TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-17, 15, 20, -22, 13)12.06.2014

Sestava: Nahrávka: Trojanda Smeč: Ondys, Vojta, Víťa Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz
Diváci: Na utkání se přišlo podívat mnoho diváků (Ája, Barny, Janča, Zuzka a Kuba a další). Děkujeme.

A je to tady!!! Vrchol sezóny 2013/2014. Náš vzájemný zápas s „áčkem“. Nejoblíbenější z celého roku. Tento den je pro svinovské opravdový svátek volejbalu. V naší dvouleté kariéře v Sokolu Svinov se nám ještě ani jednou nepodařilo vyhrát na našim „áčkem“ doufejme, že se to tentokrát změní J Nutno přiznat, že se v poslední době chlapcům moc nedařilo. Důvodem je mimo jiné dlouhodobé zranění několika hráčů či velká absence na zápasech. Každopádně dnes si jich čas udělalo dost. I nám se podařilo konečně přimět Víťu, aby si přišel zahrát. Tento nezbedník byl všeho všudy na dvou našich zápasech. Každopádně dnes přišel a byl užitečný. Do prvního setu vstoupily oba týmy s úsměvem. Nebylo ani velkým překvapení, že se nám první set podařilo prohrát 17:25. Druhý set byl však úplně jiné kafe. Dali jsme do toho všechno a to se také vyplatilo, set jsme vyhráli s přehledem 25:15. Po mezisetovém posilnění hopsinkovou šťávou (myslivcem) jsme byli ve třetím setu vždy před soupeřem o krok napřed. Tomu se náš malý náskok nepodařilo dohnat a my set vyhráli 25:20. ANO, minimálně tiebreak je náš!!!! Čtvrtý set jsme díky opojení trochu vypustili a takoví zkušení borci jako naše „áčko“ toho okamžitě využili a otočili stav ve svůj prospěch, set jsme prohráli těsně 22:25. Následoval pátý zkrácený set. Po týmové poradě bylo jasno! Když jsme se probojovali tak daleko, nesmíme prohrát za žádnou cenu!!! A taky jsme bojovali jako praví lvi. Konečně aspoň v posledním zápase se naplno projevila naše bojovnost a obětavost. Sice jen těsně, ale přece se nám povedlo něco na co jsme se velmi dlouhou dobu těšili. Podařilo se nám porazit „áčko“!!!
 
Celému našemu týmu bych chtěl za sezónu 2013/2014 poděkovat a popřát jim mnoho štěstí, těším se na Vás v příštím roce. Zároveň bych chtěl velmi poděkovat Trojdovi, že s námi absolvoval tuto sezónu a byl nám oporou, dobrým kamarádem i učitelem od kterého jsme se velmi naučili. I když to kolikrát skřípalo, přesto jsme si našli společnou řeč. Doufám, že se budeme i nadále potkávat nejen na hřišti. Děkujeme a přejeme mnoho štěstí.
 
Soupiska A: nahrávka: Radan, Vilda, účko: Karel blok: Džjura, Bob,  smeč: Honza, Vojta.
Karel za A: Zatímco my jsme se opět sotva slezli, B-čko mělo tlačenici i na lavičce. První set byl poslední vlaštovkou našeho jara. A to ještě jen díky mladistvé nerozvážnosti Arnoštových soukmenovců. Od začátku druhého setu už se plně projevila naše jarní nesehranost a nezájem o solidní hru. To ale nesnižuje výborný výkon kluků z B-čka kteří hráli s nadšením a nebojácně v útoku. Jejich vítězství bylo naprosto zasloužené a poslali nás tak v tabulce o další stupínek níže.
Sepsal(a): Marián
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 0:3 (-21, -13, -15)11.06.2014

Sestava: Nahrávka: Martina B., Karolína, Lenka Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J., Marie

Pan rozhodčí Friedel si naši hru oblíbil natolik, že nám přišel opět odpískat prohru 0:3. V parádně vyhřáté tělocvičně jsem si kromě prvního setu ani neškrtly, soupeřky měly všechno, my vůbec nic. Ale neskládáme zbraně a s velkým očekáváním hledíme vstříc nové sezóně J.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-15, -14, -20)05.06.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Karel Blok: Bob, Džjura

Nejsou lidi. Hráli jsme se třemi nahrávači, jeden se zlomeným žebrem. Ti se navíc ještě nedokázali domluvit. A tak si soupeř s minimálním nasazením odvezl vítězství. Když zasmečoval - bodoval. Když zalil - bodoval, když podal - bodoval. My jsme se rozpadli.
Pochvala Džjurovi za výborný výkon.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -15, -24)04.06.2014

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína, Lenka Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Tentokrát se nám pro změnu podařilo urvat porážku 0:3. V posledním setu jsme z nepochopitelných důvodů ztratily vedení 23:18 a projely ho 24:26. Vzájemné klání „A“ versus „B“ mohlo být tedy mnohem napínavější.

Soupiska A: náhra - Hanka, Martina, Zuzka, blok - Helča, Lea, Monika, smeč - Kača, malá Janča.

Hanka za A: Vzájemné domácí zápasy jsou vždycky takové divné. Najednou má být člověk svině, ale moc se mu nechce, a proto je naštvaný, když to ten druhý tak nebere a on svině je. Holt kamarádský vztah jde stranou. A o to větší nevraživost někdy zavládne. My to vzaly, doufám, zodpovědně, ač koncovka posledního setu byla opravdu napjatá, křičelo se a byl cítit adrenalin! Velmi vypjatá atmosféra, my jako áčko jsme měly docela namále a byla by ostuda prohrát. Helča s Kačou nás však dovedly, s podpůrnou prací v poli nás všech, do sladkého vítězného konce.

Sezóna 2013/2014 tak končí a my nejspíše skončíme opět na krásném 2. místě. Díky všem!

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Pavel Friedel

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-27, -18, 27, 22, -12)29.05.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec, Karel
Diváci: Zapisovala Zuzka, diváci Kuba, Lea, Šplouchy, ...

Přišli jsme na čas a soupeř měl dva členy. Těsně před začátkem nebyl ani soupeř kompletní, ani nebyly kůly. Ani soupeř, ani rozhodčí se nás nepřišel zeptat co my na to. Zápas začal z více než hodinovým zpožděním. A mohli jsme ho vyhrát 3:0, ale byli jsme s disciplínou na štíru. Tak nakonec jsme se trápili.
Nejlepším hráčem byl Džjura a Vojta s Fučou také bojovali.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 3)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 1:3 (-19, 20, -23, -18)29.05.2014

Sestava: Nahrávka: Trojanda Smeč: Ondys, Petr, Vojta Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz
Diváci: Na utkání se přišlo podívat dokonce několik diváků (Ája, Barny a další). Děkujeme.

ZDAR Sokoli,
Dneska nás čekal obzvlášť vypečený soupeř. Jedná se o pravděpodobného vítěze sezóny: Stará Bělá. Nicméně v našem prvním vzájemném zápase se nám podařilo poměrně jednoduše vyhrát. Bělá však nechtěla nechat nic náhodě a na tento zápas se připravila a přijela v plném počtu jejich nejlepších hráčů, to se projevilo i na celé hře. V prvním setu jsme se vyšplhali na skromných 19 bodů. Ve druhém setu se nám dařilo výrazně lépe. Po krátké mezisetové motivační řeči si každý sáhl do svědomí a hrál co mu síly stačily. Jen díky tomu se nám podařilo vyhrát 25:20. Třetí set byl velmi vyrovnaný. Pořádně jsme zabrali, je však ale velká škoda, že nám vítězství uteklo jen o vlásek. Celý set byl až do koncovky velmi vyrovnaný. Drobnými chybami jsme v koncovce podlehli a set prohráli 23:25. Čtvrtý set už byl z naší strany lehce odevzdaný. Na tohoto soupeře to však ani v nejmenším nestačilo. I čtvrtý set jsme prohráli stavem 18:25.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:0 (18, 16, 22)28.05.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Janča O., Jana St. Blok: Lea, Monča

Dnes nás čekaly soupeřky o něco slabší a zápas se pro nás stal příjemnou společenskou konverzací u sítě. Došlo k vícero kiksům, kterým jsme se nasmály, naštěstí to soupeřky nebraly osobně, smály se nám s námi. Odnášíme si další vítězství a očekávání do příštího posledního zápasu.

Sepsal(a): Hanka

VK Vratimov B : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-11, 21, 18, 21)28.05.2014

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Barbora Blok: Martina J., Marie

Po roce opět seznámení s antukou. Se změnou prostorového odhadu jsme se vypořádaly dříve než soupeř a zdárně dotáhly  první set k vítězství. Vyrovnaná koncovka druhého setu byla poznamenána zraněním Olgy a pak už zvítězily zkušenosti a znalost terénu našeho soupeře. I dle výsledku je zřejmé, že jsme bojovaly jako lvice a rozhodovaly drobné chybičky a zaváhání.

