TJ Sokol Svinov A : VSK VŠB - TU Ostrava 3:2 (19, -23, 24, -23, 17)18.06.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča Blok: Bob, Džjura Účko: Karel
Diváci: Zapisovaly Radka a Zuzka, dále povzbuzovali Lea a Arnošt. Děkujeme!

Poslední odložený zápas. Na to, že ještě hodinu před začátkem jsme byli 4, jsme sehráli super utkání. Po dohodě se soupeřem nakonec nastoupil Kuba a tak jsme měli na hřišti šest hráčů. Hra byla vyrovnaná a tahali jsme se o každý bodík. Také atmosféra díky příchozím divačkám a divákům byla skvělá. Dospělo to tak daleko, že v tiebreaku jsme vedli 14:13 a soupeř smečoval do autu. Rozhodčí již odpískal konec, ale Vilda se sportovně přiznal k teči a hrálo se dál. A tak jsme museli ještě odvrátit dva mečboly, než jsme se probili k výhře. Ta nám nakonec přinesla i celkově druhé místo v tabulce o jediný set před Hrabůvkou.
Chválím všechny za předvedený výkon. Byla to radost zahrát si takový zápas. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:0 (17, 19, 16)17.06.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Poslední zápas sezóny a výhra, tak se má končit J. S Porubou většinou bojujeme na pět setů, ale tentokrát se jim nedařilo, kazily podání i příjem, a i když na síti výborně kombinovaly, my jsme je buď zastavily jistým blokem, nebo na ně zatlačily podáním. Celkem hladká výhra a i při velkém počtu účastníků zájezdu, jsme se všechny stihly vystřídat.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov A : Volejbalový klub Ostrava 3:1 (-19, 23, 18, 20)12.06.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Honza Blok: Bob, Džjura Účko: Karel

Konečně jsme se dopracovali k dohrávce zápasu s VK Ostrava. Hrálo se v tělocvičně Ostravské konzervatoře, kde Saidovi hoši v pátky trénují. Tak jsme jim vyšli vstříc a dalo se předpokládat, že budeme hrát jako z partesu. Navíc když ještě někteří měli skvělou rozcvičku. Místo toho to zpočátku vypadalo, jako bychom přišli přímo z Kocura kde jsme den předtím zapíjeli derby, nebo jako bychom byli už na víkend na chatě. Naštěstí jsme se byli schopni domluvit a tak nakonec každý zaujal správné místo a body jsme neztratili. Mladí soupeři se asi snažili seč mohli, ale nám ten zápas moc nedal. A tak nakonec nejlepší byl rozhodčí Said, který to řídil s přehledem.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Said Habboudji (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-18, -23, -21)11.06.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Borec Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Tom
Diváci: Zapisovala Raduška, podívat se přišla Zuzka a přítelkyně od Honzy.

Sestava A: nahrávka: Vilda, účko: Karel, blok: Džjura, Bob,  smeč: Fuča, Vojta, Honza.
 
Bylo dusno a chvílemi to vypadalo, že hrajeme jen z povinnosti. Do toho proběhl ještě sem tam panáček a tak jsme se potili a potili. Úroveň nebyla bůhvíjaká, ale zahráli jsme si. Škoda (a je to s podivem), že jsme schopni si v takovém počtu zahrát pouze 2x do roka a to jen na derby zápasech. 
Naštěstí se zápas příliš neprotahoval a tak jsme se mohli brzy přesunout do Kocura. Ale museli jsme dodržovat životosprávu, jelikož nás už na druhý den čekala dohrávka se Saidovými hochy s VK Ostrava.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 2:3 (21, 24, -25, -15, -10)10.06.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J., Marie

Začaly jsme výborně, tlačily jsme na podání a dařil se nám útok. Na začátku druhého setu jsme si daly menší pauzu a holky nám o pár míčů utekly, naštěstí jsme se vzchopily a ztrátu dohnaly a v koncovce výjimečně nezaváhaly. Třetí set byl rozhodující, přestalo se nám dařit ve všech herních činnostech a nabraly jsme ztrátu deseti bodů, hlavně díky dobrému podání a spolehlivému výkonu na síti jsme ztrátu v koncovce stáhly a srovnaly skóre na 24:24, dokonce jsme měly i mečbol, ale neproměnily jsme ho a Áčko toho využilo. Škoda! No a poslední dva sety už byly z naší strany chabé, došly nám síly.

 

Zuzka Áčko:

Sestava: náhra – Zuzka, Marťa, smeč, blok Monča, Lea, Kača, Jana D., Jana S., a na lavičce povzbuzovala Hanka

Derby. Tolik Sviňušek se nás už dlouho nesešlo teda!!! Teď cituji Káju „Škoda (a je to s podivem), že jsme schopni si v takovém počtu zahrát pouze 2x do roka a to jen na derby zápasech. „ (možná více než 2 krát, ale i tak). A teď už ke hře.
První místo v tabulce jsme měly jasné už. Ale chtěly jsme to potvrdit na 100 pro, že jsme nejlepší. Holky z B nám to však vůbec neusnadnily a než jsme se rozkoukaly, prohrávaly jsme 2:0. Holky hrály moc pěkně.  Ve třetím setu však na ně přišla krize, a nebo my jsme se rozehrály konečně už a zápas jsme rázem s trochou štěstí otočily až do tia-breaku. Ten jsme po velkém boji  nakonec vybojovaly :). Pohár je doma. Díky všem.
Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov B : VSK VŠB - TU Ostrava 0:3 (-16, -10, -21)09.06.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Borec Blok: Arny, Marián Účko: Martin K.

Zápas s VŠB nebyl nejhorší. Bohužel nás soupeř přehrával nejvíce na servisu. Měli jsme velký problém na příjmu po skákaném servisu soupeře. V každém setu nám nadělil soupeř min. 10 přímých bodů na servisu. Tento hendikep se nám nedařilo smazat. Nahrávka, smeč i blok byly celkem OK, v poli bylo několik ztrát zadarmo. První a třetí set byl celkem koukatelný, ale v druhém to byla totální katastrofa, nic se nedařilo. Arnošt blokoval jako za mlada a udělal několik přímých bodů.

Sepsal(a): Borec

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-19, 17, -13, -23)05.06.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Doufaly jsme v rychlou a hladkou výhru, ale spíše jsme utrpěly vítězství. První set byl z naší strany celkem slušný – takový rozjezd, zato ten druhý byl děsný, nic nám nešlo, nepomohlo ani slunce, které svítilo do zadní části hřiště. Ve třetím setu měla Martina J. dlouhou sérii na podání, takže jsme si udělaly hned ze začátku velký náskok a už jsme ho nepustily. Čtvrtý set byl dost podobný druhému, jenom s vyrovnanějším skóre v průběhu celého setu a bylo jen otázkou, kdo to v koncovce ušudlá lépe, naštěstí jsme to byly my. J

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:0 (21, 7, 21)03.06.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Janča O. Blok: Lea, Monča

Holky se opět vykašlaly na zápis, tak to píšu s odstupem času…tak co si tak matně vzpomínám….Se Sokolem jsme se vždycky tahaly a bojovaly o každý míč. Tentokrát to však bylo až překvapivě lehké…Nevím jestli to bylo tím, že tam neměly svého trenéra, který je, mi přijde, pokaždé rozhodí a také jim nenahrávala od začátku ta jejich nahrávačka, která jim to hází docela rychle a my to nestíháme na bloku nebo občas nestíháme….ale prostě jsem docela lehce vyhrály :).

Sepsal(a): Zuzka

Volejbalový klub Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:0 (23, 13, 17)03.06.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fuča, Fonz

ZDAR Sokoli,

Na dnešní zápas jsme se opravdu těšili. Jednalo se totiž o obhájení vítězství z předešlé části sezóny. Soupeř byl vcelku hratelný jednalo se totiž o mladé kadety z VK Ostrava, kteří nás však převyšovali jak výškou tak i počtem natrénovaných hodin, co na plat jsou to zkrátka profesionálové. Na tento zápas nás přijela podpořit i naše blokařská hvězda Kleky, který nám opět ukázal co v něm máme za poklad. Nicméně i přes toto posílení a posilnění ohnivou vodou se nám příliš nedařilo. V prvním setu si nás mlaďoši oťukávali a zkoušeli co si můžou dovolit. Jen těsným rozdílem jsme prohráli stavem 25:23. Další sety byly však už ryzí tragédie. Mladí kluci evidentně přišli na naše slabá místa a prali to do nás hlava nehlava. Psychicky zdrceni touto řežbou jsme odevzdaně prohráli zbylé dva sety 25:12 a 25:17. Jak by řekl klasik „Mládí vpřed, a staří na svá místa“ J

NAZDAR

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : SK Šenov 3:1 (23, 9, -23, 17)01.06.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Janča O., Kačka Blok: Lea, Monča

Už si to moc nepamatuju, jak to probíhalo, ale dopadlo to dobře :). Snad jen ve třetím setu jsme začaly trochu blbnout, kombinovat a nepodařilo se nám set vyhrát. Ale je třeba pochválit soupeřky, snažily se a měly dobrý servis. Zápis měly psát holky, ale vy……se na to, tak proto je to tak krátké….

