Zakončení sezóny bab A a B26.06.2019

Už druhé (takže tradiční!) zakončení sezóny bab A a bab B proběhlo u Marušky na terase. Účast byla průměrná, výkony skvělé. Došlo i na pingpongový skoroturnaj a dokonalé procvičení mimického svalstva. Tak zase za rok!

Sepsal(a): Marie

Brigáda na Jardochatě 21. - 23.6.201921.06.2019

Sestava: Jarda, Zuzka, Kuba, Bobíci, Janička, Radan, Martina, Sam.

O víkendu 21.6 -23.6. se uskutečnila „brigáda“ na chatě u Jardy v Krásné v Beskydech. Náš pobyt v krásném a klidném prostředí jsme zahájili již v pátek a to v menším počtu – jen já s Kubou, Radan s rodinou a samozřejmě Jarda. Večer jsme opékali, popíjeli, bavili se a také koupali. Ráno nás probudilo sluníčko, které nás nenechalo již spát, takže pro některé z nás to byla příležitost vykoupat se v bazénu a huráá na Lysou. V sobotu dojeli Bobíci s dětma a přivezli s sebou i Janičku Kubovskou. Odpoledne chlapi nebo teda jejich nožky dostaly luxusní bahenní zábal, když Jardovi pomáhali s vykopáním a zasypáním strouhy. Nechyběli také panáčci, aby šla práce lépe od ruky teda od nohou :). Večer se opět opékalo, grilovalo, pilo a tak…..Děkujeme Jardovi za poskytnutí azylu a příjemně strávený víkend v pěkném prostředí v přírodě.

Sepsal(a): Zuzka

Frýdek Místek : TJ Sokol Svinov B 3:1 (12, 14, -16, 18)06.06.2019

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Veronika

Tělocvična byla rozpálená a vzduchu tam moc nebylo, tak jsme to braly mimo jiné jako odtučňovací kúru. Zkoušely jsme různě míchat sestavou, což je v šesti lidech celkem sranda, ale i tak jsme urvaly jen jeden set. No, ale ta zajímavější část večera přišla až po zápase, kdy jsme se vrátily na parkoviště a našly naše auta blokované DPD dodávkou. Nejdříve jsme zkusily troubení, pak vyptávání kolemjdoucích a přihlížejících z okolních balkónů, nic nepomohlo, tak nezbylo než se obrátit na policii ČR. Čekání na strážníky jsme si zkrátily minipárty s občerstvením z místní večerky a hudební doprovod obstaral Renčin renault J.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 1:3 (-20, -15, 20, -16)05.06.2019

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína, Renata Smeč: Olga, Martina S., Renata Blok: Martina J., Veronika, Martina S.

Jelikož jsme z důvodu zavřené tělocvičny nemohly odehrát utkání v určeném termínu u nás, dohodly jsme se na přeložení do Hrabové na venkovní kurt. Bylo hezky, kolem se to sice trochu černalo, ale nakonec nespadla ani kapka. Sjelo se nás 6. Já a Renča na kole, zbytek autem, Verča vytáhla dokonce celou rodinu a Marťa dcerku, která pak v posledním setu zdatně sekundovala rozhodčímu J. První šel z naší strany docela ušel, takže jsme šly se vztyčenou hlavou do druhého, tam na nás ale dopadla morová rána – náš příjem. Hned ze startu jsme chytly manko asi 7 bodů, což nás psychicky položilo. Třetí set se nám podařilo vyhrát! Hrabová totiž různě čarovala se sestavou a jedna kombinace byla asi slabší nebo co…. My se taky snažily to nějak protočit, ale v šesti moc možností není. Čtvrtý set byl téměř jako přes kopírák ten druhý. Takže zase nic. Ale pivo po zápase chutnalo velmi! :)

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Hrabůvka 3:1 (-13, 21, 23, 21)30.05.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Davča Blok: Džjura, Kuba Účko: Fuča
Diváci: Otáčeli a zapisovali jsme si sami, jmenovitě Vojta a Vilda. Děkujeme si!

Na odložený zápas jsme se nakonec sešli v sedmi lidech a jedné lahvi. Vilda slavil v týdnu svátek a tak i s pochroumaným ramenem lahev podával.
Začali jsme vyrovnaně až do stavu 12:13. Pak jsme si asi mysleli, že už začal druhý set a totálně jsme propadli a set prohráli 13:25. Prostě Vojta nezvládl pozici u počítadla a tak jsme ho museli do druhého setu vyměnit. Pozitivní bylo, že jsme si propad druhého setu  prožili už v prvním. Proházeli jsme sestavu a znovu vyrazili do boje. Oslavenec Vilda si u počítadla počínal podstatně lépe, i když v koncovce druhého setu se také nevyhnul sedmibodovému výpadku. Naštěstí jsme my na hřišti měli nahráno.
Zbylé sety byly vyrovnaným bojem o každý míč kde převažovaly obrany nad útokem a ta naše obrana byla pevnější. I výkon u počítadla se stabilizoval a my na hřišti jsme zvládli obě zbylé koncovky.
Chválím všechny, že po prvním setu neupadli do deprese. Za hru pak nejvíce Kubu, jehož servis soupeře rozložil a otočil koncovku třetího setu. Dále Vilda jednak donesl láhev a pak doslova otáčel skóre zápasu. A tak kritiku zaslouží pouze Vojta, jež vůbec nezvládl pozici u počítadla v prvním setu a musel být vystřídán.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 3:2 (-16, 18, 12, -20, 13)22.05.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Ebik, Jana D., Adéla Blok: Helča, Pavla
Diváci: Z lavičky nás povzbuzovaly Martinka a Lea.

Poslední zápas této sezóny. Zápas o první místo. Mooc jsme se těšily, neboť zápasy s Polankou patří v poslední době k velmi dobrým zápasům. Abychom měly aspoň nějakou šanci skončit v soutěži první musely jsme vyhrát 3:0 s co nejlepšími výsledky. Kačka nám k tomu přinesla na posílení becherovku a moc dobrý slaný štrůdlík, který nám po zápase bodl.
První set nám však nevyšel, holky nás docela drtily svým servisem a než jsme se vzpamatovaly, tak jsme měly pěkně naloženo a nepodařilo se nám velký bodový odskok již dohnat. Druhý a třetí set byl pak zcela v naší režii a zase to vypadalo nadějně. Čtvrtý set nám nevyšel a šly jsme do tie-breaku. Až do poslední chvíle nebylo rozhodnuto. Naštěstí štěstíčko stálo v koncovce na naší straně a tie-break jsme zcela vyplivnuté vyhrály. A my měly ještě aspoň teoretickou naději na první místo, pokud by se Polance nepovedl zápas proti Bašce. Po zápase jsme si šly na chvíli sednout do Vlka.
Polanka nakonec Bašku s přehledem porazila a my jsme skončily na krásném druhém místě v tomto roce. Děkuji všem holkám a uvidíme, co příští rok.

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 1:3 (-19, 16, -21, -19)14.05.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Davča Blok: Fuča, Džjura, Borec Účko: Karel

Přijdu – nepřijdu, přijď – nemusíš, přijdu – nepřijdu, přijď – nemusíš, přijdu – nepřijdu, přijď – nemusíš… Už jste někdy byli u blbých na dvorku? Tak tak nějak to vypadalo v našem týmu před zápasem. Nakonec jsme dvorek jakž takž zaplnili a při svíčkách jsme i zápas no řekněme odehráli. Jestli vám někdo řekl, že máme špatné druhé sety, tak mu nevěřte. Proti tomu co jsme předvedli proti SOU byly dosud naše nejhorší druhé sety  reprezentační výkony z říše snů.
Ještěže se historie neptá. Takže máme 3 bodíky a jedeme dál. I když radost z výhry se u mě tentokrát tak nějak nedostavila.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -22, -16)13.05.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Lea, Adéla Blok: Helča, Pavla

Původně jsme na zápas s Horní Lhotou dorazily v 6, nakolik Pája hledala halu v Horní Lhotě (pro nezainteresované, pro zmatení soupeře se zápas koná v Plesné). Nakonec však začátek zápasu stihla a mohla posílit náš tým. Začátek prvního setu a vlastně i dvou následujících nevypadal pro nás moc slibně. Soupeři jsme daly pohodlný náskok několika bodů a chvíli nám trvalo než jsme se dostaly do tempa. V polovině setu jsme se již zahřáli na provozní teplotu a první set jako i následující dva jsme si dokázaly vybojovat. Hrálo se ve velice příjemné atmosféře (teď mluvím o našem týmu, soupeř samozřejmě po opakovaných ztrátách setu i přes velký náskok o dobrou náladu postupně přicházel). Celkově to byl kvalitní zápas, který jsme si myslím všechny zúčastněné náležitě užily, prostě radost z volejbalu.

