TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Horní Lhota 3:1 (24, 22, -23, 12)11.03.2020

Sestava:

S Horní Lhotou je to vždycky dlouhé a napínavé. Ale tentokrát to bylo fakt na infarkt…

Infarkt č.1 : první set byl z naší strany nervóznější. Poprvé v jarní části sezony hrála Helča, a tak nám chvilku trvalo, než jsme se na hřišti zorientovaly. Ani nám moc nevadilo, že najednou prohráváme 15:24. Pak ale na servis nastoupila Maruška a tep se začal zrychlovat. Nejdříve soupeřkám, protože jejich náskok se rychle tenčil. Potom však i nám, protože perfektní hrou na síti a skvělým podáním jsme ten set vyhrály!

Infarkt č.2 : pohodičku v týmu jsme potvrdily také vyhraným druhým setem a v podobném duchu se nesl i set třetí. Při vedení 20:7 jsme už už sahaly po jednoznačném vítězství. Ale to bychom nesměly hrát s Horní Lhotou. Tentokrát byl zrychlený tep na naší straně, neboť holky začaly chytře útočit a my jsme jim nakonec podlehly.

Infarkt č.3 : ve čtvrtém setu už to bylo celkem jednoznačné. Dařilo se nám, a tak jsme zápas dovedly do vítězného konce. Šok nastal až o pár hodin později, kdy ČVS kvůli koronaviru předčasně ukončil celou sezónu a my proto v naší tabulce (ne)regulérně trůníme na krásném 1.místě! Lepší by však bylo si zase zahrát, tak snad se brzy dočkáme J.

Sepsal(a): Renata

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-24, -16, 10, 20, -13)05.03.2020

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Mirka, Irena Blok: Martina J., Veronika

Zápas s Vratimovem byl ohrožen. Ministerstvo zdravotnictví vydalo kvůli riziku koronaviru mimořádné opatření - zákaz pořádání akcí nad 5000 osob. Vzhledem k naší široké fanouškovské základně jsme proto byly jako na trní. Naštěstí však dorazil pouze 1 divák a akce tak dostala zelenou.

S úlevou jsme rozehrály první set. Štěstí stálo na naší straně, a tak se nám dařilo především v přetahovaných na síti. Druhý set se nesl v podobném duchu, brzy jsme proto k našemu překvapení vedly 2:0. Poté se však začal projevovat dlouhý zimní zápasový půst. Soupeřky udělaly malou změnu v postavení, která nás dokonale rozhodila. Nevěděly jsme co se sebou, natož tak s balónem. Zápas jsme se proto rozhodly ošperkovat závěrečným tiebreakem. A že to byl nervydrásající závěr! Celou dobu se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Vratimov byl už dokonce při vedení 13:12 velmi blízko vítězství. Nakonec jsme je však udolaly a to především týmovým duchem. Nutno podotknout, že soupeřky po celou dobu předváděly fairplay, za což jim děkujeme! Na naší straně bylo zase znát, že jsme nepodcenily zimní přípravu a mimo jiné se omezily např. v pojídání vanilkových rohlíčků. Pouze Miruš to zřejmě ujelo a jeden rohlíček se jí usídlil v bříšku. Jupí, budeme mít dalšího fanouška :)! 

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 1:3 (-21, -21, 22, -19)04.03.2020

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Zuzka C., Lenka Blok: Adéla, Hanka
Diváci: Zapisovat a fandit přišli Martinka + 1 (nenarozené mimi) a Jana D.

K prvnímu zápasu v letošním roce jsme se sešly v nové svinovské sportovní hale.  Přivítaly jsme se s naši novou hráčkou Lenkou. Vzhledem k tomu, že se téměř netrénovalo,  odpovídal tomu i naše hra. Polanka taky nebyla v nejlepší formě, škoda, že jsme ji neudolaly aspoň svým optimismem :). Dělaly jsme, co jsme mohly, ale bohužel to na výhru nestačilo. Snad to příště vyjde.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 2)

Zimní turnaj MěVS - Ženy26.01.2020

Sestava: Svinov B: Mirka, Marťa Blokšová, Irena, Oli, Marťa Ježková, Marie. Svinov A: Zuzka, Marcela, Janča Harvišová, Adélka, Hanka Durlina, Lenka, Zuzka Crhová

Popis za tým B: Lednový turnaj v době chřipkové epidemie měl za následek, že jsme před turnajem padaly jak hrušky, ale šest statečných se na nás na turnaj nakonec našlo. Mirka i Marťa Blokšová dorazily hrdinně obtěžkány miminky, za co jimž patří velký dík. A ještě větší dík patří Radkovi, který byl přinucen vyzkoušet si, jaké by bylo mít doma dvojčátka, a bude to nejspíš rozdýchávat ještě nějakej ten pátek. Kromě chřipkové epidemie nám moc nepřál ani los, který nás hodil hned první zápas do chřtánu Poruby. Ta nás rozmetala podobným způsobem jako v hlavní soutěži a přestože jsme další zápas proti Polance vyhrály, skupinu jsme zakončily jako třetí (můžeme se utěšovat tím, že Poruba proti nám zřejmě musela nasadit všechny síly, protože následující zápas s Polankou prohrála). V posledním zápase o umístění jsme porazily Univerzitu a turnaj zakončily na 7. místě.

Popis za tým A (Zuzka): 26. ledna se v Polance uskutečnil již tradiční zimní turnaj žen, kterého se účastní družstva hrající městský přebor žen. Do turnaje se přihlásilo celkem 8 družstev, které byly úplně „logicky“ rozděleny do tří skupin. Ve skupinách se hrálo na dva hrané do pětadvaceti. Družstva, která se umístila ve skupinách na prvním místě, si to pak mezi sebou rozdala o bednu, družstva na druhém místě ve skupině se poprala vmalém finále o umístění na 4. až 6. místě a družstva, která skončila poslední ve skupině si zahrála o 7. až 8. místo.

