VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-24, 21, 14, -24, 12)14.06.2017

Sestava: Nahrávka: Martina B., Karolína Smeč: Olga, Irena, Dana Blok: Martina J., Marie

Poslední zápas sezóny na antuce v Hrabové, jako vždy domácí s podporou z řad místních fandů a rodin, ale i my tentokrát měly vlastní fanoušky, dokonce 4! Nešly jsme do něho s příliš velkými ambicemi, protože venku vůbec nehrajeme a navíc se nám poslední dobou nedařilo, ale docela jsme překvapily samy sebe. Až na jeden set to bylo vyrovnané vždycky až do konce. Hrálo se moc hezky, počasí bylo tak akorát a kdo chtěl, mohl se občerstvit v místním bufetu. Jak řekla Martina, namotivovaly jsme se na příští sezónu J.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (23, 18, 19)31.05.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Martina B., Martina S. Blok: Martina J., Marie

Kromě již standardních „fanoušků“ z řad neznámé sázkové kanceláře, nás přišla povzbudit Irenka a Arnošt. Jinak to bylo upachtěné, tak jako vždy s Dolní Lhotou.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : VK Polanka nad Odrou 1:3 (23, -18, -22, -24)29.05.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Dana Blok: Martina J., Martina S.

Byla flaška J - Mirka udělala státnice. Byly koláčky J - Mirka se bude vdávat. A zápas to byl hezký.

Sepsal(a): Karolína

VŠB - C : TJ Sokol Svinov 0:3 (-20, -23, -17)25.05.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Adam Blok: Džjura, Petr S., Kuba Účko: Fuča
Diváci: Povzbudit nás přišla Zuzka.

Poslední zápas. Podle jeho výsledku a výsledků našich soupeřů jsme mohli skončit něco mezi druhým a pátým místem. Ale měli jsme to ve svých rukou. Proto jsme chtěli uhrát aspoň bodík nebo dva. Nakonec se zadařily všechny tři.
Do setů vstoupil vždy soupeř a my jsme ho stíhali, dohnali a v koncovce předehnali. Hráli jsme trpělivě a dobře jsme bránili. Akorát nahrávač tam občas nevěděl která bije. Naštěstí ho spoluhráči podrželi. A tak jsme hned po posledním míči mohli slavit druhé místo v soutěži!
Výborně zahrál Džjura. Dobře bránil, jistě a s přehledem pokládal míče do soupeřova pole. Taky Kuba byl v obraně i  útoku jistotou.
 
Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům za hru v tomto ročníku, popřát zdraví a doufám, že v novém ročníku navážeme na výkony z konce této sezóny. A samozřejmě děkuji fanynkám a fanouškům, kteří nás přišli povzbudit.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Slezák (známka 1)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:1 (12, -18, 22, 14)22.05.2017

Sestava: Nahrávka: Martina J., Renata Smeč: Olga, Martina S. Blok: Radka, Marie

Na tento zápas jsme se sešli v sestavě "All Blocks", což vyústilo v zajímavé i méně zajímavé momenty. První set jsme projely na celé čáře, ve druhém jsme udělaly z nejvyšší blokařky Martiny J. nahrávačku, mnohými údery překvapily soupeřky i sebe a set vyhrály. Překvapení bohužel nepokračovalo až do konce, ale narozdíl od prvního setu už to byl volejbal, na který se dalo dívat. Odcházely jsme z kurtu zpocené a spokojené, že jsme nedaly kůži zadarmo.

Sepsal(a): Marie

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 3:2 (-20, 18, 14, -23, 12)18.05.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Lea, Kačka Blok: Helča, Monča

Zápas s Ostravskou začal z naší strany velmi pozvolna. První set jsme prohrály hlavně kvůli vlastním chybám a nepřesnosti. Ve druhém setu jsme se dostaly do tempa  a bylo to hned poznat i na celkové hře, spřesnili jsme přítah, náhru a to se projevilo na zlepšení zakončení. Ve vedení jsme se s Ostravskou hezky střídaly a tak náš boj pokračoval až do 5.setu, který se nám podařilo dotáhnout do vítězného konce. Musím pochválit celý tým za bojovnost, zejména Monču, která odehrála celý zápas a výrazně se podílela na našem vítězství.

Sepsal(a): Helča

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 1:3 (19, -13, -17, -16)17.05.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Renata Blok: Radka, Marie

Svůj domácí zápas jsme odehrály na soupeřově hřišti, sešly jsme se jenom v šesti, z toho 3 nahrávačky. Renča si tak střihla smeč. První sety nám většinou jdou, ale pak nějak vytuhneme, či co. Takže asi tak… J. 

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Hrabůvka 3:0 (20, 22, 13)11.05.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Zapisoval Arnošt.

Čekali jsme dlouhý a vyrovnaný zápas s tradičně houževnatým soupeřem. A tak nevím jestli jsme hráli tak dobře, nebo soupeř neměl den. Každopádně po druhém setu už nebylo co řešit a třetí set byl jen formalita. 
Netradičně jsme měli celkem dobrý příjem a i v poli jsme chytli hodně míčů. S přehledem jsme si připsali 3 body a druhé místo tak máme stále ve svých rukou. Chválím všechny za zodpovědný výkon . Snad jsme ruským sázkařům nepokazili tikety.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:1 (-18, 16, 21, 18)04.05.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Zapisoval Arnošt. Povzbudit přišel Vilda.

Začalo to u skříně s mysliveckým povzbuzením a diskusí, kdy jedou Martinovi vlaky. Pak už se začalo hrát. Polanka přijela v silnější sestavě než obvykle. Minulé kolo dokonce sebrali body Bělé. Zpočátku setu to bylo vyrovnané, pak jsme ale nemohli prostřelit soupeřovy bloky a soupeř útočil celkem spolehlivě. Konec setu už byl odevzdaný. Na druhý set nastoupil na smeč Kuba a do hlediště Vilda a konečně jsme začali bodovat. Společně s Fučou začali pokládat míče a to bylo znát. Soupeř pomalu ztrácel na jistotě a my jsme celkem s přehledem druhý set vyhráli. Hoši z Polanky se ale nevzdávali a další průběh zápasu byl vyrovnaný. Vítězství jsme si museli vybojovat.
Zdaleka nejlepšími hráči byli Kuba a Fuča, nejlepším divákem byl Vilda. Postupně jsme se taky začali hýbat v poli. Snad se blýská na lepší časy. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-16, -21, -19)04.05.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Marťa Blok: Lea, Kačka
Diváci: Kubíček a Ondrášek

Před zápasem jsme se domluvily, že to nebudeme zbytečně protahovat a skončí to 0:3 a ve 20:00 je konec. Zápas nakonec netrval dlouho, vyhrály jsme 3:0. Zápas nebyl těžký a tak jsme hrály uvolněně a v klidu. Byl to hezký zápas, který jsme si parádně užily. Už se těšíme na dalšího soupeře.

Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:2 (-21, 19, 21, -14, 10)03.05.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Marie, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Po dlouhé době konečně zase výhra!J Byla to dřina, občas nahoru dolů, ve čtvrtém setu se nám nedařilo vůbec nic, ale týmovým duchem a zkušenostmi jsme to nakonec v tie-breaku otočily, i když jsme už prohrávaly 3:8. Jo a opět jsme byly sledovány on-line „východoevropskou sázkovou kanceláří“…

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 3:0 (12, 18, 21)27.04.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Zapisoval Arnošt.

Začalo to jednoznačně a první set jsme soupeře přejeli. Pak jsme se začali přizpůsobovat a ve třetím setu už jsme si mysleli, že se to dohraje samo. Byl to zápas o ničem. Měli bychom se vzchopit.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Vondráček

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -16, -10, -18)26.04.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Kačka, Marťa Blok: Helča, Lea, Monča

Do Hrabůvky jsme si přijely po minulém zápase spravit chuť, ale jakoby se nás v prvním setu nechtěl pustit duch minulého zápasu, a tak jsme překvapeni nepředvídatelnou hrou soupeřek prohráli první set. Pak se ale do fandění a trénování opřela Monča a další vývoj zápasu byl v náš prospěch. Musím pochválit náš tým za obětavost a smysl pro humor, nad některými zákroky jsme se smály ještě v šatně. 

Sepsal(a): Kačka

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-20, 13, 17, 21)24.04.2017

Sestava: Nahrávka: Martina B., Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Navzdory organizačním peripetiím před zápasem jsme do úvodu hry vkročily úspěšně a první set jsme soupeřky přehrály. Výhodu jsme však nedokázaly udržet a další 3 sety jsme ztratily. Jednoduše řečeno: přišly jsme, hrály jsme a prohrály jsme. Ale heslo dne jako vždy bylo: „hlavně se nezranit“ a to se povedlo J.

Sepsal(a): Martina S.

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 0:3 (-15, -17, -22)19.04.2017

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Jana St. Blok: Lea, Kačka
Diváci: Zapisující byli Kuba se Zuzkou a jako divačka Monča.

Před zápasem jsme byly dosti optimistické, domluvily jsme se, že to nebudeme zbytečně protahovat a skončí to 3:0. Zápas nakonec netrval dlouho, naneštěstí to skončilo 3:0, ale pro naše soupeřky. Řekněme si to upřímně, nedařilo se nám snad nikde. Když už jsme zlepšily příjem, selhalo to jinde. I přes všechny tyto nepříjemnosti nás optimismus neopouštěl, stejně jako chuť hrát a nevzdávat to! Štěstí nám ale nepřálo. Věříme, že jsme si smůlu už vybraly a do dalšího zápasu se to změní! Jinak děkujeme za podporu Monči, Kubovi i Zuzce, která nenastoupila kvůli bolavému kolenu.

Sepsal(a): Jana K.

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 3:1 (22, 14, -22, 15)18.04.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Povzbudit nás přišla Jana K.

Soupeř s extraligovým nahrávačem (sice postarším, ale pořád mladším než náš nahrávač) byl lepší. Lépe útočil, lépe blokoval (což byla vždy naše doména) a my jsme v poli nepochytali skoro nic. A Petr Štika sázel vymalované nahrávky na všechny strany. Jen dva sety byly vyrovnané. V prvním nám utekla jedna bodová šňůra, ale ve třetím se nám dařila hra bez větších výpadků.
Nejlepší výkon podal Vojta. Další pochvala patří Martinovi za narozeninovou lahvinku.
Všichni musíme zlepšit hru v poli a vykrývání smečařů a celkovou pozornost na hru. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1-)

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-24, 23, -15, 27, -9)12.04.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Lea, Marťa Blok: Helča, Lea, Monča

Zápas se Šenovem začal z našeho pohledu velmi pozvolna, chvíli trvalo než jsme se dostali do provozní teploty čemu odpovídal i průběh prvního setu. Soupeřky si vytvrořili výrazný náskok, který se nám podařilo stáhnout i díky opakovanýnm bodům z podání - mého :) a dotáhnout tak první set do úspěšného konce. Další průběh zápasu byl již značně vyrovnaný, čemu odpovídá i konečný výsledek 3:2 v náš prospěch. Na zápas nás přišla podpořit také Monča, na které nebylo vůbec poznat, že delší dobu nehrála, podala velmi kvalitní výkon a také bych chtěla poděkovat psychické podpoře našich kolegyň z Béčka :) Na závěr musím říct, že naše soupeřky ze Šenova, se každým zápasem zlepšují a z jejich bojovnosti by sme si mohli všichni brát příklad.

Zápas se hrál po dohodě u nás v tělocvičně.

Sepsal(a): Helča

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 0:3 (-23, -21, -12)12.04.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Začínaly jsme se zpožděním skoro hodinu, protože před námi hrálo Áčko moc hezký zápas na pět setů, holky vyhrály, my jsme je ani zdaleka nenapodobily a přitom jsme šanci měly, protože Šenov měl už v nohách 5 setů... První set byl ještě vyrovnaný, ale už tehdy jsme měly pár „zajímavých zákroků“, které se s přibývajícím časem navyšovaly. Druhý set jsme nechytly začátek, a těch pár bodů nám na konci chybělo. Třetí set se přestalo dařit úplně všem, výjimečnými údery a nápady se to jen hemžilo J.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : Blue Volley Ostrava 3:0 (17, 20, 13)10.04.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Martin K., Kuba, Adam Blok: Fuča, Džjura, Petr S. Účko: Fuča, Adam
Diváci: Adama přišla povzbudit Denisa, zápis psala velmi dobře Zuzka. Děkujeme!

Rozhodčí nepřišel, a tak jsme nominovali Arnošta, který nás přišel povzbudit. Myslím, že z nás podal nejlepší výkon. Mladí hoši se snažili, přesto ale s jedním smečařem i když dobrým by nás neměli trápit. Přesto jsme se ale občas nevyvarovali výpadkům. A ty naše přítahy! Myslím, že na koukání to nebyl pěkný zápas. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Arnošt Fuciman (známka 1)

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-25, -17, -14)06.04.2017

Sestava: Nahrávka: Karel, Said Smeč: Vojta, Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Martin K.
Diváci: Povzbuzoval Arnošt, a dvě děvčata od soupeřů. Zapisovaly Zuzka a Janča K. Děkujeme.

Arnošt nemohl hrát, ale přišel o ¾ hodiny dříve a pomohl všechno nachystat. Myslím, že bychom si všichni mohli vzít příklad. Děkujeme. 
Původně jsem chtěl hrát libero, ale ze sedmi přihlášených hráčů nás bylo na začátku prvního setu jen šest. Said přišel až deset minut po začátku.  Přesto jsme hráli dobře a se soupeřem drželi krok. Měli jsme dokonce i setbol, ale pak nám spadly hluboko do pole dva lehké servisy a set jsme prohráli.  Do druhého setu nastoupil na nahrávku Said a evidentně mu 15 minut sezení na lavičce k rozhýbání nestačilo. Měli jsme špatný příjem a tak nebylo z čeho útočit. Set jsme lehce prohráli. Do třetího setu jsme vrátili sestavu jako v prvním setu, ale i tak nám nešel příjem a soupeř získával převahu. Chtělo to nějakou změnu a tak jsem nahlásil střídání. Jenže Said zrovna telefonoval a tak „nemohl“ na hřiště. Než dotelefonoval, bylo po zápase. 
Zápas jsme soupeři darovali našim přístupem. O vítězství jsme se ani nesnažili bojovat.
A na závěr. Připomenul jsem Saidovi další zápas, že by měl přijít včas. Said odpověděl SMS, že „…v jeho věku to nemá zapotřebí…“ a z dalších zápasů se zatím odhlásil…
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Horní Lhota 3:0 (15, 14, 23)05.04.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea
Diváci: Přišel nám zapisovat Jirka Mrkva, děkujeme!