Sepsal(a): Helča
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 3:1 (21, 21, -19, 19)29.04.2019

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Zápas ve Fryčovicích měl švih i prima úroveň, zahrály jsme si hezky a nedaly kůži zadarmo, ale Fryčovice byly prostě lepší. I skóre v jednotlivých setech napovídá, že navzdory výsledku to byla docela vyrovnaná bitva, ale "trochu toho štěstíčka" měl tentokrát soupeř.

Sepsal(a): Marie
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-17, -25, -14)25.04.2019

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Martin K., Martin H. Blok: Fuča, Džjura Účko: Bob Libero: Davča
Diváci: Povzbuzoval a zapisoval Arnošt.

Bělá přijela na rozdíl od nás v nabušené sestavě. My jsme se sešli na poslední chvíli. Fuča musel kvůli nehodě objíždět město a i Martinové přišli kvůli sportovnímu dni až 5 minut před začátkem, i když rozcvičení. A i když Džjura podpořil svůj svátek Republikou, nezačali jsme dobře. Špatně jsme přijímali a měli jsme i nebývalé množství pokažených servisů. Taky nahrávka stála za prd a tak než jsme se rozkoukali, bylo po setu. Druhý už byl výjimečně o něčem jiném zlepšili jsme všechno. Škoda že jsme neproměnili ani jeden ze dvou setbolů. Tento neúspěch se přenesl i do třetího setu, který jsme odevzdali soupeři téměř bez boje. Vůbec se nám nedařilo zachytit jejich útoky středem a celkově jsme měli hlavy dole..
Po zápase jsme už se vztyčenou hlavou popřáli Martinovi k životnímu jubileu a předali mu narozeninový dres. Tak ať se mu daří v dresu i bez něj. A pak už šli oba Martinové dopisovat diplomku, jelikož v úterý je termín! 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:0 (22, 20, 16)24.04.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Jana D., Lea Blok: Pavla, Adéla
Diváci: Zapisovatel a hlavní (a jediný) fanoušek: Monča

Od tohoto zápasu jsme si slibovaly skvělou hru a tak to také bylo :)
Od samého začátku jsme soupeřky ze všech sil drtily ve všech herních činnostech. Od servisu, přes příjem, zákroky v poli, skvělé náhry i razantní útoky. Dokonce se povedlo i několik bloků, čímž jsme soupeřky definitivně uzemnily a už nekladly žádný odpor.
Vyzdvihla bych podání od Lei, kdy soupeřkám "darovala" kolem deseti es, a Zuzku, která se několikrát pouze pokusila přehodit síť a pokaždé z toho bylo eso. A za to ode mě Zuzka, jako odměnu, v jedné výměně dostala pěstičkou do hlavy (samozřejmě neúmyslně, z což se ještě jednou omlouvám :) )
Já si tento zápas užila a myslím si, že i všichni ostatní :)

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:2 (13, -24, -23, 20, 9)17.04.2019

Sestava: Nahrávka: Martina S., Karolína Smeč: Olga, Irena, Renata Blok: Marie, Veronika

Po prvním suverénně vyhraném setu jsme si myslely, že jdeme za chvilku domů, nicméně Dolní Lhota svými akrobatickými výkony dokázala vracet všechny možné i nemožné balony a nakonec bylo ze zápasu pětisetové drama. Pravda je, že chvílemi mělo představení do volejbalu dost daleko, a to bohužel na obou stranách. Výkon rozhodčího zase dával vzpomenout na památnou větu Johna McEnroa „Kup si brejle, ty slepej!“, ale protože byly nedostatky na obou stranách, můžeme mu odpustit (a navíc musel odolávat občasnému jekotu 12 hráček na hřišti, což je výkon hodný hrdiny). Naštěstí jsme se probraly a v posledních dvou setech utkání obrátily ve svůj prospěch.

Sepsal(a): Marie

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 3:0 (21, 19, 8)10.04.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Ebik, Lea Blok: Helča, Pavla, Adéla

Hrálo se nám lehce, jelikož v sedmi se to vždycky "lépe táhne". Rozhodčí se podivoval, kdo jsem, stejně tak, jako vloni touto dobou. Připadala jsem si po dlouhé době jako školačka, která dostala za vyučenou. Byl to super pocit, na chvíli jsem zapomněla na to, že už jsem dávno "mamina".

OU poklesla na výkonu od dob, co jsem je znala - překvapila mě "nová sestava", která už nebyla tak dravá, jako ta v minulosti. Přesto jsme si dobře zahrály. Lea mě vždycky pobaví svým klidným přístupem, který vždy znamená bod pro nás.  Adélka s Helčou byly super dvojka na bloku, dobře se mi na to koukalo z lavičky, kde jsem si srovnávala myšlenky po událostech z uplynulého dne. Postavili mě před zápis a to neměli dělat - zapomněla jsem už i to, jak se drží propiska! Naštěstí tam byla jakási mladá pánská duše, která mě zachránila u počítadla a holky opravily, co jsem pomotala.
Na Evču hledím vždy s vykulenýma očima, protože není míč, který by nepoložila. Bylo super si zahrát se Zuzkou po té, co jsme hrávaly společně kraj....a s Kačou jsme zmákly vše - souhru na síti a pak v šatně úsměvný rozhovor :-).

Sepsal(a): Pavla
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 0:3 (-21, -17, -23)10.04.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Martin H. Blok: Fuča, Kuba Účko: Martin K.
Diváci: Jako náhradník byl připraven Bob.

Před elektroučilištěm jsme byli včas, abychom mohli přes zadní vrátka hledat tělocvičnu. Ale připraveni jsme byli v sedmi lidech a na poslední chvíli dorazil i Fuča, kterému měnili okna. Jinak bychom neměli ani jednoho blokaře, jelikož Bob blok vzpurně odmítal a vymlouval se na nějaké operace místo aby blokoval a u toho srůstal. Na to že soupeř je třetí od konce s nějakými 10 bodíky tak kladl houževnatý odpor a odvážně útočil. My jsme začali spíše opatrně a našemu statistikovi přibývaly v notýsku čárečky za pokažené útoky a servisy. Zejména nad Vojtou se povážlivě houpala nominace na další průběh zápasu. Nicméně se vzpamatoval a v notýsku přibyly i nějaké plusy. A když už se soupeř nadechoval k obratu, tak přišel na servis Martin H. a rázně soupeře posadil na zem. I díky jeho nechytatelným esům jsme nepřipustili žádné větší drama. Vilda si sice přišel užít pětisetovou podívanou, ale zatnuli jsme mu tipec také díky tomu, že jsme nedodrželi tradici příšerných druhých setů. Na závěr vyrovnané koncovky setu třetího při dlouhé výměně to už přestalo bavit Fuču a razantním útokem středem zápas ukončil.
Chválím Martina za skvělý servis. Jako odměnu dostal teplou sprchu. A pak už jsme se všichni začali těšit na trénink, který nás čekal na druhý den.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava 3:1 (18, -18, 21, 19)04.04.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Fuča, Džjura Účko: Bob, Martin K. Libero: Davča
Diváci: Jako náhradník byl připraven Michal. Povzbuzoval a otáčel Arnošt, zapisovala Lea. Děkujeme!

