TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (23, 20, 16)13.06.2018

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka Smeč: Irena, Martina S. Blok: Olga, Martina J.

Opět jsme do posledního dne řešily sestavu, ale naštěstí jsme se sešly v šesti a zápas mohly odehrát. Očekávaly jsme hladkou výhru, protože náš poslední soupeř nevyhrál jediný zápas v sezóně. I když náš výkon nebyl úplně optimální a nechaly jsme soupeře uhrát dost bodů, výhru 3:0 jsme splnily. Snad si všechny přes prázdniny odpočineme a v září se opět sejdeme na palubovce. Všem hezké léto.

Sepsal(a): Irena

VK Baška : TJ Sokol Svinov A 3:0 (22, 17, 22)11.06.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Jana D., Lea Blok: Helča, Monča, Adéla

Na poslední zápas v sezóně jsme se sešly skoro v plné sestavě. Ale holky z Bašky byly silným soupeřem. Přehrály nás ve všech činnostech, ve všem byly lepší, na co sáhly, to jim vyšlo. V prvním a třetím setu jsem jim byly rovnocenným soupeřem. Po dlouhé době zase dobrý soupeř a pěkný volejbal. Škoda, že jsme více „nekousaly“.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : Volejbal Ostrava 3:0 (16, 18, 13)07.06.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Kuba, Martin H., Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K. Libero: Karel
Diváci: Zapisovala mladá paní Mořkovská. Povzbudit přišli: Petr S. Zuzka, Fuča s berlemi a početná ukrajinská mafie тип спорт. Děkujeme.

A je to tady. Poslední zápas tohoto ročníku a když vyhrajeme za tři body, jsme mistři. Na druhé misce vah pak nabídka sázkařů, že když pustíme první set tak 1000,- Kč na ruku pro každého. Ale popořádku. Dorazili jsme všichni včas a stejně mladí hoši od soupeře už na nás čekali. Nervozita byla cítit a tak zpočátku každý více kalkuloval, než hrál volejbal. Po prvním vyhraném setu jsme si oddychli. Kdybychom prohráli, byli bychom nejen za volejbalové ťulpasy, ale i za trotly, kteří nevzali peníze a stejně dostali na prdel. Mladí soupeři nehráli špatně, ale celkem nám usnadnili práci množstvím pokažených servisů. Protože když už servis dali, tak my jsme měli problémy s přítahem. Zejména libero. Po druhém setu jsme si mohli říkat: "už nemůžeme být hůř než druzí...". Ale pořád to nebylo ono. Postupem času ve třetím setu už bylo jasné, že JE TO DOMA! S posledním míčem jsme si mohli oddychnou a začít slavit. 

Zápas to asi nebyl jako reklama na špičkový volejbal, ale v konečném důsledku to nevadí. V euforii jsme si zapomněli udělat společnou fotku. Fuča spustil svoje taškařice (rozdal nám objednané tašky) a pak jsme se nějak postupně rozcházeli. Ale nevadí. 27.6. při vyhlašování ankety VOLEJBALISTA ROKU to napravíme! A bude čas i na poděkování.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : VK Baška 0:3 (-20, -10, -19)06.06.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Nějakým nedopatřením byl zápas domluven už na 18h, což některé z nás trochu rozhodilo a dojely tak, tak. V tělocvičně bylo nedýchatelno a slunce nám svítilo v některých místech nepříjemně do očí. Velká škoda prvního setu, který jsme trestuhodně v koncovce nezvládly a z tříbodového náskoku jsme nakonec nechaly Bašku 8 balóny v řadě otočit. Druhý set jsme chtěly začít lépe a jak to tak bývá, podařil se nám pravý opak. Hned jsme chytly manko 10 bodů. Pak jsme se snažily ještě něco udělat, ale prostě se nedařilo, a to nikomu. Třetí set byl podobný prvnímu, ale jakmile si Baška vzala vedení na svou stranu, už nás k vyrovnání nepustila.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:1 (19, 12, -16, 20)30.05.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Janča O. Blok: Lea, Monča

Zápas se hrál v poklidném tempu. První dva sety jsme vyhrály poměrně hladce, ve třetím se soupeř rozehrál a my jsme udělaly větší množství chyb, čeho soupeř využil a vyhrál set ve svůj prospěch. Za stavu 2:1 jsme další obrat již nedovolily a ukončily zápas na 3:1. 

Sepsal(a): Helča
Rozhodčí: Pavel Friedel

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 3:0 (19, 16, 22)29.05.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Kuba, Martin H. Blok: Džjura, Martin K., Kuba Účko: Martin H., Davča
Diváci: povzbudit nás přišla Vojtova Marie (psala i zápis a otáčela) s pejskem. A jako nehrající trenér a rozhodčí nemohoucí Bob.

Pro popis okolností bych odkázal na Karlův zápis březnového zápasu s Hrabůvkou. Šenov hraje ve stejné hale jako Hrabůvka. Scházel se na poslední chvíli jako Hrabůvka. Opět jsme si před zápasem udělali malou schůzi a tentokrát vtipkovali, jestli bude výhodnější vsadit na soupeře, nebo bude větší motivace Karlem slíbené pivo. Na konci porady Bob oznámil, že má seklá záda a hrát nejspíš nebude.

A tak tedy Bob do zápasu vstoupil na pozici rozhodčího, který nedorazil. My ostatní jsme se snažili vyrovnat s podivným světlem, které v hale vládlo. Marně. Od začátku zápasu jsme nebyli schopni pořádně zvednout balon a zaútočit. "Deka" na nás ležela až do konce druhého setu. Ten třetí už vypadal nadějněji, vytvořili jsme si i mírný náskok, ale nakonec jsme se vrátili k "výkonu" z prvních dvou setů a vlastními chybami nechali soupeři vítězství. Navrhuji co nejrychleji zapomenout a příště si užít poslední zápas sezóny s úsměvem.

 Jinak sázkařům jsme asi opět vytřeli zrak...

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Robert Bohoněk (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (17, 28, 11)24.05.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Kuba, Martin H., Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K.
Diváci: Zapisoval Arnošt, díky!

Čekal nás zápas, který kdybychom vyhráli, tak nás hodně přiblíží vítězství v soutěži. Soupeř taky chtěl k zápasu přistoupit v plné síle, ale znamenalo by to přeložení zápasu (nahravači nemohli nastoupit) na červen a s tím jsme vzhledem už omezeným termínům tělocvičny nesouhlasili. I přesto ale dorazili v 8 lidech.

Zápas jsme měli docela pod kontrolou, až na koncovku druhého setu, kdy měl soupeř pár setbolů. Ale ty jsme odvrátili a ve třetím setu už je k ničemu nepustili. Chválim všechny co mohli dorazit a pomohli svým výkonem k vítězství. K výtkám snad jen, že pořád máme ve hře chvilky, kdy nejsme schopni ani ty nejednodušší míče uhrát a tím si zbytečně komplikujeme hru.

Teď vzhůru za posledními třemi body co nám chybí k titulu. Snad se zadaří na Jízdárně proti Šenovu. 

Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 3:0 (20, 18, 20)23.05.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Janča O. Blok: Lea, Adéla

První a zároveň poslední zápas na antuce pro nás nedopadl moc valně. Našim největším nepřítelem byl zpočátku vítr a poté my samy. Když už nám to vítr neodfoukl, nedokázaly jsme pořádně zpracovat míč. Zbytečně jsme hru kazily, nakonec i nálada poklesla. Myslím si, že kdybychom si po zápase s nimi zahrály, už by to nebyla taková tragédie. Zřejmě potřebujeme lepší teambuilding a aspoň 1 trénink ročně :D. Velký díky našim malým podavačům míčů :-).

Sepsal(a): Jana K.
Rozhodčí: Jan Vondráček

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Horní Lhota 3:2 (-23, 17, -16, 12, 5)23.05.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie
Diváci: Roman

Jak je u nás poslední dobou zvykem, opět jsme si v domácím prostředí zahrály na pět setů. První set byl velmi vyrovnaný, v koncovce se bohužel štěstí přiklonilo na stranu soupeřek. Ve druhém setu jsme se už od začátku ujaly vedení a na konci byl na ukazateli vyrovnaný stav. Do třetího setu jsme vystřídaly a bohužel zápas z naší strany ztratil na tempu, které jsme těžko nabíraly. Naštěstí čtvrtý set se naše hra zlepšila a v tomto i posledním pátém setu jsme soupeřky hlavně zatlačily servisem, se kterým měly velké potíže. Bojovný výkon z obou stran a i když soupeř si přivezl více fanoušků, radovali jsme se na konci my s naším jediným. 