Na zápas jsme se sešly v naší tradiční a nejsilnější sestavě. Očekávaly jsme těžký zápas, kdy soupeř nám nedá nic zadarmo.  Se soupeřem přijela půlka Horní Lhoty, takže o atmosféru na domácím zápase bylo postaráno. Ještě že přišel Jirka Mrkva a mohl nám  zapisovat. Soupeř nastoupil nekompromisně, bojovaly jsme o každý míč. Ačkoliv to vypadalo, že nás soupeř převálcuje  nejen počtem osob z Horní Lhoty, výškou ale i  nadšením, přesto jsme byli od začátku lepším týmem. Všem se dařilo, skvělé pole, náhry, bloky i útok.  Byl to hezký zápas, který jsme si parádně užily.

Sepsal(a): Ebik

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 3:1 (16, -21, 16, 21)29.03.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea

Do prvního setu jsme vlítly celkem dobře a nerozehraným soupeřkám jsme nedaly šanci a s přehledem ho vyhrály. V druhém setu nám utekl začátek a již rozehrané a zkušené soupeřky si náskok udržely...v třetím setu jsme zabraly a dále již zůstal zápas v našich rukou :) Výborná atmosféra, výborný volejbal :) myslím, že jsme si to všechny užily :)

Sepsal(a): Marťa

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 3:2 (27, -22, 25, -22, 8)27.03.2017

Sestava: Nahrávka: Karel, Said Smeč: Martin K., Kuba Blok: Džjura, Arny, Petr S. Účko: Adam
Diváci: Povzbudit nás přišel Vilda, ale nastoupit nechtěl. Nechal nás v tom :o)

Když se podíváte na výsledky setů, tak je jasné, že jsme na vítězství měli. Zejména v prvním kdy jsme nevyužili i nějaký ten skočbol. Said nejvíc věřil Kubovi s Adamem a tak většina nahrávek šla na ně. Toho si všimli bohužel i soupeřovic blokaři a pečlivě si je hlídali. Ale hoši se s tím prali statečně a úspěšně. Když je podpořili i ostatní útočníci, měli jsme navrch. Možná nám sem tam chybělo trochu klidu, možná trochu disciplíny - podle pravidel může blokovat i nahrávač. Tiebreak už byl o ničem, když jsme se zamotali při střídání. Ale kurňa chlapi! Když vystřídáme do obrany místo nahrávače blokaře, tak musíme dát servis a ne  třímetrový aut! (To sem myslel že mě jebne).
Zdaleka nejlepšími hráči byli Kuba s Adamem. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:1 (22, 17, -24, 18)23.03.2017

Sestava: Nahrávka: Karel, Said Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Fuča, Džjura, Arny, Petr S. Účko: Adam
Diváci: Zapisovaly Zuzka a Janča K. Děkujeme.

Nakonec nás bylo devět, scházeli jsme se jako švábi na pivo a těsně před začátkem jsme ještě nevěděli kdo bude vlastně hrát. Vlastně jsme se ani nestačili rozcvičit. Said přišel až z úvodním hvizde a ještě k tomu bez dresu a tak jsme ani neměli libero.
Naštěstí soupeř neměl ani nahrávače a prakticky jen jednoho smečaře. My jsme se ochotně přizpůsobili jejich hře. Dokonce někteří ani nechodili na bloky. Naštěstí soupeř v každém setu pokazil 5 až 6 servisů a tak nám daroval výhru. Přes soupeřovu snahu se nám ale nepovedlo vyhrát třetí set.
Na zápas se nedalo dívat. Ani z lavičky, ani ze hřiště. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 2:3 (12, -19, -15, 23, -7)22.03.2017

Sestava (domácí): Nahrávka: Martina B., Mirka Smeč: Irena, Dana Blok: Olga, Marie, Martina S. Sestava (hosté): Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea
Diváci: Zapisovatelky a fandící publikum – Jana Dedková a Karolína s Marťou Stružínskou.

Vyrovnaný zápas, první set nám vyšel výborně, dařilo se nám snad úplně všechno, pak jsme si to s Áčkem na další dva sety vyměnily. Ale nevzdaly jsme to a čtvrtý set jsme v koncovce vybojovaly, bohužel nám vzal síly i štěstí na rozhodující tie break.

Sepsal(a): Karolína

Svinovské derby se neslo v uvolněné náladě, na začátku zápasu jsme popřáli Zuzce k jejím budoucím narozeninám a v den derby měla Lea svátek tak i jí jsme popřáli a připili si na ně.J Na zápas nás bylo celkem 7 a přišla nás povzbudit Janča D. Svinovské derby byl náš první zápas v druhé polovině sezóny. Na začátku zápasu nám Irenka dala plno bodů z podání a tak jsme na začátek prohrávali velkým rozdílem. První set jsme prohráli o velký rozdíl. Ve druhém setu jsme si řekli, že začneme hrát naši hru a vyhrajeme.Soupeřky měli v poli vše a tak jediná možnost jak vyhrát bylo přitlačit na podání a to zabralo. Nakonec jsme vyhráli, ale byla to dřina. Zápas to byl hezký, pro nás navíc nečekaně vítězný.

Sepsal(a): Lea

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:0 (27, 16, 21)15.03.2017

Sestava: Nahrávka: Karolína, Dana, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Nebylo to nejhorší. První úspěch byl, že jsme se vůbec byly schopny sejít, někdo chvíli bloudil, než trefil do haly, ale naštěstí na prostorově omezeném hřišti jsme neměly už kam zabloudit a tak to docela šlo. Velká škoda prvního setu, o který jsme bojovaly až do konce, dokonce jsme stáhly několika bodové manko. V druhém setu jsme se nebyly schopné v závěru dostat z jednoho postavení. Třetí už byl zase vyrovnaný, i když jsme pořad dotahovaly, bohužel koncovka se nám nepovedla, chyběl nám důraz. 

Sepsal(a): Karolína

Zimní turnaj MěVS - Ženy07.01.2017

Sestava: Za družstvo A: Zuzka, Lea, Helča, Martina a její kamarádka Verča, Rita a její kamarádka Viktorie. Za družstvo B: Peťa Jouzová, Maruška, Marťa Ježková, Radka, Oli, Irena a Karolína.