Sepsal(a): Zuzka

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 3:0 (21, 16, 20)28.05.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Ivoš, Jarda, Vojta Blok: Bob, Džjura, Chorche Libero: Honza

Na první letošní antuku nás kupodivu přišlo jak mladých myší. Deset nás nebylo už pěkně dlouho. Paradoxně se to ukázalo jako nevýhoda. Sotva jsme se v prvním setu rozehráli a někteří si i trochu zvykli na antuku, tak už jsme do dalšího setu vystřídali. A to se opakovalo ještě jednou. Tím neříkám, že bychom vyhráli kdyby nás bylo 6. Ale nevadí, zahráli jsme si všichni i když někteří ne zrovna moc. Škoda prvního setu. Dlouho jsme vedli. Pár zbytečně zkažených servisů a jedna šňůra soupeře nás dost srazily. Nepomohla ani láhev myslivce od oslavence Vildy. 
Nejlepším hráčem byl Vilda! Pochvala všem za účast.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník (známka 1)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-18, -23, -15)27.05.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Lea, Kačka Blok: Helča, Lea, Monča

Byly jsme připravené na velký boj, vzhledem k tomu, že  porazily Polanku. Ale soupeř nekladl skoro žádný odpor. Lehce jsme zvítězily. Všechny holky zahrály skvěle, super hra.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Lukáš Spáčil (známka 1)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 1:3 (22, -24, -19, -22)26.05.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Kačka Blok: Lea, Monča

Polanka byla jako vždy houževnatý soupeř. V prvním setu nás překvapila skvělým polem, servisem a širokou škálou zálivek. V druhém setu jsme se již otrkaly a další vývoj zápasu už byl pod naší taktovkou, kdy jsme soupeřky udolaly bojovností a samozřejmě skvělou hrou pod perfektním vedením Ebíka, která nás krásně motivovala:) Jeden z nejlepších zápasů sezony, všem holkám velká poklona a díky.
 
Sepsal(a): Kačka

TJ Sokol Svinov A : SK Šenov 3:0 (19, 22, 14)21.05.2015

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Fuča, Ivoš, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Jarda, Chorche
Diváci: Povzbudit a zapisovat přišla Zuzka a Eda, děkujeme!

Ještě odpoledne před zápasem jsme byli čtyři. Pak účast přislíbil Jarda a hodinu před zápasem i Ivoš. Na poslední set pak dorazil Chorche a na poslední půlku setu i Vojta z Brna z obhajoby diplomové práce. Nahrávači si to užívali v posteli neschopni se hýbat. Upřímně řečeno nejdřív sem si myslel že jdeme ukecat soupeře aby nebyl kontumák a pak že si jdeme pro hladkou prohru.
Začátek byl vyrovnaný a tahali jsme se o každý bodík. Od půlky setu jsme si začli budovat drobný náskok a to nám vydrželo až do konce setu. Ten druhý byla opět naše oblíbená svinovská houpačka. Vedli jsme 15:8, pak jsme nebyli schopni vzít příjem a ejhe, rázem jsme prohrávali 22:17. Naštěstí se nám povedlo otočit a při dobrém servisu nejmenovaného hráče a výborné hře Ivoše na saku jsme koncovku zvládli. To soupeře zlomilo a když ještě vystřídal Chorche, zlepšil se i příjem a Vojta dovezl Myslivce, zápas jsme v poklidu dohráli. 
Chválím všechny kdo přišli na zápas ať už včas, nebo dodatečně. Za hru bych chtěl pochválit Ivoše, který po delším herním výpadku zahrál výborně v poli a excelentně na saku. Vojtu chválím za obhajobu a za všechny gatuluju. Bohužel pro nás řidiče dorazila láhev trošku pozdě :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Stará Bělá 3:0 (13, 15, 18)20.05.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Lea Blok: Helča, Monča
Diváci: Děkujeme Kájovi, který byl skvělým fanouškem a pořídíl nám i fotografii.

Při rozehrávce to vypadalo, že to bude zajímavý zápas, soupeřky vypadaly nabuzeně a smečovaly jedna radost...ovšem ve hře to vypadlo úplně jinak. Začátek prvního a druhého setu sice byl celkem vyrovnaný, ale v obou setech se soupeřky v polovině "zasekaly" a nemohli se hnout z místa, především kvůli špatnému příjmu - resp. díky našemu skvélému podání :) Třetí set již byl utrápený a soupeřky nekladly téměř žádný odpor, takže jsme celkem snadno zvítězily 3:0. 

Sepsal(a): Marťa

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:0 (20, 10, 11)20.05.2015

Sestava: Nahrávka: Irena, Veronika Smeč: Martina B., Martina S. Blok: Radka, Marie

Do zápasu jsme vstoupily svižně a vypracovaly si slušné vedení. Bohužel v koncovce jsme začaly chybovat, čehož soupeřky využily a set dovedly do vítězného konce. I začátek druhého a třetího setu byl vyrovnaný, ale v obou jsme se zasekly na jedné pozici a soupeřky získaly velký bodový náskok, který se nám nepodařilo dotáhnout. Bohužel se opět projevila naše nesehranost..

 

Sepsal(a): Irena

VK Ostrava Jih : TJ Sokol Svinov B 3:0 (22, 19, 22)20.05.2015

Sestava: Nahrávka: Marián, Tom Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Borec

Před tímto zápasem jsme se těšili na vyrovnaný zápas. Bohužel i s novou posilou Michaelem Borkem jsme podlehli oslabeným soupeřům. Na poslední chvíli Honza musel zůstat v práci a tak jsme hráli na 2 nahravače. Bohužel nám to nevyhovovalo a dělalo nám to nepořádek na hřišti. A tak jsme neměli příjem, náhru, ani smeč. Tak snad příště už to bude lepší. Do toho Svině!!

Sepsal(a): Martin K.

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Stará Bělá 2:3 (-14, 16, -18, 19, -12)19.05.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec, Karel
Diváci: Povzbudit a zapisovat přišla Zuzka, děkujeme!

Než jsme se nadáli, prohrávali jsme 9:1. A set jsme lehce projeli. Pak jsme šli na lepší stranu a byli jsme jako vyměněni. A soupeř taky. Set jsme lehce vyhráli. To soupeře zřejmě znervóznělo a někteří hráči se začali chovat jako nevychovaná prasata. No nic zápas jsme jako na houpačce dohráli. Škoda tiebreaku, který jsme si drobnými chybami prohráli.
Chválím Fuču. Hrál moc dobře, bojoval o každý míč a burcoval ostatní. Naopak nechválím soupeře. Vyšli jsme jim vstříc s přeložením zápasu a oni se na oplátku chovali nesportovně a sprostě. Příště se na ně vy.... 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 3)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 2:3 (-18, -12, 22, 26, -13)14.05.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Tom

Tak jsme si nahodili kůly a sako s tím, že si uděláme žízeň a za chvíli to vše zase sklidíme. 
„Kupodivu“ jsme první dva sety projeli 18:25 a hrůzostrašně 12:25 (zlikvidovali nás na servisu - libero to pěkně ku*vil). 
Po hrozném začátku přišlo obrození a v tahanicích o každý balón jsme vyhráli dva sety po sobě 25:22 a 26:24. Pomohlo určitě fandění, které přišlo z vlastních řad a rozhození nafoukaného soupeře.
V pátém rozhodujícím setu byli soupeři opravdu hodně napjatí, ale nervozita panovala i na naší straně a po krásných výměnách plných obětavých zákroků jsme bohužel podlehli soupeři 13:15. Za poslední dobu náš nejlepší zápas, a ještě jsme nasrali Hrabůvku. 
Sportu zdar!
Sepsal(a): Tom

VK Vratimov B : TJ Sokol Svinov A 2:3 (20, 24, -18, -21, -10)13.05.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Lea, Kačka Blok: Ebik, Jana D., Janča O.

K zápasu jsme se opět dostavily s obavami, které v nás antuka vždy vyvolává. Což se projevilo hlavně v prvním setu. Ve druhém jsme se už přiblížily na dosah, ale koncovka nám utekla. Ale už jsme si zvykly, že v Hrabové je to vždy na 5 setů. A v těch posledních 3 setech jsme už soupeřkám nedaly šanci. Nejlepší výkon podala určitě Lea, která si užívala post smečařky a podržela pokaždé i výborným podáním. Skvěle ji sekundovala i Eva, která si zavzpomínala na antukové časy... A užívala si krásné slunečné počasí..
Sepsal(a): Jana D.

TJ Sokol Svinov B : DTJ Polanka nad Odrou 0:3 (-22, -15, -23)13.05.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J., Marie

Na začátku prvního setu jsme držely se soupeřkami krok, ale o kousek nám unikla koncovka. Druhý set jsme začaly špatně, nebyly jsme se schopny dostat z jednoho postavení, takže jsme hned nabraly ztrátu asi 8 bodů, ve střední části setu jsme se dostaly do hry a ztrátu trochu stáhly, nicméně náskok měly velký a udržely si ho až do konce. Ve třetím setu jsme udělaly změnu, místo Karolíny šla nahrávat Irena a po počátečních zmatcích jsme se dostaly dokonce i do jednobodového vedení, bohužel jsme nebyly schopné složit poslední dva míče, kdy Polanka měla i trochu štěstí, takže nám v nejtěsnějším možném poměru vzala i třetí set. Ty koncovky! Ach, jo.