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Horní Lhota 3:1 (13, 11, -22, 26)21.05.2018

Sestava: Nahrávka: Janča O., Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Lea Blok: Lea, Monča, Adéla
Diváci: Helča

Na zápas s Horní Lhotou jsme se celkem těšily. Po dlouhé době dorazila Helča, jako čerstvá atestovaná paní doktorka :). Helenko, moc ti gratulujeme :). Děvčata z Horní Lhoty při rozcvičování trhala parkety, ale při hře jim to už tak nešlo. Udolaly jsme je dobrým servisem a útokem.

Ve třetím setu nám sice utekly, ale to se nám občas stane, že polevíme. Ve čtvrtém setu na nás tlačily, po infarktové koncovce jsme ho nakonec  vyhrály 28:26.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 2)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:0 (18, 15, 15)21.05.2018

Sestava: Bez pozice: Mirka, Martina J., Irena, Martina S., Karolína, Dana, Renata

Tak tohle byl asi nejhorší zápas sezóny, totálně nepovedený, některým z nás se nedařilo vůbec, jiným jen o něco lépe. Rychle zapomenout.

Sepsal(a): Karolína

Blue Volley Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-18, -29, -16)17.05.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin H., Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K.

Čekal nás zápas proti poslednímu týmu tabulky. Tak tak jsme se poskládali v 6ti, stále nás trápí zranění (Fuča byl dnes operován tak mu držíme palce ať je brzo fit) a služebky. Vlastní zápas byl nic moc, trápili jsme se vlastní nepřesností, nedůrazností a někteří pořád koukali na mobil jak ti češi hrajou ten hokej a ke konci na nich bylo vidět zklamání z prohry. Pozitivum určitě je jednohlasná shoda ve sprše, že tu nebudem moc rozebírat detaily hry :).

Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 3:1 (15, 12, -20, 20)09.05.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa Smeč: Jana D., Janča O. Blok: Lea, Adéla

Na poslední chvilku nám onemocněl Ebík a další hráčku jsme nesehnaly. Měly jsme menší obavy, že nás rozhodčí v pěti nenechá hrát. Naštěstí byl rozumný a bylo mu to jedno. První set jsme se sehrávaly kde kdo a jak a vyhrály jsme ho s velkém náskokem. Druhý set byl hodně podobný. Vše šlo podle plánu - krásný příjem, náhra, smeč = bod. Paráda! Třetí set jsme prohrávaly 12:3, dělaly jsme úplně hloupé chyby. Ale kously jsme se a skóre jsme vyrovnaly 18:18. Ale nakonec měly soupeřky více štěstí. Do čtvrtého setu jsme vstoupily s drsným podáním a protihráčkám jsme vlastně nedaly ani šanci.

PS: i když Evča chyběla, byla tam s námi. Teda všechny zkažené balóny byly její. Ale myslely jsme na ní i při těch úspěšných. ♥️

Sepsal(a): Janča O.
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:2 (17, -25, -23, 21, 11)02.05.2018

Sestava (domácí): Nahrávka: Janča O., Marťa Smeč: Ebik, Adéla Blok: Jana D., Monča Sestava (hosté): Bez pozice: Olga, Mirka, Martina J., Irena, Marie, Martina S., Karolína, Renata

Na letošní derby jsem se těšila, jelikož jsem opět holky přes rok skoro neviděla. 1. set byl takový nemastný, neslaný a my ho vyhrály celkem s přehledem. A to nás ukolébalo. Pak za béčko nastoupila na blok Martina a my nějak nevěděly, co hrát. Naštěstí jsme chtěly trochu víc než soupeř a poslední 2 sety  vyhrály celkem s přehledem.
Sepsal(a): Jana D.

To jsou naše oblíbené zápasy proti Áčku, je to většinou boj a nejinak tomu bylo i tentokrát. Paní uklízečka je z nás vždycky nešťastná, protože končíme pozdě. Holky, díky moc za skvělou hru!

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (18, 20, 16)26.04.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin H., Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Martin K. Libero: Karel
Diváci: Zapisoval Arnošt.

Začali jsme pozdním příchodem. Zatímco soupeř už byl kompletní a rozcvičoval se, my jsme se teprve trousili. Martinové pak dorazili z turnaje na VŠB až těsně před začátkem. Proti silnějšímu soupeři by nám to nemuselo tak hladce projít. Zápas to byl ve skrze průměrný. Zahráli jsme si, ale žádná převratný zápas to nebyl. Ani pozitivě , ani negativně.  A tak nejdůležitější asi bylo, že se Martin H. po zranění zase vrátil na post smečaře a Davča nastoupil v novém dresu.
Uhráli jsme vítězství za tři body a to je důležité. 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 2:3 (-20, 15, 18, -24, -14)25.04.2018

Sestava: Nahrávka: Irena, Renata Smeč: Olga, Martina S. Blok: Martina J., Marie
Diváci: Fanoušek Roman

Velmi pohledný a bojovný výkon z obou stran, bohužel v rozhodujícím setu měly lepší nervy soupeřky.

Sepsal(a): Irena

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 3:2 (22, -20, 23, -21, 11)24.04.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Adéla Blok: Lea, Monča

První set jsme prohrály. Druhý set jsme vyhrály. A tak jsme se na střídačku dopracovaly až k tiebreaku. Vyzdvihla bych určitě Adélku, která nás držela svým fantastickým podáním a i Ebik nás taky táhla krásnými náskoky z podání. Marťa s Jančou dělaly co mohly na nahrávce. Potíže jsme měly s příjmem a taky nás drtil rozhodčí, který si 2x nevšiml, že se míč dotkl stropu. Protihráčky byly strašně hlučné a na konci zápasu nás myslím všechny bolela hlava. A to jejich: „Šenov, Šenov….“ mi bude znít v hlavě ještě asi dlouho. Tradičně jsem se nás taky snažila povzbuzovat, ale byla jsem přehlušena L

Nakonec jsme sice prohrály, ale myslím, že hra to byla pěkná, a že jsme do toho daly všechny všechno, jak to jen nejlíp šlo.  

Sepsal(a): Monča
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-14, -23, -23)19.04.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Karel, Martin K., Kuba Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča Libero: Martin H.
Diváci: Povzbudit přišli Arnošt, Janča K. a Omar Abdul ben Nasredin. Děkujeme a Terima kasih!

Začalo to dobře. Metas slavil narozeniny a donesl tu dobrou slivovici. A v dobré pohodě pod vlivem přepáleného ovoce se nesl i první set. Druhý už byl vyrovnaný a při tajmech kapitáni "museli" i zvýšit hlas. To psychicky neunesl Vilda. Rozplakal se a za stavu 23:22 pokazil servis. Sám nevím, co ho zachránilo před rituální vraždou. Ale naštěstí, stejně jako v minulém zápase jsme set vyhráli. Doplnili jsme zásoby a s chutí rozehráli třetí set. Soupeř moc neútočil, přesto jsme si před koncovkou vypracovali pěkný deficit 17:22. Vzali jsme si tajm a šli se poradit, jak budeme hrát ve čtvrtém setu. Uklidnění jsme srovnali na 22:22 a na servisu se Džjura třepal jako ratlík, aby přežil. Přežil! Nicméně soupeř zabodoval a z následující výměny jsme útočili do autu. Rozhodčí ukázal k soupeři a nikdo neprotestoval. V tom Petr Daříček ukázal jaký je to férový chlap a přiznal se, že míč tečoval. Tak místo kritického 22:24 jsme vyrovnali na 23:23 a set již dohráli. Pak už jsme jen se jen radovali  z výhry a mlsali slivovici.
Chválím tým za hru při standardním útočném volejbalu. Při míčích zadarmo máme ale zmatky, míče neuhráváme a já mám zaděláno na infarkt. Taky pochvala za koncovku třetího setu a za servis:o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 3:2 (-20, -14, 20, 19, 6)18.04.2018

Sestava: Bez pozice: Olga, Mirka, Irena, Marie, Martina S., Karolína

Ani nevíme, jak se nám to podařilo otočit. Holky jsou moc šikovné a nám trvalo než jsme se rozehrály, ale s přibývajícím časem jako by Šenovu docházelo štěstí a my se stávaly sebevědomější a jistější. Cenný skalp. Zase jsme si dokázaly, že můžeme porazit každého.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov A 3:1 (-14, 21, 18, 19)18.04.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Adéla Blok: Lea, Monča

Po zdařeném začátku, kdy jsme lehce vyhrály první set, jsme docela usnuly na vavřínech. Začátek druhého setu se nám vůbec nevyvedl, nedaří se nám příjem a i když se následně srovnáváme, tak velký náskok Hrabůvky už nedokážeme dohnat. Jsme připravené si vzít vedení zpátky, ale čím víc chceme, tím víc to nejde...nedaří se a nedaří, naopak soupeřkám vychází úplně všechno, navíc mají bouřlivou podporu publika, kterou si vysloveně užívají. Nooo, ve zkratce, dneska nemáme den a jako spráskaní psi se vlečeme do šatny...i to se stává. Tak snad to příště bude lepší a veselejší :)

Sepsal(a): Marťa
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 1:3 (-20, -23, 11, -16)16.04.2018

Sestava: Bez pozice: Mirka, Martina J., Irena, Marie, Karolína, Dana, Renata

Holky z Univerzity jako vždy urputné a v poli výborné, na každý bod jsme se hodně nadřely pokud jsme ho rovnou nedarovaly nějakou hloupou chybou. Zapotily jsme se.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:1 (11, 18, -15, 23)12.04.2018

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Martin K., Kuba, Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Martin K.
Diváci: Zapisoval Arnošt. Povzbudit přišla Janča K. Zuzka, Děkujeme.