Za A: Po rozpačitém úvodu, kdy jsme v netradiční sestavě zjišťovaly, kde kdo vlastně má stát, jsme prohrály první set, a nakonec na body i celý první zápas...i když jsme další zápasy vyhrály, tak jsme ve skupině skončily až na 2. místě a měly možnost hrát nejlépe už o 4. místo...které jsme nakonec vybojovaly :)

Za B: Vyhrály jsme! Jooo! Začaly jsme ve skupině s Ostravskou Univerzitou a Dolní Lhotou. Oba zápasy jsme vyhrály a tím si zajistily postup do finálové skupiny o první až třetí místo. Narazily jsme tak na vítězky dalších dvou skupin – Bašku a Horní Lhotu. Na rozdíl od základní skupiny se hrálo na dva vítězné sety, čehož jsme v obou případech využily na 100% a zahrály si poctivě všech 6 setů J. Oba zápasy byly boj až do konce. Nic jsme si nedaly zadarmo. Výrazně nám pomohla hostující nahrávačka Peťa Jouzová se svými perfektními nahrávkami. Na bloku naší obranu hájily Maruška, Marťa Ježková a Radka, smeče obstaraly Oli s Iren a já jsem se to snažila nekazit J. Karolína

Sepsal(a): Marťa

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-22, -24, -25)07.12.2016

Sestava (domácí): Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea Sestava (hosté): Nahrávka: Mirka, Karolína, Dana Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

První prohra! Byl to takový zvláštní zápas, aspoń z mého pohledu. Holky z B hrály moc pěkně, za což bych je chtěla pochválit. A co se týká naší hry, ne že by to bylo tak strašné, ale nebylo to ono, strašně mi chyběla herní pohoda a prostě když to nejde tak to nejde, takže holky zaslouženě vyhrály.

Sepsal(a): Zuzka

Svinovské derby na závěr podzimu se neslo v uvolněné až euforické náladě, hlavně Irenka byla nadšená, že jsme se zase všechny po třech měsících sešly. Navíc nás přišly podpořit i Janča s Jančou.J Zápas to byl hezký, pro nás navíc nečekaně vítězný. Možná tomu přispěl ořechový Magister, možná Puškin od Áčka, kdo ví… každopádně jsme skočily ještě na závěrečné pivo k Vlkovi. PF2017!

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Veronika Friedelová

Svinovský mikulášský turnaj03.12.2016

Dne 3.12. 2016 se v naší tělocvičně ve Svinově konal tradiční Mikulášský turnaj smíšených družstev. Letošní účast byla z různých důvodů komornější, nicméně čertovsky dobrá. Turnaj se hrál dvoukolově a všechna naše domácí družstva se umístila na stupních vítězů. Po turnaji se pokračovalo pekelně dobrým kulturním programem, při kterém vynikly naše andělské hlasy. A jelikož jsme byli hodní a naše děti také, všichni jsme dostali dárečky.
Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 3:1 (24, -10, 25, 24)01.12.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Irena, Dana Blok: Radka, Marie

Maruška nastartovala svého velkého plechového oře a vyrazily jsme všechny společně směr Fryčovice. Halu mají velkou, leč by si tam mohli doplit osvětlení, protože venku tma a uvnitř šero J. Smolně jsme prohrály všechny tři sety v koncovce, kdy nám chybělo důraznější zakončení.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 1:3 (-14, -21, 20, -11)30.11.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Martina B., Irena Blok: Martina J., Marie

Vratimov přijel se svými asi 20m na bloku, což nám chvílemi dělalo problém, ale hlavně jsme si to kazily samy. Druhý a třetí set byl vyrovnaný, ten poslední nám vůbec nevyšel.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 1:3 (-22, 26, -22, -23)23.11.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina S.

Zase jeden z velmi vyrovnaných zápasů, hrály jsme 2 hodiny, boj o každý míč. Škoda že se nám je nepodařilo víc zatlačit servisem, ten nám v minulých zápasech hodně pomáhal. Naopak náš příjem nic moc. Tentokrát žádní fanoušci a celkově komorní atmosféra.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-12, -14, -18)21.11.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea

Tento zápas jsme zbytečně neprodlužovaly. Kačka přišla přesně na začátek hry se zápalem plic a i přes náš nesouhlas nastoupila, i když bylo domluveno, že hru odehrajeme v pěti. Nenechaly jsme se soupeřkami moc uspat a hrály jsme si po svém. Ebik i přes neustálé opakování, že ji docházejí síly, podávala opět bravurní výkony, nemluvě o celém teamu. Ve třetím setu mě Zuzka donutila na smeč, díky bohu to létalo hlavně na jistoty (blokařky), které to šikovně sázely.
 
Cítila jsem se na zápase jako na tréninku, jelikož nám nikdo nezapisoval, nevyužilo se připravené počítadlo, jediné počítadlo byl náš rozhodčí, který to zvládl statečně. Už méně statečně zvládl dvoják soupeřky, po kterém se tak rozesmál, že nemohl zapískat na píšťalku. „Odměnou“ bylo asi minutové stání ve sprše čekajíc na teplou vodu ve frontě jak na banány J.
Sepsal(a): Jana K.

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Horní Lhota 2:3 (26, -19, 24, -23, -10)16.11.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Olga, Martina S., Dana Blok: Radka, Martina J., Martina S.

Jeden z nejlepších zápasů podzimu. Hned na začátku nás překvapili fanoušci Lhoty, přišlo jich asi 10 a to jsme hrály u nás. Celou dobu byl šílený rachot. Vůbec bylo nějak hodně lidí, 2 rozhodčí, fanoušci, hráčky na střídačkách…takže se nemůžeme divit, že jsme si takovou atmosféru potřebovaly pořádně užít a hrály 5 setů. Hra byla strašně vyrovnaná až na rozhodující tie-break, tam jsme zaspaly a už neměly síly na obrat.
Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-10, -6, -17)14.11.2016

Sestava: Nahrávka: Kačka, Jana K. Smeč: Ebik, Lea Blok: Helča, Pavla

Přesto, že polovina teamu byla nemocná, se dařilo. Měli jsme netradiční sestavu, kdy nahrávala Kačka (ještě, že jsem tam nestála já !) a náhry byly jako by tam stála od jakživa.
Helča nenechala soupeře protlačit 90% smečí, protože blok je prostě její parketa. Lea se svou chladnou hlavou a klidným přístupem zvládá práci za všechny - jakožto smečař bravurně  vybírala zadní "lajnu", jelikož je zvyklá na lenivé blokaře, kteří to nestíhají a její rady na bloku jsou k nezaplacení - rrrr, těžko se mi to říká (pozn. vy/zasloužilé hráčky).
Janča minule byla rozhozená a smutná, že se jí nedaří, jak by si představovala, ale tentokrát byla na náhře i v poli skvělá. Já, jakožto blokařka účastnící se cca čtvrtého zápasu bez osmiletého trénininku stojím za starou belu, tak se mi zatím vyhýbají náhry, jelikož je nestíhám:-) - poskakuju jako králík na síti bez velkého úspěchu, tak se sází raději na jistotu - tou je samozřejmě naše Evička. Ať už doma zvládá vše se zpěvem "la" a s nadšením a pak to určitě dospává v práci (jinde nemá šanci!), na volejbale rozhodně nespí:-). Jakožto kapitánka se drží své role naprosto nenahraditelně - ať už jí přistane balón na rukou v jakékoli situaci, je schopna ho položit před "deblovku" i z polohy vleže na první pokus! Je prostě úžasná. Má sil za deset a její zkušenost se nezapře. Navíc drží team psychicky nad vodou a v plné koncentraci - obzvlášť, když polevuje. A to umí málokdo.
Sepsal(a): Pavla

TJ Sokol Svinov : VŠB - C 3:2 (17, -15, 18, -21, 12)10.11.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda, Said Smeč: Vojta, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S., Kuba Účko: Adam Bez pozice: Karel
Diváci: Zapisovala Lea. Povzbudit přišli Zuzka, Janča K., a staronovopečený dědek Arnošt s novopečeným tatíkem. Děkujeme!