Na derby s VŠB jsme se sešli v hojném počtu včetně Boba, který to přišel vyzkoušet poprvé po operaci kolena. Další dobrá zpráva je, že ve skříni jsou ještě zásoby životabudiče.
Začali jsme bez bázně a hany a první set jsme celkem bez svinovských vln v klidu vyhráli. A už jsme se těšili na náš oblíbený druhý set ve kterém téměř vždy podáváme tragické výkony. A nezklamali jsme. Jako bychom vystřídali všechny hráče za žáky. Do třetího setu jsme vystřídali nahrávače a v průběhu jsme prožili i dvě oblíbené vlny, kdy jsme nedokázali uhrát bod. Ale nakonec jsme to nějak ubojovali a v koncovce se do hry pustili i nervózně přešlapujícího Boba, který nepokazil ani jeden míč. Do čtvrtého setu už jsme Bobika nasadili od počátku na účko, jelikož o bloku nechtěl ani slyšet. I tentokrát to byl set vyrovnaný a až koncovka od tajmu za stavu 18:17 nám vyšla celkem hladce a vybojovali jsme vítězství za tři body.
Na závěr bych vyslovil dvě přání. První, aby Bob bez problémů zrehabilitoval a mohl bez potíží nastupovat. Zatím to vypadá dobře. A druhé: přeju Fučovi, aby co nejdříve dokončil nutné úpravy na baráku a zdárně se přestěhoval, protože jinak je jak nabručený Trotl. Na hřišti hraje dobře, ale na lavičce jenom rýpe a má jízlivé připomínky (blbé kydy). Tak ať o všechno z něho spadne a je to zase starý dobrý Fuča.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (22, 20, 11)03.04.2019

Sestava (domácí): Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Lea Blok: Pavla, Adéla Sestava (hosté): Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Irena, Martina S., Dana Blok: Martina J., Marie
Diváci: Jako rozhodčí Monča Veselá

Asi 20 minut před začátkem zápasu volal rozhodčí, že prostě nepřijde, že zítra píská ještě chlapi a že to prostě nedá. Arnošt také nemohl tak narychlo, tak musela nastoupit Monča, která původně přišla zápas zapsat. Sice se tomu bránila, ale nikdo jiný nebyl. Zápisu se ujal Roman od Irči. A nechyběl ani starý známý tipař, který se strašně divil, že odehrajeme zápas bez rozhodčího, když se jedná o oficiální soutěž.
Na zápasy s B nemáme moc dobré vzpomínky (co se týká výsledku teda), neboť nám to holky již kolikrát natřely. Na hřiště jsme nastoupily v pohodě a celá naše hra byla ve velmi uvolněné a veselé atmosféře. Sem tam nás sice potrápila Irča se svým servisem, ale dokázaly jsem vždy otočit. Po druhém vítězném setu jsme čekaly nějakou krizku, jak je u nás zvykem, ale holky z B byly nějaké rozložené a nekladly vůbec odpor, tak jsme tentokrát zápas vyhrály.

Sepsal(a): Zuzka

Sešlo se nás sedm na sedm + 2 fanoušci + 1 sázkař, a protože rozhodčí nedorazil, odpískala nám to Monika. Nabídlo to spoustu úsměvných momentů a ze začátku jsme byly lehce rozhozené z nastalé situace úplně všechny. Byl to takový „Okresní přebor“. První 2 sety byly vyrovnané, ale ve třetím jsme to po několika nevydařených výměnách na začátku setu nějak psychicky zabalily a konec byl už totálně tristní. Asi bychom potřebovaly nějaký ten fotbalový čepovaný životabudič.

Sepsal(a): Karolína

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 3:1 (-12, 12, 20, 18)29.03.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin K., Martin H. Blok: Fuča, Džjura Účko: Karel Libero: Davča
Diváci: Povzbuzoval Arnošt, Martinova snoubenka a Honza s Pavlou jen dočasu. Děkujeme!

Už předem jsme měli nahlášenu diváckou podporu z řad místních obyvatel. Honza se dostavil v předstihu do šatny, kde jsme mu popřáli k životnímu jubileu a předali narozeninový dres. A i když už chudák není nejmladší, nezapomněl přinést Republicu což bylo samozřejmě kvitováno s povděkem.
A opravdu s úvodním hvizdem se nám dařilo všechno na co jsme sáhli a soupeř nestačil zírat jak jsme ho v prvním setu smetli. Bohužel záhy jsme přišli na to, že my nejsme tak dobří, ale že soupeř byl tak špatný. A tak aby to bylo férové nechali jsme se smést stejně v setu druhém a tajně doufali v pravidelné střídání formy. To bohužel nepřišlo a i další dva sety jsme soupeři odevzdali.
Hodně jsme kazili v útoku a na podání. V tom byl soupeř lepší a zatímco on se nenechal prvním setem otrávit, my zjevně druhým ano. A otrávili jsme i Honzu, který si vzal své dvě švestky a šel domů. Prostě další páteční večerní zápas měl úplně opačný průběh než v Šenově.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : VK Polanka nad Odrou 0:3 (-21, -22, -12)27.03.2019

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie, Veronika

V počtu sedmi hráček a jednoho fanouška jsme nastoupily proti přesile osmi hráček, dvou zapisovatelů a dvou dětí, které soupeři značně snížily věkový průměr (u přítomných ukrajinských sázkařů nešlo určit preference, ale věk snižovali taky). V prvních dvou setech jsme s Polankou docela držely krok, ve druhém dokonce dlouho vedly, ale ani střídání trenérek, kterými se myslí naše sedmá hráčka, nás nezachránilo od debaklu 0-3. Polanka nás drtila dělovým podáním a chytrou hrou do všech možných koutů hřiště.

Sepsal(a): Marie
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-23, -23, 20, 16, -11)27.03.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Kačka Blok: Lea, Adéla

Do zápasu jsme se pustily s dobrou náladou. První set nám vyšel a vyhrály jsme. Ve druhém setu se nám moc nedařilo, ale soupeřky nám poskytly hopsinkovou šťávu, která nám pomohla k druhému vyhranému setu. Ve třetím setu se Adélce udělalo špatně, ale musela zatnout zuby a dohrát zápas do konce. Špatný příjem nám bohužel sebral hodně bodů a tak jsme prohrály. Aby to ho nebylo málo, tak ve čtvrtém setu Ebikovi neseděla kontaktní čočka a tak musela hrát i bez jedné čočky. I tento set nás to rozhodilo a tak jsme prohrály velkým rozdílem. Před posledním zápasem jsme si řekly, že to dotáhneme do vítězného konce. Jak jsme řekly, tak se nám podařilo. Nakonec jsme vyhrály 3:2, ale bylo to velmi těsně. Pěkně jsme si zahrály.

Sepsal(a): Lea
Rozhodčí: Ivan Štefek

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 1:3 (18, -18, -22, -22)22.03.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Davča Blok: Fuča, Kuba Účko: Karel

Už jsem si myslel, že zápas budeme překládat jelikož jsme se horko těžko dávali do kupy, ale na poslední chvíli se nás šest přihlásilo. Přiznám se že cestou do Šenova jsem to neviděl moc růžově. Navíc deset minut před začátkem jsme díky informačnímu šumu byli  v tělocvičně jen dvě „svině“. A první set tomu skutečně nasvědčoval. Než jsme se rozkoukali, tak bylo po něm. Naštěstí jsme se jen rozehrávali. Kuba se rozstřílel a pokládal míče z každé pozice a záhy se k němu přidali i smečaři. Dokonce i Vilda pokládal na druhou přes. Nakonec jsme zvládli i koncovky třetího a čtvrtého setu a zápas za tři body vyhráli.
Chtěl bych pochválit všechny spoluhráče, že v pátek v pozdních večerních hodinách ze sebe vydolovali to nejlepší a podali nebojácný výkon. Jen tak dále.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 3:0 (17, 22, 24)20.03.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Jana D., Adéla

Ani tentokrát neměli Fryčovice moc šancí vyhrát, natož když úřaduje na úderném postu Adélka, na servisu řádí Ebík a holky v poli nepustí žádný balon. 