Začali jsme výborně a brzo vedli 8:0. Soupeř si bral tajm za stavu 11:1. První set byl zkrátka s prstem v nose. Ve druhém se začali hoši z Polanky zlepšovat a ve třetím už nám dali na prdel. Hráli výborně v poli a v útoku jim risk vycházel. Čtvrtý set byl vyrovnaný a mohl vyhrát kdokoli. Prohrávali jsme 17:20, ale podařilo se nám srovnat. Za stavu 22:22 pokazil nejmenovaný hráč lehký servis. Kdyby to byl kdokoli jiný, asi bych ho zabil, ale nejsem vyznavačem sebevražd. Naštěstí jsme to zvládli a Džjura set ukončil úspěšným útokem.
Zahráli jsme si dobře a hlavně jsme získali všechna 3 body. Takže pochvala a díky chlapci, že jste mě nebili.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 1:3 (-17, -18, 24, -13)11.04.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Lea, Monča, Adéla

Tento zápas nezačal úplně šťastně..hned při rozcvičce jsem dvakrát trefila rozhodčího a věděla jsem, že bude těžké to odčinit hned v prvním setu se nešťastným odrazem míče zranila Monča, která musela střídat a do zápasu už bohužel nenastoupila (později jsme se jí smály, že většina lidí za botox platí těžké peníze, ale Monče stačí jít na volejbal). Snad bude brzy v pořádku a vystřídá mě na bloku, kde se mi moc nedaří.
První set jsme prohráli s poměrně velkým rozdílem a to hlavně díky příjmu, který nám absolutně nešel a když už se povedl, nebyly jsme schopné soupeřkám míč kamkoli položit - v poli měly neskutečné zákroky...
Druhý set už vypadal o něco lépe, dokonce jsme chvíli i vedly, ale nakonec nás opět zradil příjem a v mnoha míčích jsme si v poli dávaly přednost.
Do třetího setu jsme konečně vlétly a urvaly si dostatečný náskok, který jsme (i když s obtížemi) udržely do konce setu.
Čtvrtý set jsme měly být emočně nahoře,  ale plán nevyšel podle našich představ a my prohrály s obrovským rozdílem. Což je škoda, útočila jim jen jedna hráčka, která nás udolala.
Za celý tým můžu poděkovat (dvojité) návštěvě, a to nastávající mamince Kačce, která společně se Zuzkou podporovala náš tým.
 
A co se vtipných okamžiků týče, tak nejlepší je blokovat hrudníkem a hrát na třetí přes je jednoznačně nejlepší v pololeže bagrem.
Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Svinov B : VK Polanka nad Odrou 0:3 (-22, -23, -7)04.04.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie
Diváci: Zapisovatel Roman.

Na začátku to vypadalo, že se ani nebude hrát, protože kůl u okna ne a ne zapadnout do své díry. Nakonec se to skoro povedlo, takže jsme síť natáhly. První dva sety byly velmi vyrovnané, ale bohužel obě koncovky vyzněly ve prospěch soupeře. Třetí set rozhodlo velmi kvalitní podání soupeře, se kterým jsme se nedokázaly vypořádat. Nakonec jsme prohrály i boj s kůlem,  který se rozhodl, že pro změnu z díry už nevyleze, takže jsme ho musely nechat na místě.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Pavel Friedel

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-23, -16, -16)03.04.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Karel, Martin K. Libero: Martin H.

V nových dresech a plni očekávání jsme se dostavili do tmavé jeskyně SOU. Dobrá zpráva byla, že Martin H. se už pomalu začíná zotavovat a přišel nám pomoci aspoň jako libero. Na skákání na síti to ještě není.
Před začátkem jsme si vysvětlili některé pojmy jako třeba "sebevědomý", "energický", "radostný",... a po prvním setu jsem musel vysvětlovat znova. Kdyby soupeř neukončil set pokaženým podáním, nevím, nevím jak by to dopadlo. Ve druhém setu jsme si naštěstí udělali náskok a tak to bylo v klidu. I do koncovky třetího setu jsme si stihli udělat náskok, takže nejmenovaný hráč mohl nastoupit a zápas ukončit dělovým servisem. A opravdu nastal výbuch. Bohužel jen smíchu. Nevím proč, ale míč téměř nedoletěl ani k saku. Nicméně již další výměnou jsme zápas ukončili.
Za celý zápas bych pochválil Martina H. Jako libero hrál výborně. Od druhého setu bych pochválil i ostatní. Zejména Džjura svými zákroky nad sítí přiváděl soupeře k zoufalství.
Za domácí úkol dávám zopakovat význam některých přídavných jmen.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 1:3 (13, -23, -19, -21)28.03.2018

Sestava: Bez pozice: Mirka, Irena, Marie, Martina S., Karolína, Renata

Sešly jsme se jen v šesti a to si ještě během dne Maruška s Oli volaly, která je na tom lépe a přijde, nakonec to vzala na sebe Maruška. První set se nám povedl ani nevíme jak. Bohužel další 3 sety jsme do vítězného konce nedotáhly, hlavně škoda toho druhého, tam to bylo jen o 2 balóny.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 3:1 (23, -13, 23, 20)22.03.2018

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Martin K., Kuba, Davča Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča
Diváci: Povzbudit přišla Janča K. Děkujeme. Jako náhradníci byli připraveni Petr S. a Arnošt.

Odehrál sem celý zápas, ale v podstatě si pamatuju jen začátek. Pak sem se probral až doma. Tak to berte s rezervou.
Vilda byl po úterku neschopen a nedorazil. Já jsem vzbudil bacily, vstal z postele a dorazil, ale vrcholná forma byla v nedohlednu. Naštěstí se ze služební cesty vrátil Kuba a tak jsme mohli hrát.
Před dvěma dny nám chyběla úderná síla, teď jsme jí konečně našli.  Kuba pokládal jeden míč za druhým a Bob mu zdatně sekundoval. Když se přidal i někdo další, začalo to vypadat nadějně. Jen druhý set byl mizerný. Hned na začátku nás Kopec zválcoval servisem (o což se úspěšně snažil celý zápas) a pak už jsme se vezli. Naopak ve čtvrtém jsme si vytvořili až desetibodový náskok, což se v závěru ukázalo jako prozíravé :o)
Nevím, jestli to byl pěkný zápas, ale dopadl pro nás dobře. Proti úterku ale nebe a dudy. 
Absolutorium zaslouží Kuba s Bobem, ostatní minimálně pochvalu.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 3:0 (12, 17, 20)21.03.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Janča O. Blok: Monča, Adéla
Diváci: Zapisovatelka Zuzka. Náhradník: Lea.

Do zápasu jsme se pustily s plnou chutí a energií zvítězit. Soupeřky nepřijely v nejlepší sestavě, tak jsme hned první set na ně vletěly a vyhrály první set hladce 25:12. Další sety se soupeřky o moc víc nepokusily a tak jsme je lehce porazily 3:0. Zápas byl kvalitní a hrálo se nám dobře a s úsměvem. 
Dobře jsme si zahrály. Příště zas :).
 
Sepsal(a): Lea
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov 3:0 (21, 15, 22)20.03.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K., Davča Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Fuča Libero: Karel
Diváci: Podporoval Arnošt.