Před zápasem jsme zjistili, že máme tři plné a dvě načnuté lahve. Aktuální narozeniny slavil Kuba a Džjura, vnuka Kryštofa slavil Arnošt a ještě něco zbylo z minula. S takovou baterií se zkrátka nedá prohrát. A první set podle toho vypadal. Druhý set bohužel vypadal, jako by baterii převzal soupeř. A tak to šlo dál. Střídali jsme se v držení baterie a některé výměny opravdu stály za to. Dalo se na to dívat. V pravidelném střídání výher setů na nás vyšel tiebreak a tak jsme vyhráli celý zápas. 
Myslím, že to byl dobrý zápas, jakých by mělo být víc. Když nepočítám drobné výpadky, které k volejbalu patří, tak jsme si velmi dobře zahráli a mělo to úroveň. Takže chválím všechny za odvedenou hru obětavost i za dobrou atmosféru v týmu. Děkuji všem za reprezentaci v podzimní části soutěže a za výbornou účast na zápasech. Přál bych si, aby se hojná účast teď přenesla i na tréninky, abychom na jaře byli ještě lepší.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 3:0 (23, 18, 17)09.11.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea, Pavla
Diváci: Zápsat nám přišel Martin Krejčí.

Chvíli před zápasem to vypadalo, že nás snad nebude ani 6. Nakonec nás, poté co holky dorazily později, bylo celkem 8. Se soupeřkami jsme neměly nějaká větší problém. I když se zápas od zápasu zlepšují. 

Sepsal(a): Zuzka

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-23, -11, -19)09.11.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie, Martina S.

Hladká výhra. Měly jsme výborné podání a soupeř naopak žalostný příjem, od toho se odvíjel celý zápas. Po prvních nejistých balónech jsme si získaly náskok a ten udržely až do konce prvního setu. Ve druhém Hrabůvka úplně odešla na příjmu, především Iren měla dlouhou šňůru na servise. Třetí set byl dost podobný prvnímu, občas nás některými údery zaskočily, ale i tak na nás neměly. 

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:0 (22, 21, 21)02.11.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Jana St., Kačka Blok: Lea, Pavla
Diváci: Zapsat nám přišel Adam Zuský.

Celá hra by se dala popsat dvěma slovy „Utrpěly jsme výhru“. A to nám zrovinka přijela z Olomouce pomoct Janča, aby nás bylo vůbec 6 a taky Adam, který nám to přišel zapsat, to musel nějak přetrpět. Vůbec se to nepodobalo předchozím hrám, které byly super a dalo se na to i koukat. Ale vždycky to nejde a 3 bodíky jsou doma. 

Sepsal(a): Zuzka

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov 2:3 (-22, -21, 26, 24, -10)01.11.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Martin K., Adam Blok: Džjura, Petr S. Účko: Kuba Libero: Honza Bez pozice: Karel
Diváci: Povzbudit přišla Janča K. a hned dostala funkci zapisovatelky. Děkujeme!

Na zápas nás přišlo jako mladých myší a to ještě jedna starší Saidmyš volala, že teda nepřijde když je nás dost a nejstarší Arnomyš měla něco s packou. Na sousedním kurtu souběžně probíhal zápas Šenova s Polankou. Původně jsme si řekli, že to nebudeme dlouho protahovat. A to se nám dařilo naplňovat až do stavu 2:0 a 24:23 pro nás. To zrovna letěl míč zadarmo k nám a nad páskou nikým neblokován visel Kuba, aby ho lehce sklepl do soupeřova pole. Tu si uvědomil, že na vedlejším kurtu už před deseti minutami dohráli a že v boileru není dost teplé vody. Dále si uvědomil, že je nás hodně a ne všichni si dost zahráli. A tak míč sklepl do autu. Set jsme nakonec prohráli a jelo se dál. Ve čtvrtém setu pro změnu Péťa za stavu 23:23 po našem úspěšném bodovém zásahu usoudil, že voda v boileru je ještě vlažná a tak šel za rozhodčím, aby se udal. Prý byl v síti a bod připadl soupeři. A tak se šlo do tiebreaku a správcová haly se šla oběsit. No a jelikož se více než pět setů nehraje, tak jsme těsně před desátou skončili, jinak bychom tam hráli dodnes.
Sety měly takový zvláštní průběh. Vždy dlouhá bodová šňůra pro jedno družstvo, pak dlouhá bodová šňůra pro druhé družstvo. Jako v přípravce. Další zajímavostí byl Fučův pokyn:"Nepodávejte na č.8 má nejlepší příjem!" Jakoby ho zmagnetizoval. Od té doby šla všechna podání právě na osmičku. Teda kromě Honzy. Ten na ní nepodal ani jednou. 
Jinak to byl pěkný, dramatický  a nakonec i zajímavý zápas. A nakonec jsme měli i teplou vodu!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-21, -24, 14, -18)01.11.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Marie, Martina S.

Byl to hodně zajímavý zápas, obě družstva měli slabé chvilky a některé balóny se odehrávaly zvlášť krkolomně. Z naší strany první set vydařený, sice jsme na začátku měly problém s příjmem, ale v průběhu setu jsme si získaly větší náskok, který nám vydržel až do konce. Začátek druhého setu nám nesedl vůbec, ale ukázaly jsme velkou bojovnost a hlavně díky výbornému podání Oli v koncovce, jsme ze stavu 2:10, nakonec dokázaly přetáhnout vítězství na naší stranu. Třetí set byl katastrofa. Karolína zkazila, na co sáhla, ostatní se snažily, ale někdy ani pět lepších nestačí J. Čtvrtý set jsme ji vystřídaly a i přes opětovné potíže na příjmu a zmatky v poli máme nakonec 3 body doma. Polanka nějak nebyla ve své kůži, díky bohu J.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-15, -20, -17)25.10.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Lea Blok: Helča, Pavla
Diváci: Fandit přišel Honza s holkama.

