety jsme se demokraticky rozhodly (po odsouhlasení všech), že se vítězná sestava pro další set nezmění, Třetí set jsme holky doslova rozdrtily servisem a celým setem jsme propluly bez větších obtíží. Což holky z Bašky rozhodilo natolik, že poslední set měl velmi podobný průběh a my je porazily s velkým bodovým náskokem.
Po těhotenské pauze se k nám vrátila Kačka, která hrála neskutečně dobře, dále bych vyzdvihla Hanku, která byla neustále na špičkách a Janču, kterou Hanka poslouchá na slovo a mimo jiné dala dohromady asi 15 es.
Naše taktika nechat vítěznou sestavu se nám vyplatila, ale v příštích zápasech už se budeme střídat, nemám z toho čisté svědomí.

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 3:0 (18, 22, 15)18.09.2020

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Maty, Daniel Blok: Fuča, Džjura Účko: David

Přijeli jsme do haly v Polance a tam už pózovalo 14 domácích hráčů při focení pro Playgirl, nebo pro jiný místní plátek či nástěnku. V době korona pauzy se asi z nedostatku jiných aktivit trochu přemnožili a z krajské soutěže  jim propadli další hráči. Většina šaten byla obsazena děvčaty a tak jsme se namačkali k soupeřům, abychom vzápětí museli podepsat čestné prohlášení, že nemáme Covid 19 a že budeme respektovat „kilometrové“ rozestupy. Také Džjura přišel s tím, že si s námi pro jistotu neplácne a blokovat bude z tribuny. Soupeř se chvíli dohadoval, koho napsat na soupisku jelikož lze napsat pouze 12 hráčů. Dva naši spoluhráči od minule zhubli natolik, že dostali nové dresy od firmy „Barbie“. Ale nakonec jsme přece jenom začali hrát. Bylo vidět že Polanka je více sehraná což jsme museli dorovnávat individuálními výkony. Přece jen to ale nestačilo. Nejnadějnější z našeho pohledu na úspěch byl druhý set, kdy jsme ještě vyrovnali na 21:21, ale zásluhou vyšší moci, našich chyb a dovedností soupeře jsme  neuhráli ani tento set. Třetí set byl už byl slabší i tím, že nový nahrávač moc přesně nenahrával.
Nicméně jako pozitivní vidím, že jsme se po dlouhé době opět společně sešli na hřišti a to většinou ve zdraví. Hráli jsme nebojácně v útoku, ale trochu zakřiknutě v poli. Taky servis nám v jedné fázi zápasu odešel kamsi mimo hřiště. Chválím všechny za obětavost a vyzdvihuju Matesa za hru v útoku.
A tak závěrečnou kaňkou bylo to, že už netekla teplá voda.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

VK Baška : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-14, -21, -17)17.09.2020

Sestava: Bez pozice: Martina J., Irena, Marie, Veronika, Karolína, Renata, Helena
Diváci: Kotel ve složení Karolína-Karolínka

Na první zápas sezony jsme vyrážely natěšené po dlouhé pauze a s respektem k silnému soupeři. Někdo však na začátku zahlásil: "Holky klid, vždyť je to jen Baška," a tak se taky stalo. Celkem rychle a přesvědčivě jsme soupeře rozdrtily 3:0 a jen ve druhém setu to chvilku vypadalo, že se štěstí obrátí. Ke skvělému výkonu pomohl i divácký kotel ve složení Karolína-Karolínka.

Sepsal(a): Marie
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Horní Lhota 0:3 (-22, -24, -15)16.09.2020

Sestava: Nahrávka: Janča O. Smeč: Ebik, Zuzka C., Lenka Blok: Jana D., Hanka Účko: Adéla
Diváci: Fandit přišel Martin Večeřa.

Po přerušené sezóně Corona virem jsme se s nadšením a radostí sešly k prvnímu zápasu sezóny. Musely jsme trochu improvizovat, chyběla nám druhá nahrávačka. Adélka se perfektně zhostila postu univerzála a skládala jeden smeč za druhým. Janča perfektně téměř ze všech pozic vbíhala a rozdávala náhry na všechny strany. Přesto, že hra vypadala volejbalově, podlehly jsme soupeřkám 3:0. Zlomil nás náš ne/příjem a soupeřky téměr nic nekazily. Přesto to byl pěkný zápas a na první zápas v sezóně to byl z naší strany dobře podaný výkon.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 4)

Slavnostní 20.ročník turnaje „Loučení s létem“ Hadinka, ve stylu „RETRO“04.09.2020

Sestava: Arny, Fuča, Šnek, Míša Borek, Jirka Hermann, Honza Sokol, Kača a Olinka

Letos už po 20!!! se první zářijový víkend sešlo několik týmů volejbalových nadšenců, kteří si to od pátku 4.9. - do neděle 6.9.2020 chtěli na Morávce (Hadince) rozdat nejen pod vysokou sítí ale i na tanečním parketu či zpěvu písní. Páteční zahajovací večer zastihl všechny zúčastněné ve výborné formě. Po vzájemném velmi vřelém přivítání týmů se začaly konzumovat přivezené dobroty a vše bylo podpořeno výbornou péčí personálu chaty.