Před začátkem sezóny jsem si myslel, že konečně máme širší stabilizovaný kádr. Tomu i odpovídalo naše postavení v tabulce po podzimu. Jenomže pak přijde jedna služebka, dvě operace, tři zranění, čtyři bacily a z týmu jsou trosky. Na soupisku jsme tak dopsali Davida - podle jeho slov jen pro jistotu do počtu. Trosky se sešly ve stanovený čas před jízdárnou a ...nic. Tma, prázdno. Pak začali domácí objíždět okolní haly a shánět klíč, zatímco ukrajinští sázkaři spolu s námi mrzli. Aspoň jsme stačili udělat oddílovou schůzi... a se zpožděním se mohlo začít.
Zápas se nám nepovedl. Neměli jsme šťávu a tím pádem ani útok a vlastně jen chabou obranu. Nebyla to pěkná podívaná. Za celý zápas jsme se nechytli.
Domluvili jsme se, že Fuča  bude šetřit koleno a do pole za něj bude chodit libero.  Bohužel beran Fuča má vlastní hlavu a koleno a tak se trápil v poli a bacily prolezlé libero střídalo jiné hráče. A tak jsme po zápase se sklopenými hlavami přemítali, jestli se vůbec za dva dny sejdeme na Bělou v šesti lidech.
Dostali jsme výprask, ale aspoň jsme ukrajinským sázkařům vytřeli zrak.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1)

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-16, 14, -14, 21, -9)12.03.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Martina B., Irena Blok: Olga, Dana

První zápas jarní části a hned komplikace, jestli nás vlastně bude dost, protože se to trefilo do jarních prázdnin. Ale nejsme žádná Béčka a tak Mirka dělala, že není nemocná, Martina se bez zlomeniny vrátila z lyží a my ostatní jsme tím pádem už ani žádnou výmluvy proč nehrát neměly. I když jsme nebyly úplně v ideální sestavě, tak se nám hned od začátku docela dařilo, zbytečně jsme nekazily, pomáhaly si v poli a skládaly celkem v pohodě. S výměnou stran se nám přestalo dařit zakončovat, což vyústilo ve dlouhou šnůru bodů pro soupeřky. Hodily jsme to za hlavu a třetí set opět celkem jasně vyhrály, asi za to mohla ta vítězná strana. Tohle prokletí jsme chtěly zlomit ve čtvrtém setu a dokázat, že vyhrát umíme na obou stranách hřiště. No, nebylo to tak, naše psychika je jednoduše zmanipulovatelná a tak jsme to „úspěšně“ dotáhly až do tie-breaku. Naštěstí los nám přiřknul správnou stranu, a i když jsme musely dotahovat mírnou ztrátu ze začátku setu, nakonec Oli esem ukončila celý zápas. Dobrá hra až na pár slabších chvil - chtělo by to investici do klubového psychologa :).

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Radek Vítek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (16, 13, 14)07.03.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Janča O. Blok: Monča, Adéla

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Pavel Friedel

Zimní turnaj MěVS - Ženy04.02.2018

Sestava: Lea, Martina W., Martina J., Marie, Irena a Karolína

Tradiční ženský zimní turnaj se uskutečnil jako vždy v Polance. 9 družstev bylo rozlosováno do tří skupin, kde se hrálo systémem každý s každým na dva sety do 25 bodů. Naše společné družstvo Svinov A + B ve složení Lea, Martina Wybraniecová, Martina Ježková, Marie, Irena a Karolína dostalo Sokol Porubu a Hrabůvku. Ač jsme prohrály jen úvodní zápas s Porubou a porazily vedoucí tým soutěže Bašku, stačilo nám to pouze na celkové 4. místo. Vítězem turnaje se stala Polanka v závěsu se Šenovem a Sokolem Poruba."
 
Skupiny:
I. Baška, Šenov, Slávia OU
II. Polanka, Vratimov, Horní Lhota
III. Svinov, Sokol Poruba, Hrabůvka
 
Systém Hry: první ze skupin o 1.-3. místo, druzí o 4.-6., třetí o 7.-9. místo.
 
Celkové pořadí : 1. Polanka, 2. Šenov, 3. Sokol Poruba, 4. TJ Sokol Svinov, 5. VK Baška, 6. Sokol Horní Lhota, 7. VK Vratimov, 8. USK Slávia Ostrava, 9 TJ Sokol Hrabůvka.
 
Sepsal(a): Karolína

Zimní lyžařské soustředění - Roháče02.02.2018

Sestava: Bobíci 3 a 1/2 + chřipka, David Kubovský s Ilonou, Karel s rodinnou (tentokrát Kubu vystřídal Vašek s manželkou Luckou) a Janička s Vildou.

Letošní zimní soustředění se přes všechny peripetie nakonec vydařilo. Opět jsme zavítali do Západních Tater, Habovka- Zuberec, kde jsme měli již osvědčené ubytování z minulého roku. Dojeli jsme v sestavě Bobíci 3 a 1/2 + chřipka, David Kubovský s Ilonou, Karel s rodinnou (tentokrát Kubu vystřídal Vašek s manželkou Luckou) a Janička s Vildou.  Přijeli jsme s jednodenním zpožděním, oproti plánu. Bob si dovezl parádní chřipku a celý pobyt řádně propotil v posteli, alespoň na horském vzduchu.  V pátek jsme s Davidem lyžovali na Oravici a Ilča se nechávala nadnášet horkými proudy ve vedlejším Aquaparku. Večer dorazili Luňáčci a Kubovští - Janička se zraněným Vildou. V sobotu nás vzal Karlík na Zverovku, kde jsme díky správnému velení byli ještě před spuštěním lanovky a mohli si tak zalyžovat na parádně upraveném svahu. Díky úžasným výukovým Vaškovým technikám, byly malí Bobíci  k neutahaní a ještě večer putovali na "otužovací kůru"  s Luňáčky do Aquaparku. Večer jsme vše řádně zhodnotili u kytary a piva a v neděli se vypravili domů. Všem moc děkuji za pomoc a už se těšíme na příští soustředění.
Sepsal(a): Ebik

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:2 (-16, 17, -17, 23, 19)13.12.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Marie, Martina S.
Diváci: Roman

Vypadá to, že jsme si chtěly před vánočním volnem pořádně zahrát. První set nám utekl, protože jako v poslední době už poněkolikáté, jsme se nestačily pořádně rozcvičit. Nemohly jsme se dostat do hry, chybovaly jsme a nikomu se moc nechtělo mluvit. Když jsme soupeře dotáhly díky dobrému podání, hned nato jsme zase udělaly pár chybiček a zápas se přeléval ze strany na stranu. Maruška se blýskla velmi razantními smečemi a i když v tibreaku už to vypadalo na prohraný zápas, zabojovaly jsme a urvaly alespoň dva body. 

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Veronika Friedelová

TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava 3:2 (20, 21, -20, -20, 11)07.12.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Martin K., Martin H. Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Zapisoval Arnošt

Na poslední zápas podzimní části se hoši z VŠB doplnili o hráče z B-čka. Jednak aby zápas odehráli v šesti, protože už jsme to nechtěli znovu překládat, a jednak proto, že mladí potřebují sbírat zápasové zkušenosti proti dobrým soupeřům :o) Nám se naopak vrátil po zranění na smeč Martin H., čož  je velmi dobrá zpráva. A tak Arnošt mohl klidně zasednout k počítadlu a nemusel si huntovat již dost zhuntované tělo. 
I když se s klukama z Báňské velmi dobře známe a atmosféra byla přátelská, nic jsme si nedarovali. Zápas byl vyrovnaný a  tahali jsme se o každý míč až do tiebreaku. A nic s tím nenadělal ani rozhodčí i když spěchal na autobus. V pátém setu se nám podařilo trochu odskočit a udržet si náskok až do konce a celý zápas vyhrát. Myslím že se na to dalo koukat.
Pochválil bych Martina M. za to že po zranění opět skákal jako žabka a Džjuru, který jako jediný neprohrál ani jeden set. Ale i všichni ostatní zaslouží pochvalu za předvedenou hru a přístup k zápasu. 
 
Skončila nám první půlka soutěže a my přezimujeme po dlouhé době na prvním místě! Za to vám všem spoluhráčům, kteří jste přiložili ruku (nohu či hlavu) k dílu, patří dík. Tak vám přeju, ať si každý přes vánoce doléčí všechna zranění a neduhy, abychom se po svátcích sešli v dobré pohodě a naplno se připravili na druhou část sezóny, ale i na ostatní aktivity.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 1:3 (18, -23, -20, -16)06.12.2017

Sestava: Nahrávka: Dana, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie
Diváci: Roman

Vratimov je nabitý zkušenými hráčkami, takže jsme očekávaly těžký boj. Hra byla neočekávaně dost vyrovnaná. První set jsme vyhrály, ale v dalších se ukázala zkušenost soupeře. I když jsme většinou dotahovali na vyrovnané skóre, podařilo se jim další tři sety dotáhnout k vítězství. Naše hra byla poznamenána předvánoční únavou, na hřišti jsme málo mluvily a ani Marťa nás tentokrát nedokázala vyhecovat. Čeká nás ještě poslední zápas, ve kterém budeme chtít určitě urvat body, abychom si mohly užít zasloužené volno.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Martin Večeřa

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 3:2 (-22, 15, 19, -16, 19)05.12.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Marťa, Adéla Blok: Helča, Lea