1. skupina – Baška, Svinov A a Ostravská univerzita
2. skupina – Svinov B, Polanka B, TJ Sokol Poruba
3. skupina – Fryčovice, Polanka A

Po dlouhém dotazování a shánění lidí jsme se nakonec sešly v7, v sestavě, která spolu niky nehrála a některé jsme se ani pořádně neznaly. Ale šly jsme si na pohodu zahrát a trochu se hýbnout. Na rozehrání jsme dostaly vedoucí družstvo tabulky, Bašku. Nebyla to zas tak špatná hra, jako z naší strany, ale na soupeřky jsme nestačily. A i když to chvílemi vypadalo nadějně, zápas jsme prohrály 2:0. Trochu se asi projevila naše nesehranost a vzájemná neznalost.
Už jsme si myslely, že nám Ostravská univerzita trochu pomůže, málem Bašku porazila, ale nakonec i přes velký bodový náskok v koncovce, svoje vedení holky z OU neuhájily a zápas prohrály. My s nima pak neměly skoro žádný problém a to hlavně díky našim dobrým servisům, proti kterým se soupeřky vůbec nechytaly. Takže jedna prohra ve skupině nás odsunula na druhé místo do bojů o konečné 4. až 6. místo. Společně s náma se zde utkaly Fryčovice a Polanka B.
Do bojů o  4. až 6. místo s námi nenastoupila už Lenka, která jela domů a také Marci, která se nám při rozcvičení zranila ☹ a rázem jsme byly v pěti. První zápas proti Fryčovicím nám vypomohla Marťa Jirásková ze Sokola Poruby a ve druhém zápase proti Polance B zase Irča. Oba zápasy jsme vyhrály a staly se vítězkami malého finále…takže těsně pod bednou :)))

Celý turnaj vyhrála Baška, druhá skončila Polanka A a na třetím místě se umístil TJ Sokol Poruba.

Sepsal(a): Marie

TJ Sokol Svinov : Sokol Stará Bělá 0:3 (-17, -16, -22)19.12.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Maty, Daniel Blok: Džjura, Kuba Účko: Fuča Libero: David
Diváci: Povzbuzoval a jako záloha byl Michal a blbé kecy měl Ivoš.

Odložený zápas byl vlastně posledním předvánočním setkáním a domluvili jsme se, že pak zajdeme společně do hospůdky. Fučovi se do auta v Proskovicích nasáčkovali další dva kousky.  Ivošek a opice. A tak se nás na zápase sešlo celkem dost. Ještěže už jsou vánoce přede dveřmi. Bratr Vojtěch aspoň může napsat ježíškovi o sportovní trenky, aby už při dalším zápase nemusel hrát v prádle, nebo bez prádla.
Podle výsledků a postavení v tabulce byla Bělá jasným favoritem. Přesto jsem si myslel, že ji potrápíme více. Navíc když ze stísněných prostor své squashové krabice zavítají do velké haly. Očividně jim to nevadilo a celkem bez problémů nás porazili. Navíc se mi zvenčí zdálo, že už se vidíme spíše u stromku a radost ze hry na konci roku už nějak vyprchala.
Takže jsme se mohli přesunout k Vlkovi s dobrým pocitem, že se nikdo nezranil. Na závěr Fuča naložil opici a bezpečně ji dovezl do Proskovic.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SOU Ostrava 3:1 (13, -22, 14, 18)12.12.2019

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Davča, Daniel, David Blok: Džjura, Kuba Účko: Fuča

Odložený zápas s SOU byl zároveň premiérovým v nové hale a na centrkurtu. Začalo to dobře. Rozhodčí Štefek se přišel podívat na novou halu aby nám vzápětí řekl, že nemá čas a ať si to odpískáme sami. A tak se na empiru vystřídali David s Danem a vůbec nás nešetřili. Navíc neměl kdo zapisovat a tak jsme to dali příkazem hochovi ze sázkové kanceláře.  Davča dorazil až na poslední chvíli, jelikož si spletl začátek. A aby nebylo všem trablům konec, tak Vojta cestoval omylem do Výškovic a když se dopravil k nám, tak zvonil, bušil, volal, ale nikdo neotevřel. Tak po hodině odešel zmrzlý domů.
My ostatní jsme zvládli sehnat a připravit vše potřebné k premiérovému zápasu po zákoutích nové haly. A šlo se na to. Začali jsme dobře a první set byl bez nejmenších komplikací. Mysleli jsme , že vše půjde jako po másle. Vystřídali jsme rozhodčího a vykročili špatnou nohou do našeho oblíbeného druhého setu. A máslo žluklo. Na konci setu jsme ztrátu dohnali a už si mysleli, že přece jen set vyhrajeme, ale soupeř nás vyklepl. Opět jsme vystřídali rozhodčího…a další set v pohodě vyhráli. Opět jsme s obavou vystřídali rozhodčího… a naštěstí vyhráli, jelikož už se nám krátila doba pronájmu.
Asi to byl jeden z mála zápasů, kdy počet střídání rozhodčího předčil počet střídání hráčů. Myslím, že tato novinka by mohla být podnětná i pro některé jiné vrcholové sporty u nás.
Premiéra nám nakonec vyšla a halu jsme pokřtili vítězstvím. Chválím všechny hráče za výkon ve vítězných setech a všechny rozhodčí za zodpovědný a kvalitní výkon.

Sepsal(a): Karel

VK BAŠKA : TJ Sokol Svinov A 3:0 (19, 12, 19)05.12.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka Smeč: Ebik, Hanka, Zuzka C. Blok: Helča, Monča Účko: Ebik, Zuzka C.

V pondělí na tréninku do mě Maruška a Renča hučely, že to musíme Bašce nandat, aby naše holky z „B“ přezimovaly na krásném prvním místě. Padly dokonce nějaké lákavé motivační nabídky :). No ale nepovedlo se :(.Sorry holky. Na zápas jsme se tak tak posbíraly, ale nakonec nás bylo šest, ale nikdo nebyl ve své nejlepší formě a myslím, že většina z nás by se radši viděla někde zachumlaná v teplé posteli. Ale i přesto, i když podle výsledku to tak nevypadá, jsme nehrály úplně špatně. Hrály jsme vbíhanou náhru a myslím, že to nebylo úplně tak špatné. Akorát nám zase občas nešel příjem a taky nějaké ty rohy ve hře nám tam padaly. Ale tak aspoň jsme se před Vánoci ještě trochu hejbly. Snad se dáme do jarní části do pořádku, do pohody a snad s nějakými novými posilami to půjde :).