Sepsal(a): Kačka
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Horní Lhota : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-12, 22, 17, 22)18.03.2019

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Hodně vyrovnaný zápas, až na několika-bodový výpadek na naší straně ve třetím setu, to byl boj. Hezká hra, dobrá atmosféra.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:2 (20, -20, 21, -20, 6)14.03.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin K., Martin H. Blok: Džjura, Borec Účko: Fuča Libero: Karel
Diváci: Povzbuzoval a zapisoval Arnošt. Jako náhradník byl Vojta.

Sešli jsme se v počtu 8 hráčů, jeden čestný předseda a dvě láhve. Kdybychom chodili na tréninky, už bychom měli vypito, ale tak se to hrnulo až na zápas. Soupeř přijel ve svém nejsilnějším složení a tak jsme očekávali tuhý boj. To se potvrdilo. Skoro v každém setu jsme si na začátku udělali náskok, abychom o něj v průběhu setu opět přišli. A tak se rozhodovalo až před koncovkama. Jen tiebreak byl jednoznačný, krátký a tudíž soupeř nestačil srovnat.
V zápase jsme pravidelně střídali svinovské vlny a o bod jsme přišli více méně v koncovce druhého setu vlastními chybami. Ale zápas to byl dobrý proti kvalitnímu soupeři. Jen více takových.
Vyzvedl bych Martina H., který spolehlivě bodoval v útoku, dobře blokoval a vychytal hodně míčů v poli. Také bych pochválil libero, protože to nikdo za něj neudělá, a hlavně že jsem zápas přežil.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:0 (13, 20, 19)13.03.2019

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Holky podaly soustředěný výkon, celkově se všem dařilo, když bylo třeba pomohly si servisem i v poli. Hezká a taková klidná hra na naší straně, soupeř neměl moc šancí.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-13, -23, -21)11.03.2019

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Jana K. Smeč: Ebik, Marťa Blok: Jana D., Adéla

Zápasy s Dolní Lhotou jsou vždy o tom, za jak dlouho přijmeme jejich hru. Tentokrát jsme je v prvním setu převálcovaly servisem Martinky. Problém byl v tom, že v tělocvičně byla šílená zima a tak Zuzka, která byla už načatá si odnesla parádní nachlazení a já šílenou rýmu. První set byl jasně v naši režii. Pak se soupeřky zvetily a další dva sety byly vždy 3-5 bodů na jedné i druhé straně, ale v koncovce jsme soupeřky přehrávaly a tak si odnesly zasloužené vítězství..

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Ivan Štefek

Frýdek Místek : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-21, -24, 21, -21)07.03.2019

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Adéla Blok: Helča, Lea

Po vánoční pauze jsme se sešly akorát v šesti na zápas s Baškou. Do zápasu jsme vstoupily s dobrou náladou a vědomím, že si dobře zahrajeme. Hra byla skvělá, dařilo se všem. Perfektní pole a příjem nás dnes podržel. Sice jsme ve třetím setu trochu polevily v ostražitosti, ale konečné skóre 3:1 je pro nás zasloužené vítězství.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 2:3 (14, 18, -20, -16, -11)06.03.2019

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Komentář Martiny po zápase v šatně: „Po nadějném úvodu přišel náš standardní střed a zoufalý závěr.“

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 3:0 (21, 19, 18)28.02.2019

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Vojta, Kuba Blok: Fuča, Džjura, Borec Účko: Martin K. Libero: Davča
Diváci: Zapisoval Arnošt, Marie a pes.

Na počtvrté jsme se sešli k dohrávce zápasu a světe div se, hoši z SOU zápas nepřeložili! Před zápasem ještě proběhla s rozhodčím inventarizace skříňky a mohlo se začít. Teda kdyby svítilo světlo. Než jsme však stačili vyslat Arnošta do Tesca pro čelovky, tak svítidla naskočila.
První set se odvíjel v duchu toho, že jsme zvyklí hrát tři na tři. Buď u míče byli všichni, nebo nikdo. Tři čtvrtiny setu jsme tahali za kratší konec a byli zakřiknutí. Až v koncovce jsme se trochu ztopořili. Pak už šlo vše celkem v pohodě. Jediného nebezpečného hráče soupeře jsme nakonec ubránili a vyhráli. Zbyla i trocha času na jeden tréninkový setík, když už jsme se sešli v hojném počtu.
Pochvala všem za docházku! Kéž by to vydrželo.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

Zimní turnaj MěVS - Ženy06.01.2019

Sestava: Lea, Marťa W., Kačka, Zuzka, Helča, Irča a Martina J.

Hrálo se ve třech skupinách po třech družstvech na dva hrané sety do dvaceti pěti. Oba zápasy ve skupině jsme vyhrály – nejdříve jsme přehrály Fryčovice a potom i Polanku B ve dvou setech.
Postoupily jsme tedy do finálové skupiny o první až třetí místo. V prvním zápase jsme narazily na Polanku A, tým, který hraje krajský přebor. Zápas to byl vyrovnaný, výměny dlouhé, ale nakonec jsme soupeřkám podlehly ve třech setech.
V posledním zápase jsme zvítězily nad Univerzitou A a získaly tak celkové druhé místo v turnaji.

Sepsal(a): Martina J.

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -21, -22, -22)05.12.2018

Sestava (domácí): Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie Sestava (hosté): Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Kačka Blok: Jana D., Lea
Diváci: Mirka, Monika a Adéla.

Nejen podle skóre to byl docela vyrovnaný zápas, i když jsme klasicky měly pár chvilek, kdy nám to úplně nešlo a nebyly to schopné otočit. Áčko bylo zase o fous šikovnější, ale hra to byla pěkná.

Sepsal(a): Karolína

Zápas to byl vyrovnaný a dobře jsem si zahrály myslím na obě dvě strany. Po trápeních z minulých zápasů proti holkám se nám podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce, takže jsme si mohly zaslouženě všechny dát pivko a slané dobrůtky  u Huga. Pěkné zakončení sezóny v roce 2018. 

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Pavel Friedel

Mikulášský volejbalový maratón01.12.2018

Jako každý rok na přelomu listopadu a prosince, tak i letos jsme uspořádali turnaj smíšenek  pro své členy, rodinné příslušníky a přátelé. Tentokrát byl na pořadu volejbalový maratón.  Družstvo Andělů se utkalo v celodenním zápolení s družstvem Čertů. Hráči se více či méně pravidelně střídali na palubovce a snažili se urvat co nejvíce setů pro své družstvo a zároveň co nejvíce zavařit soupeři. Maratón nakonec výsledkem 7:6 vyhrálo družstvo Čertů, kteří pak byli andělsky šťastní. Andělé zase byli čertovsky unavení.
Souběžně se soutěží dospělých probíhaly v malé tělocvičně soutěže dětí v míčových a závodivých hrách. A děti si s dospělými co do snahy a nasazení vůbec nezadaly a ve fyzické kondici je dokonce překonaly.
Na závěr sportovního bloku čekala každého nadílka podle zásluh. A pak už začal kulturní blok zábavy s živou hudbou a zaslouženým občerstvením na doplnění sil. Postupem večera už bylo úplně jedno, kdo reprezentoval Peklo a kdo Nebe. Vrcholem večera bylo, že došlo pivo a tak někteří šli doladit předvánoční náladu k rodinnému krbu a někteří do hospody dohnat manko v pitném režimu.

Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Svinov : Blue Volley Ostrava 3:0 (19, 19, 20)29.11.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K. Blok: Džjura, Martin H. Účko: Fuča
Diváci: Arnošt, který zároveň dělal zápis.

Zatímco Karel na vánočním večírku držel pohotovost u nealka (sešli jsme se  4 zdraví + 2 napůlchromajzli), my začali s nejslabším soupeřem  devíti špatnými  přítahy. Až za stavu 1:10 se vše poooomalu zlepšovalo a až na občasné vlny ve výkonech jsme výhrou potěšili nejen sázkaře, ale i  z naší hry skoroinfarktového Arnošta.

Sepsal(a): Vilda
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Horní Lhota 3:1 (23, 23, -23, 23)28.11.2018

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie
Diváci: Zapisovatel Roman.