Poslední zápas podzimní sezóny. Konečně! Všechny už jsme potřebovaly pauzu, abychom se daly fyzicky do kupy, pětisetové zápasy v 6, druhý den po sobě, jsou vyčerpávající.
První set nám vyšel na jedničku. A to nás asi nějak ukolébalo a další dva sety jsme „projely“. Hlavně příjem nám nešel, a když už se povedl, tak se zas nepovedlo to ostatní. Věděly jsme, že pokud se chceme ještě prát o nějaké body, musíme zabrat a povedlo se. Začalo se nám dařit a čtvrtý set jsme vyhrály a dostaly dokonce pochvalu od „domácího“ Mirka Otiska, že jsme to pěkně otočily a že to byl i pěkný volejbal, na který se dalo koukat :). V závěrečném setu jsme se tahaly s holkama z Polanky o každý balón, jednou jsme byly my nahoře, podruhé ony a nakonec štěstíčko zůstalo na jejich straně, tia-break vyhrály 21:19. Byly jsme z toho na jedné straně smutné „iba milimetry chýbaly“ ale na druhé straně jsme si fakt dobře zahrály. Tak teď zbývá se dát do kupy na jarní část. Díky holky :-) (to díky patří i Janě D., která tu s náma kvůli práci nemohla být)
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 3:2 (17, 21, -15, -19, 13)04.12.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Jana D., Marťa Blok: Lea, Adéla

Naše tradiční zápasy v šesti lidech. Všechny trneme, jestli opravdu všechny, které jsme se na to ještě nevykašlaly, dorazí... po horečkách, po dvou nočních apod.. 
V prvním setu nám kromě náhry nešlo nic, příjem a ani podání.Vypadalo to jako by soupeřky hrály o 3 soutěže výš. Začátek 2. setu vypadal podobně, ale ke konci jsme se začaly chytat a nakonec při mém podání snížily o 6 bodů. 3.a 4. set začala Adélka podávat jako při jiných zápasech, Lei se příjmy vyhýbaly a my soupeřky vyvedly totálně ze hry. . 5. set jsme při změně stran vedly 8:4, ale pak se Sokol opět rozehrál a za stavu 13:13 nám daly 2 hloupé míče a vyhrály. I tak můžu říct, že jsme odcházely s úsměvem a spokojené, protože jsme na hřišti nechaly všechno..  Holky dík..
Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 0:3 (-18, -22, -20)04.12.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin K., Kuba, Adam Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Karel Libero: Martin H.
Diváci: Povzbuzoval Arnošt

Na Zálom jsme přišli včas a v dostatečném počtu. Dokonce i Martin H. přišel vyzkoušet odolnost svého kotníku. Sehráli jsme výborný zápas. Soupeř hrál dobře, výborně podával, ale my jsme byli prostě lepší. Dokonce jsme si odpustili i výraznou svinovskou vlnu a prakticky jsme nevypadli z rytmu. Nejvyrovnanější byl druhý set, kdy jsme dlouho dotahovali, ale měli jsme Džjuru, který skvěle útočil, výborně blokoval a největší měrou se podílel na zisku tohoto setu. A když se na třetí set zahřál Bob, nebylo co řešit. Na zápas bylo pěkné pokoukání a některé výměny stály za to.
Dnes musím pochválit všechny. Hráli jsme pozorně na saku i v poli, dobře jsme blokovali a účinně útočili. Kéž by nám to vydrželo. Výborně zahrál Martin na liberu, tak doufejme, že kotník už se definitivně zahojí. Hlavně ve druhém setu pak vyčníval Džjura a to nejen vzrůstem, ale hlavně výkonem. A hlavně výkon smečařů byl proti zápasu se Šenovem nebe a dudy.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Vondráček (známka 2)

Svinovský mikulášský turnaj02.12.2017

Sestava: Spousta přátel volejbalu

Na tradičním turnaji hrálo 5 družstev ve velice variabilním složení, jelikož nám chyběli dva chlapi a jedno děvče. A tak se na základní sestavu nabalovali různí hosté. Téměř všechny zápasy odpískal nezmar Arnošt, kterému tímto děkujeme. Turnaj se nesl v přátelské, skoro sváteční atmosféře a vyvrcholil závěrečným kulturním pásmem.  Turnaj vyhrálo jediné hostující družstvo našich přátel z VŠB. Na své si přišly i naše děti, které měly k dispozici malou tělocvičnu a na závěr byly rovněž obdarovány.

Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Svinov A : VK Baška 1:3 (21, -19, -21, -18)29.11.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Adéla Blok: Helča, Lea

První set byl takový rozkoukavací, hlavně pro soupeřky. My jsme toho využily a celkem lehce jsme první set vyhrály. Druhý a třetí jsme bojovaly o každý míč, některé výměny byly velmi dlouhé a náročné. Několikrát jsme vedly i o 3 či 4 míče, ale nakonec to vždycky soupeřky bohužel obrátily ve svůj prospěch. Podržela je nahrávačka, která to rozhazovala na všechny strany (a ne jednou nás nachytala i na druhou přes), a dobrý útok. Za stavu 2:1 pro soupeřky, jsme šly do 4. setu s rozhodnutím dát do toho vše a vynutit si tie-break. Nedařilo se nám ale vůbec nic :-)...a ani hopsinková šťáva nepomohla :-)...takže 4. set měl poněkud rychlejší konec. Každopádně zápas byl myslím kvalitní a dobře jsme si zahrály.
Děkuji všem holkám za krásná přání a taky za dáreček od Sokola :) Moc to potěšilo.
Sepsal(a): Marťa
Rozhodčí: Pavel Friedel

Volejbal Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-20, -11, -14)28.11.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Martin K., Kuba Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Povzbuzoval Arnošt.

Mlaďoši se v prvním setu drželi zuby nehty a dali nám asi 5 es (z toho 3 svině). My jsme si zvykali na neznámou tělocvičnu a nehráli jsme dobře. Od druhého setu už soupeři odpadli. My jsme sice nehráli excelentně, ale stačilo to na jednoznačné vítězství.  
Proti lepšímu soupeři by nám náš výkon nestačil. Snad se zlepšíme
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-14, -28, -22)27.11.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Irena, Dana Blok: Martina J., Marie
Diváci: Roman

Jako obvykle jsme čekaly, že zápas bude plně v naší režii a rychle se budeme vracet do Ostravy. Tento úmysl nám vydržel pouze v prvním setu. V dalších dvou se soupeř dostal do své obvyklé herní pozice “všechno v poli jakkoliv vybrat” a my jsme se jejich hře přizpůsobily. Druhý set jsme se v koncovce přetahovali, ale naštěstí třicátý bod byl poslední a byl v náš prospěch. I když volejbalově se nebylo moc na co dívat, těší nás samozřejmě vítězství. 

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 0:3 (-20, -28, -25)23.11.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Martin K., Petr S. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Karel
Diváci: Zapisovala Janča K., povzbudit přišel Arnošt.

Jestli na nějakého soupeře neumíme zahrát, tak je to v poslední době Šenov. Vždycky jsme se pyšnili našimi bloky, ale tentokrát i v tom byl soupeř lepší. Hlavně se neprosadili naši smečaři. Zatímco šenovští bodovali, tak naši se ani tvrdě, ani chytře neprosadili. A taky jsme byli odolní v koncovkách, ale i ty jsme dnes svými chybami prohráli. Přitom jsme ve druhém setu měli 3 setboly. 
Pochválil bych tak jen Boba, který asi jako jediný snese přísnější měřítko a taky jako jediný pravidelně bodoval útokem. Ostatní se musíme zlepšit.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 2)

VK Baška : TJ Sokol Svinov B 3:0 (13, 21, 22)23.11.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Irena, Dana Blok: Marie, Martina S.
Diváci: Roman

Baška je sice nováčkem v naší soutěži, ale protože jsme se s nimi setkaly na zimním turnaji, očekávaly jsme těžký zápas. Soupeř nám situaci ztížil požadavkem na dřívější začátek zápasu, což se nám moc nehodilo, takže jsem musely zkrátit rozcvičku. To se projevilo v prvním setu. V dalších dvou jsme již byly rovnocenným soupeřem a rozhodovaly drobnosti, bohužel v náš neprospěch. Škoda že jsme byly v šesti, možnost střídání a hlavně “učitelský” přístup Marti J. by určitě mohl pomoci. I tak jsme jim to nedaly zadarmo a odjížděly jsme spokojené s předvedeným výkonem. 

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:2 (-13, 15, 24, -23, 4)15.11.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie
Diváci: Roman

Zápas jako na houpačce. První set byl poznamenán nedostatkem našeho rozcvičení a bohužel nám nevycházela nahrávka, kterou se naopak může pyšnit soupeř. Ve druhém setu jsme zkusily změnu, takže nahrávat šla Irena a povedlo se nám zvítězit. Další dva sety se rozhodovaly v koncovce a střídavě jsme se radovali my a Sokol. V pátém zkráceném setu jsme neponechaly nic náhodě, zatlačily soupeře servisem a dobře rozjetý set si již nenechaly vzít. Dlouhý, ale volejbalově velmi pohledný zápas.  

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -15, -18)13.11.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Jana D., Adéla Blok: Helča, Lea

Šly jsme do zápasu malinko ustrašené ze soupeřek, které nás převyšovaly jak počtem, tak i výškou. I když jsme měly obavy, první set jsme zvládly skvěle. Zálivky fungovaly téměř 100 %, a tak jsme toho využily. Další sety si to již pohlídaly, ovšem naše výborné bomberky jim to zadarmo určitě nedaly!
 