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 3:2 (24, -15, -19, 19, 13)03.12.2019

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Daniel Blok: Džjura, David Účko: Fuča Bez pozice: Davča
Diváci: Danova přítelkyně

Skončit v deset večer „tajbrejkem“ za stavu 15:13 – co víc si člověk může od zápasu přát? (tak třeba vyhrát 3:0 a v osm být v hospodě…)
Sešli jsme se před jízdárnou půl hoďky před zápasem… a ani obraz ani zvuk. Jen pořádná kosa. Jízdárna zamčená a soupeř v hospodě. Jenom Davča byl úspěšnější. V Šenově v tělocvičně se svítilo a správce ho i pustil dovnitř. Akorát se tam hrál fotbal. A tak nasedl na koně a vydal se za námi. My už jsme se zatím rozhýbávali v teple v hale.
Co napsat k zápasu. Kdybychom nepokazili koncovku prvního setu ve které jsme vedli 22:18, asi bychom zápas vyhráli. Nicméně nás to nepoložilo a další dva sety jsme k mému překvapení vyhráli díky naší dobré hře. Čtvrtý set byl slabší a tiebreak to už byla loterie kdy jsme se tahali o každý míč. Fuča byl našponovaný jako struna a dirigoval všechny (spoluhráče, soupeře i rozhodčího). Adrenalin z něj stříkal, že jsme pomalu museli utírat palubovku. Bohužel v koncovce byl soupeř šťastnější.
Zápas to byl výborný, bojovný do poslední chvíle na vážkách. Všichni si sáhli až na dno a hráli výborně. Takže bych jenom vyzvedl Vojtu za skvělý útok a servis. Jedinou jeho slabinou byly „tajmy“. A ještě srdcaře Fuču za adrenalin.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1-)

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 0:3 (-21, -22, -18)22.11.2019

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Daniel, David Blok: Vilda, Džjura, Kuba Účko: Fuča

Hned od začátku byl na nás vyvíjen nátlak a to tak, že nás chtěli dát do jedné šatny s dorostenkama. Ale nedali jsme se vyharašit a tvrdě jsme vyžadovali šatnu s místními paralympiky. A to i z toho důvodu, že někteří starší hráči si nemohli vzpomenout, k čemu některé části textilu jsou.
Zápas pak začal v mírné obavě, neboť jsme si vzpomněli, jak nás minule Polanka sestřelila servisem. Ale kupodivu jsme neměli nejhorší příjem a soupeř na servisu dost kazil. Přesto si vypracoval v úvodu solidní náskok, který jsme však v závěru smázli a v koncovce jsme byli suverénní. Připomněl jsem naše tragické druhé sety, ale byl sem ujištěn že dnes to tak nebude. Přesto jsme pokazili asi 6 servisů až nás Fuča důrazně upozornil, že servis dávat musíme. Hned nato nejmenovaný hráč jsem servis pokazil. Psychika je sviňa. Nicméně koncovka opět byla naše. Ve třetím setu už to byla procházka rozjásanou Moskvou.
Pochválil bych všechny za kolektivní výkon. Každý si uhrál svoje. Kuba nás podržel v útoku, pokud teda neútočil na „bezblok“. Byl to při pátku příjemný začátek víkendu.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:1 (17, -21, 14, 17)20.11.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Olga, Helena Blok: Martina J., Marie

Počet fanoušků s plínkama: 2 (Václav a Šimon)
Počet ochranných nápojů: 1 Magistr – příchuť vlašský ořech

Začátek zápasu proti Dolní Lhotě byl více než nervózní, neboť jsme neměly klíče od skříně, takže ani síť, ani balóny. A to by se hrálo dost blbě. Iren však provedla expresní donášku, a tak jsme se mohly pustit do boje. A že to byl boj velmi (psychicky i fyzicky) náročný! Dolní Lhota měla nepředvídatelný útok, neskutečné pole a jejich útočné prsty na naši zadní lajnu nám taky daly zabrat. Neúnavným tlakem našich holek na síti a především zavedením nového pokřiku („sklííípeeek“), jsme však urvaly vítězství 3:1. Tím se ukázalo, že máme moc rády alkohol, a díky hezké podzimní části sezóny si ho za odměnu dopřejeme v nějaké moravské jizbičce! A co bude dál? Udrží si Marťa kapitánskou pásku i do jarní části sezóny? Neotěhotní nám někdo? Zůstanou nám věrni naši ukrajinští sázkaři? Dozvíme se v březnu :)!

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-14, 25, 23, -17, -8)18.11.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Adéla Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Monča, Pavla

Hned při vstupu do haly nás paní vrátná upozornila, že pokud nenecháme jejich holky konečně vyhrát, zavře nás do vytopené sauny a nepustí nás ven :). My si z toho ale nic nedělaly, v šatně jsme pogratulovaly Ebikovi, daly po kalíšku i se sestrami s Dolní Lhoty a šly na to. Do prvního setu jsme vtrhly jak uragán a s přehledem vyhrály. Jsem si říkala, super, budem brzo doma…ale ejhle, jako bychom se zalekly a druhý set jsme těsně prohrály. A nešlo nám to ani ve třetím setu. Holky z Dolní Lhoty měly všechny balóny a nám se nepodařilo vůbec složit. Do dalšího setu jsme si daly sladkost, někteří i panáčka a taky předsevzetí vyhrát. A podařilo se a i tie-break byl už naštěstí v naší režii. A tím, že jsme soupeřkám nechaly aspoň jeden bod, tak nás i paní vrátná nakonec propustila :). Ale až na ten výsledek jsme si myslím dobře zahrály.