Nastoupili jsme ve složení ebik (smeč), lea (smeč), zuzka (náhra), marťa (náhra), janča (náhra), pavlínka (blok) a ja-helča (blok). Během zápasu se vystřídali všechny naše nahravačky a težko by se vybírala nejlepší (tímto vůbec nesmeřuju k tomu abych dostávala nejvíc přihrávek :D). Zápas probíhal proti předchozím utkáním poměrně v klidném tempu, nejvíce jsme se na hřišti honili my svojí nepřesností i přesto jsme naštěští každý set dotáhli do zdárného konce a vyhráli celkově 3:0. Musím vyzdvihnout ebíka, která i v lehké nemoci podala 100% výkon.

Sepsal(a): Helča

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 1:3 (22, -18, -23, -21)21.10.2016

Sestava: Nahrávka: Fuča, Said Smeč: Vojta, Martin K., Adam Blok: Džjura, Arny, Kuba Účko: Fuča, Karel, Martin K. Libero: Honza
Diváci: Zápis psala Vojtova Maruška a povzbudit přišla Janča K. a Adamovi rodiče. Děkujeme!

První set jsme začali s Fučou na postu nahrávače, jelikož nikdo jiný nebyl k dispozici. Což o to, nahrával dobře, ale celkově to stálo za prd. Jako vždy první sety v Polance jsme spali a na a ne se dostat do hry. Pak konečně dorazil Said a my jsme mohli nastoupit s nahrávačem. Ale v podstatě se naše hra moc nezlepšila. Po šňůře našich bodů jsme si nechali nasázet šňůru od soupeře a tak pořád dokola. Na střed téměř nepřišla nahrávka a dlouhé náhry na kůl si lítaly kam chtěly, stejně jako příjem podání. No prostě jsem měl zaděláno na infarkt a šedin mi také povážlivě přibylo. Nevím jestli Adamovi rodiče nezakážou chodit s námi na volejbal. Nakonec jsme přece jen utrpěli tříbodové vítězství, ale to jsme si moc nezasloužili.
 
Pochválím tak jen Vojtu za servis a Adama za útok, kdy se párkrát blýskl před rodiči. Naopak doufám, že Said se příště vrátí ke svému standardu a hra bude přesnější a pestřejší... . A už ani nedoufám, že se nám nějak pronikavě zlepší příjem podání.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-15, -14, 21, 21, -14)19.10.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Martina S.

Po prvních dvou setech to vypadalo na relativně rychlou hru, leč chyba lávky. Soupeřky se snažily sice už od prvního setu, ale nedařilo se jim, my jsme naopak byly výborné na bloku i v poli, navíc jsme nekazily podání a tlačily na ně. Ve třetím setu se hra vyrovnala a rozhodovala koncovka, kterou jsme nezvládly. To se opakovalo i ve čtvrtém setu. Tie-break jsme nerozehrály vůbec dobře, holky získaly náskok 5 bodů a vypadalo to ztraceně. Těžko říct, co nakonec zapůsobilo víc, jestli naše odhodlání to nevzdat nebo se soupeřky lekly nebo jsme měli jenom štěstí… každopádně poslední bod jsme získaly my.J

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-14, -18, -20)18.10.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Adam Blok: Džjura, Arny, Martin K., Kuba Účko: Fuča Libero: Honza
Diváci: Nehrající trenér: Karel.

Soupeře jsme chtěli ještě před zápasem zastrašili množstvím, ale při osvětlení "svíčkama" na nás nebylo ani vidět.  Ale protože měl soupeř vyšší věkový průměr než my a tudíž viděl ještě větší ho... než my, celkem v pohodě jsme vyhráli. Navíc jsme v koncovkách setů vždy vytasili naše tajné eso Arnošta. Zápas byl rychle za námi.
 
Pro změnu trocha statistiky. Aspoň co sem stíhal zapisovat:
Známka za podání: 1-5(1...přímý bod, 2...účinné, 3...průměr, 4...neúčinné, 5...zkažené)/počet podání
Džjura: 2,6/11; Vilda: 2/13; Vojta 2/13; Martin: 3/10; Fuča:2,2/12; Adam: 3,5/6; Kuba: 2,5/2;
Účinnost v útoku: %/počet útoků: Džjura: 47%/10; Vilda: 100%/1; Vojta 31%/14; Martin: 36%/8; Fuča:44%/12; Adam: 34%/16; Kuba: 57/4;
 
Nejvíce příjmů podání měl logicky libero Honza a ohodnotil bych ho známkou 2. Nejvíce příjmů v poli měli asi taky logicky Fuča a Honza. Tam je těžko srovnávat, když jednou se vybírá tvrdá smeč mezi hráče, jindy míč zadarmo prstama do postavení. Jinak dobrý.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov A 1:3 (24, -17, -13, -13)17.10.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Lea Blok: Helča, Pavla

Horní Lhota - nováček v soutěži. Těšíme se na zápas, už cesta na zápas je veselá - téměř tradičně auto č. 1 s nejmenovaným řidičem a nejmenovaným navigátorem to netrefí úplně napoprvé...ale tak co už, proto vyjíždíme dříve, že :)
Asi i vzhledem k tomu, že je Horní Lhota nováček v soutěži, tak se holky těší velké přízni fanoušků - ani se všichni nevejdou na lavičku, povzbuzují docela hlasitě a to je možná i příčinou toho, že v prvním setu si necháváme utéct vedení 24:22, soupeřky hnané fanoušky otáčí a my prohráváme 26:24. V dalších setech si to už nenecháme ujít, více se soustředíme na naši hru, hrajeme s menším množstvím chyb a bod po bodu si jdeme za vítězstvím. Atmosféra skvělá, hra kvalitní, byl to super zápas s výhrou 3:1.
Sepsal(a): Marťa
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 4)

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 3:0 (13, 20, 20)13.10.2016

Sestava: Nahrávka: Said Smeč: Fuča, Vojta, Adam Blok: Džjura, Arny, Petr S., Kuba Účko: Fuča, Kuba Libero: Honza
Diváci: Zapisoval Arnošt, fotil Karel a zároveň oba byli v hráčské pohotovosti. Povzbudit přišla Zuzka a Eda. Děkujeme!

Na zápas jsme přišli včas a dobře naladěni. Soupeř se trousil, až se dotrousil tak tak v šesti a úplně na poslední chvíli se dostavil i rozhodčí. V tělocvičně byla celkem zima, ale dobrovolníci se mohli zahřát ve skříňce. První set byl úplně v pohodě a bez problémů. Soupeř nebyl rozehraný  a tak nám stačil průměrný výkon k hladké výhře. Začátek druhého setu nám utekl a my jsme museli dotahovat. Nicméně jsme to stihli brzy a ještě si do koncovky vybudovali pohodlný náskok. Třetí set jsme si už pohlídali a navíc jsme za stavu 24:20 nasadili náš tajný trumf, Arnošta. Soupeř byl tak překvapen náhrou na rychlík z hloubi pole 4metry, že jen tupě zíral na míč padající z Arnoštovy pravačky do pole a na naší radost.
Chválím všechny za dochvilnost a pohodovou hru.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : SK Šenov 3:0 (19, 20, 13)12.10.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Lea, Zuzka, Marťa Blok: Helča, Kačka
Diváci: Zapsat nám přišla Jana D.. Děkujeme.