Ač bylo sobotní ráno náročné, všichni do růžova vyspaní nastoupili, aby si vyslechli zahajovací řeč a rozdělení do skupin. Přijely družstva, chlapi i holky,  kteří se před dvaceti lety turnaje poprvé  zúčastnili. Skupina A: Bahňáci, Dynamičtí Snajpři z traumačky (Arny, Fuča, Šnek, Míša Borek, Jirka Hermann, Honza Sokol,  Kača a Olinka) Kališci I. a Rumotour Senior, skupina B: Sluníčka, Rumotour Rebels, Kališci II.,Houmři. A mohlo se začít. Sluníčko svítilo, a nám se to líbilo...Dopoledne se hrály skupiny - nastoupily neskutečné "ikony" tohoto sportu - Železný dědek Arny a Myšák. Hráli jako zamlada, byli nechytatelní, na bloku excelentní, s úsměvem na rtu - neuvěřitelné!!! Po výborném obědě se začalo hrát o medaile :-) ..konečné umístění: 1. Rumotour Rebels, 2. Sluníčka, 3. Bahňáci, 4. Snajpři, 5. Kališci II, 6. Kalíšci I, 7. Houmři, 8. Rumotour Seniors. Po večeři proběhlo vyhlašování vítězů, nejlepších hráčů a děkovačka. Pak to rozjeli kytaristi a zpívali jsme až do vyčerpání hlasivek. Všichni vzpomínali na uplynulé ročníky, na spoustu hráčů – kamarádů, kteří se během těch dvaceti ročníků turnaje zůčastnili. V neděli po probuzení nás čekala vyprošťovací polévka, fouknutí do alkoholtestrů, vřelé loučení a odjezd do svých domovů.

Sepsal(a): Kača S.

Jardochata - letní soustředění29.08.2020

Sestava: Jarda, Šneček, Fuča, Kača, Ebik, Bobik, Ondík, Janička, Arny, Radan, Marťa

Dopoledne Jarda nabírá do auta „bečičky zlatého moku“, Arnošta a Janu K. a vyjíždí na chalupu. Po cestě se zastavili na občerstvení do zrekonstruovaného „Radegast šenku“ v Nošovicích. Poté dojeli na chalupu, kde Jarda s Arnoštem opravili poškozené oplocení hřiště, na které spadl pokácený smrk. Jarda se potom pustil do „plotostřižny“ a s Arnoštem vyčistili bazén.  Jana, které bylo sděleno, že hřiby nerostou, se vydala na výšlap původně jen na Ivančenu, ale nakonec zdolala Lysou horu. Odpoledne se ostrým spurtem na kolech přiřítili Bob, Ebik a Ondrášek. Trochu vydechli a hups do bazénu. A to byl ten pravý čas na naražení bečičky, neboť kolem osmnácté hodiny dorazil Fuča s Káčou a Šnečkem, včetně povolenky k vjezdu, kterou obstaral Jarda alias Rajda, jak říkával Ondrášek. Když se vrátila Jana (o kterou jsme už pomalu začínali mít strach, jestli ji nepřepadli loupežníci – nepřepadli), všichni jsme popřáli Šnečkovi k 50tým narozeninám, předali jsme mu narozeninový dres a od „paní Colombové“ hliněné, vypalované šnečky štamprdlaté. Nádherný sluneční den se chýlil k večeru a tak nastalo posezení u ohně s hašením žízně a přípitky. Jaroušek opět nevydržel do půlnoci i když si to moc přál, zato Fuču se Šnečkem vyhnala od ohně kolem třetí ráno bouřka.
Sobota 29.8
Probouzíme se do krásného slunečního dne. Káča se pustila do sekání trávy na hřišti a okolí. Bobíci si vyšli na romantickou procházku a z ní se vrátili před obědem nejen s dobrou náladou, ale i s pěknou sbírkou praváků. Mezitím přijel Radan s Martinou a zdatně vypomáhali při likvidaci 30l bečičky a nějaké té lahvičky, takže večer neodjeli, jak měli v plánu. Když Janička s Martinou a Jardou viděli hřibový úlovek, Jarda nemeškal, nalodil obě děvčata a odjeli na vyhlášené místo sběru. Za nějakou hodinku se vrátili s obrovským úlovkem hřibů – přesně vyčísleno čtyři mini pidi hříbečky (asi nezpívali, že jdou na borůvky) a náladu si museli spravit štamprličkou. Po obědě Ebik honil sekačku kolem chalupy, trochu se zkoušel golfový odpal s dopadem míčku do bazénu a pak se jako obvykle nehrál volejbálek ale tři zápasy ve vybíjené, kde všichni hráli ze všech sil, ale na Ondráška nikdo neměl a po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem. Po osvěžení v bazénu pokračovala oslava, za slunečného teplého počasí jsme přidali ještě teplo pálením roští a tím jsme provedli úklid kolem dřevníku. Večer nastalo tradiční grilování večeří, táborák a občerstvení z druhé 15l bečičky a už nevím které to v pořadí lahvičky. Bobíci a Kačka odešli po 22 hod spát, Radan s Marťou a Jankou si odskočili od ohně za svitu čelovek. Když se vrátili, bylo jim sděleno, že pivko i šnaps došel. Radana to tutově uzemnilo, stále žadonil o pivečko a že určitě ještě nějaká bečička je. Dlouho, dlouho jsme ho drželi v šachové situaci že už nic opravdu není, až začal prohlašovat, že dá za pivko 500,- Kč a že přece nemůže jít spát střízlivý. Ještě jsme ho chvíli dusili, až Janu s Martinou osvítil duch svatý, šli k výčepu a div se světe, po nastartování agregátu pivko teklo pípou i nějaká ta štamprle se našla. Tak už jsme se dlouho od srdce neřehtali, jako tuto noc. Poslední opustili táborák Fuča s Radanem a Marťou a v noci se přihnala opravdová bouřka a kolem nás další čtyři s řádným ohňostrojem.
Neděle 30.8
Opět se probouzíme do nádherného slunečného dne. Po snídani se uklízí a před obědem končí překrásné „MINI“ soustředění a jede se domů.