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:0 (11, 15, 10)18.11.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Soupeřky byly lepší. O hodně. Nedaly nám šanci se dostat k naší hře.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Hrabůvka 0:3 (-20, -24, -20)14.11.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Davča Blok: Fuča, Džjura, David Účko: Fuča, Karel, David
Diváci: Zapisoval Arnošt, povzbudit nás přišel Jaroušek.

Ze začátku jsme se nemohli dohodnout, kdo je vlastně domácí tým. Nakonec nám to rozlouskl přítel internet a my jsme museli natáhnout sako. Pomohl nám Myslivec, kterého přinesl Davča. Sotva Myslivec natáhl sako, přišel s Džjurou kolega Toullamore. Takže na zápas jsme byli naladěni dobře. Pouze soupeř k tomu zaujal opačné stanovisko. Vytáhl na nás nepříjemný servis se kterým jsme se někteří nemohli srovnat. Zejména jeden z nás měl zpočátku značné problémy. Prostě jsem 3x za sebou nepřitáhl podání. Až když jsem se schoval, tak jsem způsobil zmatek a soupeř zahrál do autu. Ale poučil jsem se a ve druhém a třetím setu jsem nezkazil ani jeden míč.
Zatímco v prvním a třetím setu jsme nezvládli úvody setů a soupeř odskočil, druhý set byl diametrálně odlišný a my jsme pro změnu nezvládli koncovku. Musím ale říci, že soupeř velmi dobře a přesně útočil a hlavně podával.
Naším nejlepším hráčem byl bratr Vojtěch, který spolehlivě bodoval z útoku a držel nás nad vodou. Patrně měl motivaci ve formě psaní zápisu. Další jistotou byl Džjura a to nejen proto, že slavil narozeniny.
Hrabůvka nás smázla celkem rychle a tak jsme měli ještě dost času uspořádat slavnostní ceremoniál u příležitosti Džjurova výročí.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 2:3 (19, -18, -22, 22, -6)13.11.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Jana D., Zuzka C. Blok: Monča, Adéla

Podpořit a zapsat nám přišla Martinka Wybraniecová. První set jsme vyhrály s přehledem. Hrálo se nám dobře a dařilo se. Druhý a třetí set nás soupeřky potrápily. Nedařilo se nám vybrat podání a náš útok byl směrován do postavení soupeřek. Holky se taky dost rozehrály a my jsme se až moc přizpůsobily jejich hře, ve které se nám prostě nedařilo. Ve čtvrtém setu jsme se sice trochu zvetily a vyhrály, ale v konečném tiebreaku to šlo s námi bohužel zase rychle z kopce.
Nemůžu, ale nikomu vytýkat konkrétní chyby. Všechny jsme se snažily a myslím, že jsme si i přes tu prohru dobře zahrály.

Sepsal(a): Monča

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-19, 18, 17, -23, -10)11.11.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Helena Blok: Martina J., Marie

Zápis s pohledu Václava Vitali: Pondělí odpoledne, chtělo by to vyrazit někam ven, za kočkama. Tak jo, mamka mě bere na babský zápas do Horní Lhoty! No to jsem zvědavý, co předvedou. První set vypadá dobře, Horní Lhota má sice trenéra, který koučuje, jak může, ale na Svinov to nestačí. Možná proto, že mi mamka pořát křičí přímo u ucha divné pokyny: „jedeem“(kam, když jsme teprve teď přijeli?), „raz, dva, tři“ (mami super, ale do tří umí počítat fakt každý..). No nic, ožužlám si palec a začíná druhý set. Tady už to tak pozitivně nevypadá - přestal fungovat příjem a Svinov se protrápil až k prohrané koncovce. Nemůžu se na to dívat, proto vysílám do boje i mamku. Chvilku to na střídačce s Tetou Verčou snad vydržím. Jak jsem ale měl vědět, že ta mizérie bude pokračovat a my tak prohrajeme i třetí set?! Příjem stále nefungoval a navíc jsem tetě připravil voňavé plínkové překvapení. Statečná chůva Verča mě však přebalila a od té chvíle se začalo blýskat na velký obrat. Hra se uklidnila, každý si hlídal své a s vypětím všech sil mamčin tým v napínavém finiši získal čtvrtý set ve svůj prospěch. Jdeme do tiebreaku! Miluju tenhle adrenalin! Chtěl jsem to zakřičet na celou halu, ale místo mikrofonu byla po ruce jen plastová odrazka, tak jsem do pusy strčil aspoň tu. Pátý set byl opět boj. Naštěstí si tety udělaly ještě před zápasem energetickou zásobu v podobě dortíčku a kafíčka v místní Kafrárně. Díky tomuto povolenému dopingu tak ty moje holky šikovný vybojovaly neuvěřitelné sedmé vítězství v řadě. Byla to super hra, kterou jsme si všichni užili!

Sepsal(a): Renata

VŠB TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 3:2 (-20, -23, 19, 16, 11)07.11.2019

Sestava: Nahrávka: Fuča Smeč: Vojta, Davča, Daniel Blok: Džjura, David Účko: Bob

Bratr Karel se bohužel opět nemohl zúčastnit zápasu, na druhou stranu to znamená, že se s Vámi mohu i tentokrát podělit o dojmy z tohoto výživného utkání.
Ačkoliv jeden nejmenovaný hráč, který také neměl tu možnost dostavit se, moc nevěřil v pozitivní výsledek zápasu, první půle utkání byla v naší režii. Zejména to bylo zapříčiněno impozantními bloky, které soupeři nedovolily zahrát míč na naši stranu hřiště (vyjma balonů, které letěly do autu). Soupeř byl tak v šoku, že nás zkoušel rozhodit alespoň slovně, naštěstí jsme velice zkušení hráči a vůči takovýmto praktikám jsme zcela imunní.
Bohužel po dvou vyhranných setech se karta obrátila a šlo to s námi z kopce. Zejména to bylo zapříčiněno skvělým soupeřovým podáním, které pokud nevedlo k přímému bodu, tak zkomplikovalo náš příjem. A bez příjmu nejsou koláče. Ačkoliv byly bloky stále na vysoké úrovni, bylo na soupeři poznat, že díky bodům získaným na podání nabývá na sebevědomí, a to se začalo projevovat i v útoku.
Ačkoliv předchozí odstavec působí depresivně, fanoušci, nezoufejte. Utkání jsme si užili, výměny byly oku lahodící, což potvrdil i Davča slovy v tomto duchu: Střídat nechci, moc pěkně se na to kouká. Děkuji Vám, že jste si příspěvek dočetli celý a již se těším na příští zápis od bratra Karla. Sportu zdar! 