Sepsal(a): Karolína

VK Hyundai Rely : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-24, 23, 23, -10, -5)12.05.2015

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec

Zvláštní zápas. Jednak nás bylo přesně šest na šest - a to měl soupeř ještě černocha Reného, a jednak průběhem hry. V prvním setu už jsme prohrávali 18:24 když šel na servis nejmenovaný hráč. A tak sem se dopodával k vítězství 26:24. Ve druhém jsme si udělali náskok až 5 bodů abychom v závěru opět prohrávali 20:24. To už se nám ale dotáhnout k výhře nepovedlo. Třetí set byl jako přes kopírák. Další dva sety už byla naše exhibice. Přestal sem šetřit Džurova záda a soupeř už jenom přihlížel. Tahali jsme se přes dvě hodiny a to byl v televizi hokej a fotbal. 
Výborně zahrál Džjura. Na saku i v poli. V poli nám tam spadlo až příliš jen tak sklopených míčů. A nahrávka stála za prd. Trochu za to mohl příjem, trochu světla v hale a hodně nahrávačovy ruce. 
Teď ani nevím, jestli jsme dva body zázrakem získali, nebo jeden lehkovážně ztratili. Rozhodně jsme se ně ale tahali přes dvě hodiny.
Jako přínos považuji to, že jsme se naučili zavazovat tkaničky.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Kunčičky A 0:3 (-18, -12, -18)12.05.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Tom

ZDAR Sokoli,

Dnešní zápas byl v celku rychlý. Hráli jsme proti zkušenému soupeři a to proti TJ Kunčičky A. Soupeř se sice nesešel v ideální sestavě, ale na nás to v klidu stačilo J V prvním setu jsme vybojovali poctivých 18 bodů. Druhý set už soupeř tak dajný nebyl a dovolil nám uhrát jen 12 bodů. Do třetího setu jsme nasadili poslední síly a zakončili ho s krásnými 18 body na svém účtu. Tento zápas zaslouženě vyhrály Kunčičky A.

NAZDAR

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 3:2 (21, -17, -24, 22, 11)06.05.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Martina B., Irena, Martina S. Blok: Olga, Martina J.

Začátek prvního setu nám trošku utekl, ale v koncovce už jsme hrály se soupeřem rovnocennou hru. Bojovalo se na obou stranách, probíhaly unavující dlouhé výměny, obě strany měly potíž dostat míč na zem. Rozhodovaly maličkosti a i kousek štěstí. Byl to vyrovnaný zápas, o čemž svědčí bodové skóre jednotlivých setů. Chvílemi jsme už nevěděly, co na soupeřky vymyslet, dařilo se jim opravdu zvednout skoro každý míč a nepomohly jsme si ani jindy naší silnou zbraní - podáním. Více štěstí měla Dolní Lhota, která nakonec zápas dotáhla v tiebreaku do vítězného konce.

Sepsal(a): Irena

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:2 (13, -23, -21, 11, 10)05.05.2015

Sestava: Nahrávka: Marián, Tom Smeč: Arny, Martin K., Ondys, Fonz

Do zápasu jsme nastupovali oslabeni o naše nahrávačské eso Honzu a opět v pouze v šesti lidech. S vidinou rychlé prohry jsme se pomalu těšili na pivo. První set dopadl podle očekávání a soupeř ho vyhrál s poměrně velkým náskokem. Po krátkém týmovém briefingu jsme se shodli, že je třeba si zápas především užít a že jsme si přišli alespoň zahrát. V druhém setu jsme z důvodu nastolení duševní rovnováhy soupeře překvapili svou obětavostí a podařilo se nám jej vyhrát. Třetí set se vyvíjel obdobně jako ten druhý a opět se nám podařilo jej dotáhnout do vítězného konce. Průběh čtvrtého setu doprovázelo zranění Arnošta, kterému se po obětavém zákroku obnovilo zranění zad (konkrétně ploténka :/ ). Následně se nám nepodařilo udržet tempo se soupeřem v koncovce a set pro nás skončil prohrou. Zápas se posunul do tiebreaku. Nastoupili jsme do něj sebevědomě a dařilo se nám držet krok až do výměny stran. Poté bohužel soupeř předvedl pár skvěle zahraných míčů a nám se již jeho několikabodový náskok nepodařilo umazat. I přes prohru jsme z hřiště odcházeli s dojmem dobře odvedené práce a zaslouženého bodu. (se kterým se původně ani nepočítalo :D )

Sepsal(a): Ondys

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 0:3 (-18, -20, -21)30.04.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Ondys Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Fonz

Veni, vidi, ale na vici už nedošlo. Celkem pěkná hra, snažili jsme se, nicméně body se nám i nadále vyhýbají. Asi máme hold více štěstí v lásce než ve hře:-D
Smázli nás 3:0 a šli jsme na pivo. Není nic lepšího, než si udělat dobrou žízeň.
 
Sportu zdar!
Sepsal(a): Tom

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 3:0 (16, 19, 18)29.04.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Celkem hladká výhra. STB má obměněný tým, mladé holky, tak to bylo znát. Díky tomu jsme si mohly v posledním setu vyzkoušet i hru s univerzálem, moc jsme ho sice nevyužily, ale hru ano J.

Sepsal(a): Karolína

TJ Kunčičky A : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-15, -17, -20)29.04.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Honza Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec, Karel
Diváci: Podívat se přišel Eda.

Vilda se zraněnými zápěstími vůbec nechtěl hrát, ale jelikož Kopec přišel až pět minut po začátku tak se ztopořil a hrál i bez dopingu, jelikož Bob lahvinku k svátku nedovezl. Hra probíhala v poklidu a soupeř nás moc nezlobil. Pouze rozhodčí si s námi párkrát zalaškoval. Ale jelikož to bylo skoro vždy za rozhodnutého stavu, nerozhodilo nás to ani nám to nepokazilo dobrou náladu. Také si s námi po dlouhé době přišel zahrát nějaký nový hráč, který se představil jako Honza Podzemský... a celkem mu to šlo.
Pochvala Vildovi za obětavost. Nastoupil se zraněním a i když neblokoval a místo toho se motal v poli ;o), nahrával dobře a moc nám pomohl. Džjura měl výborný servis a Kopec měl 100% v útoku - všechny tři útoky položil.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 2)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:0 (21, 20, 22)24.04.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Ondys Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Fonz

Na tento zápas jsme se těšili. Po skvělém představení našeho týmu proti Staré Bělé. Martin donesl skvělou meruňku. Připrava proběhla dobře. Ale v zápasu se to moc neprojevilo. Myslím, že v tomto zápase jsme nějak více kazily podání. Na druhou stranu jsme daly hodně bodů přímo z bloku Chvilkama jsme i vedli, ale něco nám stále chybí možná trochu štěstíčka, nebo tréninku. Každopádně nám to nějak nejde.  Ikdyž vedeme tak to psychicky neustojíme. Tak doufejme, že nám to štěstíčko přijde v dalších zápasech. 

Sepsal(a): Martin K.

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (17, 21, 21)22.04.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Janča O., Jana St., Kačka Blok: Jana D., Monča

Tak jsme utrpěly  výhru …Nevím co moc napsat, byl to takový zvláštní zápas. Podle výsledku, pokud se nebudeme dívat na body, to sice vypadá celkem jednoznačně, ale nebylo tomu tak. Soupeřkám se zranila hnedka ze začátku hráčka, tak dohrávaly zápas v 5 a my toho nijak nevyužily a tahaly jsme se s nimi vlastními chybami skoro o každý balón. Myslím, že jsme byly všechny rády, jak zápas skončil a mohly jsme jít domů do postýlek :)

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-21, -14, -23)22.04.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Martina B., Irena, Martina S. Blok: Olga, Martina J.

Vítězství! J Poslední set byl trochu napínavější, ale jinak jsme si zahrály hezky.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : VK Hyundai Rely 1:3 (-25, -17, 21, -22)16.04.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Ondys Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Fonz

Po dvouměsíční pauze a jednom úterním tréninku se Tom zase přišel podívat na volejbal. K jeho smůle i všech ostatních se musel do hry zapojit a také to pěkně zmastit.
Po rozcvičce dvou nejmenovaných spoluhráčů u Kočky a následné rozcvičce zbylých hráčů na hřišti, to nevypadalo nijak slavně. K našemu údivu se nám však podařilo vstoupit do zápasu s celkem pěknou hrou - nutno podotknout, že jsme se v úterý téměř všichni sešli na tréninku, což bychom si nejspíš měli zase zopakovat. V koncovce jsme si nakonec nechali utéct set 25:27.
Do druhého setu, jsme šli s úsměvem na tváři doufajíce v lepší výsledek, ale prohra 17:25 nám úsměv rychle zmrazila. Ty naše začátky, kdy soupeře necháme utéct skoro o 10 bodů, dobrému výsledku moc nepomáhají.
Třetí set jsme spravili příjem, Honza z něj pěkně nahrával a naše útočné trio a neproniknutelné bloky zajistily výhru setu 25:21. 
Žádná sláva však není věčná a poslední set za stavu 22:25 ukončil zápas 1:3. Škoda, že jeden vyhraný set sebou nenese žádné body :).
Ve čtvrtek už snad konečně smáznem Polanku, ať pořád nemusíme hlídat zadek tabulky. 
Sepsal(a): Tom

VK Ostrava Jih : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-18, -21, -13)15.04.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec

Po dlouhé době zápas, který jsme si užili všichni. Soupeři jsme snad s vyjímkou koncovky druhé sady nic nedovolili. Navíc jsme vydrželi hrát svoji hru po celou dobu. Chválím úplně všechny a děkuji za hezký zápas. Doufám, že to zopakujeme častěji.

Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov B 0:3 (-13, -20, -23)15.04.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina J., Marie

První zápas po zimní přestávce a hned s jedním z nejlepších dával tušit zajímavou hru. První set byl vyloženě oťukávací, hlavně díky našemu příjmu jsme ho projely celkem hladce. Ve druhém setu jsme se zlepšily, ale i tak jsme pořád dotahovaly, až jsme to nedotáhly. Třetí set vypadal hodně nadějně, od začátku jsme vedly a měly náskok 5, 6 míčů, ale Vratimov na rozdíl od nás zvládá vyrovnané koncovky.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -16, -20)15.04.2015

Sestava: Nahrávka: Hanka, Marťa Smeč: Janča O., Jana St. Blok: Jana D., Lea

Do prvního zápasu v jarní části jsme nastoupily v 6. Sedmá hráčka mezitím jezdila zběsile po Hrabůvce na kole a ne a ne tělocvičnu trefit. Přitom u sebe neměla ani mobil, aby nám zavolala. Tak my v očekávání, kdy vběhne dveřmi, zůstaly až do konce. Zápas jsme zvládly však i tak. Na bloku se prostřídaly obě Janči s Leou a post smečařky hrdě zastávala malá Janča. Myslím, že v tomto zápase jsme nějak více kazily podání. Na druhou stranu jsme daly hodně bodů přímo z bloku. A když to nešlo položit po dobrém, tak chytrou úlivkou se to vždy podařilo.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov A : VK SOU Ostrava 3:1 (-21, 11, 11, 16)09.04.2015

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec
Diváci: Eda a zapisovatel Arnošt

První set jsme byli jak Alenky v říši divů, jako bychom balón viděli poprvé v životě. Do druhého setu jsme se probrali a začali se hýbat a hrát. Dali jsme servis, zaútočili a vycházely i bloky. Soupeř se sice bránil zuby, nechty, lokty, zády, rameny a nevím čím vším (jak je jeho zvykem), ale marně. Zase se ukázalo, že se slabšími družstvy to moc neumíme a lehce se jim přizpůsobíme. Chválím Jirku za luxusní bloky a Boba za rychlíkometry, které naštěstí nikdo neblokoval.

Sepsal(a): Fuča
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-25, -15, -19)27.03.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec Libero: Karel

Ještě minutu před začátkem bylo soupeřů jen 5 kusů a Mirek se domlouval na zapůjčení jednoho našeho. Pak jim ale kolík dorazil a tak se mohlo začít. My připraveni, soupeř nerozehraný. Podle toho to i vypadalo. Polanka celý set vedla a my jsme se neuměli pohnout v poli a vzít zálívku. Ještěže nám jdou koncovky a ačkoli měl soupeř dva setboly, set jsme vyhráli. Pak už jsme si celkem začali rozumět s míčem a soupeř se na nic pořádného nezmohl. Rozhodčího v půlce třetího setu chytl průjem a kačením krokem opustil halu. Když se vrátil, odpískal už jen konec zápasu.

Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-20, -15, -24)26.03.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Ondys Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Fonz

Do zápasu nastupujeme v plné síle a v prvním setu se nám až do koncovky daří držet tempo se soupeřem. V koncovce nás bohužel Stará Bělá přehrává. Druhý set je z naší strany nervózní a vyloženě vypuštěný a prohráváme ho ve velmi krátkém čase. Jako by v nás druhý set probudil přece jenom trochu bojového ducha a ve třetím setu se snažíme dokázat soupeři, že na to máme a to se nám také většinu setu daří. Bohužel pro nás typické potíže v koncovce přichází i tentokrát a zisk setu nám nakonec o chlup uniká. Pro nás to bohužel znamená prohru 0:3 a nulový bodový zisk. Tak snad příště. 

Sepsal(a): Ondys

TJ Sokol Svinov A : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:1 (-21, 15, 20, 14)19.03.2015

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec Libero: Karel
Diváci: Povzbudit přišel Eda.

Začali jsme s Radanem na nahrávce a ač jsme myslím nehráli vyloženě špatně, soupeř byl překvapivě lepší na bloku i v útoku. Vyhrál první set a i začátek druhého pro nás nevypadal dobře. Time jsme si brali za stavu 8:12 se svěšenýma hlavama a nahrávat šel Vilda. A ejhle. Otočili  jsme, na servis šel Džjura a dal šňůru 10 bodů i přes dva soupeřovy tajmíky. Od té doby jsme prakticky hráli už jen my a hlavy dole měl soupeř. 
Chválím až od půlky druhého setu. Hlavně Vildu za nahrávky a Džjuru za servis. 
 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Kunčičky B : TJ Sokol Svinov B 3:0 (23, 20, 24)18.03.2015

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Martin K.

Před středečním utkáním nás postihla první rána. Vlasťa nemohl z osobních důvodů dojít, a Tom vzhledem k pracovním povinnostem v Brně s námi prozatím nehraje. Náš „železný“ Arny se při úterním tréninku „přetáhl“, a tudíž nebylo zcela jasné jestli nastoupí do nadcházejícího klání. Naštěstí kouzelné přípravky v podobě hřejivých mastí, které si aplikoval před utkáním zajistili jeho nástup na palubovku. Vzhledem k počtu, který čítal 6 hráčů jsme si nemohli dovolit zranění, a proto jsme hráli více obezřetněji. V úvodním setu jsme začali lépe, když jsme si vybudovali čtyřbodový náskok, ale soupeř včas zareagoval a zanedlouho se dostal do vedení. Zachovali jsme chladnou hlavu a Honza požádal o timeout. Povzbudili jsme se slivovičkou a šli na to. Bohužel smolná koncovka se nás celou sezónu drží jako klíště. První set jsme prohráli těsným rozdílem 25:23. Do druhého setu jsme šli s vědomím, že jsme soupeři více než rovnocenným týmem. Naneštěstí i v tomto setu jsme nedokázali protrhnout smolnou šňůru, a i když nejstarší hráč Arny hrál s nasazením, které by mu mohli mladší kolegové závidět nakonec jsme po těžkém boji ztratili druhý set poměrem 25:20. Před začátkem posledního setu jsme si řekli, že si alespoň dobře zahrajeme. Zásluhou „uvolněnější“ hry jsme začali pokládat jednu smeč za druhou. Soupeř ale opět ukázal, tak, jako mnohokrát v tomto utkání, že nic nedarují zadarmo a držel se nás seč mu síly stačili. Riskantním servisem a výborným pokrytím hřiště jsme si vybudovali pětibodový náskok. Za stavu 19:24 v náš prospěch jsme pomýšleli na 4 set ale soupeř neuvěřitelným obratem otočil hru a nakonec ukořistil poslední, vítězný set výsledkem 26:24.

V tomto zápase nám chybělo trošku více štěstíčka v koncovce ale myslím, že jsme podali dobrý výkon, a že naší smolnou šnůru brzy prorazíme. Děkuji za dobrou hru ;)

Sepsal(a): Martin K.
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník

TJ Kunčičky B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -15, -35)11.03.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Kopec, Vojta Blok: Fuča, Džjura Účko: Karel

K prvnímu jarnímu zápasu jsme se sešli v pěti. Naštěstí deset minut před začátkem přišel ještě Kopec. Hlavní ale bylo, že přišel Fuča. Měl totiž narozeniny a přinesl Myslivce. 
Kdyby v prvních dvou setech Kunčičky neudělaly dvě bodové šňůry, ani bychom nevěděli, že máme soupeře. A je pravda, že jsme působili trochu unuděně. Pak Kopec přišel z návrhem, že ho to moc nebaví a že bychom si mohli v dalším setu třeba něco zkusit. A tak jsme zkoušeli. Hlavně houpačku, koncovku a nervy. Jen pro zajímavost uvádím vývoj skóre ve třetím setu: 12:5, 15:14, 21:15, 24:22, 35:37. 
Pochvala Fučovi za láhev. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov B 3:0 (13, 17, 15)02.03.2015

Sestava: Nahrávka: Tom Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Martin K.

Tak, jako už se Zálomem tradičně, nastupujeme do zápasu bez nahrávače a na hře to jde znát. První set se trápíme a končí jednoznačně ve prospěch soupeře. Druhý set se chvílemi zdá, že snad chytíme tempo a vše se obrátí. Bohužel ve druhé části setu nás soupeř opět přehrává a my nastupujeme do koncovky zápasu s náladou pod psa. Soupeř nezaváhal a i v posledním setu předvedl, že má navrch. Zápas končí a my jdeme do šatem s nepříjemným výsledkem 0:3.

Sepsal(a): Ondys

VK Hyundai Rely : TJ Sokol Svinov B 3:1 (15, 10, -16, 17)09.12.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Tom, Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Martin K. Libero: Vlasta

Tak jsme se sešli, Ondys zapomněl vzít doping a pak už se to vezlo. Ještě že jsem vzal sebou tu zbylou půlku flašky z minula, kdy byla polovina týmu vozmo. Tak jsme si uřízli kousek ostudy v prvním setu 15:25. Pak jsme si uřízli větší kus v setu druhém 10:25. Otázka jestli se něco zlomilo v nás, nebo jestli jsme soupeře na tolik znudili, že přestal hrát, ale zázrakem jsme je smázli 25:16.
Ale bohužel, žádná pohádka netrvá věčně a další zázrak se už nekonal a šli jsme do šaten a hlavně do sprch :). Musím pochválit team, že jsme se přes nepřízeň boha volejbalu sešli i rozešli v dobré náladě.
Tímto děkuji všem za spolupráci na zajištění pěkného kontrastu v tabulce pořadí a těším se na další nezapomenutelné chvilky. :)
Ahoj na zápase v březnu a snad i na tréninku v lednu. 