Čekaly jsme náročný zápas a to se i potvrdilo. Byl to vyrovnaný boj, o čemž svědčí i výsledky. První set se v koncovce vydařil nám. Druhý set vypadal na ztracený, když jsme prohrávali asi o deset bodů, ale Olga skvěle podávala a podařilo se nám skóre otočit. Třetí set byl jako přes kopírák, ale z opačné strany. Vedli jsme s velkým rozdílem a těšily se na rychlé ukončení, ale bohužel soupeř tento set získal pro sebe. Po velkém boji jsme nakonec zvítězili 3:1 a po delší době byly se svým výkonem spokojené.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov 0:3 (-19, -19, -25)22.11.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin K., Martin H. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Karel
Diváci: Povzbudit přišel Arnošt, který ač host psal zápis, a Janča D. Děkujeme!

Ač v domácí tělocvičně, byli jsme hosté. A jelikož jsme měli přístup do skříňky, našla se tam i nějaká ta slza na vzpružení. Zpočátku jsme byli celí nesví, že nemusíme natahovat sako. Ale i to nám zvedlo náladu. S úvodním hvizdem rozhodčího nás bylo šest na šest a tak to nevypadalo na nějaké velké šachy se střídáním a liberem. Pak ale dorazil Fuča, a hned jsme měli o člověka navrch.
Od začátku jsme měli navrch a soupeře přehrávali, což bylo překvapení vzhledem k postavení v tabulce (2. a 6. místo). Tím jsme zároveň uváděli v šílenství sázkaře, kteří si vsadili na domácího favorita. Hrál se myslím pohledný volejbal, dařilo se nám a první dva sety jsme celkem s přehledem vyhráli. Třetí už byl vyrovnaný a jako na houpačce jsme se střídali ve vedení. Soupeř si bral oddech za našeho vedení 17:18, a hned stav překlopil až na 24:21. Snad ani nebudu zmiňovat, že po tajmu nedal Džjura servis. Takovou kritiku si nezaslouží. No a za zmíněného setbolu se míč dotkl anténky a rozhodčí nedokázal určit zda od smečaře nebo od blokaře. Všichni jsme měli svojí pravdu a tak dal k nelibosti soupeřů „nový míč“. Servisující oslavenec Bob měl ale nervy pevné a s nalomeným soupeřem jsme dovedli set k obratu.
Chválím všechny za výborný výkon. Skvělý byl především Džjura při blokování i v útoku a Martin H. při smečování z každé pozice. No a Bob. Jakoby tušil co se bude konat po zápase, tak prodal své letité zkušenosti při servisu. No a moje maličkost byla stoprocentní na smeči. Snad příště dostanu třeba i dvě nahrávky :o)
Po zápase jsme teda předali narozeninový dres Bobovi. Přejeme mu mnoho sportovních i osobních úspěchů a nepřejeme mu všechny ty zdravotní nepříjemnosti související s příchodem stáří.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : Frýdek Místek 1:3 (14, -11, -22, -14)21.11.2018

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie
Diváci: Jana D.

V prvním setu jsme dost překvapily samy sebe i FM, když jsme je vydrtily nejen na podání. Ony nám to vzápětí oplatily ve druhém setu. Třetí byl docela vyrovnaný, ale měly jsme klasický výpadek na hned ze začátku, který se nám pak už nepodařilo dohnat. No a čtvrtý set už z naší strany byla křeč, snažily jsme se, ale prostě to nešlo.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 3:2 (11, -14, -23, 10, 13)20.11.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Janča O. Blok: Helča, Pavla
Diváci: Honza P. s dcerkou Luckou

První set jsme se trápily s příjmem, soupeřkám se dařilo dlouhé, točité podání, na které jsme si museli chvíli zvykat. Špatný příjem nám bohužel sebral jeden set. Pavča se vrátila po delší pauze do hry, na příjmu se musela schovat za šikovnější hráčky, neboť její výkon neladil oku ani fanouškům. V druhém setu jsme nabraly dech a se zkušenostmi z předchozího setu jsme začaly hrát svou hru, kterou jsme soupeřkám ukázaly, že ženy ze Svinova nejsou žádná "béčka". Fanoušci bohužel po velkém zklamání nevydrželi a opustili sportovní halu.  Nicméně, stav se nám podařil celkem slušně otočit přesto, že Evča bojovala s trávením chlebíčků, které si vysloužila v práci (za nepřetržitou dřinu- pozn. autora). Její jistá ruka ale nezklamala a drtila soupeře jistými, pevnými údery do "nepokrytých" míst. Marťa s Jančou K. byly ve skvělé kondici a nahrávky sklízely velký úspěch. Helča nezklamala na bloku ani jednou, vlastně si nevzpomínám, že by nějaký balón "prošel". Závěr neskončil v náš prospěch, ale shodly jsme se, že jsme si zahrály dobrý volejbal a soupeř sklidil naše uznání za výborné "pole" a krásné dlouhé smeče po "lajně", které velkým dílem pomohly k jeho výhře. Janča S. nás v šatně závěrem pobavila humornými historkami ze svého soukromí, takže jsme odcháze ly poražené, ale vysmáté jako "leča". 

Sepsal(a): Pavla
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Horní Lhota 0:3 (-17, -14, -24)14.11.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Ebik, Janča O. Blok: Jana D., Kačka

Horší zápas a větší bezmoc jsem na hřišti snad nikdy nezažila. Všechny blokařky byly zraněny a jediný, kdo nás měl zachránit byla Pavča. Ale ta se zapomněla u smažení palačinek a zápas zasklila. Tak jsme se na soupeře chtěly vrhnout a odehrát slušný zápas, ale nešlo nám nic. Nebyly jsme schopny přijmout, když už jsme míč daly do hry a nahrály si, většinou útok končil v síti...
Poslední set jsme se zvetily a jediný, kdo vynikl, byla Jana Opic na podání a jejími 5 esy dohnaly soupeřky na 24:24. Ale poslední 2 příjmy jsme opět nedostaly balon přes sako....

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:0 (15, 13, 19)07.11.2018

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Byl to docela rychlý zápas. Fryčovice neměly svůj den, úplně vyhořely na příjmu a celkově byly bez šťávy. Naštěstí pro nás, protože jsme taky úplně nevynikaly ve všech herních činnostech. Ale co, zvládly jsme to, nezpanikařily, i kdy jsme ve druhém setu hned ze začátku nabraly manko 6 bodů. Druhá výhra za 3 body, to se počítá.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:1 (21, -23, 15, 23)06.11.2018

Sestava: Nahrávka: Fuča, Vilda, Karel Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Bob, Džjura, Borec Účko: Martin K.
Diváci: Povzbudit přišel Arnošt.

Jako vždy v Bělé se začalo se zpožděním, ale to nevadilo. Na konec přišel i Bob a na pomoc si přivedl své bacily, které dopoval ATB. I Bělá se dostavila ve velmi silné sestavě. Dali jsme si kapičku rumíčku a šli jsme na to.
Hrál se výborný volejbal a Bělá byla většinou pořád o krůček před námi. Až v koncovce druhého setu se nám bojovností podařilo set překlopit. Velká škoda čtvrtého setu, kdy jsme soupeři svojí nepozorností darovali 3-4 bodíky které nám pak chyběly. Určitě jsme měli na tiebreak. Také Kopec(toho času nepřítel) zahrál výborně. Doufejme, že mu forma vydrží do OVL. Bylo vidět že hlavně při servisu jsou domácí více zvyklí na svojí squashovou halu.
Proč jsme prohráli? Za to může Fuča! Doslova si vynutil střídání a pak na hřišti neuhrál ani jeden balón. Ani v poli, ani na saku a nedal žádný servis. Při jeho pobytu na hřišti jsme neuhráli ani jeden bod! Opravdu vážně zvažuji, že už ho příště na poslední balón nevystřídám. Všechny ostatní chválím za výborný a bojovný výkon.
A nakonec se vrátím ke svému oblíbenému tématu – kohoutky ve sprchách. Odvážím se neskromně tvrdit, že tentokrát jsem byl o trošku chytřejší než místní baterie. Ale přesto se mi nepodařilo vyždímat více než skromný čůrek vody, takže zbytek mýdla jsme odstranil škrabkou.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1-)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-19, -21, 19, -21)05.11.2018

Sestava: Nahrávka: Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Adéla Blok: Helča, Lea

Do zápasu jsme se pustily s plnou chutí a energií zvítězit. První dva sety nám to šlo podle plánu, ale u třetího setu jsme doufaly, že už vyhrajeme a půjdeme domů. Bohužel se nám ten set vůbec nepodařil a tak jsme musely sehrát ještě čtvrtý set. Ve čtvrtém setu jsme konečně na soupeřky vletěly a vyhrály. Nakonec jsme vyhrály 3:1 a neztratily jsme ani bod. Dobře jsme si zahrály a na příští zápas se už těšíme.