Sepsal(a): Vojta
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2-)

Ostravská Univerzita : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-20, -24, -23)06.11.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata, Helena Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie
Diváci: teta od Renči (ne Ukrajinka :) )

Na začátku to vypadalo na rozkol v družstvu, protože jsme se převlékaly ve dvou různých šatnách, ale po výzvědných telefonátech, zda druhá polovina dorazí, jsme se zdárně sešly a po delší zápasové pauze se velmi rády viděly. Zápas byl od počátku vyrovnaný a bojovný z obou stran. První set jsme zaslouženě vyhrály, svými zákroky se blýskly hlavně blokařky, kdy soupeřky poznaly v praxi rčení „stovkou tam, dvoustovkou zpět.“
Ve druhém setu nám v polovině soupeřky odskočily, ale Marťa zavelela k útoku, a především kolektivním sepjetím jsme skóre otočily a set vyhrály. Totéž se opakovalo i v setu třetím, kdy za stavu 15:21 to pro nás nevypadalo růžově. Ale prostě Martě kapitánská pozice svědčí a znovu nás vybídla k obratu. A my jako poslušné žačky zabraly a urvaly všechny body ve třech setech. Pochvala patří Marušce, která v koncovce nezaváhala na podání, které je v této tělocvičně hlavně pro mě „noční můrou“.
Naše vítězná šňůra tedy zatím pokračuje…

Sepsal(a): Irena

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:1 (13, 18, -23, 23)24.10.2019

Sestava: Nahrávka: Fuča Smeč: Vojta, Davča, Daniel, David Blok: Bob, Džjura, Kuba Účko: Vojta, Daniel
Diváci: Fandit přišel Arnošt. Díky

Ačkoliv se ve čtvrtek nedostavil žádný kvalifikovaný nahrávač, Fuča se ujal své nové role zodpovědně a s každou další nahrávkou nabíral na přesnosti (hlavně s Bobem tvořili až moc podezřelou symbiózu). Jelikož soupeř nekladl žádný velký odpor, byl průběh zápasu velmi poklidný, a to zejména díky Kubovi, který byl jasným tahounem. Bohužel musel jít večer za kulturou a s žoviálním prohlášením „už mě to nebaví“ se odebral sám do sprch. To tým trošku rozhodilo a lze to vyčíst i z výsledku třetího setu, který jsme v dramatické koncovce nejtěsnějším možným výsledkem prohráli. Naštěstí jsme tu měli Arnošta, který nám (ne)slušně řekl, co si o naší hře myslí a dal nám pár užitečných rad, které jsme si vzali k srdci a s jasným (ne)přehledem jsme čtvrtý set vyhráli.
PS: Děkuji Arnoštovi za „možnost“ zkusit si napsat zápis z utkání a doufám, že příště již bude přítomen bratr Karel, který tomu dá opět řád a určitou úroveň (pokud jsem uvedl čtenáře do rozpaků a sám sebe se ptá, zda má dát bratr řád hře či zápasu, tak jsem docílil přesně toho, čeho jsem chtěl). 

Sepsal(a): Vojta

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:2 (-24, 17, 17, -20, 10)23.10.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O., Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Adéla, Hanka

Tento zápas si už moc nevzpomínám, jen tak matně vím, že to bylo jako na houpačce, a to hlavně díky výborným servisům na jedné straně a špatným příjmům na straně druhé. Tiabreak jsme vyhrály, ale naše hra byla taková nijaká, nemastná, neslaná , takže bych to shrnula, že jsme utrpěl výhru :). No je vidět, že nám chybí tréninky a také aspoň nějaká sehranost, pokaždé jsme v jiné sestavě a jde to vidět i na výsledcích, tak snad na tom zapracujeme :)

Sepsal(a): Zuzka

VK BAŠKA : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-21, 10, -18, -20)17.10.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Irena, Renata Blok: Martina J., Marie

Do Frýdku jsme přijížděly dobře naladěné, díky vítězné sérii a čekaly jsme náročný zápas. Což se potvrdilo. Ale k našemu údivu nás nevykleply, tak jako minule. Kromě druhého setu, kdy jsme se nebyly schopné dostat z příjmu, to bylo fakt vyrovnané a hezké utkání. Karolína si hned na začátku třetího setu vyvrtla kotník, ale Verča se nenechala touto nečekanou událostí rozhodit a naskočila z lavičky, jako by nic. Prostě dobrý zápas. Dobrý konec.

Sepsal(a): Karolína

Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 2:3 (23, -18, 22, -22, -5)14.10.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Adéla Smeč: Jana D., Adéla, Hanka Blok: Helča, Monča

Do zápasu jsme nastoupily v nezvyklé sestavě na náhře s Adélkou, neboť Martinka doběhla na poslední chvíli od zubaře, tak se ještě vydýchávala, rozdýchávala, rozcvičovala a tak. Po dlouhé době se na hřišti také objevila Monča a i Helča a docela nám to šlo. První set jsme těsně neukořistily. Ve druhém setu se holky prostřídaly a Marťa šla nahrávat a Adélka posílit útok. Něco se pokazilo, asi příjem myslím ale set jsme nakonec vyhrály. Asi jsme si chtěly pořádně zahrát a tak to bylo jednou nahoře, jednou dole. Ale tiebreak byl už zcela v naší režii a 2 body doma :). Zápas to byl pěkný, ale vyčerpávající.