Sepsal(a): Tom

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (16, 16, 14)04.12.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Karel Libero: Honza

Sestava B: nahrávka: Honza, účko:Tom, blok: Arnošt, Marian, smeč: Martin, Fonz, náhradník: Ondra. 
 
B-čko se skoro nesešlo. Až na poslední chvíli dorazil šestý hráč. I tak to byl takový lepší ténink v plném počtu. Chlapci se snažili, ale bodíky přibývaly hlavně na straně A-čka. Takže snad příště to bude zase vyrovnaný zápas v plných sestavách.
Sepsal : Karel
 
ZDAR Sokoli,
Dneska nás čekalo derby s našim „áčkem“. Na tento zápas se každoročně velmi těšíme, letos nás však skolila velká marodka a už to vypadalo, že budem muset odehrát v 5 lidech. Na poslední chvíli dorazil šestý hráč tak jsme nemuseli improvizovat. Soupeř byl skoro v plném počtu tak nebylo moc co řešit. I když jsme se snažili co to šlo, nepodařilo se nám ani jeden set dostat přes 20 bodů. Tentokrát jsme od „áčka“ dostali 3:0. Pozitivní na tom bylo, že jsme měli alespoň více času na zhodnocení sezóny u piva J
NAZDAR 
Sepsal : Karel
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 3:0 (12, 12, 18)02.12.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Tom Libero: Vlasta

ZDAR Sokoli,
Dnešní zápas popíšu zhruba stejně rychle a špatně jako jsme ho stihli prohrát a zdupat. Rozhodně se nechci vymlouvat, ale jednalo se o druhý nejlepší tým v soutěži, TJ Sokol Hrabůvka.
V podstatě se není o čem rozepisovat, už od začátku se nám nedařilo a nebyla ani moc vůle to spravit. První dva sety jsme prohráli tristním výsledkem 25:12. Třetí set jsme zabojovali trošku víc a uhráli jsme bodů 18. A to by bylo asi tak všechno co mohu říct k tomuto zápasu abych byl slušný J
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 1:3 (20, -20, -23, -31)27.11.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura, Karel Účko: Kopec
Diváci: Povzbudit přišla Zuzka s Hankou.

Jaryn už 14 dni před zápasem plašil, že jich bude málo a že je třeba zápas přeložit. Když jsme horko těžko několikrát všechny obvolali a našli nějaké jakés takés datum tak Jaryn řekl, že jednomu chlapovi zrušili služebku a že to teda odehrajeme v řádném termínu. Nás přišlo 7, hráčů VŠB bylo 12 a další jako diváci. No a další nepříjemná událost: zapomněl jsem foťák.
Zápas to byl pěkný, vyrovnaný, místy trochu vyhrocený. Hlavně koncovka čtvrtého setu, kdy jsme odvrátili 4 setboly byla napínavá a vyhráli jsme vlastně jen proto, že Vilda už nechtěl hrát pátý set. Přesto, že si někteří hráči vysloveně přáli v zápise pokárat, tak bych rád všechny pochválil za trpělivost a pevné nervy...a Vildu za pěkné tahanice. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : Volejbalový klub Ostrava 3:2 (-20, 21, -23, 22, 9)26.11.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Vlasta

ZDAR Sokoli,
Dnešní zápas můžu směle označit za největší drama první půlky sezóny. Soupeřem nám byl ligový žákovský tým VK Ostrava. Na tento zápas jsme se všichni velmi těšili a proto jsme se na něj velmi dobře připravovali…v hostinci u Dvoříčků na Hladnově J
I když se jednalo o „žáčky“ byli všichni minimálně o hlavu větší než my a co to volejbalového „vzdělání“ byli na tom také lépe. Nicméně nás to nezastrašilo ba naopak jsme se dokázali více nahecovat, možná to mělo co dočinění s mysliveckou vodou která hojně tekla proudem J každopádně to chvíli trvalo než zapůsobila, protože první set jsme prohráli 20:25.
Po prvním setu jsme dostali spucunk od kapitána a evidentně to zabralo, protože se nám podařilo vyhrát 25:21.
Ve třetím setu jsme si nedokázali odpustit spoustu nevynucených chyb což nás stálo těsnou prohru 23:25. Čtvrtý sem byl emočně velmi napjatý. Naše lavička notně posilněna ohnivou vodou vytvořila v čele semnou neskutečný kotel který by nám mohl závidět i Baník při vzájemném zápasu se Spartou. Za hřmotného povzbuzování dokázala naše šestka na hřišti zakouzlit a vyhrát tento velmi důležitý set stavem 25:22.
Následující pátý set jsme byli hnáni pozitivní náladou, notnou dávkou adrenalinu a nedočkavými basketbalisti kterým jsme přetékali do jejich tréninku J S vypětím všech sil a hlasivek jsme zdárně zakončili set i zápas vítězně 15:9.
Celému týmu bych chtěl poblahopřát k tomuto velkému a zaslouženému vítězství!
Jen tak dál kluci!
NAZDAR

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:2 (16, 16, -20, -24, 10)20.11.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec Libero: Karel
Diváci: Povzbudit přišel Eda, Janča D. Otáčela Radka M. zapisovalo Vojtovo děvče.

Asi jsme přišli v nejsilnější sestavě a první dva sety byly super. Pak ač jsme se moc nezhoršili, přece jen jsme spadli z vlny dolů. V koncovce čtvrtého už jsme se opět vydrali na vlnu a vypadalo to na 3 body. Jenže vlastní nesoustředěností a laxností jsme se propadli do tiebreaku. Tam už jsme opět hráli svoji dobrou hru.
Měli jsme slabší servis a hodně jsme jich pokazili. Naopak jsme dobře blokovali a útočili. Soupeř měl chvílemi výborné pole. Chválím všechny. Kromě koncovky čtvrtého setu to byl dobrý zápas. Snad nám to vydrží.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:1 (17, -9, 15, 19)20.11.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Vlasta

ZDAR Sokoli,
Dnes jsme stanuli proti kvalitnímu soupeři a to proti nikomu jinému než VSK VŠB TU Ostrava. Tento tým patří mezi dlouholeté účastníky s tradičně dobrými výsledky.
Zápas jsme samozřejmě nechtěli podcenit tak jsme se rozhodli udělat již tradiční předzápasový meeting v „mléčném baru“ jenž se zove Klub Vrtule J
V prvním setu jsme se rozkoukávali, ale i tak jsme uhráli krásných 17 bodů. Ovšem druhý set byl celý v naší režii. Přátelé to byl koncert, soupeř nevěděl čí je. V tomto setu jsme soupeři dovolili uhrát 9 bodů a nutno uznat, že pouze našimi chybami. Tato spanilá jízda však bohužel skončila dříve než začala. V dalších dvou setech jsme dostali latu 25:15, 25:19 a šlo se na pivo J
NAZDAR

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (21, 19, 13)19.11.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Martina B., Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

První dva sety jsme se celkem držely, bohužel jako již tradičně nám utekla koncovka. Do třetího setu jsme nastoupily v obměněné sestavě, což se projevilo zhoršením naší hry a soupeřky hned v úvodu získaly větší náskok, který jsme už bohužel nedokázaly stáhnout.

Zuzka za Áčko:

Sestava: Náhra – Marťa, Zuzka, Smeč, blok: Lea, Helča, Monča, Jana D. a na lavičce nás povzbuzovala a dobře zapisovala Hanka. Teď si nejsem jistá, jestli tam byla i Janča S.

Poslední zápas zimní části soutěže a jak už to bývá zvykem proti našemu „B“. Pár dnů ale i těsně  před zápasem to vypadalo, že se snad nesejdem ani v 6, takže sako a další věci kolem zápasu nám v podstatě nachystaly soupeřky, holky z „B“, kterých bylo více než nás. A  do začátku utkání to vypadalo tak, že snad bude muset nastoupit i Hanka, která nemohla ze zdravotních důvodů hrát.  Naštěstí se všechny holky nakonec se zpožděním dostavily a bylo nás nakonec 7. Od soupeřek jsme si tentokrát nenechaly sebrat ani set, jako minulý zápas, kdy jsme možná prokaučovaly první místo v tabulce. Zahrály jsme si, ale celkem v pohodě vyhrály. 
 
Sepsal(a): Irena

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 3:0 (12, 21, 25)12.11.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

Na začátku se zdálo, že to bude rychlé utkání, ale jak je naším dobrým zvykem, časem jsme se přizpůsobily hře mladých soupeřek a na konci jsme měly co dělat, abychom nehrály ještě i čtvrtý set.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Prusek

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-20, 19, 19, 20)11.11.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Kopec Blok: Bob, Džjura Účko: Karel

Dohodli jsme se se soupeřem, že místo pátku večer v Šenově odehrajeme zápas u nás ve čtvrtek jako hosté. Bláhově sem se domníval, že to bude pro nás výhoda. Rozhodčí se na přeložený zápas nedostavil. Naštěstí se přišel podívat Arnošt a tak jsme ho požádali o výpomoc. Navíc ještě 10 minut před začátkem nebylo po soupeři ani vidu ani slechu. Jen trochu čuchu. Klidně si pokuřovali před tělocvičnou. Takže nerozehraní nám věnovali první set. To bylo bohužel všechno. Od druhého setu hrál jen soupeř a my jsme jen koukali. Nevím jestli se nám nedařilo, nebo jsme měli blbou náladu, prostě to bylo z naší strany nemastné neslané. Nezmohli jsme se na nějaký pořádný odpor. A tak jsme jako hosté sbalili sako, zabalili saky paky a šli.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Arnošt Fuciman (známka 1)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 3:2 (19, -15, -18, 18, 12)10.11.2014

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St., Kačka Blok: Lea, Monča
Diváci: Hanka a Janča S.