Sepsal(a): Lea
Rozhodčí: Radek Vítek

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (11, 20, 18)01.11.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Martin K., Kuba, Martin H. Blok: Džjura, Borec Účko: Fuča, Karel Libero: Vojta
Diváci: Zapisoval Arnošt, povzbuzovala Zuzka a dvě Martinovy fanynky. A jako náhradník oslavenec David

Před zápasem nás zdržovali fotbalisti a tak jsme seděli v nářaďovně a zapíjeli Davidovo výročí. A jak se potvrdilo již na zápase proti Šenovu, Republica nám pomáhá. Měli jsme masivní převahu v hledišti, kde nás povzbuzovaly 3 fanynky, zatímco soupeře jenom dvě. Po minulých zápasech na nás sice zanevřeli sázkaři, ale jak už jsem říkal, na naší straně byla Republica.
Tentokráte soupeř nebyl tak houževnatý jako v minulých zápasech, takže za stavu 24:11 v prvním setu už bych si i vsadil na to, že jej vyhrajeme. A opravdu! Ač v dalším průběhu zápasu se soupeř zlepšil, tak bodoval zejména díky našim chybám. Chválím Metase za servis. Dokázal, že i my umíme přivést soupeře servisem k zoufalství. Snad se karta konečně obrátila.
No a po zápase jsme mohli oficiálně popřát Davidovi a předat mu výroční dres. Gratulujeme Davide a hodně zdraví!

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 3:2 (-10, 17, 23, -19, 13)31.10.2018

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Jana D., Lea, Adéla Blok: Helča, Kačka

S OSU jsme čekaly těžký zápas.. k našemu překvapení jsme první set vyhrály velmi snadno a to nás nejspíše ukolébalo.. Když už na začátku druhého setu prohráváte 8:0, těžko se to dohání. Málem se nám to povedlo i zvrátit a najednou se  z vedení 0:1 je  ztráta 2:1 na sety pro domácí.
Čtvrtý set se nám však povedlo dorovnat, ale pořádně rozjetou OSU už se nám zastavit nepodařilo a prohrály jsme v tie-breaku. Snad se příště bude snažit více a měly bychom se naučit nejen nedělat chyby, ale hlavně nepouštět soupeře do hry.

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-18, -18, 23, -17)29.10.2018

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Veronika

Dolní Lhota nás překvapila jen novými dresy a zimou v hale, jinak všechno jako vždy, dobré pole a útok jak jim to vyšlo. Ve třetím setu jsme byly uchlácholené výsledky a hrou předchozích setů, za což jsme si potom pěkně nadávaly, protože jinak bychom byly doma o set dříve. Docela fajn hra.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 3:0 (26, 19, 21)25.10.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Bob, Džjura, Borec Účko: Fuča, Martin K.
Diváci: Povzbudit přišli Arnošt a Zuzka!

Minulý zápas proti Polance: Ctrl+C … tento zápas: Ctrl+V.  A teď mě klidně nařkněte z plagiátorství a odvolejte z dobře placené funkce spolukronikáře!
Abyste neřekli. První set jsme vedli 24:21 a prohráli. Druhý stál z naší strany za prd. Třetí jsme v pohodě vedli a jeden podávající  (tentokrát Jarda) nás dorazil.
A navíc mám trauma ze sprchy. To, že je chytřejší než já počítač, mobil, pračka a mixér, na to už jsem si zvykl ale že už je chytřejší už i vodovodní kohoutek tak to mě dorazilo.
A aby ten zápis nebyl úplně o ničem, tak aspoň na závěr hádanka pro dámy (a některé „pány“):
„Čí zadek je na fotce?“ Vaše tipy prosím v aktualitách na Týmuj.

 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 2)

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 1:3 (-28, -18, 19, -19)18.10.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Džjura, Borec Účko: Fuča, Martin K. Libero: Davča
Diváci: Rozhodčí Friedel se těsně před zápasem omluvil a tak se na „empajr“ vyškrábal Arnošt – hodnocení 1 (i když s jedním bezvýznamným škraloupkem). Zapisovali jsme si sami. Děkujeme!

Došel Vildův rum. Už to byl první signál, že není něco v pořádku. Ale začali jsme výborně, smečaři skládali a nic nenasvědčovalo tomu, že by nám to nešlo. Vedli jsme 18:12 a soupeř si vzal T1. To jim asi pomohlo. Přesto jsme ale ještě vedli 24:22. No a co čert nechtěl, ten jeden míč se nám nepodařilo složit prohráli jsme 28:30.
Tato deka na nás zůstala ležet i do druhého setu. Nechápu to, ale i když soupeř nedal 7 servisů skoro za sebou, jeho náskok narůstal.
Do třetího setu jsme vystřídali náhru a účko a světe div se ono šlo a set jsme celkem v pohodě vyhráli. Situace pokračovala i ve čtvrtém setu, kdy jsme v pohodě kráčeli za výhrou v setu. A opět si soupeř vzal T1 za stavu 12:5 pro nás. Získal ztrátu, na podání se dostal polanecký hopan a ten nás začal ničit servisem. Nastřílel nám devět bodů ze servisu a když už se nám podařilo přijmout, tak jsme neotočili. A bylo po zápase. Ještě jsme se trošku zvedli tříbodovou šňůrou, ale to byla poslední křeč.
Škoda. Kromě koncovky prvního setu a bodové šňůry soupeře ve čtvrtém to byl myslím velmi dobrý vyrovnaný zápas. Určitě jsme na nějaký ten bodík měli.

A tak chválím Davču, který při své premiéře na liberu odvedl výborný výkon. Jen by si měl vzít k srdci radu od Michala, že nejtvrdší soupeřovo smečované podáni se bere v deblu prstama. A pak bohužel musím pochválit i soupeřova smečaře, který nás ve čtvrtém setu zdevastoval.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Arnošt Fuciman (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 3:0 (20, 14, 21)17.10.2018

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Lea, Monča

V prvním jsme do toho vlítly celkem dobře. Soupeřky se spíše bránily, dělal jim docela problém příjem, což jak všichni víme je základ všeho :-) Druhý set to bylo od soupeřek ještě slabší, neshodly se vůbec na ničem...nebo to bylo naopak a my jsme hrály tak skvěle? :) Třetí set začal podobně jako druhý, soupeřky hodně ztrácely, ale potom se zvetily a začaly dotahovat, takže to vypadalo jako volejbal :) Lea tedy oslavila své narozeniny vítězstvím :) 

Sepsal(a): Marťa
Rozhodčí: Pavel Friedel

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:0 (15, 8, 6)16.10.2018

Sestava: Nahrávka: Karolína, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Marie, Veronika

Tak tenhle zápas se nám vůbec nepovedl. Neměly jsme nic, nehrály jsme nic, prostě totální katastrofa, nebyly jsme schopné se k něčemu vyhecovat, na konci už jsme jen čekaly na konec. Děs.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 3:1 (22, 16, -21, 18)11.10.2018

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Kuba, Martin H. Blok: Bob, Džjura, Borec Účko: Fuča, Martin K. Libero: Vojta
Diváci: Zapisoval Arnošt. Náhradník byl David s rýmečkou.