Sepsal(a): Radka

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov A 3:1 (17, -21, 22, 20)26.05.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Bob, Vojta Blok: Fuča, Džjura Účko: Kopec, Karel

Přišli jsme a než jsme se rozkoukali tak jsme prohrávali 10:2. Než jsme se našli, bylo po setu. Když jsme odhalili systém blokování soupeře, útočili jsme vše handou a druhý set vyhráli. To bylo vše. Soupeř byl daleko účinnější v útoku a my jsme navíc měli mizerný přítah. Když připočtu faraonovu nemoc, kterou si přivezl Kopec z Egypta a musel odbíhat, tak je zázrak, že jsme vůbec uhráli jeden set.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 1:3 (-23, -23, 19, -15)22.05.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Ivoš, Vojta Blok: Fuča, Džjura Účko: Karel
Diváci: Povzbudit přišla Janča D.

První sety vypadají podle výsledku vyrovnaně, ale soupeř si držel odstup a vyhrál celkem s přehledem. Už to vypadalo, že se to ve třetím setu láme, ale soupeř se opět probudil zatímco my jsme se vrátili k tradičnímu jarnímu spánku.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:1 (18, 21, -18, 21)22.05.2014

Sestava: Nahrávka: Honza, Trojanda Smeč: Ondys, Trojanda, Vojta Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

ZDAR Sokoli,
Dneska jsme odehráli zápas prosti „báňské“. Není to jednoduchý soupeř tak jsme se rozhodli udělat před zápasovou poradu v místním klubu Vrtule. Porada to byla zdařilá, do zápasu jsme vstoupili s úsměvy na rtu, ale dlouho nám nevydržely. První set jsme prohráli 18:25. V druhé sadě se nám podařilo zabojovat. Hra byla vyrovnaná avšak při obětavém bloku si Honza zranil palec a nemohl dále nahrávat. Na náhře ho však okamžitě zastoupil Trojda, set jsme však bohužel prohráli stavem 21:25. Do dalšího setu jsme vstoupili s bojovnější náladou, která nám vydržela až do koncovky, set jsme vyhráli 25:18. Tento úspěch se nám v posledním setu nepodařilo zopakovat, žízeň byla silnější než my takže jsme sadu prohráli těsným poměrem 21:25. Po zápase následoval krátký brífink ve Vrtuli J.
PS: Honzovi přejeme brzké uzdravení!
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 3:1 (21, -15, 18, 16)21.05.2014

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika, Karolína Smeč: Irena, Martina S., Barbora Blok: Radka, Martina J., Marie

Na zápas jsme se sešly v devíti hráčkách, což je pro nás téměř zázrak. Hojného počtu hráček jsme v horkém dni využily ke střídání a s kolísavými výkony jsme se přece jen dopracovaly výhry.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : VK Ostrava Jih 3:0 (15, 16, 13)20.05.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Ivoš Blok: Bob, Džjura Účko: Karel
Diváci: Zapisoval výborně Vilda.

Bezproblémový zápas, kdy soupeř nekladl větší odpor. Škoda že jsme schopni vyhrávat už jen takové zápasy. Pochvala Ivošovi, který přijel na zavolání 20 minut před zápasem. A navíc se zlepšil od minula o 200% a byl oporou.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -19, -20, -17)19.05.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Kačka Blok: Helča, Lea, Monča

Soupeřky se do zápasu přímo vřítily a rozmetaly nás na kopytech - v prvním setu. Měla jsem podezření, že si něčeho šlehly, rychlost jejich hry by tomu odpovídala. Hrály vbíhanou náhru jako vždy, ale tentokrát opravdu smečovaly všechny přední hráčky. Na bloku jsme občas nestíhaly a byly z toho rozhozené. No nicméně, stihly jsme se vzpamatovat včas. Celou dobu to byla dost vyrovnaná hra a hlavně to byl moc pěkný volejbal. Na zápas budem vzpomínat a naše výhra je třešničkou na dortu.

Sepsal(a): Hanka

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 1:3 (22, -19, -20, -22)16.05.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Bob, Honza Blok: Fuča, Ivoš, Džjura Účko: Karel

Po pracovním týdnu už jsme v pátek večer byli unaveni a než jsme se probudili, tak byl první set v ...troubě. Sice jsme chvílemi vedli - až o 4 body - ale vždy když jsme soupeři nedali balón aby kazil, tak jsme to zkazili my. Ale pak sem přišel na to proč. Zapomněl jsem si v šatně šátek a došel sem si pro něj až po prvním setu. A ejhle, více jsme dávali balón soupeři a tím i více bodovali. No nebyl to bůhvíjak pohledný zápas, ale vítězství jsme ubojovali.
Pochvala Džjurovi, že v prkenném stavu přišel a hrál výborně.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:2 (15, 21, -23, -19, 14)15.05.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda, Vojta Blok: Arny, Marián Účko: Ondys, Petr Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dnešní utkání bylo pro nás velmi důležité. Hráli jsme totiž proti VK Zálom, který nás v předešlém společném zápase počastoval dost nesportovním chováním což jsme jim chtěli vrátit, ale samozřejmě jen na sportovním poli. Až na pár výjimek jsme se sešli v normální sestavě. Úvod zápasu se podařil na jedničku. Příjem, náhra, útok….vše fungovalo tak jak mělo. Sem tam nám ujel servis, ale s tím jsme se poprali. Ani jsme se nenadáli a už jsme vedli 2:0 na sety. Já vím začíná to být už klišé, ale opět se dostavil náš prokletý třetí set. I když jsme bojovali jako draci, tak jsme tento set prohráli jen těsně 23:25. Čtvrtý set probíhal ve stejném duchu jako předešlý. Stejně jako venku přibývalo rychle vody v řekách po vydatných deštích tak i soupeři přibývalo rychle bodů po chybách v naší hře. Čtvrtý set jsme prohráli vlastními chybami 19:25. Jediné štěstí, že jsme „tiebreakoví“ hráči J V dramatickém pátém setu se body přelévaly z jedné strany na druhou, v koncovce se však už nestačily přelít na stranu soupeře a nám se podařilo vyhrát 16:14 a tím i celý zápas.
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-22, 20, 23, -24, 13)14.05.2014

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Irena, Marie, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Tentokrát výborná sestava, chuť do hry, veliké nasazení. Všechny jsme předvedly bojovnost a soupeřkám jsme daly zadarmo minimum míčů. Po srovnání na 2 : 2 jsme měly obrovskou radost, ale v pátém setu nám chyběla špetka štěstí. A tak vítězně z tohoto zápasu vyšly soupeřky ve svém domácím prostředí. Děsná tělocvična !!!

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (17, 16, 8)14.05.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Kačka Blok: Helča, Lea, Monča

Tento zápas byl velmi jednoduchý, skoro jsme to odstály. Na našich hráčkách se naštěstí neprojevila absence rozcvičení z jejich (zase) pozdního příchodu! Od začátku do konce, jsme měly navrch a na hřišti vládla veselá atmosféra. Naštěstí i na straně soupeřek, jinak by to byl smutný match.

Sepsal(a): Hanka

VK Hyundai Rely : TJ Sokol Svinov A 3:0 (17, 19, 20)13.05.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Bob, Honza Blok: Ivoš, Kopec Účko: Karel
Diváci: Radan. Džjura s vyhozeným krkem uváděl míč do hry.

Přišli jsme, každý se postavil na nějaký post, trochu jsme pochodili... a pak jsme se rozešli. Na hřišti jsme se vůbec nenašli. Odevzdaní, bez nadšení jako bychom byli smířeni s porážkou. Skoro každý ohlásil nějakou neschopnost a podle toho to vypadalo. V podstatě jsme nebyli schopni ani vzít příjem. Doufám, že se to už nebude opakovat. Zápas jsme přeložili kvůli neschopnosti a pak jsme byli ještě více neschopni. Příště raději kontumák.

Sepsal(a): Karel

VK Vratimov B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -19, -23)12.05.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Jana St. Blok: Helča, Lea, Monča

Tak tohle jsme nečekaly. Zápas to sice lehký nebyl, ale i tak by si soupeřky zasloužily aspoň tie-break. Kromě začátku zápasu, kdy přišla většina družstva 10 min před písknutím!!, to šlo tentokrát docela hladce. Soupeřky trochu pozměnily sestavu a šly vidět občas zmatky v poli. My jsme si akorát držely takový náš standard a dopadlo to pro nás dobře.