Sepsal(a): Arny

Kopřivnice turnaj mužů a žen15.08.2020

Sestava: Muži: Mates, Kuba, Džjura, Martin H., Karel, David, Bob. Ženy: Kača, Zuzka, Ebik, Janča, Zuzana, Hanka, Helča. Za Černé střely hrály Lea a Janča Harvišová.

Na tradiční turnaj v Kopřivnici jsme letos postavili jedno ženské a jedno mužské družstvo. Letos se zúčastnilo 12 mužských a šest ženských týmů. Ženy hrály v jedné skupině každý s každým a obsadily čtvrté místo. Muži hráli ve třech skupinách po kterých se pokračovalo systémem play-off a skončili ve čtvrtfinále tedy na 5.-8. místě. Po covidové pauze přijela družstva nadržená na volejbal v nabušených sestavách. Jen my jsme měli trochu vybušené koncovky.
Holky se celý turnaj zlepšovaly a s kvalitou soupeřek a nápojů úměrně stoupal i jejich výkon. No a ve volných chvilkách mezi zápasy ještě pečovaly o své či vypůjčené ratolesti.
Chlapi podávali výborný výkon po 88,09524% času. Škoda, že ten zbytek byly koncovky pěti setů ve kterých jsme měli na lopatě i papírově mnohem silnější soupeře. No ale snad jsme se poučili a v sezóně půjdou procenta ještě nahoru.
A jak jinak v Kopřivnici bylo opět krásné počasí.

Sepsal(a): Karel

O POHÁR STAROSTY OBCE MORÁVKA - turnaj smíšenek01.08.2020

Sestava: Bob, Jarda, Kuba, Tom, Jirka, Ebík a Kača

I letos, kdy se už na venkovních prosorách mohlo sportovat jsme se po jarním zákazu sportu účastnili tradičního turnaj a Bob, Ebik a Kačka nastoupili za družstvo Rumíků. Hrálo se ve skupinách a v té naší jsme obsadily 3 místo. K postupu nám chybělo jedno místo, takže jsme nepostoupili do dalších bojů a odjeli domů.

Sepsal(a): Arny

Brigáda na Jardochatě 12. - 14.6. 201913.06.2020

Sestava: Jarda, Bob, Ebik, Ondík, Kubík, Fuča, Verunka, Jana K., Radan, Marťa, Kuba, Zuzka, Šplouchy a Moňa.

Opět po roce jsme se zúčastnili brigády na Jardochatě. Našim hlavním úkolem bylo vybetonovat novou studnu na vodu. V příjemném počasí za dodržování pitného režimu se úkol povedlo provést. Nechybělo ani tradiční opékání, grilování a taky sportovní aktivity jako volejbal, bedminton a sekání trávy.

Sepsal(a): Bob