Na zápas nás přišlo nevídaných 12 lidí. Kdybychom tak chodili i na tréninky, v pohodě bychom si zahráli  šest na šest a nikdo by nemusel sedět na lavičce.
Myslím, že to byl pohledný vyrovnaný zápas, který neměl nouzi o pěkné výměny. Předpokladem dobrého výkonu byla Republica. Teda rum, který Vilda přinesl abychom si smlsli a byli v pohodě. Naší hlavní údernou silou byli smečaři Martin s Kubou, kteří spolehlivě skládali míče a byli podporováni dobrou hrou v poli ostatních hráčů. Ale i soupeř dobře útočil a hlavně dobře podával, čímž znejistěl náš už tak dost nejistý příjem. 
Kromě výhry je pozitivní hlavně návrat Boba na hřiště. Snad už bude v pořádku a pro další zápasy v plné formě.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1-)

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-21, -16, -23)11.10.2018

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa, Jana K. Smeč: Kačka, Adéla Blok: Helča, Lea

Zápas byl ve znameni návratů a probíhal ve velmi usměvavé náladě. Na soupeřky měla naše nálada zdrcující efekt, takže ani moc nevadilo, že to nebyl 100% výkon. Po delší době si zahrála Zuza a Helča, tak ať jim to hraje. 

Sepsal(a): Kačka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (9, 17, 9)03.10.2018

Sestava: Nahrávka: Janča O., Jana K. Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Monča, Pavla Libero: Adéla

Jako každý zápas s Dolní Lhotou je o tom zda, přijmeme jejich hru nebo ne. Ale je pravda, že i když jsou holky v průměru o 15 cm menší a o 10 let starší, jejich útočné bagry na zadní lajnu nás občas dostaly. Ale jinak jsme tentokrát obstály a snažily se hrát hezký volejbal. A tak zaslouženě vyhrály.

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-22, -17, 19, 22, -14)01.10.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie
Diváci: Fanoušek Roman

Opět nás čekalo večerní utkání a nakonec byl zápas jako přes kopírák s tím minulým. Po prvních dvou setech jsme byly ve vedení 2:0. Sety byly vyrovnané, tak bylo jasné, že soupeř se jen tak nevzdá. Ve třetím setu jsme začaly chybovat na podání, soupeř využil všechna naše zaváhání a po dalších dvou setech byl stav vyrovnaný 2:2. Výkon byl bojovný z obou stran, všechny hráčky se vydaly ze všech sil. I když začátek tibreaku byl v režii soupeře a nevypadalo to pro nás růžově, díky soustředěnosti a odhodlání se nám podařilo dotáhnout a v dramatické koncovce stálo více štěstí na naší straně a radovaly jsme se z vítězství.

Sepsal(a): Irena
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 3:2 (22, -21, -15, 16, 7)01.10.2018

Sestava: Nahrávka: Fuča, Vilda Smeč: Vojta, Kuba, Martin H. Blok: Džjura, Borec, Kuba Účko: Karel, Martin K.
Diváci: Povzbuzoval Arnošt.

Poprvé jsme se v září sešli! Na předcházejících 7 tréninků nebyli nikdy více než 4 lidi a na zápas najednou 10! Nu což, hlavně že nás bylo dost. Na to že jsme se viděli po dlouhé době poprvé to byl celkem pěkný zápas. Hlavně první tři sety. Troufám si říci, že kdybychom byli trochu sehranější a vyhranější, vyhráli bychom 3:0. Ale soupeř hrál dobře a v poli vybral skoro všechno. Ale i my jsme měli výborné pole a některé výměny stály opravdu za to. Po třech setech se soupeř ještě více rozehrál a nám trochu odešel přítah (který jsme kupodivu měli ze začátku celkem solidní). No ale první bodík je doma a to se počítá.
A ještě jeden postřeh. Soupeř nám několikrát v nouzi přehrál míč „zadarmo“. My ho máme v pohodě na rukách a vždycky vyrobíme tak prasácký přítah, že Vilda nahrává až odněkud z prčic a vlastně místo bodu odevzdáme míč zpět soupeři. To byla taky jedna z příčin prohry. 
Nicméně ve sprše jsme to probrali, a hlavního viníka prohry jsme našli. Je to Bob! Na to, že to je jeden z našich klíčových blokařů tak nezablokoval ani jeden útok. Dokonce nedal ani servis o útoku ani nemluvě. A o poli se ani nezmiňuju. Nevybral ani jeden míč.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : Frýdek Místek 1:3 (23, -22, -16, -19)19.09.2018

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Monča, Pavla Libero: Adéla
Diváci: Zapisovala Lea. Fandit přišli Arnošt, Fuča a fotograf Karel. Děkujeme.

Náš první zápas a skoro to vypadalo, že se nesejdeme. Podpořila nás Pavča, díky které jsme zápas mohly odehrát a nemusel se překládat. Nakonec se ještě dohlásila Janča O., takže Adélka mohla odpočívat na liberu :). Hrály jsme se soupeřem, který v přechozí sezóně skončil na prvním místě, snad bez ztráty setu. Řekly jsme si, že si s tímto soupeřem chceme dobře zahrát, a myslím si, že se to povedlo a bezva jsme si to užily. Hrál se skvělý volejbal, kdy jsme soupeřky pěkně válcovaly. Bohužel asi došla síla a vyhrát se nepodařilo. Nevadí, byl to úžasný start do nové sezóny. Díky všem za skvělou týmovou hru.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-24, -13, 14, 16, -12)19.09.2018

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína, Renata Smeč: Irena, Dana Blok: Martina J., Veronika

Sešly jsme se sice v 7, ale z toho 4 nahrávačky, takže na Verču zbyla pozice blokařky. Zhostila se ji výborně a společnými silami, týmovou hrou jsme nakonec Univerzitu udolaly. První set se nevyvíjel moc dobře a postupně jsme nabraly ztrátu 7 bodů, nicméně koncentrovaným výkonem jsme to otočily. To nás nakoplo do dalšího setu, který jsme měly hned od začátku pod kontrolou a celkem lehce ho vyhrály. Bohužel ve třetím setu jsme postupně odpadly, jak herně tak i psychicky a ve čtvrtém setu jsme se strašně na každý bod nadřely, bohužel to nestačilo a musely jsme si zahrát tie-break. Začaly jsme dobře a vytvořily si malý náskok, který jsme udržely až do konce. Dobrý zápas, dobrý pocit a první 2 body doma.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 3:1 (20, -20, 19, 15)12.09.2018

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Byl to krásný ještě letní den v Hrabové, hrály jsme venku na antuce. Obecenstvo bylo bujaré, dokonce si na nás pár diváků vsadilo, i když je rozhodčí varoval (a my taky). Až na poslední set, kdy jsme se sekly v jednom postavení, to bylo pěkná hra.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Jan Vondráček

Turnaj Mixů Dolní Studénky08.09.2018

Sestava: Bob, Ebik, Kuba, Zuzka, Peťa Češla, Baza

Další z turnajů, které jsme navštívili jako Rumíci byl v Dolních Studénkách. I když Jarda začal schánět lidi už začátkem srpna, tak jsme nakonec odjeli jenom v 5ti: Bob, Evik, Kuba, Zuzka a Peťa Češla (bez Jardy). Kubovi se ale povedlo domluvit šestého hráče z místních, konkrétně Bazu (Kamil) a tak jsme mohli hrát. Ve skupině jsme se střetli se čtyřmi týmy, kde jsme jeden prohráli, ale to nám stačilo na postup z druhého místa. Čtvrtfinále jsme zvládli a v semifinále prohráli z pozdějším vítězem (s extraligovým hráčem v týmu) 2:1, celý zápas byl výrazně ovlivněn sluncem a určitě i únavou. Boj o třetí místo (který se hrál už za tmy) byl spíše o vůli než o umění a tu jsme měli větší tak jsme skončili na bedně. Turnaj to byl kvalitní a do příště doufám, že bude někdo na střídání, protože někteří už nejsou nejmladší. Pochvalu si za výkon zaslouží všichni!

Sepsal(a): Bob

18. Ročník turnaje ve volejbale smíšených amatérských družstev "Loučení s létem RUMOTOUR OPEN 2018"08.09.2018

Sestava: Fuča, Míša, Šneček, Jan a Káča Sokolovi, Johny a Olinka, Lopatka se přijel jen podívat.