Snad nejtěžší zápas této sezóny zatím. A navíc v té jejich obrovské hale a s jejich rychlou nahrávačkou, která se vrátila po mateřské. A také naše první prohra :(. Trochu adrenalinu přinesly před zápasem holky, Janča s Kačou, které psaly, že nestíhají a tak to vypadalo, že budou muset nastoupit holky z lavečky……Janča s berlama a nebo Hanča bez brýlí. Holky to naštěstí tak nějak stihly, tak lavečka mohla zůstat v klidu.
Než jsme se stačily však rozkoukat na hřišti a pořádně rozehrát, tak bylo po prvním setu. Ty míváme slabší, ale většinou to dotáhnem do vítězného konce. Tentokrát se však nepovedlo…no co aspoň si více zahrajem. Druhý a třetí set byl v naší režie. To nás asi trochu uchlácholilo a v dalším setu jsme trochu polevily a asi docházely už i síly, a tak jsme prohrály. Tiabreak jsme nakonec také prohrály, nechaly jsem si soupeřky moct utéct a i přes veškerou (bohužel příliš opožděnou) snahu se nám je nepodařilo dohnat. Ale i tak jsme v tabulce první, tak snad si to udržíme i po sesterském zápase s naším B :).
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Svinov A : VK Hyundai Rely 3:2 (-21, -20, 23, 18, 13)06.11.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura Účko: Kopec
Diváci: Povzbudit přišel Arnošt. Zapisovala a otáčela soupeřovic děvčata.

Tentokrát jsme spadli hrobníkovi z lopaty. Prohrávali jsme 2:0 a za stavu 21:21 střídal nejmenovaný hráč do pole... a tak se mi to podařilo zlomit... :o) Zápas byl od začátku až do konce vyrovnaný a ačkoliv se pro nás nevyvíjel dobře, přece jen jsme to nezabalili a bojovali až do vítězného konce.
Pochválit bych chtěl Džjuru, který za odměnu dostal dres. No, dres by dostal i kdyby zahrál prd, ale protože měl narozeniny, tak jsme mu pak všichni popřáli a jako bonus dostal 5 setů. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : DTJ Polanka nad Odrou 3:0 (15, 23, 23)05.11.2014

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Jana St. Blok: Helča, Lea

No na to, že holky z Polanky jsou v tabulce na vyšších místech tzn. těsně pod námi, tak jsem čekala větší boj teda. A hodně bodů, které soupeřky získaly, bylo z našich chyb. Nevím jinak, co bych ještě k tomuto zápasu dodala…se mi to trochu vykouřilo z hlavy, tak to asi nebylo nějaké extra něco :-o).

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-24, 19, 13, -22, -9)04.11.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Ivoš, Džjura Účko: Kopec

Po složitém telefonování a překládání jsme našli společný volný termín na svátek Karla. Mimo to přišel i Ivoš s lahví slivovice ke 40cátinám a tak bylo vše předurčeno k dobrému výkonu.
První set byl výborný, vyrovnaný a i přes jeden drobný výpadek jsme koncovku zvládli. Pak se trochu začaly jitřit mezidružstevně-rozhodcovské nálady což nám evidentně nesvědčilo při hře. Nicméně po prohraném třetím setu byla hlavní hláška: "K..va, zase na 5 setů...", což svědčilo o chuti zápas nezabalit i když třetí set tomu skoro nasvědčoval. Zlepšili jsme se a v tiebreaku jsme už byli jasně lepší. 
Rád bych pochválil všechny. Z herních činností bych vyzvedl nebojácný útok, bloky a servis. Potíže nám zpočátku dělal příjem a hra v poli. Od čtvrtého setu už to bylo bez potíží. 
Díky všem spoluhráčům za pěkný dárek k svátku.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 2)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:2 (25, 15, -25, -25, 6)03.11.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

První dva sety byl děs, hrály jsme jak ponocné. Ve třetím a čtvrtém jsme se zlepšily ve všem, tlačily jsme na podání, úspěšně blokovaly a i v poli něco vybraly. V tiebreaku jsme v tom chtěly pokračovat, ale přestal nám jít příjem, takže ani útok nestál za nic, už to byla křeč.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : VK SOU Ostrava 3:1 (20, -23, 16, 23)30.10.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys Blok: Arny, Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov A : TJ Kunčičky A 3:1 (21, -22, 14, 21)23.10.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Bob, Fuča, Honza Blok: Bob, Fuča, Džjura

Soupeř toho moc nepředvedl, ale jak se říká: hraješ tak, jak ti to ten druhý dovolí, takže sme jim nic nedovolili. Navíc sem v třetím setu pustil Fuču na smeč, tak to je dobilo.
Přesto máme spoustu rezerv, chce to přidat.
Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-10, 20, -22, -21)22.10.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St. Blok: Helča, Monča

Oproti tradičním začátkům našich zápasů v piditělocvičně jsme tentokrát první set vyhrály. Soupeřky byly nerozehráté, čehož jsme využily. První set byl tedy v naší režii. O to více jsme zaspaly v setu druhém. Naštěstí jsme se opět rychle rozkoukaly a nedovolily totéž soupeřkám. Nešel nám příjem, trochu nám proto lítaly nahrávky a tak jsme nedokázaly leckdy položit balon na zem.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 3:0 (17, 22, 19)22.10.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

Celkem hezká hra z naší strany, měly jsme výborné pole a bloky. Soupeřky jsme dokázaly v každém setu zatlačit podáním, takže jsme si vytvořily několika bodový náskok, který jsme udržely až dokonce. Pro celý zápas byly charakteristické dlouhé výměny nebo naopak rychlé konce J.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 3:0 (19, 21, 20)21.10.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys Blok: Arny, Kleki Účko: Vlasta, Tom Libero: Fonz

ZDAR Sokoli,
Dneska jsme odehráli zápas VK Šenov. Vše začínalo velmi slibně, získali jsme do týmu další novou podporu, univerzálního hráče Vlastu. I když se nás sešlo zatím asi nejvíc (9) tak nám to moc nepomohlo. Bojovali jsme statečně, ale vždycky tomu něco chybělo. Ani jednu koncovku se nám nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Byl to pěkný volejbal, ale bohužel pro nás neměl dobrého konce, tak snad příště. Tento zápas jsme prohráli 3:0.
NAZDAR 

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov B : DTJ Polanka nad Odrou 1:3 (-14, -24, 22, -19)16.10.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Martin K., Ondys Blok: Arny, Marián Účko: Tom Libero: Fonz

ZDAR Sokoli,
Dneska jsme odehráli zápas proti DTJ Polanka nad Odrou. Poprvé s námi nastoupila nová posila, Martin. Tak doufejme že si s náma dobře zahraje a nepřestane ho to bavit. Před zápasem jsme si dělali naděje, že bychom Polanku mohli i porazit, ale skutečnost byla úplně jiná. Nepodařilo se nám chytit začátek a už jsme se vezli. Prohráli jsme první i druhý set. Ve třetím setu jsme se vzchopili a v koncovce jsme měli větší štěstí a set vyhráli 25:22. Ve čtvrtém setu už jsme ale úspěch nezopakovali a prohráli ho. Zápas jsme tedy opět prohráli stavem 1:3.
NAZDAR 

Sepsal(a): Marián

Volejbalový klub Ostrava : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-19, -18, -19)15.10.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Bob, Honza Blok: Fuča, Džjura Účko: Kopec

V pondělí jsme se dozvěděli, že zápas se hraje ve středu a ne ve čtvrtek, a tak jsme se horko těžko dali do kupy. Narazili jsme na nováčka soutěže. Jedná se o starší žáky pod vedením Saida, kluci se snažili, hráli docela dobře, ale věk a zkušenosti jim chybí. Zápas sme odehráli bez zaváhání a v pohodě.
Každý si odehrál svoje a chválím Honzu, soupeř mu sedl :). 

Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Said Habboudji (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov B 3:1 (20, 21, -18, 18)15.10.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Helča, Lea, Monča

Na zápas s našimi odvěkými rivalkami jsme se velmi těšily. Nutno podotknout, že soutěž se vyvíjí odlišně než minulé roky. Holky z Vratimova již párkrát prohrály - se Sokolem Porubou a Polankou, které nás čekají. Vratimov byl v dobré sestavě, ale my jsme si dokázaly udržet vedení téměř ve všech setech. Hru jsme si užily, snažily jsme se v poli a dařilo se nám umísťovat balony. Také jsme získaly hodně bodů z podání, chválím nás všechny.

Sepsal(a): Hanka

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:2 (16, -22, 14, -25, 8)14.10.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Olga, Marie

Máme bod, což je super, protože je nás poslední dobou nějak moc zraněných nebo nemocných. Martina po ranní autonehodě statečně odehrála první tři sety, pak jsme trochu promíchaly sestavu a nastoupila Karolína pro změnu s naraženým palcem na ruce. Polanka měla opět skvělé pole, ale jinak se docela přizpůsobila naší hře, protože naše body byly spíše díky jejich chybám. Takže děkujeme, Polanko!