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Horní Lhota 3:1 (25, 21, -26, 21)09.10.2019

Sestava: Nahrávka: Janča O., Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Zuzka C. Blok: Helča, Adéla

V každém setu jsme si vždy lehce vytvořily poměrně velký náskok, který se, po pár našich chybách v poli či útoku, zmenšil, ztratil nebo byl dokonce překonán a my se pak musely hodně snažit dostat se zase do vedení (vznikly z toho tedy velmi těsné výsledky setů). Na(ne)štěstí nám několikrát "pomohl" rozhodčí, který pískal události, které se nestaly a ty chyby, které byly zřetelné většinou nezapískal. Dokonce se to dostalo do bodu, kdy jsme soupeřkám, po jednom z velmi špatných rozhodnutí, sportovně vrátily míč. Musím ale uznat, že holky z Horní Lhoty hrály velmi dobře. Jediné, co bych jim vytkla bylo, že vždy, když zakřičely "zadarmo", tak zrovna někdo od nás zaútočil tak, že z toho byl přímý bod. :)
My jako tým také hrály skvěle (jak taky jinak, že), ale měli jsme jisté "výpadky" ve stejnou dobu, ve všech herních činnostech.
Byl to tedy celkem vypjatý zápas, ale nakonec jsme si zahrály parádní volejbal a zápas si užily. 

Sepsal(a): Adéla

Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-17, 23, -11, -19)07.10.2019

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Irena, Helena Blok: Martina J., Marie

K dalšímu zápasu podzimní sezóny se Béčko vydalo do Fryčovic. Tamní ženy jsou drsné, jako jejich vzduch, takže jsme byly hned ze začátku upozorněny, že nosit si do haly tekutiny u nich není zvykem! My jsme se ale nedaly a hned v prvním setu jsme jim to nandaly. Ve druhé sadě nám však začal mrznout úsměv na rtech, a to nejen kvůli tomu, že teplota v tělocvičně se blížila snad bodu mrazu. Fryčovanky se začaly povzbuzovat a my jsme v napínavé koncovce sadu těsně ztratily. Třetí set však ukázal, že ještě můžeme bojovat. Především závěrečný technický úder naší Marušky, který se po pásce valil snad 5 vteřin, nám zajistil vedení 2:1. To už byli všichni ukrajinští sázkaři na nohou. Ve čtvrtém setu navíc naše kapitánka Marťa zvolila revoluční taktiku „příjem-náhra-smeč“, což bylo pro vývoj zápasu klíčové. Set i celý zápas nakonec opět zakončila Maruška, tentokrát nechytatelným podáním. Nutno dodat, že servis se po celý zápas dařil nám všem a také díky tomu jsme nakonec mohly oslavit už čtvrtou výhru v řadě. Malá korekce - Mně se servis nedařil (Karolína).

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 3:1 (21, -21, 16, 25)07.10.2019

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Daniel Blok: Bob, Fuča, Džjura, David Účko: Fuča, Maty
Diváci: Rozhodčímu dáváme + jako mimořádný bonus za horolezecký výstup na empajr. Nás povzbuzoval Arnošt, Martin H., a jedna fanynka.

Přivítali jsme mezi sebou nového člena na soupisce – Davida Klůže. Přišel zřejmě za slušného oddílu, jelikož donesl láhev na uvítanou. Další láhev se dobelhala s Arnoštem a jeho narozeninama. A aby toho nebylo málo tak se na nás přišel podívat Martin Halama, donesl nám svatební koláče a pozval nás na obřad který se koná 19.10.2019 v Komorní Lhotce. Tak to byla aktiva. A teď pasiva. Opustil nás Vilda. Ne na věky, ale odskočil si do nemocnice, aby zrepasoval své tělo. Tak hlavně ať to felčaři udělají dobře.
No a pak už se hrálo. V prvním setu nám tam zbytečně spadlo několik zálivek, ale jinak myslím dobrá hra. Ta se ještě zlepšila v setu druhém, který jsme vyhráli. Vojta s Danem na smeči spolehlivě pokládali balóny do hřiště. Pak Martin vytáhl již zmíněné svatební koláče a my jsme asi začali myslet více na žrádlo než na hru. Byla to katastrofa. Nebyli jsme schopni pořádně uhrát bod. Hru trochu pozvedl David, který jako nováček poprvé vystřídal, ale dohnat rozjetého soupeře se nám už nepodařilo. Do čtvrtého setu nastupovali starší dorostenci v našem týmu už dosti unaveni. Přesto jsme se ale ztopořili a vrátili se ke hře z prvních setů. Vojta smečoval ještě lépe než před tím a dopracovali jsme se až k setbolu. Pak Dan po oblíbené vysoké náhře vyskočil, praštil do balónu a míč těsně asi o 25metrů minul lajnu. Ještě chvilku jsme se přetahovali, ale set a tím pádem i zápas jsme prohráli.
Soupeř hrál výborně a včera byl lepší. Mladí hoši odvážně útočili a vycházelo jim to. I my jsme si dobře zahráli (i když ne všichni-bylo nás dost a na některé posty je přetlak). Dojedli jsme koláče a cukroví a šupyty (někteří ztěžka) domů. Až skončí období zápasů a budou nějaké tréninky, měli bychom se zaměřit na výchovu nějakých blokařů a případně nahrávačů.

Pochválil bych zejména Martina za svatební koláče. Přejeme mu, ať mu všechno klapne a ať máme brzy  dalšího mladého volejbalistu.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-16, 21, 13, 19)02.10.2019

Sestava (domácí): Nahrávka: Martina B., Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie Sestava (hosté): Nahrávka: Zuzka, Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Hanka, Zuzka C. Blok: Jana D., Adéla
Diváci: Markétka Maruškovic, Arnošt

Na počátku jsme chtěly minutou ticha uctít památku Karla Gotta, ale bohužel rozhodčí tuto informaci sdělil tak tiše, že skoro nikdo netušil, proč Renča pustila jeho písničku „Dám dělovou ránu“. A pak už jsme se pustily do „bratrovražedného boje :)“. První set jsme se vůbec nedostaly k naší hře, kazily jsme všechny možné údery a soupeřky nás válcovaly hlavně podáním. Do druhého setu jsme zkusily vystřídat, poprvé po porodu nastoupila Marťa B. a postupně jsme zlepšily hlavně přesnost. Všechny jsme začaly hrát obětavě každý balón a následující tři sety byly v naší režii. Radovaly jsme se tedy z vítězství, ale zároveň všechny z obou týmů i z toho, že jsme se po dlouhé době potkaly.