U paní rozhodčí jsme si to pos…. asi už na začátku ještě před zápasem. Já si ji nejprve spletla se soupeřkou a řekla ji ahoj a to se jí asi moc nelíbilo a završily jsme to tím, že jsme ji poslaly se převléct do naší šatny…na to jen řekla, že to bude muset zvládnout.
A co se týká hry, tak holky ze Šenova se neustále zlepšují a pokud se tomu budou i dále věnovat, budeme v nich mít jednou těžké soupeřky.  Ale i tak nás trochu potrápily, při rozcvičování z nich šel docela strach, ale ve hře to nedokázaly uplatnit. A to paní rozhodčí pískala trochu proti nám. (nebo nám to tak připadlo :)))). Tak asi tak.
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Veronika Friedelová (známka 3)

Blue Volley Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-19, -15, -9)06.10.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K., Adam Blok: Arny, Petr S., Kuba Účko: Fuča, Kuba
Diváci: Jako nehrající trenér byl Karel a povzbudit přišla Jana K. Děkujeme!

Prvním kladem bylo, že jsem to měl do tělocvičny pěšky pět minut. Druhým kladem bylo, že Arnošt donesl ke svým 66. narozeninám láhev Myslivce. Třetím kladem bylo, že když jsme dopili láhev myslivce, tak Vojta vytáhl plaskačku meruňky. Další klady si už nepamatuju jen sem se druhý den dočetl, že jsme vyhráli. A tak snad jediným záporem bylo, že jsme do sprch museli nahatí oklikou přes dvorek. Ale to už všem kromě řidičů bylo jedno.
Mladí kluci z Blue Volley se i s trenérem snažili, ale i přes to, že jsme nebránili tak pozorně, to na nějaký větší odpor nestačilo. Ještě jim přece jen chybí nějaké ty volejbalové dovednosti. Ale když kluci vydrží a potrénují, mohlo by zase přibýt aspoň pár dobrých hráčů do našich volejbalových řad. Je dobré, že se otrkávají v naší soutěži.
Chválím hlavně Arnošta, který si počkal na svou příležitost a v každém setu ukázal, že ještě může na palubovce něco ukázat. Výtečně blokoval a spolehlivě útočil. Čímž mu touto cestou přeju ještě jednou všechno nejlepší k narozeninám a za celý tým hodně zdraví. Ať se daří Arnošte!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Lukáš Spáčil (známka 2)

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-19, -13, 22, -23)05.10.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Helča, Lea

Na druhý zápas jsme opět dostaly silného soupeře a k tomu holky přišly s další novou hráčkou, která opět byla o hlavu vyšší než my. Holky byly celkově asi o hlavu vyšší než my, ale nás to neodradilo a šly jsme do zápasu od začátku s úsměvem a nadšením. Děvčata byla sice vysoká, ale zase méně pohyblivá což jsme od začátku využívaly. První dva sety jsme vyhrály bez problému, ale opět třetí set jsme polevily a tak jsme musely ještě jeden set zabrat. Byly jsme šikovnější než soupeřky a tak jsme vyhrály 3:1 a na začátek sezóny to je super výkon a rozjely jsme to na celkové vítězství. J Už se těšíme na dalšího soupeře.

Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:1 (19, 26, -23, 14)27.09.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Arny, Martin K., Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Karel Libero: Honza

Tradičně v Bělé už jsme byli kompletní a převlečení, když se teprve začali trousit domácí. Když se dotrousili zjistili, že nemají klíče od volejbalové skříňky. Nakonec se jí ale přece jen podařilo vypáčit a tak byla i síť i míče. 
Začali jsme špatně. Nedařilo se nám pokládat míče a soupeř v poklidu vyhrál první set. Pak už to bylo o něčem jiném. Hráli jsme pozorně a vypracovali si i nějaký náskok. A i když jsme v koncovce vedli 25:24, tak i druhý set jsme prohráli. Třetí byl stejný, jen koncovka byla pro nás. Čtvrtý set už byl opět z naší strany o ničem. špatně jsme přihrávali a nedařilo se nám v útoku. Škoda koncovky druhého setu. Mohli jsme mít aspoň bodík.  Výborně zahráli oba blokaři. Dobře bránili a spolehlivě bodovali útokem. Dalším kladem bylo, že squachová hala v Bělé má nově natřenou podlahu a místo dvou skomírajících petrolejek jsou nové zářivky, takže je na hru vidět!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:2 (-19, 24, -20, 21, 15)22.09.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda, Said Smeč: Martin K., Adam Blok: Džjura, Kuba Účko: Fuča Libero: Karel
Diváci: Zapisoval Arnošt a zároveň byl v hráčské pohotovosti. Povzbudit přišla Jana K.

Na zápas jsme se trousili jak švábi na pivo a tak není divu, že se soupeř, který přišel včas, rozcvičil a rozehrál lépe než my. My jsme se první set hledali a to přes to, že jsme měli dvě lahvinky (Vilda a Kuba). Od druhého setu šel Fuča na účko a jakž takž jsme se začali na hřišti orientovat. Podle průběhu to vypadá, že strana u šaten je lepší, jelikož se tam vyhrává, nebo byl rozhodčí slepý na levé oko. Od třetího setu vystřídal Saida Vilda, zlepšili jsme příjem a zápas vyhráli. I když jsme v tajbrejku prohrávali 13:14 a 14:15. 
Myslím, že zápas měl velmi dobrou úroveň. Soupeř výborně útočil a podával. My musíme zlepšit příjem a taky dávat pozor na hru.Chválím všechny, zejména Vildu. Doufám, že letos odehrajeme hodně povedených zápasů.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 0:3 (-17, -14, -16)21.09.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Irena, Martina S., Dana Blok: Radka, Marie

Hra nestála za moc. Univerzita byla ve všem lepší než my. Strašně jsme se nadřely, než jsme složily balón, takže výsledek není moc překvapivý. Ani jednou se nám nepodařilo mít delší bodovou šňůru, něčím je překvapit. Už se těšíme na jarní odvetu.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-22, 13, -19, -17)14.09.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Marťa Blok: Lea, Kačka

Na první zápas v sezóně jsme se málem nesešly. Bylo nás šest, z toho tři nahrávačky.  Do zápasu s nejsilnějším soupeřem jsme šly s cílem hrát na pohodu a s úsměvem, prostě si zahrát. První set jsme bez problému vyhrály. Druhý byl už na ručník, ale to nás nezlomilo. V dalších dvou setech jsme  bez problému vyhrály. Janča Koštuříková měla s námi svou premiéru a musím říct, že na poprvé a i přes zdravotní neduhy se jí to moc povedlo. Je evidentní, že jsme velmi flexibilní tým a každá z nás je schopná zaskočit na jiném postu:). Například  Martinka W. jako výborný smečař a Kačka jako výborný blok. 
Děkuji všem. Byla to krásná hra plná adrenalinu a taky skvělý start do nové sezóny.
Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Petra Peregrimová (známka 2)

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 0:3 (-22, -14, -16)14.09.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda, Said Smeč: Fuča, Arny, Martin K. Blok: Džjura, Petr S., Kuba Účko: Adam Libero: Vojta

První zápas sezóny je prostě vždycky tahák a snad proto se nás sešlo asi tak na dva týmy. Pak jsme si už jen střihli, na které lajny se bude hrát, neb v té tělocvičně jeden prostě nikdy neví a mohl se písknout začátek. Protočili jsme se na hřišti postupně úplně všichni a některým se protočily i panenky zejména u Fučova nenadálého střídání, které lehce rozhodilo naše řady, nicméně člověk má být připraven na vše. Žádné drama se ale naštěstí nekonalo a se soupeřem jsme si poradili vcelku jednoduše. Do třetího setu nastoupila i zahraniční posila Said a každého poslal do... patřičné zóny. A i když se mnozí do svých zón rozešli s očividnou otázkou v očích, o jakých zónách že to jako mluví, postupně jsme se na hřišti našli a hra měla hezkou úroveň.