Sepsal(a): Hanka

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:0 (9, 14, 14)06.05.2014

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Irena, Barbora Blok: Radka, Marie

V Polance jsme do zápasu nastoupily v poměrně slabé sestavě, což se jednoznačně odrazilo i na průběhu zápasu. Soupeřky se o nás opřely svou svižnou hrou, my jsme se nezmohly ani na obranu, natož na pořádný útok nebo dokonce na otočení zápasu! Příště je potřeba nastoupit ve větším počtu, aby bylo za koho střídat.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Ivan Štefek

XXX. ročník turnaje Osvobození ve volejbalu žen03.05.2014

Sestava: Náhra - Hanka, Zuzka, Terka Waleczková, blok - Lea, Barča Pokorná, Monika, smeč - malá Janča, Monika Šlajterová.

Letos počasí volejbalu nepřálo. Každý rok námi opěvovaný turnaj tentokrát trochu zklamal. Přes noc pršelo a antuka byla zezačátku navlhlá. Přes den bylo stále pod mrakem a snad maximálně 10 stupňů. Zápasy ve skupině jsme jakžtakž odehrály, skončily jsme 3. a nepostoupily jsme naštěstí dál, nikomu se už hrát nechtělo. Příští rok se snad vydaří lépe.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Stará Bělá 1:3 (-23, 14, -25, -22)28.04.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Jana St., Kačka Blok: Helča, Lea, Monča

Zuzka si dává pauzu kvůli ramenu. Do zápasu jsme kromě ní nastoupily celý tým a bylo nám to houby platné. Zvláštně chutná ta prohra. My jsme hrály docela dobře, nepřišlo mi, že nám to nejde nebo se flákáme. Výsledek však mluví ve prospěch soupeřek. Byly tentokrát bojovnější, hezká hra.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (16, 23, 14)23.04.2014

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Opět se nám podařilo utrhnout výhru bez ztráty setu. Naše sestava je doplněna o výbornou blokařku Martinu J., která se vrátila po mateřské dovolené. Hra byla rychlá, na začátek jarního kola jsme si nic snadnějšího nemohly přát. Jen do toho !

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Pavel Friedel

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 2:3 (25, 23, -14, -17, -5)22.04.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Lea, Kačka Blok: Helča, Monča

První zápas sezony jsme začaly neslavně. Prohrávaly jsme 0:2 na sety, docela nervozní začátek, co vám mám říkat. Naštěstí Polanka nevydržela a my jsme se vzchopily. Problém nám dělaly hlavně jejich zálivky. Byly jsme zvyklé, že soupeřky rády zalívají z druhé přes, ale ony zalívaly z první i ze třetí přes, volejbal hadra, to dokáže naštvat. Jakmile jsme vyhrály třetí set, na Polance bylo vidět, že přestává být ve své kůži a přestalo se jim dařit. Zápas jsme dokopaly do tie-breaku a ten vyhrály. Uff.

Sepsal(a): Hanka

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:0 (13, 16, 21)22.04.2014

Sestava: Nahrávka: Tom, Trojanda Smeč: Arny, Ondys, Petr, Trojanda Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom, Petr Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dnešní zápas byl spíš zlý sen než volejbal. Sešli jsme se pouze v 7 lidech. Honza byl bohužel služebně mimo republiku takže nám nahrával Trojda a později Tom Kubovský. V prvním setu se při obětavém zákroku zranil Fonz, při vybírání špatného přijmu si vyhodil rameno, naštěstí zaskočilo hned zpět, ale ve hře už pokračovat nemohl. Každopádně mu patří náš dík a přejeme mu brzké uzdravení.
Tento zápas jsme nezvládli hned v několika směrech. Nedařilo se nám na přijmu ani útoku což vedlo k velmi špatné náladě v týmu. Asi jsme všichni zapomněli, že každý den není posvícení volejbal se totiž nehraje jen pro výhru, ale hlavně i pro zábavu. Dál bych k tomu jen dodal, že jsme s ostudou prohráli všechny tři sety z nichž jen v jednom jsme se dostali přes 20 bodů. Pevně doufám, že už se podobný zápas nebude opakovat a nemyslím tím naší prohru, ale náladu v týmu.
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : VK Ostrava Jih 3:1 (22, 13, -14, 14)17.04.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys, Petr, Trojanda Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom, Petr Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
u zápasu proti Ostravě – Jihu bychom se nespokojili s ničím jiným než s výhrou. Samozřejmě jsme byli motivování naší prohrou s tímto týmem v podzimní části soutěže. Na zápas jsme se sešli v hojném počtu což slibovalo dobrý základ pro uvolněnou hru. V prvním setu jsme se se soupeřem vzájemně oťukávali až do koncovky, ve které jsme zabrali a vyhráli 25:22. Euforie z vítězství nám pomohla i v následujícím setu kdy jsme Jih převálcovali, uhráli jen 13 míčů. Myslím, že Vás ani nepřekvapí jak dopadl set třetí J jak už bývá naším neblahým zvykem usnuli jsme na vavřínech a prohráli jsme tento set skoro stejně špatně jako soupeř ten předcházející 14:25. Posilnění mysliveckým denním chlebem a odhodláním jít co nejdříve na pivo jsme zapojili všechnu naši energii do jediného cíle, dohrát zápas. A dílo se povedlo, čtvrtý set se odehrával plně v naší režii. Deklasovaný a odevzdaný soupeř uhrál 14 bodů a vítězství bylo naše.
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 3:2 (25, -14, -18, 17, 18)10.04.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys, Trojanda Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dneska jsme odehráli zápas proti nelehkému soupeři a to proti TJ SOKOL Hrabůvka. Na zápas jsme se sešli v počtu „akorát“, což nakonec ani nevadilo. Už od začátku to byla velká bitva. První set jsme vyhráli velmi těsně jen o dva body. V druhém setu se nám nepodařilo zopakovat úspěch prvního, uhráli jsme pouze 14 bodů.  Zhrzení předchozím neúspěchem jsme prohloubili naší špatnou náladu a prohráli jsme i tento set s pouhými 18 body na kontě. Na další část zápasu jsme přeskupili své síly za pomocí staro-mysliveckého léčivého moku. A evidentně se povedlo, třetí set jsme vyhráli stavem 25:18 na řadu proto musel přijít zkrácený pátý set. Musím říct, že to nebylo nic jednoduchého, soupeř se držel zuby nehty avšak i s přispěním trochy štěstí a staro-mysliveckého léčivého pramenu se nám podařilo urvat koncovku a vyhrát poměrem 20:18.
Sepsal(a): Marián

TJ Kunčičky A : TJ Sokol Svinov A 3:2 (30, -16, 23, -20, 10)09.04.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel

Tak tak jsme se sešli v šesti. Asi jsme si to prohráli nejprve nepovedenou koncovkou prvního setu a následně přístupem v tiebreaku. To nám asi došly fyzické a hlavně psychické síly. Holt nemohli jsme střídat když část družstva pařila.
Výborně zahrál Džjura v poli a Vojta na smeči a servisu.
Bob: No já bych hlavně pochválil Fuču za skvělou hru, na smeči nechytatelný.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník (známka 1)

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 3:0 (22, 15, 20)07.04.2014

Sestava: Nahrávka: Trojanda Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Na tento zápas jsme se tak tak sešli, Honzu, který pravidelně nahrává nahradil Trojanda. Zbylou sestavu jsme polepili v klasickém stylu. Nečekali jsme žádné zázraky, ale o tak špatném výkonu se nám ani nezdálo J Ač to dělám nerad za zmínku stojí tristní výkon mladého rozhodčího Ondry Suchana, který měl evidentní mezery ve znalosti pravidel. Tak snad si do dalších utkání tuto látku osvěžil. To ale neměnilo nic na tom, že náš výkon byl tristní a po zásluze jsme prohráli 3:0 na sety. V prvním a posledním setu jsme se sice trochu přiblížili vítězství, ale na Šenov to bohužel nestačilo. Jediné pozitivum byla výborná plzeň, čepovaná v místním zařízení restauračního typu.
Sepsal(a): Marián
Rozhodčí: Ondřej Suchan

TJ Sokol Svinov A : SK Šenov 2:3 (20, 13, -27, -23, -11)03.04.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel
Diváci: Zapisoval Arnošt.