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Jan Slezák

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -16, -11)10.10.2014

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Martina S. Smeč: Ebik, Hanka Blok: Jana D., Lea

Při rozpinkání byly holky z Šenova velmi šikovné, byly jsme zvědavé na našeho nového soupeře. Na děvčatech bylo vidět, že se teprve sehrávají, nicméně zápas jsme si užily. Já jsem si zahrála na smeči a díky nižší síti a dobrému balonu, jsem se cítila velmi úspěšně. Nenechaly jsme se zlákat pomalejší hrou soupeřek a také jsme si velmi usnadnily práci přímými body ze servisu.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov A : VK Ostrava Jih 3:2 (-16, 19, 23, -15, 6)09.10.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Džjura, Karel Účko: Kopec
Diváci: Povzbudit přišel a zapisoval Arnošt a Vojtovo děvče.

Na hraní přišlo na každé straně 6 lidí, takže střídání či zranění nepřicházelo v úvahu. A hra? To zas byla houpačka. Soupeř hrál dobře v poli a když se mu dařilo bránit naše útoky, byli jsme marní. Po prvním setu jsme přistoupili k radikální výměně. Karel šel na blok a Kopec na účko a hned to bylo poznat. Vyhráli jsme dva sety a už to vypadalo na tříbodové vítězství. Ale čtvrtý set zase propadák. Ať jsme dělali co jsme mohli, nedokázali jsme se zvednout. Dokonce i Ruda rozhodčí byl z toho rozmrzelý, pískat 5 setů... . Nicméně takový vstup do tiebreaku sem nezažil. Strany jsme měnili za stavu 8:0! A pak už jsme to doklepali.
Musím se pochválit za hru na bloku, zejména v pátém setu. S Vildou jsme se shodli, že je dobře že jsme vyhráli zejména proto, že soupeřův kapitán je kokot. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (15, 18, 18)08.10.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Olga, Irena, Martina S., Barbora Blok: Radka, Marie

Proti tabulkově slabším soupeřkám jsme nastoupily s odhodláním konečně získat 3 body bez ztráty setu. To se nám i když s lehce kolísavým výkonem uzpůsobeným hře soupeřek nakonec v poměrně krátké hrací době povedlo, hurá.

Sepsal(a): Radka

TJ Sokol Svinov B : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 1:3 (-16, 23, -19, -7)02.10.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Tom

ZDAR Sokoli,
Dneska jsme odehráli zápas proti Zálomu. Jelikož jsme se sešli v 6 tak jsme si nedělali ani žádné naděje že bychom mohli urvat byť jeden bod. Neznamená to však, že jsme to soupeři darovali zadarmo. Na to, že nás bylo tak málo to nebylo vůbec špatné, dokonce se nám podařilo vyhrát druhý set. Za stavu 1:2 na sety jsme se už nedokázali vzchopit a pod návalem únavy jsme dokázali uhrát pouze 7 bodů. Tento zápas jsme prohráli poměrem setů 1:3.
NAZDAR 

Sepsal(a): Marián

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 3:0 (22, 19, 19)01.10.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St. Blok: Lea, Monča

Tým Ostravské univerzity byl pro nás nový soupeř. Nevěděly jsme, co očekávat. Holky byly šikovné, chybělo jim asi trochu štěstíčka. V tabulce se drží spíše u konce, ale nutno říct, že hrály moc dobře. Myslím, že nám trochu lítal příjem a občas nám nešlo účinně umístit balon. Bylo by fajn se častěji scházet na tréninku a trénovat naši souhru.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov B 3:1 (25, -22, 22, 20)01.10.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Martina B., Irena Blok: Radka, Barbora

Začaly jsme našim téměř obligátním skóre 25:27, škoda že jsme ten set neuhrály, možná by to nakonec dopadlo jinak. Hra se nám ale jinak docela dařila, hodně to bylo o příjmu na obou stranách, oba týmy si střídavě získávaly a zase ztrácely náskok 5 až 8 bodů. Bez možnosti střídání s jedním naraženým palcem u nahrávačky, jsme podaly dobrý výkon, jistě by byl ještě lepší, kdyby bylo více vzduchu a světla J.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Košnovský

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-23, -16, -9)30.09.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Kopec Blok: Bob, Džjura Účko: Karel

Přišli jsme v šesti takže o tom kdo bude hrát nebylo pochyb. Začali jsme odvážně, pár míčů vedli, ale za chvilku se to vše otočilo a vlastními chybami jsme dostali soupeře na koně. Time jsme si brali za nepříznivého stavu 18:10. Ale zachovali jsme klid protože sem před zápasem předpověděl, že první set vyhrajeme. Soupeř ještě potáhl na 19:11 ale pak už jsme ho sundali z koně a koncovku vyhráli. Vilda se konečně skamarádil s míčem. Ve druhém šel soupeř ještě jakž takž kousek za koněm, ale ve třetím už Kopec neponechal nic náhodě a koně soupeři zastřelil. Na co sáhl to položil ať už rukou nebo nohou za což zaslouží pochvalu a po zápase posezení u pivka.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : DTJ Polanka nad Odrou 3:0 (22, 18, 18)25.09.2014

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura, Karel Účko: Kopec
Diváci: Náhradník Jarda. Povzbudit přišel a zapisoval Arnošt.

Hráli jsme celkem dobře až jsme se někdy uspokojili a ztráceli pozornost. Soupeř málokdy bodoval svou aktivitou. Spíše našimi chybami a zkaženými servisy. Ale po prvním setu se to zlepšilo a byli jsme hotovi brzo.
Pozitivní je, že se Bob vrátil na blok, Vojta do své kůže a Vilda pokazil jen jeden servis. Měli jsme výbornou obranu na síti, až si soupeř občas zoufal. A taky bych chtěl pochválit sebe, že jsem nastoupil ve dvou setech, nepokazil sem ani jeden míč a vždy byl u vítězné koncovky :o) 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 3:2 (-9, 16, 14, -23, 5)24.09.2014

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Olga, Irena, Barbora Blok: Radka, Martina J., Marie

První zápas doma a hned vítězný. J Sice na pět setů ale každý bod se počítá zvlášť při takové urputnosti soupeřek.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov B 3:0 (10, 10, 24)23.09.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Tom

Jako již letos tradičně, jsme se sešli v počtu 6ti lidí, tím pádem bez možnosti střídání a bez libera. Do zápasu jsme nenastupovali v úplné pohodě a bohužel než jsme se vzpamatovali, soupeř už nás válcoval 2.0 na sety. V posledním setu jsme měli dojem, že už o nic nejde a díky toho jsme našli opět svou herní pohodu a aspoň na závěr jsme soupeře potrápili. Na zisk setu to, ale opět nestačilo a zápas pro nás skončil bez bodového zisku.

Sepsal(a): Ondys

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-10, -15, -17)22.09.2014

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Helča, Lea, Monča
Diváci: Janča S. a její berličky.

Sice jsme těch zápasů ještě moc nehrály, ale tak když to píšu s odstupem času, tak bych řekla, že to byl nejnudnější zápas asi a takový odchozený. Na začátku to sice vypadalo, že nás snad nebude ani 6, když se Janča a Kača před zápasem odepsaly, ale nakonec dorazila Ebík, která nechala doma chudáčky hladové děti napospas Bobovi a letěla za námi na zápas. Vyhrály jsme celkem v pohodě, soupeřky nekladly nějaký větší odpor a hodně bodů, které získaly, byly naše chyby. Takové menší zpestření, přinesl trenér od soupeřek, který bojoval s počítadlem, až jsme se občas nestačily divit, co se tam objevuje za stav. Ještěže, jsme měly naši zapisovatelku Janču, jinak bůhví, jak by to dopadlo :-o ).

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Kunčičky B 1:3 (-26, 19, -19, -23)18.09.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Ondys, Fonz Blok: Arny, Marián Účko: Tom

Tak po absenci Klekiho a Pepeho jsme nastoupili proti soupeři, který stejně jako my byl v počtu pouze 6 hráčů. Z jejich strany padl návrh, dohodnout se na výsledku v nedaleké Kočce, ale my jsme si raději vytáhli doping v podobě lesního správce a vrhli jsme se natěšení na hru na hřiště. Karlovi, který se na nás přišel podívat a pořídit pár fotografií, tímto děkujeme.
V prvním setu jsme se tahali o body, ale v závěru jsme bohužel doplatili na vlastní chyby a v koncovce podlehli 26:28.
Po kapitánově (Honzově) motivační řeči jsme se zápalem nastoupili na hřiště. Během hry dorazil náš fanklub v čele s bubeníky Radkem a Bárnym a nejspíš i díky tomu jsme celkem s přehledem vyhráli set 25:19.
Po radostném vyrovnání stavu už to ale s námi šlo z kopce a následující sety jsme prohráli 19:25 a 23:25, čímž bylo naše trápení ukončeno.
Nicméně, dle mého názoru byl zápas hezký a snad se na to dalo i dívat. Děkujeme divákům, fotografům a věrné zapisovatelce Ájce za trpělivost.
Ahoj ve Staré Bělé .

Sepsal(a): Tom
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:1 (-17, 22, 15, 19)17.09.2014

Sestava: Nahrávka: Hanka, Zuzka, Marťa Smeč: Lea, Jana St., Kačka Blok: Jana D., Helča, Monča
Diváci: Janča S., Vlaďka.