Sepsal(a): Irena

V prvním setu jsme holky z Béčka přehrály na podání i útoku a vše vypadalo nadějně. Ovšem pak se s námi rozloučil příjem a s tím všechno ostatní a holky z B hráli krásně i v obraně a zaslouženě další tři sety vyhrály. Byl to ale zápas v přátelské atmosféře. Děkujeme za fandění Arnoštovi, Lee a male Barborce s tatínkem:) 

Sepsal(a): Kačka

Ostravská Univerzita : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-17, -20, -16)25.09.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Jana D., Hanka Blok: Helča, Adéla

V podstatě měl zápas jednoznačný průběh. Šlo nám vše, ale nejvíc jsme drtily soupeřky servisem. Většinou máme s OU dobrý rozjezd, ale jak se soupeřky chytnou a hlavně mají skvělé pole, ale tentokrát jsme to nedopustily. A v poli jsme byly jednoznačně lepší, hlavně Adélka na pokraji sebezničení,jako vždy. Ale skvělé byly rybičky Jany Opic s přitisknutou dlani na palubovce. Které jsem pak už viděla jen na mistrovství evropy mužů…

Sepsal(a): Jana D.

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-21, 20, -13, 20, -18)24.09.2019

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Irena, Helena Blok: Olga, Marie

Soupeřky jsme značně zaskočily, protože jsme byly schopné dostat míč přes sít a to dokonce i přímo složit na zem! Dost velká změna oproti minulému roku, takže chápu, že se z toho vzpamatovávaly celý první set. My jsme z toho taky byly paf. J Hrálo se nám dobře, škoda čtvrtého setu mohly jsme to mít za 3 body. Ale i tak povedený výkon. V tiebreaku jsme to nakonec zvládly lépe my, holky z Polanky naštěstí kazily víc.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov 0:3 (-14, -17, -18)24.09.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Davča, Daniel Blok: Džjura, Borec, Kuba Účko: Fuča
Diváci: Nás povzbuzoval Arnošt, soupeře 10 fanynek a fanoušků.

Začínali jsme celkem pozdě v tělocvičně za hospodou a trochu v šeru, jelikož volejbalisti neměli na rozdíl od badmintonistů klíče od přídavných světel. Přijeli jsme trochu v nejistotě, jelikož jsme nevěděli, co od nováčka soutěže očekávat. Domácí měli početný tábor fanoušků, kteří hlasitě povzbuzovali a mávali transparenty. Trochu jsme si zvykali na neznámou halu , ale v koncovce prvního setu už jsme měli jasně navrch. Pak jsme trochu slevili ze své hry, i nějaká ta vlna přišla, ale přesto jsme s přehledem zvítězili.
Pochválil bych Dana, který se u nás zabydlel a za jeho nebojácnou útočnou hru. A pak fanoušky soupeře, kteří celou dobu a za jakéhokoliv stavu hlasitě povzbuzovali. Byla to moc dobrá atmosféra. Myslím, že až se kluci z Bohumína sehrají a vyhrají, tak budou rovnocenným soupeřem a dobrým přírůstkem do naší stárnoucí soutěže.
Po zápase jsme se přesunuli do sprch. Ty byly velice zvláštní a odstupňované podle velikosti. Chtěl jsem tuhle zvláštnost vyfotit, ale to už nás Arnoš vyhnal na schůzi a tak jsem to nestihl. Pak jsme nasedli do oddílových autobusů a jeli do Ostravy.
Taky bych si přál, abychom měli takové fanoušky jako má Bohumím.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : Blue Volley Ostrava 3:0 (17, 17, 19)19.09.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Davča, Maty, Daniel Blok: Bob, Džjura, Borec Účko: Bob, Fuča
Diváci: Zapisoval Arnošt, Karel, Miuek, Iveta, Dušan, Uďa…. Povzbuzovalo asi 5 diváků, takže ten dav nebudu jmenovat.

Sešlo se nás jako mladých myší. Hurá! Měl jsem v plánu postavit tři trojky a pravidelně po setu střídat. Ale průser. Na hraní nás bylo deset a kalkulačka odmítla beze zbytku dělit třemi. Nakonec jsme se přece jen nějak poskládali na hřišti a celkem v pohodě vyhráli. Mladý soupeř se snažil a často nás i překvapil pěknou akcí. My jsme moc nepřekvapili, ale uhráli povinné vítězství.
Pochválil bych naše nové dva hráče, Matesa a Dana. Myslím že nebudou jen do počtu a naopak se stanou tahouny družstva.
Pozn.: Pamatuju doby, kdy jsme nafoukali míč z mamutí kůže a všichni se tlačili na hřiště. Já, já, já, prosím, já chci hrát. Teď si dáváme přednost: „Jdi hrát ty, já si raději sednu…“. Na jednu stranu je to vstřícné a ohleduplné vůči kamarádům, na druhou stranu bych rád viděl větší nadšení a zápal do hry. (Na třetí stranu z vlastní zkušenosti pociťuju, jak mi druhý den tělo nadává :))

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 3:1 (14, -23, 24, 16)18.09.2019

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Helena Blok: Martina J., Marie

Po jednom tréninku a více jak dvou měsících jsme se sešly k prvnímu zápasu, hrálo se u nás s Vratimovem. Léto bylo dlouhé, takže se nás sešlo neuvěřitelných 8! Včetně nové posily Helči Strouhalové a Mirky, kterou podporoval z lavičky manžel a 4 měsíční Vašík. Těžko říct, jestli Vratimov byl nažhaven méně než my, každopádně první set byl z naší strany docela jednoznačný. Ve druhém jsme v samém závěru ztratily vedení a těsně prohrály, ve třetím to bylo ještě lehce nervózní, ale ustály jsme to a čtvrtý byl opět jednoznačný. První zápas =  první výhra za 3 body, pěkná hra, dobrá atmosféra a hned 4 fanoušci! Magdalénka Ježková nám obracela čísla, Roman držel palce a fotil a Lukáš s Vaškem se na nás culili :-D.