Byla to radost hrát, volejbal jak se patří s pěknými výměnami (až na pár našich/mých "vtipných" chvil). Potenciál Horní Lhota rozhodně má, dobře pro nás, že ho nevyužily naplno. Každopádně bych chtěla pochválit všechny naše hráčky ať už za zápas či morální podporu (pro příště bude lepší i nějaká tekutá podpora, abych se vám tam neskácela :D). Co se mi rovněž líbilo byla legendární věta od Helči, kterou řekla při luxusně umístěném balónu hned z první rozehry, Adélce, která jen obdivně koukala: "Při takových míčích tu já hraju a ty jsi na okrasu". Hrozně dlouhá věta, pardon :D. Také bych chtěla (musím) pochválit Adélku za to, že kromě jednoho podání nezkazila žádný a ráda bych vyzdvihla i Leu, která jim to tam sázela.
 
Holky, děkuji za hru!
Sepsal(a): Jana K.
Rozhodčí: Radek Vítek

TJ Sokol Svinov : Blue Volley Ostrava 3:0 (18, 13, 17)09.11.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Bob, Arny, Kuba Blok: Džjura, Petr S. Účko: Fuča
Diváci: Zapisovali Arnošt, Vilda a Zuzka.

Džjura slavil narozeniny a tak naší sestavu oslabenou o Martiny posílil myslivec. Ten ale zjevně v úvodu prvního setu neměl formu. To způsobilo, že jsem na lavičce trpěl ne jako svině, ale jako kůň a musel jsem si přihnout. Naštěstí mladí soupeři měli sice hodně snahy, ale my přece jen více zkušeností a výškovou převahu. Další průběh už byl hladký pro nás.
Chválím samozřejmě Džjuru za narozeniny, láhev a hru. Dále Arnošta, že dovedl utkání do vítězného konce. A pak tu máme soutěž o nejhůře podávajícího hráče. To jsme se ale s Bobem dohodli, že tentokrát nezveřejníme.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 3:0 (24, 22, 19)08.11.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Lea Blok: Helča, Adéla

Po delší pauze jsem si opět mohla s holkama zahrát a zápas to byl vydařený. Musím za skvělý výkon pochválit celé družstvo (za mně obzvlášt Zuzku, která mně svými nadhernýmí nahrávkami dostala velmi rychle zpět do volejbalové formy :) ) . Bojovalo se o každý set, někdy bylo opravdu těžké najít místo, kam položit míč. Vratimov je neustále silným soupeřem a o to větší radost byla na naší straně z úspěšného konce. 

Sepsal(a): Helča
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-22, 23, -7, 16, -12)06.11.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Dana Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J., Marie
Diváci: Roman

Horní Lhota měla na lavičce jako obvykle bohaté zastoupení fanoušků, ale ani to jim nepomohlo a vítězství jsme si po litých bojích odvezly do Ostravy. Danka musela zaskočit na pozici nahrávačky, této role se zhostila velmi dobře a i to přispělo k celkově velmi pohlednému volejbalovému zážitku.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Jan Slezák

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 1:3 (20, -16, -15, -19)01.11.2017

Sestava (domácí): Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Marie, Martina S. Sestava (hosté): Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Jana D., Marťa Blok: Lea, Adéla
Diváci: Zapisovatelka Kačka (budoucí maminka), Fotograf.

Protože je bohužel málo příležitosti se potkat, všechny jsme se na zápas s holkama z “A” týmu těšily. Na začátku jsme se dozvěděly radostnou novinku, že Kačka po letošní svatbě došla do fáze očekávání potomka, k čemuž samozřejmě jí i Jirkovi gratulujeme. Zápas se nesl v pohodové náladě. První set jsme rychle vyhrály, ale v dalších se “áčko” rozjelo a my jsme na jejich hru bohužel nestačily. 

Sepsal(a): Irena

Na zápas s béčkem jsme se těšily, že se konečně po dlouhé době zase uvidíme a pokecáme.

Svinovské derby se neslo v uvolněné náladě, na začátku zápasu jsme popřáli Kačce (budoucí mamince) :). Všichni moc moc gratulujeme a těšíme se, až porodí budoucího volejbalistu, který bude hrát za Svinov. Na zápas nás bylo 6 a v případě nouze by zaskočila Kačka. Jako pokaždé, když hrajeme z béčkem,  byl zápas vyrovnaný. V prvním setu byla hra velmi rychlá a bohužel pro nás jsme tento set prohrály. Před druhým setem jsme se dohodly, že přitvrdíme na servise a půjde to samo. Posilnily jsme se čokoládou a Magistrem od Kačky a šly jsme na ně. Další sety jsme soupeřky přehrávaly a nakonec jsme zvítězily 3:1.

Sepsal(a): Lea
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 0:3 (-20, -16, -18)01.11.2017

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Arny, Martin K., Kuba, Adam Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Džjura

Podle postavení v tabulce jsme byli favorité, ale na tréninku si vymkl kotník Martin H., Vilda si narazil zápěstí, Petr S. laboruje se zády, Fuča laboruje s kolenem a Arnošt všechno sám neutáhne. Nicméně nakonec jsme dorazili v osmi lidech a i přes značnou tmu v hale jsme se našli. 
Hráli jsme celkem dobře a až na jednu šestibodovou šňůru soupeře jsme neměli větší problém. Měli jsme dobré pole a servis. A tak jediným stínem bylo, že na závěrečné společné fotce kde nás fotil soupeřův hráč není nic.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : SK Šenov 1:3 (23, -14, -13, -16)25.10.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Marťa Blok: Lea, Adéla

Do zápasu jsme vlétly s nadšením a radostí ze hry, ale ukázalo se, že to nebude až tak snadné. Protihráčky sice první set zaváhaly a my vyhrály 25:23, ale protihráčky se toho nezalekly a už nás prakticky nepustily do hry. Byly prostě lepší a vyhrály zaslouženě. Příště už to snad bude lepší a my se nesesypeme z pár spadnutých míčů a dotáhneme to vítězného konce :)

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Petr Prusek

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 3:1 (10, -19, 20, 19)17.10.2017

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Dana Blok: Mirka, Veronika, Martina S.

Rozhodčí: Petr Prusek

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 0:3 (-21, -14, -18)17.10.2017

Sestava: Nahrávka: Fuča, Karel Smeč: Martin K., Kuba, Martin H. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Martin K.
Diváci: Povzbudit přišel Arnošt.

V Polance jsme se v posledních letech pomalu a stěží rozjížděli. Tentokrát jsme se rozjeli dobře. Asi jsme nechtěli zdržovat Fuču, který drží porodní pohotovost. Vždy jsme si na úvod setu vypracovali slušný náskok. Asi pod vlivem uspokojení pak přišel svinovský sjezd z vlny. Naštěstí jsme se vždy včas vzpamatovali a bez větších potíží zvítězili.
Měli jsme výborný servis. Teda hlavně já, Kuba a Džjura. Ale občas jsme měli hokej v poli. Hlavně když nám dal soupeř míč zadarmo. Taky domácí vybrali blbý lehký a tvrdý balón se kterým nakonec měli víc problémů než my. To mají za to :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 3:0 (13, 11, 14)12.10.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Karel, Martin K., Martin H. Blok: Bob, Džjura Účko: Kuba
Diváci: Zapisoval zraněný Arnošt, povzbudit přišly Zuzka a Janča K. Děkujeme!

Zápas byl takový o ničem. Soupeři přišli pozdě a jakoby se jim ani nechtělo hrát. Půlka z nich neměla ani dresy a kdybychom my sem tam nezkazili nějaký servis, tak by ani neuhráli žádné body. Když si jejich kapitán chtěl vzít tajm, tak mu spoluhráči říkali ať nezdržuje.
Drobná komplikace tak nastala jen když na začátku druhého setu Martin H. špatně došlápl a kotník dostal co proto. Martin musel střídat, ale do třetího setu zase nastoupil i když kotník šetřil.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:0 (16, 21, 28)11.10.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Lea Blok: Jana D., Adéla

Vlítly jsme do zápasu dobře, než se soupeřky rozkoukaly už jsem zapisovaly 25. bod. Druhý set byl vyrovnanější, soupeřky vystrkují růžky, ale nakonec po sérii skvělých podání se trháme a druhý set konči 25:21 v náš prospěch. V posledním setu se rveme o každý míč, soupeřky mají více štěstí, zato nám to tam ne a ne spadnout. Nakonec si můžeme oddychnout a připsat si vítězství 3:0.