V původním termínu jsme byli připraveni tři a tak jsme zápas přeložil. Ještě 15 minut před zápasem jsme byli v tělocvičně sami. Ukázalo se, že soupeř si pokuřuje před halou a na rozcvičení si nechal deset minut. Toho jsme v úvodu využili a než se Šenov rozehrál dva sety byly naše. Také Said přišel až na druhý set. Ještě za stavu 25:24 ve třetím setu to vypadalo dobře. Pak jsme se nedohodli kdo vezme ulívku ... a bylo to. Od té doby měl soupeř iniciativu  až nakonec závěr celkem dobře rozjetého tiebreaku jsme odevzdali. Že by fyzička?
Zápas byl dobrý a pohledný. Škoda že jsme nevyhráli. Výborně zahrál v útoku a na servisu Vojta.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

VK Hyundai Rely : TJ Sokol Svinov B 3:2 (14, 24, -18, -24, 13)01.04.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Musím říct, že mít zápas na apríla se fakt vyplatilo J moc nechybělo a museli jsme začít v 5 lidech. Třem klukům se totiž nám z nepochopitelných důvodů vloudil do hlavy šotek, který je navedl k tomu, že mají jet na zápas do haly na Várenskou ulici kde jsme jaktěživ nehráli ani jeden zápas za celé roky v městském přeboru. Musím přiznat, že aprílový vtípek se jim vydařil. A to byla tak asi jediná úsměvná věc z dnešního zápasu J Do utkání jsme vstoupili smolně, nedařilo se nám vůbec nic a set jsme prohráli stavem 14:25. Třetí set byl o něco lepší, bojovali jsme co nám síly stačily, ale na soupeře to nestačilo a prohráli jsme i druhý set jen těsně 24:26. Do další sady jsme posbírali veškeré síly a bojovali o každý míč, výsledkem bylo vítezství 25:18. Ve čtvrtém setu se Rely vrátilo opět ke své hře, ale na nás už to bylo málo. Sice jen těsně, ale přece jen jsme vyhráli tento set 26:24. A byl tu opět náš oblíbený pátý set. Po urputném boji nám již nezbývaly síly na koncovku. Vítězství jsme si nechali protéct mezi prsty, pátý set jsme prohráli stavem 13:15. Z tohoto utkání jsme si odnesli alespoň bod.
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : DTJ Polanka nad Odrou 3:2 (18, 17, -23, -20, 10)27.03.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda, Víťa Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Petr Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
A máme tady další zápas jako přes kopírák. Dnes jsme hráli s Polankou a jak jinak než na 5 setů. První dva sety byly plně v naší režii a soupeře jsme nenechali ani přičuchnout ke hře, 25:18 a 25:17. Jak už asi tušíte následovala studená sprcha v podobě třetího setu a asi i tušíte jak to dopadlo. Třetí set se nám vůbec nedařilo, i přes náš hendikep jsme zabrali, ale na vítězství to nestačilo a prohráli jsme 23:25. Čtvrtý set se ubíral v podobném gardu jako ten předchozí. Soupeři se podařilo posbírat síly a vydat ze sebe to nejlepší, opět jsme prohráli 20:25. Do pátého setu jsme naštěstí zmobilizovali naše odhodlání a podařilo se nám vyhrát poměrem 15:10.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : VK SOU Ostrava 3:0 (15, 21, 21)20.03.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec Libero: Honza
Diváci: Povzbuzoval Arnošt.

Dvě minuty před začátkem byl soupeř ještě v pěti a rozhodčí měl ještě rybářské pruty a s kapsy mu lezla žížala. Nakonec vše ale bylo jak má být a mohlo se hrát. V klidu jsme si zatrénovali a bez problému jsme vyhráli. Kdybychom ve třetím setu nepokazili 12 servisů, zápas by pro soupeře skončil debaklem. Na závěr jsme tak měli čas popřát Honzovi k půlkulatinám a předat mu dres. Lahvinka předcházela.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Kunčičky B : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-16, -22, 23, -23)05.03.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Trojanda, Vojta Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Ondys

Zdar SOKOLI,
Dneska jsme odehráli zápas proti týmu TJ Kunčičky „B“. Tady nebylo vcelku co řešit. Jelikož jsme byli v relativně dobré sestavě podařilo se nám první dva sety vyhrát s přehledem 25:16 a 25:22. V druhém setu se nešťastně zranila naše nová posila bijec Vojta. Při vybírání míče si poranil zápěstí a do dalšího dění v zápase již bohužel nezasáhl. Bez Vojty se nám hrálo o poznání hůře, následující set jsme prohráli těsně 23:25. Čtvrtý set se nám naštěstí po urputném boji podařilo vyhrát těsným výsledkem 25:23. V konečném součtu jsme vyhráli 3:1 na sety. Chtěl bych touto cestou poděkovat Vojtovi za jeho obětavost, která ho v tomto případě stála zranění a odloučení od volejbalu nejméně na 5 týdnů. Za celý tým ti přejeme brzké uzdravení.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : TJ Kunčičky A 3:2 (18, 21, -20, -16, 14)27.02.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda, Vojta Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dneska jsme odehráli náš první zápas jarní části sezony. Konkrétně proti nám stanulo družstvo TJ Kunčiček „A“, které se v tabulce nachází zhruba ve stejné úrovni jako my. Utkání pro nás začalo opravdu slibně, první dva sety jsme vyhráli vcelku bez potíží 25:18 a 25:21. Ve třetím setu se naplno projevilo naše prokletí a my přestali hrát. Samozřejmě se zlepšil i soupeř což způsobilo, že jsme prohráli hned dva sety za sebou poměrem 20:25 a 16:25. Pátý zkrácený set byl opravdová volejbalová bitva, ze které jsme vyšli jako vítězové. Bojovalo se až do posledního míče, vyhráli jsme opravdu těsně 16:14.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Kunčičky B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -22, -13)26.02.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec, Karel Libero: Honza

Zdálo se mi, že soupeř oproti loňsku posílil. Nicméně celkem v pohodové náladě jsme vyhráli. Hlavně ve třetím setu kdy sem vystřídal Kopce na účku :o)

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

Cap Cup - turnaj žen22.02.2014

Sestava: Náhra - Hanka, Zuzka, blok - Helča, Lea, smeč - malá Janča, Terka.

Po loňském úspěchu v podobě druhého místa jsme byly opět pozvány na turnaj do Kozlovic. Po ranních zmatcích, jsme všechny v kuse dorazily na místo a vrhly se do hry. Celkem bylo pět týmů a zahrály jsme si postupně s každým. Ani jeden zápas jsme neprohrály. Nutno říci, že ani výslovně nevyhrály. Všechno to byly remízy, ale my vyhrávaly na body. Takže jsme docela haluzově skončily na nejvyšším prvním místě. Cenu za nejlepší hráčku si z našeho týmu odnášela Helča, gratulace! Lahvinka, kterou jsme vyhrály, s námi poputuje na blížící se turnaj do Studének.

Sepsal(a): Hanka

Zimní turnaj MěVS - Ženy A25.01.2014

Sestava: Náhra - Hanka, Zuzka, Martina, blok - Monika, Helča, Lea, smeč - Janča D., Janča S., Kača.

Družstva žen opět projevila zájem o turnaj konaný v zimní pauze soutěže. Hala v Polance poskytla na celý den zázemí. Družstva byla rozlosována do 2 družstev. My jsme měly za soupeřky Svinov B, omlazený tým Staré Bělé a Sokol Porubu. Zápasy jsme vyhrály a skončily ve skupině první. Ve druhé skupině nezvítězily tradičně holky z Vratimova, ale domácí Polanka. Finále jsme tedy sehrály s Polankou, zápas to byl vyrovnaný a celkem už i únavný. Dokázaly jsme však vyhrát a obšťastnit se dárkovým košem s lahvinkou, která nás obveseluje na trénincích.
 
Sepsal(a): Hanka

Zimní turnaj MěVS - Ženy B25.01.2014

Sestava: Náhra : Karolína, Martina B.,Verča - smeč : Irča, Olga; - blok : Radka, Martina S.

Na zimním turnaji jsme se poprvé předvedly v nových dresech !!! Sklidily jsme pochvalu J. Odehrály jsme tři zápasy ve skupině a s chutí jsme si zahrály proti nasazeným soupeřkám. Předvedly jsme hru s kolísavými výkony, do jarního kola soutěže potřebujeme ještě dost přípravy. Nikdo se nezranil, což je velké pozitivum, protože je nás stále málo. Organizace turnaje i nabídka občerstvení v hale byla jako vždy výborná.
 
TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 2:1
TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 0:2
TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 2:0
Sepsal(a): Radka

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov A 3:0 (17, 20, 18)11.12.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Kopec, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel
Diváci: Náhradník Vilda nechtěl na hřiště.