Sepsal(a): Petr S.

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-16, -23, -18)12.09.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Pondělí večer, tělocvična v Dolní Lhotě, vedro, nedostatek vzduchu, hlasitá hudba z vedlejšího sálu, nervózní pohihňávání, krátké seznámení s míčem a spoluhráčkami…. Přichází rozhodčí, týmy se šikují na zadní lajně. Drama začíná. První chyby i body, někomu je tělocvična velká, jinému malá. Klasický začátek sezóny, nadšení z toho že zase hrajeme, nejistota a zároveň odhodlání. Ocenění za nejhezčí zápas nedostaneme, s přesností jsme zatím na štíru, ale pár pěkných momentů tam bylo. Los k nám byl milostivý a přidělil nám na rozehrání hratelného soupeře, tři body jsou doma. Příští týden to bude jiný kafe!

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Prusek

Kopřivnice - 30. ročník volejbalového turnaje žen a mužů20.08.2016

Sestava: Chlapi: Kuba, Bob, Karel, Fuča, Adam a Jirka M. Ženy: Ebik, Helča, Kača, Janča S., Zuzka a Martina W.

V sobotu  se konal na kurtech v Kopřivnici 30. ročník volejbalového turnaje žen a mužů. Jako každý rok, tak i letos vyšlo počasí. Bylo dost jídla i pití. Ženy skončily na pátém místě z osmi a muži třetí z osmi.  Turnaj mužů vyhráli mladí junioři Beskydy pod vedením Přemka Kubaly. Turnaj žen vyhrály holky z Bílovce.

Sepsal(a): Karel

Maruška cup 201619.06.2016

V neděli se konal na kurtech v Polance turnaj smíšených beachvolejbalových družstev. Turnaj uspořádala Maruška u příležitosti svého jubilea. Turnaj se po všech stránkách vydařil a myslím, že by se z něj mohla stát pěkná tradice (jubileum-nejubileum).
Děkujeme Maruško a přejeme všechno nejlepší!
Sepsal(a): Karel

Kamínka11.06.2016

Sestava: Martin, Jana od Martina, Standa, Ebik, Bob, Kuba a Zuzka

Již po druhé jsme navštívili turnaj v Kamínkách u Kroměříže. Týmy byly rozděleny do 3 skupin po "5" týmech. Základní skupinou jsme projeli jako nůž máslem. V základní skupině jsme prohráli jen 1 zápas a postoupili jsme dál z druhého místa. Martin první zápas měl problém trefit hřiště a měl pár rekordních smečí skoro přes plot, ale zápas od zápasu se zlepšoval až nakonec smečoval skoro bez chyb. Po prohraném zápase proběhlo, z řad zkušených, pár inspirujích řečí a od té doby nás volejbal začal bavit a dokonce nám i šel. Ve vyřazovací části jsme vytáhli naši největší zbraň, bloky, které nás posunuli až do finále, kde jsme se potkali z ambiciózním pořadatelem. Naše zbraně postupně vychladali a začali galeje, kde nám pořadel svými výroky nic nedaroval, ale Standa a Martin nás na smeči podrželi a nakonec i když jsme prohráli první set o dva body 26:28 a to jsme celou dobu vedli, jsme druhý set zatli půlky a vybojovaným výkonem vyhráli 25:22 a tím jsme našeho soupeře porazili v celkovém součtu o jeden bod. Děkuji týmu a příští rok znova a lépe :). 

Sepsal(a): Kuba

VIII. ročník mezinárodního volejbalového turnaje smíšených týmů04.06.2016

Sestava: Jarda, Bob, Kuba, Šimon, Ebik, Radka a Zuzka

Někdy na jaře za náma přišel Jarda Tourek jestli se nechceme zúčastnit s týmem Rumíci mezinárodního turnaje smíšenek, který pořádá Michálkovický volejbal. Přihlášku jsme museli podat hned a i přesto už jsme se nevešli do limitu 40-ti týmů (byli jsme první čekající). Nakonec se pro nás místo uvolnilo a my se těšili na mezinárodní zápasy. 
Los nám určil do skupiny týmy z Polska (Serwujemyemocje Kraków, vítěz ročníku 2014), Ruska (Slavyane Novgorod), Česka (Chilli Con Diablo Bohumín) a Slovenska (VK Kúty). Ruský tým nakonec nedorazil, tak jsme ve skupině mohli pošetřit síly. Skupinou jsme prošli v klidu bez ztráty setu. Další zápasy již byly součástí play-off, první na řadě byli Samoseto Ostrava z Jančou a Katkou V. v sestavě. Ze začátku jednoznačný zápas jsme si ke konci trochu zkomplikovali, ale asi jenom trochu :) a postoupili dále. Dále nám stál v cestě tým ze Slovenska Výlet Banská Bystrica. Tým plný zkušených matadorů se nás snažil nejdříve rozložit slovně, ale to se jim nepodařilo a my opět bez ztráty setu postoupili. 
Tím jsme se dostali už do semifinále, tam se probojoval tým Morčata Kroměříž s Martinem K. v sestavě. Morčata ve čtvrtfinále porazila loňského vítěze Interdekor Karviná. V nádherném zápase se nám podařilo eliminovat jejich velkou útočnou sílu a opět bez ztráty setu jsme prošli do finále. Tam na nás čekal polský tým Serwujemyemocje Kraków, který jsme již potkali ve skupině. Poláci měli hru postavenou na jednom kvalitně útočícím univerzálovi, kterého jsme ublokovali a docela jednoznačně vyhráli celý turnaj.
Turnaj jsme si strašně užívali, byla pohoda na hřišti i pak u piva. Zápasy jsme hráli po různu, skupinu v tělocvičně VŠ Kolejí, osmifinále, čtvrtfinále na umělce venku a semifinále a finále pak v tělocvičně gymnázia Hladnov, ale to nás nerozhodilo. Všichni hráli bezvadně. Kdo chtěl mohl pak po turnaji jít ještě na společenský večer, toho jsem se ale nezúčastnil tak snad příště.
Sepsal(a): Bob