Po loňské dobré zkušenosti a spokojenosti , pořadatel opět vybral k uskutečnění turnaje bývalý rekreační areál dolu Paskov v Morávce. Letošní naše sestava byla: Fuča, Míša, Šneček, Jan a Káča Sokolovi, Johny a Olinka, Lopatka se přijel jen podívat.

Pátek - nějak se opakoval loňský rok, prší a prší a správní rumotourácí přijíždí, ubytovávají se a za stálého deštrě se družně baví při nějaké té skleničce do noci.

Sobota - Prší, prší len sa leje a tak se naléváme i my.Kolem oběda přestalo pršet a tak se hlasovalo, zda se bude hrát či ne. Pět družstev se rozhodlo nehrát a zbylé čtyři včetně nás se statečně pustili do rozmočeného kurtu a zahráli si pro radost. Blokaři Honza a Johny ale měli rozostřené zraky, podcenili přípravu na nastávající mače, což mělo podstatný vliv na to, že jsme skončili čtvrtí = poslední, ale v podstatě nám to vůbec nevadilo, důležité bylo, že jsme zápasy odehrály a nikdo se na "kluzišti" nezranil. A i to 4 místo jsme řádně oslavili.

Neděle - je zamračeno, poprchává balíme, a až to alkohol tester dovolil  a odjíždíme domů.

Z paměti nakonec prúběh akce vydoloval Fuča.

Sepsal(a): Fuča

Jardochata - letos soustředění se šedesátníkem31.08.2018

Sestava: Jarda, Bobíci, Hořínci, Zuzka, Kuba, Fuča, David, Šplouchy, Vilda, Jana a Moňa.

Jako každoročně tak i letos jsme ukončili prázdniny soustředěním na Jardochatě v srdci malebných Beskyd. Sestava byla letos skromná, ale i tak jsme si všichni vystačili. Důvod k radosti a oslavám byl veliký, Jarda s námi oslavil své šedesátiny. Za velkých ovací jsme mu všichni od srdce popřáli a zazpívali. Na jeho zdraví jsme připíjeli do pozdních nočních hodin. Ráno bylo sice krušné, ale sportovní nadšení z nás nevyprchalo. Po fotbálku jsme si dali volejbal s naší omladinou, a ikdyž nebylo příliš teplo, tak  jsme rozvlnily vlny ve venkovním bazénu.  Děkujeme Jardo a ještě jednou vše nejlepší, živijooooooo, živijooooooo.

Sepsal(a): Ebik

Vyhlášení výsledků soutěží MěPř. žen a mužů ročník 2017/201830.08.2018

Sestava: Muži

Schůze v restauraci U Chýlků se zúčastnili za náš oddíl Arnošt s Karlem a dovezli klukům trénujícím na STARTU pohár za první místo!

Kopřivnice - 32. ročník volejbalového turnaje žen a mužů18.08.2018

Sestava: Muži: Karel, Kuba, Adam, Jarda Tourek, Jirka Mrkva, Tomáš Jirásek, Honza Faltýnek. Ženy: Adéla, Kača, Martina, Mirka, Monča Ostrožná a Yveta Nytrová. Děti: Daneček, Lukášek, Kubíček.

Na tradiční turnaj v Kopřivnici jsme letos málem nejeli pro nedostatek hráčů. Nakonec ale Jarda Tourek přemluvil hráče a hráčky a tak jsme s VŠB postavili společný tým a i holky se po doplnění nakonec posbíraly.
Letos se zúčastnilo devět mužských a šest ženských družstev. Ženy hrály v jedné skupině každý s každým a obsadily třetí místo. Muži hráli ve skupinách s nejasným hracím systémem, ale nakonec obsadili druhé místo. Takže obě družstva na bedně, takže můžeme konstatovat, že se turnaj vydařil. Cenu za druhé místo propijeme při přátelském zápase.
Takže jen doufám, že příštího ročníku se zúčastníme bez personálních problémů.

Sepsal(a): Karel

Brigáda na Jardochatě 22. - 24.6.201822.06.2018

Celý červen bylo nadprůměrné teplo, ještě ve čtvrtek teploměr ukazoval 35 stupňů. V pátek jsme přijeli do úžasné proměny - zataženo a 9 stupňů. Problém nastal při narážení bečky. Místo radegast narážeče jsme měli kofolový a tak Radan s Fučou jezdili po Beskydech a sháněli narážeč. Nakonec ho sehnali na Morávce a tak se mohlo narazit. V sobotu bylo škaredě, pršelo, ale přesto Jana, Vilda, Kuba, Zuzka a mladí Hořínci vyrazili v pláštěnkách na Lysou. Večer se hrály karty, luštily křížovky a déšť a chladné počasí přetrvávalo. V neděli se počasí neumoudřilo a tak jsme sbalili, uklidili a jeli neupracovaní domů. Akce se účastnil pan domácí Jaroušek, Fuča, Kuba, Zuzka, Radan, Martina, Samík, Matyáš, Jana a Vilda.

Sepsal(a): Fuča

X. ročník mezinárodního volejbalového turnaje smíšených týmů - Rumíci02.06.2018

Sestava: Adam, Tom, Bob, Kuba, Jarda, Evik, Radka a Daník

Už potřetí jsme se jako tým Rumíků rozhodli účastnit turnaje v Michálkovicích. Z minula jsme měli nastavenou vysokou laťku, neboť jsme turnaj předloni vyhráli a loni zkončili třetí. Minulé roky se turnaje účastnilo spousta týmů (40), ale letos si pořadatel z různých důvodů řekl, že je toho až příliš a pozval jenom 13 týmů, které byly rozlosovány do tří skupin. Ve skupině jsme se potkali se dvěmi polskými týmy a týmem z Oder.  Po skupině, kde jsme zkončili druzí, jsme se postupně potkali s týmy Výlet Banská Bystrica (nesympatický soupeř, chovali se hnusně, i když se jim nedivím, všechny 3 roky jsme je vyřadili ve čtvrtfinále), pak v semifinále v super zápase jsme prohráli v týmem Morčata Kroměříž (ti nám vrátili prohru z před dvěmi roky) i s Martinama v sestavě. V boji o třetí místo jsme si pak lehce poradili z Chilli Třinec.

 

Turnaj byl fajn a patřičně jsme si ho všichni užili :).

Sepsal(a): Bob

X. ročník mezinárodního volejbalového turnaje smíšených týmů - Morčata02.06.2018

Sestava: Martin H., Martin K., Radek, Zdenda, Nika, Peťa

Až do poslední chvíli jsme nevěděli, jestli se teda sejdeme v šesti, protože nejmenovaná nahrávačka (Peťana!) stále mlžila o tom, zda bude moct přijít. Nicméně ráno jsme se sešli a začali polemizovat o taktice, když nám bylo řečeno, že budeme hrát na jiném hřišti i v jiné skupině. To nám troch změnilo plány a museli jsme znova natahovat sako, teď už na „našem“ hřišti.
Samozřejmě jsme hráli hned první zápas proti lepšímu celku ze skupiny a jelikož se většina viděla poprvé odpovídal tomu i výsledek a prohra 0:2. Od druhého zápasu jsem se už začali sehrávat a někteří už začali myslet na bednu. Ze skupiny jsme postoupili z prvního místa, takže jsme měli výhodu pauzy a hráli jsme až čtvrtfinále, kde jsme narazili opět na tým ze skupiny, který jsme opět porazili i když jsme měli několikrát na mále.
V semifinále jsme narazili na Rumíky a tak se konala taková bratrovražedná bitva. Měl jsem v plánu si vzít na Boba osobku na blocích, ale když to zjistil, tak mu zase ruplo v zádech a musel celý zápas sledovat jen jako divák. Šlo o náš první zápas v hale po celém dni hraní na umělce, takže chvíli trvalo, než jsme se „zastříleli“.
V třísetové přestřelce jsme nakonec urvali vítězství na svou stranu a mohli jsme směle jít do finále, kde nás čekal polský tým Dziadki, který jsme s menšími problémy v koncovce přejeli 2:0 a mohli slavit. Chtěl bych celému týmu poděkovat a smeknout za předvedenou hru, kterou jsme soupeře (i sami sebe) nejednou přivedli k šílenství :).

Sepsal(a): Martin H.