Soupeř přišel v nabušené sestavě, my jsme byli s nabušeným hráčem. Ještě 15 minut před začátkem seděl Kopec ve výčepu sokolovny a doplňoval "energii". Zbylých pět hráčů pobíhalo po tělocvičně a ztrácelo energii v obavách, zda to nebude kontumák. Pak tedy Kopec po telefonické urgenci přišel a soupeř naše ustrašené a místy letargické družstvo v pohodě rozstřílel.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:1 (19, 20, -19, 16)05.12.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Jarda, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel
Diváci: Zuzka a Chorche, který si nevzal dres.

Moc pohledný zápas to nebyl. Nám se moc nedařilo v útoku a tak jsme čekali na chyby soupeře. Tato taktika nám vycházela až do třetího setu. To se hoši z B-čka chytli v útoku a my jsme odpadli v obraně. Bohužel jim to nevydrželo do čtvrtého setu, jinak by urvali i nějaký ten bodík. 
Při závěrečné děkovačce předal Arnošt rozhodčímu Pruskovi lahvinku a dárek k narozeninám jako poděkování, že nám v létě zprostředkoval kurty na startu za levný peníz. Ale asi mu tu láhev měl předat před zápasem, což by ho motivovalo k lepšímu výkonu.
 
Sestava B: náhra - Honza, smeč - Trojda, Ondys, blok - Kleky, Arnošt a Marian, účko - Tom, libero - Fonz.
Popis Marián: 
Zdar SOKOLI,
dneska neproběhlo vše podle našich představ. Původně jsme měli hrát v jiné sestavě, ale kvůli marodky jsme se sešli v klasické sestavě. Do zápasu jsme vstoupili notně posilněni kvalitními lihovinami což nám pomohlo odbourat prvotní psychické zábrany. I přes to jsme však první set prohráli 19:25. Na druhý set jsme se pro jistotu posilnili ještě víc a taky že to trochu pomohlo, uhráli jsme o celý bod více a prohráli jsme 20:25. "Není možné, aby se to v tom třetím setu nezlomilo", lamentovali jsme všichni, když na lavičce kolovaly dvě láhve... a taky, že jo. Třetí set jsme zlomili na naší stranu a zvítězili jsme stavem 25:19. Plní nadšení jsme dopili zbytky v lahvích a vrhli se na třetí set. Tam už se nám však nepodařilo zopakovat předešlý úspěch a s úsměvem na rtech jsme prohráli 16:25.
Musím však konstatovat, že i když nebyl tento zápas pro nás nebyl vítězný, užili jsme si ho i tak. Hrálo se v poklidu a bez zbytečného napětí. Tímto bych chtěl poděkovat celému týmu za zodpovědný přístup v první půlce sezóny 2013/2014 a přál bych si, aby tomu bylo tak i v druhé půli. Díky týmové spolupráci jsme se dostali na krásné desáté místo v tabulce. Zároveň bych si přál, aby se nám podařilo dostat se před Polanku a Kundičky "A" čímž bychom se posunuli na 8. příčku. Samozřejmě však budeme bojovat jak jen to půjde, abychom skončili mnohem výše.
Ještě jednou všem děkuji a přeji mnoho úspěchů v nadcházejícím roce.

 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (15, 21, 18)21.11.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel Libero: Honza
Diváci: Diváci: Zuzka a Eda.

Ze zápasu sem měl trochu obavu, jelikož podle výsledků měl být Zálom těžkým oříškem. Navíc nás minule porazil. Skutečnost však byla jiná. V prvním setu nám stačilo dávat servis a soupeř už se porazil v podstatě sám. Pak sice přišlo drobné zlepšení, ale pozornou hrou v obraně jsme si pohlídali zejména koncovku druhého setu.
Vítězství se počítá i když jsme nemuseli podat nadstandardní výkon. Takže pochválím hlavně kapitána Vojtu.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov B 1:3 (19, -18, -14, -19)19.11.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda, Víťa Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
wow tak to byla parádička!! Porazili jsme Starou Bělou bez ztráty bodu, to se jen tak někomu nepovede. První set nebyl to pravé ořechové, asi kvůli miniaturní hale, ve které hrají tak jsme prohráli 19:25. Ale potom nastalo to pravé peklo. Našli jsme recept jak na ně, další set byl v našem tempu a vyhráli jsme ho poměrem 25:18. Pak už nás nebylo možné zastavit, byli jsme jako rozjetý vlak bez brzd J. Ve třetím setu jsme deklasovali Bělou a ta uhrála pouhých 14 bodů. Čtvrtý set už byl pouze formalita. Soupeři se již nepodařilo zvrátit hru a prohrál i poslední set stavem 19:25.
Na závěr musím všechny pochválit za neskutečný výkon, který předvedli. Zejména sem rád, že jsme našli cestu jak řešit naše neshody na hřišti. Speciálně bych chtěl pochválit Toma Kubovského za neskutečně dobrý výkon, kterým bezesporu zajistil naše vítězství. Jen tak dál!
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : VSK VŠB - TU Ostrava 0:3 (-18, -18, -15)14.11.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Trojanda Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dneska se nám to opět povedlo. Do zápasu jsme vstoupili s klasickou pozitivní náladou a entuziasmem. Co se ale přátelé nestalo, opět jsme se dokonala psychicky rozložili zevnitř a nedali tak prostor soupeři, aby to měl aspoň trochu těžší. První a část druhého setu jsme sice dokázali ještě vzdorovali jak soupeři tak vnitřním pocitům a uhráli jsme shodně 18 bodů, ale poslední třetí set už byl ve znamení skleslých hlav a špatné nálady což se promítlo i do hry. V posledním setu jsme utrpěli fatální náklem s uhranými 15 body. Co podotknout na závěr, snad jen, že bychom se měli všichni zamyslet o co nám vlastně jde a kam se chceme ubírat…
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-24, -16, 14, -18)12.11.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Borec Blok: Bob, Džjura Účko: Karel Libero: Honza
Diváci: Povzbudit přišel Šnek.

Nehráli jsme na antuce v Hrabůvce, ale v hale na Jízdárně. První krok k vítězství udělal Bob, jelikož měl půlkulaté narozeniny a donesl lahvinku. Další plus pro nás bylo, že soupeř nebyl v nejlepším rozpoložení. Už v prvním setu jsme měli dobrou pohodu, kterou narušily pouze Karlovy chmury když přišel postupně o oba malíčky na rukou. Nicméně vypracovaný náskok jsme udrželi, i když se v koncovce povážlivě zmenšoval. Ve druhém setu nám vyšlo na co jsme sáhli a soupeř se dostal do krize. Při změně stran jsme udělali kotrmelec a bylo to přesně naopak. Naštěstí jsme se do čtvrtého setu zvetili a po dobrém výkonu soupeře dorazili.
Mezi všemi musím vyzvednout jediného muže - Boba. Donesl lahvinku a hrál velmi dobře. My mu za to darovali vítězství.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : DTJ Polanka nad Odrou 3:1 (-23, 20, 16, 21)07.11.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Vojta, Borec Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Karel
Diváci: Diváci:zraněný Vilda, Zuzka a Eda.

V den výročí VŘSR jsme hráli s Polankou. To zas byly vlny. V prvním setu za stavu 19:13 si soupeř vzal time. Vilda se nesměle zmínil, že to nestojí za nic když není drama... Záhy se dočkal. Stačilo aby Karel dal v útoku 3x těsný asi třímetrový aut a Radan nahrál 5x do zdi za anténu a v prvním setu bylo vymalováno. Ani ostatní sety nebyly zrovna pastvou pro oko volejbalového labužníka, nicméně jsme se doplácali  k výhře. Na závěr jsme ještě dostali kartáč od uklízečky, že nestihla Růžovku.
Nejlepším hráčem byl Vojta. Jistě bodoval v útoku a měl dobré pole. Výborně blokoval Džjura. Naopak bídně zahrál Karel a Radanovy nahrávky taky nelítaly zrovna do ideálních míst (za anténou se špatně útočí).
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-21, 16, 16, 23)06.11.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St., Kačka Blok: Helča, Lea

Derby bylo kromě prvního setu nakloněno k naší výhře. No, soupeřky se začaly snažit až na konci, jinak by to mohlo být zajímavější. Toto byl poslední zápas a my jsme v tabulce druhé, za Vratimovem (a.k.a. Hrabová) bo jsme s nima prohrály. Třeba se to nějak uklepe na jaro. We will see..
 