Sepsal(a): Marťa
Rozhodčí: Pavel Friedel

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:0 (23, 15, 20)10.10.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Tento den nebyla pro nás příznivá konstalace hvězd. I když jsme byly v silném zastoupení, nedařílo se nám především v útoku a soupeř nás doslova převálcoval. Raději na tento zápas rychle zapomenout a jít dál.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Veronika Friedelová

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 1:3 (19, -23, -19, -18)05.10.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Adéla Blok: Lea, Kačka

Martinka nám slíbila, že vyjede dříve a uděláme si okružní jízdu přes Fryčovice, nakonec však na zápas nemohla, tak jsme některé jely s Kačkou. Adélka hned na začátku jízdy poznala funkčnost pásů a korunu tomu všemu nasadila Kačka, když jen tak dodala, že je „špatná řidička“. Cestu však zvládla na výbornou, ani jsme nikde nebloudily :)
A teď ke hře: Sice jsme si na začátku řekly, že vyhrajeme 3:0, ať jsme brzo doma…..ALE První set byl takový trochu nervózní a to se projevilo i ve hře, moc se nám nedařilo. Sice jsme zabraly ke konci setu, ale nestačilo to. Prohrály jsme. Další sety ale už byly naše, i když občas to trochu skřípalo. Asi někdy v půlce druhého nebo třetího setu, teď už nevím, vypadly v tělocvičně pojistky, tak jsme aspoň vyzkoušely ty čelovky, co s sebou pořád vozíme že!? :) Asi po čtvrt hodině se to soupeřkám podařilo rozjet, ale pořád nějaké světlo zhasínalo, tak jsme to dohrály v takovém přítmí. Pochvala asi patří všem, ale hodně dobře zahrála Adélka a taky Kačce, že dohrála s naraženým prstem no a taky pochválím sebe za poslední balón, už nevím, co to bylo, ale bylo to kuriózní, ale byl z toho bod, který ukončil celý zápas :)
 
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Radek Vítek

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-17, -21, -15)04.10.2017

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika Smeč: Olga, Irena, Dana Blok: Martina J., Marie

Protože Marťa přišla nečekaně s dětmi, měli jsme fanoušky, ale taky pokyn zněl jasně, "nepárat se s nimi, tři sety a hurá domů". Co jsme si řekly, to jsme i dodržely. Soupeřky měly sice dobrý servis, ale ani my jsme se nenechaly zahanbit. V celkem pohodové hře jsme zápas zvládly a za hodinku už byly na cestě domů.

Sepsal(a): Irena

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 1:3 (-12, -23, 18, -19)03.10.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda, Martin K. Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča Libero: Karel Bez pozice: Arny, Petr S.

Arnošt v očekávání jubilea donesl lahev s povzbuzující tekutinou a tak se šlo do zápasu s veselou. Mimochodem byl to zápas aktuálního mistra s vicemistrem. Po dlouhé době jsme se přivítali s Kopcem, i když tentokrát byl naším nepřítelem. Při rozcvičování jsme se nemohli ani vejít na svoji půlku squashové buňky.
Začali jsme s chutí a dařilo se nám v poli, v obraně i útoku. Dokonce jsme v prvním setu měli podstatně lepší přítah než soupeř (ale to se s přibývajícími sety vrátilo do normálu). Hráli jsme s chutí a nebojácně. V prvním setu jsme soupeře doslova smázli, ale i v ostatních setech, kdy se soupeř zlepšil a přitlačil v útoku jsme hráli dobře. Teda až na menší výpadek ve třetím setu, kdy se nám nedařilo. Ve čtvrtém jsme si udělali pohodlný náskok a i když soupeř mohutně dotahoval a došlo i na vzrušené slovní výměny (které nabudily zejména Fuču), vítězství už jsme si nenechali vzít.
Myslím, že to byl velmi dobrý zápas, kdy ze soupeřů nás zlobil svým útokem zejména Kopec. Úroveň odpovídala postavení obou družstev. Bob dostal na bloku troje parohy. Za to však nemůže on, ale Ebik. Ale hned na to zapomněl, když rukou přerazil ocelovou šplhací tyč. Musím pochválit celé mužstvo za výborný výkon a přístup k zápasu. Jmenovitě snad o něco více Džjuru, který nebýt třetího setu, tak měl 100% útok. A taky Kubu, který se z organizačních důvodů stal kapitánem a jako kapitán dovedl svině k vítězství.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Hrabůvka 3:1 (-22, 17, 16, 19)21.09.2017

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Arny, Martin K., Martin H. Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Fuča Libero: Kuba

V prvním kole jsme měli volno a tak soutěž pro nás začala až dneska. Sešli jsme se v hojném počtu a hned v úvodu jsme zamířili ke skříňce s volejbalovými pomůckami, abychom uctili památku Vojtovy svobody a připili mu na zdraví.
Do zápasu jsme vlítli s nadšením a dobrou hrou a vypracovali si až pětibodový náskok. O to více nás překvapil výsledek prvního setu, který jsme prohráli. Soupeř nás zničil ulívkami a našim špatným servisem. Nicměně se vztyčenými hlavami, ale ne tak výrazně jsme vstoupili do dalších setů, abychom je nakonec s přehledem vyhráli. Hlavně už jsme si pohlídali ty ulívky a tak výrazně zlepšili servis. Ve vypjaté koncovce čtvrtého setu nás podržel Arnošt. A taky Karel, který celou dobu co byl na hřišti hrál s Bobem jenom rychíky a měli 100% úspěšnost.
Pochvala všem za to, že jsme se po prvním setu nerozsypali. Dále Vildoví, že se po zranění vrátil a odehrál letos poprvé téměř celý zápas. A ještě Martinovi H., který s námi odehrál první soutěžní zápas a to výborně.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 2:3 (14, -24, -23, 24, -15)20.09.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Adéla Blok: Jana D., Lea, Kačka

Tak jsme se opět po roce sešly v hale „Ostravské univerzity“. Po prvním zápase jsme byly dobře naladěné a na soupeřky se těšily. Opět jsme se musely sžít s „nevolejbalovými“ podmínkami v hale, ale naštěstí přešlap základní čáry při podávání přešlap nebyl. Přesto nám servis dělal problém.

Soupeřky nás  v prvním setu převálcovaly. Ať jsme udělaly cokoliv, trefovaly jsme jen soupeře. V poli byly fantastické, nic jim nespadlo. Dalších setech jsme se vzpamatovaly a pěkně zamakaly. Všechno se zlepšilo, pole, útok i obrana. Výborná premiéra se povedla Adélce, která soupeřky téměř rozstřílela. Blančino „to víš, že jo“ už nefungovalo a my jsme celkem hladce další 2 sety vyhrály. Čtvrtý set jsme lehce zaváhaly a prohrály s malým rozdílem. Byť jsme v pátém setu vedly, a náš útok směřoval od bloků do autu, rozhodl se pan rozhodčí mám pomoct tím, že zapískal soupeřkám sako. Sako to nebylo, ale soupeřky to už definitivně udolalo. Krásný zápas, trvající přes 2 hodiny, jsme vyhrály 3:2.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-18, -23, 21, -21)13.09.2017

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Tak už je to zase tady-nová sezóna! S některými jsme se setkaly po více než dvou měsících, s některými poprvé v životě (po mateřské pauze vítáme Verču), takže jsme tak trochu čekaly, že i naše “forma” bude zapomenutá někde na červnové antuce.

První set byl však překvapivě v naší režii. Drželo nám podání (ano, I Iren perfektně zvládla malou tělocvičnu!), což byl základ. Ve druhém setu dál soupeř nevěřícně přihlížel, jak získáváme dokonce desetibodové vedení. Ke konci setu však Univerzita ukázala svou sílu a stáhla na rozdíl pouhých 2 bodů. I druhý set jsme však nakonec získaly na svou stranu my. Ve třetím už jsem naši vítěznou vlnu neudržely. Protihráčky zpřesnily hru, začal jim vycházet útok a my jsme pokorně musely uznat, že tenhle set je jejich. Nicméně jsme si řekly, že ten čtvrtý už bude posledním, protože Marti záda, Irčin naražený loket a Kájino týden nevyspalé tělo do pátého nejdou! Připily jsme si proto na Renčiny narozky a šlo se na to. Oli smeč, Verča kraťas do námestíčka, Marušky lajna, Marťa blok a je to naše! Byl to super nervydrásající zápas, který jsme snad I zaslouženě vyhrály. 

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-12, -14, -21)11.09.2017

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Lea, Kačka

Z Dolní Lhoty jsme si odvezli povinnou výhru, klasický jsme si byly největším soupeřem samy. Ale bylo velmi milé, že jsme vše braly s humorem:) Včetně bloku Ley hlavou:) A přivítaly jsme zpět Janu Dedkovou po dlouhé rehabilitaci.