Jo jo, první zápas, je to tady po prázdninové pauze, po antukovém či beachovém zpestření. Zápasové vybavení přichystáno, vypráno, skoro vyžehleno (kdo by to žehlil nechápu..), tak se může vyjet do tělocvičny. Doufám, že tam nebudu první jako skoro vždy. A ono ejhle, překvápko, došla jsem poslední! Trochu jsem se ve výpočtu času sekla. Hned ze začátku - Monči přejeme všechno nejlepší k 20. narozeninám, ať nám roste do krásy, a děkujeme za povzbuzující lahvinku. Náš tým byl tedy v příjemném rozpoložení a s chutí jsme započaly zápas. Nicméně, první set se příliš nevydařil, jako vždy nás zarazila hra soupeřek, přesněji styl jejich hry. Když my jsme si zas z tréninku zvykly hrát hezky a ne prasácky. Co naplat, musely jsme se přizpůsobit a už to šlo. Ud druhého setu to už bylo naše. Hodně jsme kazily podání a nedokázaly jsme efektně umístit balon k soupeřkám. Ony zas jak naspeedované těma jednoručkama všechno vybíraly. Začaly jsme bojovat také a nejednou jsme uklizečce pomohly s prachem na zemi. Chválím Kačku a malou Janču, měly skvělé pole. Na Monice byla vidět trochu nesouhra, stejně tak jako se stále trochu hledáme já a Helča. Holt, ty tréninky k něčemu jsou.
Sepsal(a): Hanka

VK Vratimov B : TJ Sokol Svinov B 3:0 (23, 23, 23)17.09.2014

Sestava: Nahrávka: Martina B., Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina J., Marie

Hrálo se venku, počasí i fanoušci výborní. Hra se nám docela povedla, jenom ty koncovky…. Vzhledem ke skóre budeme asi těžko vyvracet, že to nebylo domluvené. Až na první set jsme vždycky vedly až o 5 bodů, ale závěr nám nevyšel. Asi to chce psychologa J.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov A 3:0 (23, 24, 18)15.09.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Džjura, Jarda Účko: Kopec, Karel

Hurá! Vilda kromě jednoho dal všechny servisy. Také Vojtovi se dařilo o 100% lépe než minule. Přesto, že nás tentokrát posílili ještě Kopec s Džjurou, na vítězství to nestačilo. Zejména se divím, jak jsme mohli prohrát druhý set, když jsme byli celou dobu lepší a pořád jsme vedli. Ale stalo se. Bohužel.
Výborně zahrál na síti Džjura. Taky Fuča už se po nemoci otřepává. Naopak se nám nedařil příjem a z nepozornosti jsme taky udělali spoustu chyb. A co hlavně, Jarda den před svými narozeninami nedonesl žádnou láhev! 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Horváth (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Kunčičky B 3:2 (-23, 22, -20, 19, 10)11.09.2014

Sestava: Nahrávka: Ráďa, Vilda Smeč: Vojta, Honza Blok: Fuča, Jarda Účko: Karel Libero: Bob
Diváci: Zapisovala a otáčela Vojtova přítelkyně. Povzbudit přišel Arnošt.

Na úterním tréninku jsme hráli jako z partesu - skvělý servis, dělový útok... . A do čtvrtka jsme to zapomněli. Asi na nás dolehlo smutné výročí 11. září. Třeba v prvním setu jsme dvakrát vedli o 4 body, soupeř pokaždé během jedné série srovnal a nakonec i set vyhrál. Ve třetím setu nám nešlo skoro nic. Ještěže jsme se zvetili a přes časovou tíseň (nervózně přešlapující Konvičková) jsme vyhráli. Soupeř hrál obětavě a dobře v poli, ale na saku byl nebezpečný hlavně pro naše kotníky.
Vilda zaslouží pochvalu za narozeninového Myslivce, za což mu odpustíme i to že, prakticky nedal servis. Vojta rozhodně nebyl ve své kůži. Asi na něj dopadla tíha zodpovědnosti za výsledek zápasu. Bob jako libero podal výborný výkon a tím pasoval Honzu na místo dvojky. Honza už ví jak se cítí Péťa Čech. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Kunčičky A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (10, 21, 20)10.09.2014

Sestava: Nahrávka: Honza Smeč: Arny, Ondys Blok: Marián, Kleki Účko: Tom Libero: Fonz

ZDAR Sokoli,
Pokusím se Vám popsat náš první zápas nové sezóny 2014/2015. Krom Peťi Stuchlíka, který odjel na výlet do USA jsme byli v plné sestavě. Nutno přiznat, že moc tréninků jsme přes letní pauzu nenavštívili. Jediný vzorný člen týmu, který chodil trénovat byl Arnošt. Každopádně musím uznat, že na naší hře to šlo velmi poznat. První set proběhl v naprostém zmatku. Vypadali jsme jako bychom hráli asi tak podruhé v životě. Jedna chyba střídala druhou. Podařilo se nám nasbírat pouhých 10 bodů. Polovina týmu měla sto chutí to hned po prvním zápase zabalit. Naštěstí jsme po motivační řeči našich dvou nejzkušenějších hráčů (Arnošta a Honzy) dali hlavy nahoru a vydali ze sebe to nejlepší. Druhý set jsme opravdu bojovali, avšak na vytrénovaného soupeře to nestačilo a prohráli jsme set s 21 body. Do třetího setu jsme se pustili s nemenším nadšením. Byl to podobně vyrovnaný souboj jako v předchozím setu. Ale ani tady se nám nepodařilo zvítězit. Uhráli jsme krásných 20 bodů.
Abych to shrnul, krom prvního setu to nebylo až tak špatné na to, že někteří z nás nedrželi balon 3 měsíce v ruce J. Příště už to bude snad lepší.
NAZDAR
Sepsal(a): Marián

Citrus Cup Frenštát pod Radhoštěm30.08.2014

Sestava: Zuzka, Janča Struhařová, Kuba Luňáček, Tom Pokorňák, Jarda Tourek, Peťa Daříček a Peťa Češla

Poslední prázdninový víkend jsme se zúčastnili již tradičního turnaje Citrus Cup ve Frenštátě pod Radhoštěm. Složení týmu „Rumíků“ však už tak tradiční nebylo. Kvůli operaci kolene a přípravou na školní docházku Kubíka se neúčastnili Bob a Ebík, Šplouchy si užíval na chatě a také s Jardou to bylo nahnuté, nebyl stále ještě fit. Nedalo mu to však a nakonec přijel. Takže jsme jeli v netradiční, ale přesto dobré a hlavně pohodové sestavě tzn. Já, tedy Zuzka, Janča Struhařová, Kuba Luňáček, Tom Pokorňák, Jarda Tourek, Peťa Daříček a Peťa Češla. Turnaje se účastnilo 9 družstev, pokud si to dobře pamatuju. My byli v té skupině, kde bylo 5 družstev, takže jsme si už dobře zahráli ve skupině, kterou jsme vyhráli. Hnedka první zápas jsme hráli proti Martě Wybraniecové a jejím Kokosům, kteří nakonec obsadili krásné třetí místo. Takže vééélká gratulace. No a my? K radosti pořádajícím týmu jsme skončili druzí, když jsme ve finále prohráli s domácími…no nemůžeme pořád vyhrávat… příště by nás asi nepozvali už….:-))))

Sepsal(a): Zuzka

28. ročník turnaje mužů a žen 2014 Kopřivnice16.08.2014

Sestava: Hanka, Katka, Ebik, Janča, Lea, Zuzka

Tradiční turnaj v Kopřivnici navštívilo letos ze Svinova pouze družstvo žen. Všeobecně byla účast nižší než v minulých letech, bylo to kvůli paralelnímu turnaji v Raškovicích a také trochu kvůli počasí. Byla zima, hlavně tedy ráno a předpověď říkala, že by mělo pršet. Tak jsme se vydaly z Ostravy na zamračenou cestu. Na turnaj s námi jela Zuzka, kterou jsme delší dobu neviděly, takže vlastně cesta ani tak zamračená po chvilce nebyla, aspoň ne v našem autě :). Po příjezdu jsme hodily očko na ostatní týmy, bylo nás jen 7 v kategorii žen. Rozlosovány jsme byly naštěstí do skupiny po 4 týmech. Naštěstí, protože ta skupina po 3 týmech dohrála cca v 11 a čekaly, chuděry, do 13h, až jsme dohrály my. Ve skupině jsme se utkaly mimo jiné s našimi rivalkami z městské soutěže - Sokolem Porubou, které jsme porazily a těšíme se na další zápas na podzim. Skončily jsme ve skupině kvůli jednomu prohranému zápasu na druhém místě. O třetí místo jsme se utkaly s našimi přátelskými soupeřkami z Kozlovic v čele s Alčou. Zápas byl velmi napínavý, první set vyhrály ony, druhý set my, a začalo pršet. Chceme čekat nebo hrát? My bychom hrály, ale pan rozhodčí nechtěl. Takže jsme musely čekat ve výsledku asi 15 min na rozhodující tiebreak! A ten teda byl :). Skóre se stále dohánělo, až byl výsledek 14:14 a další bod měl rozhodnout (o dva se nehrálo). Ha, a podání máme my. Ha, a podání mám já. No, tak jsem do toho praštila a balon letěl a letěl a letěěěl.. Spadl na zem. Spadl na čáru, yeeey! (Možná to bylo za čáru, ale rozhodčí to pískl :))) Tak jsme vtipně vyhrály a zasloužily si 3. místo :) Dostaly jsme poukázky do bufetu a chytře je vyměnily za flašky a jely jsme domů.
Tak zas příští rok :).
Sepsal(a): Hanka