Sestava B: náhra : Lenka, Verča, Martina B. - smeč : Irča, Olga, Martina S. - blok : Maruška, Radka.
Radka za Béčko: Do našeho oddílového derby jsem nastoupily s velkým odhodláním nedat ženám z „A“ týmu nic zadarmo J. Hrály jsme dle svých možností v několika kombinacích sestavy, výjimečně bylo z čeho kombinovat. Utrpěly jsme porážku a máme velkou motivaci do dalších tréninků. 
Sepsal(a): Hanka
Rozhodčí: Ivan Štefek

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov B 3:0 (17, 11, 17)04.11.2013

Sestava: Nahrávka: Tom, Fonz Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki

Ahoj svině,
v pondělí jsme měli zápas se Zálomem a vypadalo to, že se nesejdeme kvůli služebním cestám a třídním schůzkám, ale nakonec jsme se s mírným zpožděním sešli v počtu šesti perspektivních hráčů:-) Rád bych podotkl, že soupeřů muselo být alespoň dvacet – snažil jsem se je dvakrát spočítat, ale bez úspěchu. Pro energický začátek jsme si připili narozeninovým Myslivcem a plni elánu se vydali na hřiště.
V prvním setu jsme zmateně lítali po kurtu, čímž jsme nejen zmátli nás, nýbrž i naše soupeře, takže do poloviny setu bylo skóre víceméně vyrovnané. Pak se ale soupeři (na rozdíl od nás) vzpamatovali a prohráli jsme s rozdílem osmi bodů. Po výměně stran jsme uhasili žízeň lesním správcem a změnili postavení doufajíce v lepší výsledek – prohra s rozdílem 15 bodů. Po dopití dopingu a výměně názorů se Arnošt vřítil na pozici nahrávače, ze které už se nehnul. Po neúspěšném ukončení posledního setu s rozdílem osmi bodů jsme odkráčeli do šatny, kde probíhala výměna názorů a následně jsme ve čtyřech lidech šli zhodnotit hru do nedalekého Assenu.
Celkově hodnotím zápas, jako zábavný a doufám, že příště se sejdeme alespoň s jedním nahrávačem:-)
Sepsal(a): Tom

TJ Sokol Svinov B : VK SOU Ostrava 3:0 (22, 20, 14)31.10.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda, Víťa Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Do zápasu na domácí půdě jsme nastoupili v plné sestavě a to i s novou posilou v podobě hostujícího hráče Vítka. Již tradičně se nám v úvodu prvního setu dařilo jak v poli tak na síti a odměnou nám byl poměrně slušný náskok, bohužel jak už to v našem týmu chodí, v druhé půli setu jsme během pár okamžiků o tento náskok přišli a o koncovku bylo nutné zabojovat. Vše nakonec dobře dopadlo a my se mohli radovat ze zisku prvního setu. Do následujícího setu jsme již plnohodnotně zapojili naši novou posilu a s jejím příchodem přišlo do týmu tolik očekávané uklidnění. Začalo se dařit jak v poli tak na síti a výsledkem byl zisk i setu druhého. Ve třetím setu se rozložení sil na hřišti nezměnilo, což vedlo k poměrně hladce získané sadě a tím pádem i celého zápasu.  

Sepsal(a): Ondys

VK Ostrava Jih : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-15, -15, -21)30.10.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Ivoš, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča Libero: Karel
Diváci: Kapitán a trenér Kopec.

Moc jsme nevěděl, co máme od nováčka čekat. Podle postavení v tabulce jsme byli jasnými favority, ale člověk nikdy neví. Dirigentské taktovky a lahve se chytl Kopec. Postavil družstvo a posadil sebe... A pak už jen udílel moudré rady a pochvaly. Hráli jsme dobře a zejména sako a naše bloky byly pro soupeře dost velký problém. A kdyby ve třetím setu nezačal Radan dělat ...oviny, tak by jsme soupeře smázli úplně.
Pochvala Kopcovi za skvělý kaučing. Důtka mi, že sem zapomněl foťák.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : TJ Kunčičky A 3:0 (19, 18, 16)24.10.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Bob, Ivoš, Borec Blok: Fuča, Džjura, Borec Účko: Kopec, Karel
Diváci: Zraněný Vilda a Martina.

Soupeř začal v pěti a šestý chlap přišel až v půlce prvního setu. Ani tak nebyl v nejsilnější sestavě. Navíc měl ještě horší příjem než míváme obvykle my. Vyhráli jsme v pohodě a bez většího úsilí. Ani jsme nemuseli hrát moc důrazně a bodovali jsme i když nás soupeř "přemluvil" k pinkání.
S ohledem na stav soupeře to bylo povinné a snadné vítězství, ale nepřikládal bych mu žádný zvláštní význam. Snad jediná výtka k Ivošovi za zbytečné kecy s rozhodčím, když vedeme o 10 bodů!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-16, -20, -17)23.10.2013

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St., Kačka Blok: Helča, Lea

Asi sem tam nebyla, ale prý v klidu. Hrabůvka toho moc neuhrála, tak to bylo easy.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov B 0:3 (-12, -22, -16)23.10.2013

Sestava: Nahrávka: Irena, Lenka Smeč: Olga, Martina S., Barbora Blok: Radka, Marie

Těžký rychlý soupeř, naše oslabená sestava bez jedné nahrávačky. Zápas jsme nevzdaly a zahrály si slušný volejbal, i když s porážkou.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Lukáš Spáčil

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 3:0 (8, 16, 16)22.10.2013

Sestava: Nahrávka: Trojanda Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Tom

Dnešní zápas hodnotím jako jeden z nejhorších za poslední dva roky. Naprosto odevzdané body soupeři. Hrabůvka sice patří mezi favority této soutěže, ale my jsme se přes to nedokázali přenést a svou psychikou jsme podryli své sebevědomí a bez jakéhokoliv náznaku snažení jsme prohráli 3:0.

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : VK Hyundai Rely 2:3 (20, -20, -20, 14, -13)17.10.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda Blok: Arny, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Dnešní zápas jsem kvůli nemoci sledoval jen z lavičky a musím přiznat že se mi to líbilo. Nemám moc co bych chlapcům vytknul. Zápas to byl vyrovnaný a napínavý. Jen velmi těsně jsme prohráli 2:3. Až do posledního míče nebylo jasné kdo se stane vítězem. Byl to krásný volejbal takže mi ani tak nevadí, že se nám nepodařilo vyhrát.

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:1 (19, 12, -22, 21)16.10.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Jana St., Kačka Blok: Helča, Lea

Fajná hra, ujely jsme sice v jednom setu, ale to se stává. Myslím, že nám šlo všecko, Helča začíná sviňatět.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-10, 19, -17, 22, 15)16.10.2013

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Marie

Dlouhý zápas odehraný v šesti hráčkách bez možnosti vystřídat. Hrabůvka nás překvapila slušnou hrou, pátý set se hrálo vyrovnaně, chyběla trocha sil a štěstí.

Sepsal(a): Radka

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-16, 17, -16, 22, -13)11.10.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Trojanda Blok: Arny, Kleki Účko: Tom

Do zápasu jsme nastupovali ve značné nevýhodě a to z důvodu absence dvou našich hvězdných hráčů, Fonze a Mariána. A aby toho nebylo málo, tak Arnošta den před zápasem skolila nějaká ta viróza. I přes tyto problémy se nám podařilo vykročit do utkání tou správnou nohou a v prvním setu zvítězit. Bohužel, stejně snadno jak se nám první set podařilo vyhrát, tak jsme vzápětí druhý ztratili. Následující sety včetně tie-breaku, již byli mnohem vyrovnanější a hrálo se o každý bod naplno. Nakonec se nám podařilo (díky týmovému duchu reprezentovaného především Arnoštem :) ) obrátit zápas definitivně na naši stranu a slavně zvítězit. 

Sepsal(a): Ondys

TJ Sokol Svinov A : VSK VŠB - TU Ostrava 3:1 (-23, 23, 19, 23)10.10.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Vojta, Chorche Blok: Fuča, Kopec Účko: Karel
Diváci: Náhradníkem byl Michael. Povzbudit a zapisovat přišla Zuzka, láhev donesl a otáčel Arnošt.