Sepsal(a): Karolína

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-16, 14, 24, 14)17.09.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Ebik, Hanka, Zuzka C. Blok: Helča, Pavla

Na první zápas v nové sezóně jsme přijely do Polanky. Nově taky se dvěma posilami Hankou Martinkevičovou a Zuzkou Crhovou. V prvním setu jsme soupeřkám nedali žádnou šanci. Vše vycházelo, výborný servis, fantastické pole. V druhém setu jsme začaly pokulhávat, na konci se nám podařilo srovnat a chvilku i vést, ale těsně jsme prohrály. Třetí a čtvrtý set byl už jen v režii Polanky. Úplně jsme propadly na příjmu, a když jsme něco vzaly, tak se zase nepovedl útok. Přesto to byl bezva zápas, tak akorát na rozehrání,  sehrání se a nastartování nové sezóny.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 3)

Turnaj "Loučení s létem Hadinka 2019"31.08.2019

Sestava: Fuča, Šnek, Kača Sokolová, Niki Sokolová, Honza Sokol, Olinka, Jirka Hermann a Míša Winklerová

Jako každý rok koncem prázdnin vyrážíme na víkendové loučení s létem na Morávku.

Ti lepší přijíždějí v pátek, aby si mohli popovídat a nabrat dostatek sil a homeopatik ve formě rumu a myslivce, aby byli v sobotuschopni odehrát celý turnaj. V sobotu po procitnutí se seznamujeme se systémem hry a homeopatiky opět dodáváme tělu energii, aby se nastartovalo na hru. Turnaje se zúčastnilo 7 družsteva tak se rozhodlo, že budeme hrát každý s každým na dva hrané sety na dvou kurtech. Letos jsme byli nuceni změnit název družstva, neboť Sokoli byli v přesile a tak po dlouhým debatách jsme došli ke kompromisu a vymysleli název Dravci. Jelikož jsme měli 4 holky, tak jsme Kaču zapůjčili Rumotouru.  Počasí nám přálo, homeopatik bylo taky dostatek a tak jsme se úspěšně probojovali až na bednu. Měli jsme stejně bodů jako Hypnotour, ale lepší skóre a tak 2 místo bylo naše. Někteří jedinci pod tíhou únavy a předávkování se homeopatiky postupně odpadávali, jiní venku hulákali do mikrofonu písně pouštěné z mobilu až do půlnoci. Neděle už byla ve znamení střízlivění a odjezdu domů.

Jardochata - letní soustředění23.08.2019

Sestava: Jarda, Zuzka s Kubou, Bobíci (Bob, Ebik, Kuba a Onďa), Puchy s Yvonou, Hořínci (Radan, Martina, Matyáš a Samík), Janička, Fučovci (Fuča, Evča a Verunka) , Šplochy s Moňou a Vilda.

Opět po roce vyrážíme na soustředění do Krásné. Modrá obloha,  „vyhřátý bazén“ , na čepu Radegast a Beerokracie, les plný hub a úsměv na tvářích všech zúčastněných mluví za vše. Strejda Jarda s dětma hraje vybíjenou, ostatní připravují grily na večerní žranici. V sobotu většina účastníků soustředění mizí v lese za vidinou plných košů hub. Odpoledne přijíždí Vilda jako vždy na kole, veze za sebou déšť a Janička tudíž odjíždí. Večer se počasí umoudřilo a tak posedáváme kolem ohně a řešíme nadcházející sezónu. Neděle je už standardně ve znamení střízlivění, úklidu, balení a odjezdu domů. Jarouškovi velké dík za krásný víkend.

Sepsal(a): Fuča

O pohár starostky obce Morávka20.07.2019

Sestava: Evik, Bob, Jirka, Moňa, Dan, Harry, Lukáš a Lenka. Dále naše mládež: Kubík, Ondík, Jonáš, Břéťa, Jáchym a Bárny

Opět po delší době jsme se s Dapsáky rozjeli na turnaj do Morávky. Letos se na nás počasí usmálo a v podhorské vesničce krásně po celý den svítilo slunce. Z původně přihlášených 12 družstev nakonec dojelo jen 6. Měly se hrát 2 skupiny, ti silnější a ti slabší. Vzhledem k tomu, že se sjelo tak málo družstev, hrálo se systéme každý s každým. Po úporných bojích jsme získali krásné 5-té místo.

Sepsal(a): Ebik

Turnaj v beach volejbale Hondžur 201913.07.2019

Sestava: Džjura, Markéta, Anička, Honza, Pavla, Bob, Ebik, Vojta, Marie, Fuča a Karel.

Dne 13. července se na kurtech v Polance konal turnaj smíšených družstev v plážovém volejbalu, který uspořádali Honza s Džjurou z nějakého nezištného důvodu. Vybrali si příjemné, trochu aprílovém počasí. 
Na závěr turnaje se konal ještě masový pískový zápas, který mimochodem nikdo nevyhlásil. Během dne jsme si zahráli, popili, pojedli a hlavně jsme se dobře pobavili. 

Sepsal(a): Karel

46. ročníku turnaje mužů a žen v Hodslavicích06.07.2019

Sestava: Náhra: Zajda (Přerov), Účko: Kája (Hradec Králové), Smeč: Lea (Ostrava) a Kača (Praha), Blok: Peťa (Olomouc) a Pavlína (Přerov)

Jako každý rok tak i tento rok jsem se vydala na volejbalový turnaj do Hodslavic. Do 46. ročníku turnaje mužů a žen se přihlásilo 7 ženských týmů. Zápasy jsme hrály každý s každým. Původně mělo jít o dvoudenní turnaj žen, ale z důvodů nepřijetí některých ženských týmů další den se všechny zápasy odehrály v jeden den. Celkem šlo o 6 zápasů na 2 vítězné zápasy. 4 zápasy jsme vyhrály a jeden prohrály 2:0 a jeden prohrály 2:1. První místo obsadily holky z Nové Jičína (Falešná forma) a na nás (divošky) zbylo krásné 3. místo.

Sepsal(a): Lea