Sepsal(a): Kačka
Rozhodčí: Ivan Štefek

17. Ročník turnaje ve volejbale smíšených amatérských družstev "Loučení s létem RUMOTOUR OPEN 2017"02.09.2017

Sestava: Fuča, Šnek, Adam, Arny, Jan Sokol, Káča Sokolová, Zuzka Šuléřová

Tentokrát se turnaj nekonal tradičně na Hadince, kde se pořadatel nedohodl s majitelem a tak klání bylo přesunuto na Morávku, do bývalého rekreačního areálu dolu Paskov.
Za chladného a deštivého počasí přijíždíme na místo v této sestavě: Fuča, Šnek, Adam, Arny, Jan Sokol, Káča Sokolová, Zuzka Šuléřová. V areálu jsou dva antukové kurty a kupodivu, i když s přestávkami pršelo celé odpoledne, kurty byly jen mírně mokré. Tradice nebyla porušena a tak správní "rumotouraci" přijíždí v pátek, ubytují se a při nějaké té skleničce probíhá zábava až do „brzoranních hodin“ a to za pořádného, nepřetržitého lijáku.
 
Sobota ráno – chčije, chčije, po deváté mírně krape a přesto na hřišti nejsou velké louže, holt podloží bylo za léto pořádně vyschlé a hřiště jsou asi dobře odvodněná. Pořadatel a my všichni sledujeme zprávy o počasí a pohyb deště . Před desátou se dešťík utišil, mírně mlží a družstva se rozhodla že se bude hrát. Malé kaluže se rozmetly a turnaj započal. Jelikož se letos sjelo jen 7 družstev, pořadatelé rozhodli, že se bude hrát každý s každým na dva sety do 18 bodů s rozdílem dvou míčů. Takže nás čekalo 6 zápasů, které jsme odehráli v 6, Šnečkův zraněný palec u nohy ho nepustil hrát, o to víc povzbuzoval a doplňoval přísun pitiva.
 
Naše cesta turnajem:
Snajpři - Hruška  2:0  18:10, 18:5   celkem poklidný rozjezd
Snajpři – Hypnotour  2.0  18:13, 18:15  tvrdý boj o každý míč, v koncovkách jsme dominovali a soupeř to psychicky neunesl
Snajpři – Kalíšci  2:0  18:16, 18:16  udělali jsme spoustu chyb (všichni už byli na obědě a my se tu trápili), ale nakonec jsme si koncovky pohlídali
 
Spěcháme na oběd a po něm nás bez trávení hnal pořadatel na kurt s plnými panděry.
 
Snajpři – Turborum  1:1  18:12, 14:18  první set jsme silou vůle zvládli dobře ale v druhém naše těžká panděra nechtěla moc skákat, uhráli jsme si však potřebné míče pro případ posuzování vzájemného utkání
Snajpři – Morávka  2:0  18:5, 18:6  domácí tým ve složení 1 chlap a 5 bab hrál super snaživě bez bázně a hany s obrovským elánem a úsměvem na rtech za každé situace, žádný ze soupeřů do nich nebušil, hrál se pohodový placák
Snajpři - Rumotour Rebels  2:0  18:10, 18:12  ušetřili jsme síly v předešlém zápase a utkání jsme s přehledem zvládli
 
Po odehrání posledního utkání organizátoři – Karel Doubrava a Martin Látal rozuzlili pořadí na třetím místě a provedli vyhlášení výsledků:
1. místo  Snajpři    11 bodů
2. místo  Rumotour Rebels     8 bodů
3 místo už si nevzpomenu Hypnotour, Kalíšci, Turborum      všichni 7 bodů
 
A to už se obloha začala nebezpečně černat. Suchou nohou jsme došli do ubytovny na večeři a co se nestalo, opět chčije, chčije a chčije celou noc a tak se pije a pije skoro celou noc.
 
Neděle - ráno po snídani odjíždějí první malopijáci a ten zbytek, mezi nimi samozřejmě i my, vlastně řidiči, neustále po půlhodinách sledují svůj stav na alkoholtesterech a k poledni všichni vyrážejí už za mírnějšího deště domů.
 
Závěrem - opět super akce, super prostředí oproti Hadince a organizátoři uvažují, že Hadince dají adié a příští turnaj bude opět zde.
 
Sepsal(a): Arny

Kopřivnice - 31. ročník volejbalového turnaje žen a mužů19.08.2017

Sestava: Karel, Fuča, Bob, Martin K., Martin H., Džjura, Kuba a Arnošt

Na tradiční turnaj v Kopřivnici jsme letos dorazili pouze s jedním družstvem mužů. Holky se bohužel neposbíraly.
Letos se zúčastnilo dvanáct  mužských a šest ženských družstev. Podruhé za třicet let pršelo. Ale ne moc a ne pořád. Ale bylo dost jídla i pití. Skupinu  jsme  vyhráli a postoupili do play off.  A tak jsme hráli a postupovali a hráli a postupovali,..., až jsme přišli o teplou vodu a ve finále se setkali se svými největšími soupeři ze skupiny.  Za drobného deště na hranici šera a na pokraji sil jsme finálový zápas vyhráli. Turnaj se tradičně vydařil a my jsme si podruhé v třicetileté historii  odnesli cenu pro vítěze.  Cenu jsme pak snědli a vypili na tréninku na STARTU.
 
Sepsal(a): Karel

Kamínka - turnaj smíšených družstev10.06.2017

Sestava: Martin, Jana K., Martinův kamarád Standa, Ebik, Bob, Fuča a Arnošt.

Potřetí jsme se účastnili turnaje v rekreačním areálu Kamínka. Přijeli jsme obhajovat loňské prvenství, ale v pozměněné sestavě – tentokrát nejel Kuba a Zuzka nahradil je Fuča a rezerva Arnošt. Do areálu jsme přijeli v pátek, ubytovali se a v družné zábavě oslavovali 2x Bc do pozdních nočně ranních hodin a zároveň sledovali vývoj počasí, expertem byl meteorolog Bob, kde nás v sobotu ráno měl čekat déšť.
 
A taky že ano, meteorologové včetně Boba měli tentokrát pravdu a i později, kdy hlásili mezeru mezi deštěm. Před 11 hod přestalo pršet, pořadatel trochu vysušil hřiště a turnaj byl zahájen. 11 družstev bylo rozděleno do tří skupin:
 
A – Drtič Nenkovice, Sokol Kyjov „A“, Monkeys,  Vinohrady
B – Vipitým, Údolí sviní, Béčka, Všetuly
C – Rabiti, Hovězí plecko, Perníci
 
Systém hry – na dva hrané sety do 25
 
Turnajem jsme postupovali následovně:
základní skupina
Vipitým - Údolí sviní        1:1 (24:25, 25:23)  To jsme se nějak probírali z včerejšího bakaláření, ale nakonec jsme zvítězili o jeden bod
Údolí sviní – Všetury      2:0  (25:21, 25:14)  Soupeř byl daleko těžší než Vipitým, ale my jsme hráli podstatně lépe, bez zbytečných chyb a tak si v druhém setu na chvíli zahrál i Arnošt
Údolí Sviní – Béčka        2:0  (25:16, 25:13)  I když se soupeř snažil a celý zápas odehrál Arnošt, neměli na nás
 
Pořadatel měl nějaký zvláštní klíč , ze skupiny postupovali dva a i v další postupy měl nějak zvlášť vymyšlené,  ale ať tak i tak jsme z 1 místa ve skupině postoupili do čtvrtfinále:
Údolí sviní – Sokol Kyjov „A“    1:1  (25:12, 18:25)  První set jsme uhráli v pohodě, v druhém jsme měli velké množství vlastních chyb, ale postupujeme dál leším skórem do
 
semifinále:
Údolí sviní -  Monkeys   2:0 (25:19, 25:22)  Hráli jsme trpělivě, zbytečně nekazili takže si na poslední míče vběhl do hřiště i Arnošt a jdeme do
 
finále: - hrálo se na 2 hrané sety s rozdílem dvou bodů
Údolí sviní – Všetury      2:0  (25:22, 26:24)   Utkali jsme se se soupeřem ze základní skupiny, kde jsme ho celkem lehce porazili , ale jak je vidět na účasti ve finále, byla naše skupina nejtěžší. Finálový zápas byl vyrovnaný. V prvním setu jsme byli jasně lepší, ale druhý byl boj o každý míč, divákům se zápas líbil a obě družstva měla své povzbuzující fanoušky. V nervy drásavé koncovce jsme měli na mále, dotahovali jsme soupeřovo vedení až jsme si oddechli při stavu 23:24 (soupeř vedl 21:24) – to už nám zajišťovalo prvenství. Kluci se na hřišti uklidnili, nedělali chyby jako na začátku druhého setu a nakonec jsme zvítězili 26:24 a obhájili loňské prvenství.
 
Po vyhlášení výsledků se šlo oslavovat decentně, neboť v neděli museli řidiči museli své spolucestující bezpečně odvést domů. V neděli jsme po snídani sbalili, vydali se na cestu domů s myšlenkou, že se příští rok znovu pokusíme bojovat o dobré umístění.
 
Sepsal(a): Arny