Po nějaké době jsme opět odehráli dobrý zápas. Sice jsme nebyli v plné sestavě, ale výpadky stačila kompenzovat Arnoštova láhev Magistra. Zápas byl vyrovnaný, koncovky byly těsné a jsme byli psychicky silnější.
Celý tým bych chtěl pochválit za herní pohodu a dobrou náladu. Sebe pak za servis a závěrečné míče v koncovkách :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 3:0 (15, 14, 18)09.10.2013

Sestava: Nahrávka: Veronika, Lenka Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Marie

Konečně se nám podařilo utrhnout výhru bez ztráty setu. Hra proti oslabenému soupeři byla dost rychlá a poměrně nenáročná, ale body jsou doma J. Jen tak dále.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-17, -16, -17)07.10.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St. Blok: Helča, Lea

Jeden z těch jednoduchých zápasů, které se vám okamžitě vypaří z hlavy, protože nebyly ničím zajímavé. Jsme prostě dobré a čááu.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 0:3 (-22, -17, -17)03.10.2013

Sestava: Nahrávka: Trojanda Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Tak dnešní zápas popíšu jen v rychlosti. Na zápas jsme se sešli v 6 lidech, Honza se omluvil pro nemoc. Celý zápas bohužel provázel patos špatné nálady, který se projevil na celé hře. Nedařilo se nám tak jak jsme očekávali. Špatný výkon rozhodčího neuneslo pár členů týmu a nechali se tím rozhodit. Bohužel se tím ještě víc zhoršila nálada týmu. Souhlasím, že proti nesprávným rozhodnutím je potřeba se bránit, ale do té míry, aby se to neobrátilo pro nám. Myslím si, že dotyční se nechali unést a pustili své emoce nesprávným směrem. Tímto bych je chtěl poprosit, aby se pro příště trochu mírnili. Rozhodčí pískal špatně, ale pískal špatně na obě strany J Měli bychom to začít brát jako věc, kterou nemůžeme změnit, třeba jako tělocvična s nízkým stropem, který se řvaním a vztekáním stejně nezvedne J Nehrajeme žádnou vysokou soutěž, hrajeme to především proto, že nás to baví a hádat se s rozhodčím mě rozhodně nebaví. No takže zpět k zápasu…kromě prvního setu jsme hráli dost mizerně a zaslouženě jsme prohráli 0:3.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov B 1:3 (24, -23, -18, -18)02.10.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Janča O., Kačka Blok: Jana D., Helča, Lea

Je to už trochu delší doba, tak si to moc nepamatuje a nevím, co moc napsat, snad jen, že byly holky z Hrabové tentokráte lepší než my….a taky, že nám chyběla Monča V., tak snad na jaře to vyjde.

Sepsal(a): Zuzka

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-20, -14, -18)01.10.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Bob, Fuča Blok: Kopec, Džjura Účko: Karel
Diváci: Náhradník Vilda nechtěl na hřiště.

Zahráli jsme si v pohodě. Od druhého setu jsme si i zvykli na soupeřovu přehazovanou. Soupeř nás nedonutil k většímu vypětí a výhra byla prakticky povinností. Výborně zahráli blokaři. Také Fuča na smeči byl jistota. Nejlepší servis měl Džjura. Ale hlavní příčinou vítězství bylo to, že Kopec cestou na zápas šlápl do hovna a tudíž byl zvolen kapitánem. Jo a rozhodčí první set prudil, skoro si vysloužil za 3.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Daniel Duda (známka 1)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:0 (20, 23, 18)30.09.2013

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína, Lenka Smeč: Olga, Irena, Barbora Blok: Radka, Marie

Celý zápas jsme dotahovaly nepatrný bodový náskok tentokrát silnějších soupeřek a nepovedlo se nám dostat do vedení ani do výraznějšího útoku. Zápas byl  místy vyrovnaný, plný hezkých dlouhých výměn, takže příště lépe.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov A : VK Hyundai Rely 2:3 (22, -16, 14, -22, -7)26.09.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Ivoš, Kopec Blok: Fuča, Džjura Účko: Bob Libero: Karel
Diváci: Náhradníci Vojta, Jarda.Počítadlo a zápis skvěle obsluhoval Vojta se svojí přítelkyní.Povzbudit přišli Arnošt, Šnek a Konvice.

Zase jeden zápas, co si nedáme za rámeček. Než začnu kritizovat tak nejdříve pochválím. Džjuru za excelentní výkon na bloku. Fuču za servis. Jediný pochopil, že když dáme soupeři míč tak ho většinou i ubráníme. Kopce za smeč. Škoda že dostal za zápas asi jen tři přihrávky. No a teď ta kritika. Libero – tragický příjem podání. Horší už snad byly jen Radanovy náhry dva metra za anténky. A vše bylo korunováno špatnou náladou v družstvu.Suma sumárum místo výhry 3:1 jsme prohráli 2:3.
Doufám že se brzo vrátíme k hracímu modelu z loňských úspěšných zápasů.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-16, -15, 16, -20)25.09.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Janča O., Jana St. Blok: Jana D., Helča, Monča

Zápas se odehrával ve starobělské pidimidimikrominitělocvičně. Počítaly jsme s prohrou v prvním setu, jak to už bývá zvykem, než si zvykneme na hrací prostředí. No ono se to nekonalo! Hurá, prolomily jsme jedno z našich prokletí. Soupeřky byly nicméně ve slabší sestavě a to nám dopomohlo k docela lehkému vítězství. Oproti prvnímu zápasu jsme hrály naprosto krásně a zkušeně. Byla zde bojovnost a všechno nám šlo, včetně pole, bloků, drtivého podání. Monika zářila jako hvězdička, opět si zaslouží pochválit. Vykolejení z tělocvičny se podepsalo pouze na Helči, která zde byla poprvé, my ji však podržely. Nepodařilo se nám, bohužel, uhrát zápas na 3:0. Ve třetím setu jsme nehorázně ruply, prohrávaly 9:0, nemohly jsme přijmout, a to jsme trénovaly v pondělí příjmy :D ... Jakkoliv jsme se snažily soupeřky dotáhnout, náskok byl příliš velký. V poli nám všechno padalo stále do jednoho místa. Pro příště už budeme vědět a slabiny odstraníme!

Sepsal(a): Hanka
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

VK Ostrava Jih : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-23, 25, 20, 23)25.09.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys, Trojanda Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
Dnes jsme se utkali s úplně novým soupeřem, který je v soutěži první rok. Do zápasu jsme vstoupili s dobrou náladou díky předchozí výhře nad Kunčičkama „B“. Dobrá nálada a trocha štěstí nám pomohla k těsné výhře prvního setu 25:23. Druhý set už tak veselý nebyl, dostali jsme se do tlaku soupeře, kterému jsme vydrželi odolávat až do koncovky, ve které jsme bohužel nebyli úspěšní a prohráli 25:27. Třetí sada probíhala ve stylu nedáš dostaneš…tak jsme dostali 20:25. Ve čtvrtém setu jsme museli zamíchat sestavu. Místo Honzy, který měl zraněný kotník, šel nahrávat Trojanda. V tomhle setu se nám dařilo docela držet krok se soupeři, ale osudná se nám opět stala koncovka, kterou jsme vypustili a prohráli 23:25. 
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : DTJ Polanka nad Odrou 3:2 (-18, 16, -18, 22, 6)25.09.2013

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika, Lenka Smeč: Irena, Barbora Blok: Radka, Marie

Do zápasu s těžkým soupeřem jsme nastoupily trochu odevzdaně, ale s postupem zápasu nám rostla bojovnost a chuť vyhrát, což se nám v pátém setu již jednoznačně podařilo. Velká radost !!! Závěrečné foto nemáme, protože nám prostě již nezbyl čas J.

Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Jan Bednařík

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 3:1 (14, 21, -15, 23)19.09.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Karel Smeč: Fuča, Ráďa, Vojta Blok: Ivoš, Kopec, Džjura

Začali jsme špatně. Nešel nám příjem a do pole nám spadlo všechno. Nezablokovali jsme skoro nic. Pak už začal  stavět sestavu každý kdo měl v řiti ďuru, takže jsme se na hřišti motali. Skvělý tah podle mě byl, když suverénně nejlepšího smečaře Fuču vystřídal v poli Radan a zůstal tam po celý zbytek setu. Teda i na síti. Byli jsme tak špatní a bezradní, že soupeři nás bylo líto a pustil nám jeden set.
Kapitolou samou pro sebe byl rozhodčí. Třešničkou na dortu mizerného výkonu bylo, když po výměně za stavu 15:23 dvakrát změnil verdikt, pak odpískal konec setu načež změnil verdikt potřetí a povolal nás zpět na hřiště set dohrát.
Asi si budeme muset letos zvyknout hrát na opačném konci tabulky.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 4-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Kunčičky B 3:2 (15, -21, 16, -22, 9)19.09.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys, Trojanda Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Zdar SOKOLI,
tak nám ta sezóna krásně začala. Dnes jsme odehráli zápas proti našim sokům z konce tabulky Kunčičkám „B“. Proti tomuto družstvu se nám podařilo urvat naše jediné vítězství v sezóně. Do utkání jsme vstoupili k klasické sestavě se staronovým členem Tomášem Trojkem, kterého již důvěrně známe z předchozího týmu VOKD. Po drobných rozpacích se nám podařilo v prvním setu zvítězit v poměru 25:15. V druhém setu už to tak růžové nebylo a lacinými chybami jsme zaslouženě prohráli 21:25. Třetí set jsme opět ovládli my a bojovností jsme vyhráli 25:16. Bojovnost nám však dlouho nevydržela,a opět se projevila naše rozpačitost a nesehranost. Čtvrtý set jsme pustili s těžkým srdcem soupeři 22:25. Závěrečný set jsme si však už nenechali utéct a začali jsme řádit. Celý set byl v naší režii, soupeře jsme nepustili vůbec ke hře. Skvělým výkonem všech hráčů se nám podařilo vyhrát poměrem 15:9. Celkové výsledek byl 3:2 (15,-21,16,-22,9).
Na závěr by to chtělo jen dodat, že je potřeba zvednout morálku družstva a začít pořádně trénovat…vítězství pak přijde samo :-)
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : DTJ Polanka nad Odrou 3:1 (-23, 13, 21, 14)18.09.2013

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka Smeč: Janča O., Jana St., Kačka Blok: Jana D., Helča, Monča

První zápas byl chaos od začátku do konce. Začalo to vracením se pro dresy, nenachystáním počítadla, nepřivázáním stojanu pro rozhodčího, mohla bych jmenovat dál.. A ta hra byla zmatená a nějak neohrabaná. Na hřišti jsme se hledaly a chvilku nám trvalo se vzpamatovat. Ona chvilka nás stála první set, který jsme (i když tomu výsledek neodpovídá) soupeřkám odevzdaly. Další sety jsme již byly schopné vyhrát, ale samotnou by mě asi nebavilo se na nás dívat. Nemastné, neslané, nesladké, nehořké, bez příchuti. Pochválit si zaslouží Polanka za jejich bojovnost, ty balony, co zahrály, byly skvělé. U nás se mi nelíbilo skoro nic. Za zmínku stojí akorát Monča a její poprvé v kraťasích.

Sepsal(a): Hanka
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-19, -20, 22, 20, -15)18.09.2013

Sestava:

Začaly jsme slibně a vedly 2:0, ale v koncovce třetí sady jsme bohužel udělaly pár chyb a soupeř toho využil. Zároveň si tím hráčky soupeře zvedly sebevědomí a otočily zápas k vyrovnání na 2:2. V teabreaku jsme naštěstí naši hru zpřesnili a v napínavé koncovce udržely vítězství.
Zápas byl vyrovnaný, dlouhé výměny prověřily naši fyzickou připravenost. Proto jsme první podzimní zápas zaslouženě zakončily posezením u pivka.
Sepsal(a): Radka
Rozhodčí: Tomáš Orosz

TJ Sokol Svinov A : TJ Kunčičky B 3:1 (18, 10, -25, 12)12.09.2013

Sestava: Nahrávka: Ráďa Smeč: Fuča, Vojta Blok: Ivoš, Jarda Účko: Bob, Karel
Diváci: Neoprávněný náhradník a zapisovatel Vilda.

Soupeř nekladl velký odpor a kromě dobré hry v poli moc nezlobil. A tak pouze ve třetím setu, kdy jsme si mysleli že už je hotovo a hráli tak na půl plynu, jsme dostali po koulích. Zraněný Bob šetřil koleno a naskočil se rozhýbat jen na jeden setík. 
Na vstup do soutěže to byl dobrý, rozehrávací soupeř. Snad nám takový výkon bude stačit i na kvalitnější soupeře (výkon ze třetího setu rozhodně ne).
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Kunčičky A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (19, 19, 19)11.09.2013

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys, Trojanda Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Do našeho prvního zápasu v sezóně jsme nastoupili v plném počtu a to i s novou posilou v podobě Toma Trojka. Do zápasu jsme se vrhli s nadšením a do koncovek jsme byli schopni držet krok se soupeři. Bohužel se projevila absence letních tréninkových dávek a tak nad námi Kunčičky v koncovce dominovali. Tento fakt měl za následek poměrně rychlé a jednoznačné vítězství ve prospěch protihráčů. Co dodat...jen to, že se to snad do příště zlepší.

Sepsal(a): Ondys

13. ročník volejbalového turnaje "LOUČENÍ S LÉTEM RUMOTOUR OPEN 2013"31.08.2013

Sestava: Lopatka, Fuča, Šnek, Zuzka Šuléřová doplnění Markétou Lacnou a Arnoštem.

Tento rok se turnaje účastnili tradiční borci Lopatka, Fuča, Šnek, Zuzka Šuléřová doplnění Markétou Lacnou a Arnoštem. Mnohaletá tradice opět nebyla porušena, vítání s kamarády se opět protáhlo z pátečního odpoledne do sobotních ranních hodin. A tak nebylo nic podivného na tom, že v základní skupině o čtyřech účastnících jsme skončili na 3 místě a později hráli ve skupině o 5 - 8 místo. Tam už někteří nejmenovaní borci (kyně) pochopili, že na hřišti bojujeme se soupeři a ne sami se sebou a tím pádem jsme skončili na v dané situaci krásném 6 místě  s horším skóre za pátým, což se večer opět muselo oslavit. V neděli jsme spokojeni ne až tak s výsledkem jako s dobrým pocitem prožitého víkendu a ukončení letní sezóny odjeli domů.

Sepsal(a): Arny

Citrus Cup - Mixy31.08.2013

Sestava: Náhra - Hanka, Zuzka, Blok - Tom Pokorný, Šplouchy, Jarda Tourek, Smeč - Kuba Luňa, Bobika.

Do Frenu jsme vytvořili tým společně s pomocí kluků z VŠB. Tým Rumíků jel obhajovat první místo s hostující nahrávačkou místo Ebika (mnou). Co si budete myslet, když vám řeknu, že v tiebreaku jsme vedli 14:11?? Jaktože jsme mohli prohrát? Ví Bůh, a co neví Bůh, ví Jarda nebo Tom nebo Bob. My se Zuzkou jsme nefilosofovaly a šly raději do sprchy. Počasí vytvářelo pěkné hrací podmínky již od rána. Jemně svítilo sluníčko, tak jsme se prohřáli. Poté zalezlo a bylo akorát na volejbal bez brýlí (bo když se vám vypálí, tak to není zrovna hitparáda). Lehký deštík pomohl uspořit kropení hřiště, no co víc si přát? Pivo teklo proudem do žaludků všech hráčů a hráček, k tomu gulášek a steaky, páreček, čokoláda, hrozny, mišmaš v břichu a hurá na hřiště. Musím říct, že tento turnaj se mi líbil snad ze všech mých zažitých turnajů nejvíce (krom domovských svinovských turnajů, samozřejmě). Hra byla zápas od zápasu úžasná, na úrovni, bojovná. Opravdu jsme si dost zamakali, dařilo se a vládla pohoda, lehce vyburcovaná, nahecovaná pohoda. Ve skupině jsme skončili první. Prohráli jsme asi jeden set. Tak jsme se nenápadně probojovali do toho finále. No chlapci a děvče z ligy byli o malinko lepší. My mazáci složení z okresního přeboru jsme byli spokojeni s podaným výkonem a zármutek byl utišen frgálem :D.

Sepsal(a): Hanka

27. ročník mezinárodního turnaje ve volejbalu mužů a žen17.08.2013

Sestava: Náhra - Hanka, Zuzka, Blok - Monika, Lea, Smeč - Ebik, Katka V., Moňa Š.

Jak to počasí vypadalo nepěkně a zimně, na sobotní turnaj se nám parádně vyčasilo, až šlo sluníčko vidět i na mé tváři. Při parkování před areálem jsme uplatily pana rozhodčího ananasovou buchtou od Monči V., no škoda, že zbytečně, protože nám nepískal. Třeba se to bude hodit do nadcházející sezony okresního přeboru :). A taky Ebik nás pohostila cukinovou buchtomňamkou a výtečným slaným (salámovo-cukinovým-aněcodalšího) nákypem. Letošní občerstvení totiž trochu zklamalo a nenaplnilo očekávání, které jsme měly na základě zkušeností z minulých let. Pivo a broskvička (nebo co jsme to pily ;)) to spravilo. Že bych připsala něco k volejbalu? A tak, zahrály jsme si nádherný tiebreak s Kozlovicemi, tedy Kozlicemi (zdravíme Alču!), dvě výhry jsme měly nad slabšími týmy ze skupiny.. A dlouho jsme čekaly na semifinále, které jsme vyhrály a s již téměř zapadajícím sluncem jsme bojovaly o umístění na bedně, které se nám letos tedy nevydařilo. Možná to bylo i jinak, ale důležité je, že my jsme strávily úžasný den, koho zajímá, jak jsme hrály :D? Bylo nám fajně a to je důvod účasti ;).

Sepsal(a): Hanka