Závěrečné posezení žen B22.06.2022

Sestava: Verča, Hela, Marci, Marťa, Miri, Iren, Ren

Sestava:

  • Objednávačky Prosecca – Verča, Hela
  • Alkoholová Blokařka - Marci
  • Smečařky do pozdních nočních hodin – Marťa, Miri, Iren, Ren
  • Rozhodčí – skvělý pan číšník (pily jsme, jak on pískal!)

Soutěž dohraná scházelo už jen to trochu oslavit. A tak jsme se sešly v Coloseu na ostravském náměstí a začaly jsme plnit všechny důležité posezónní úkoly:

  • Proseccový přípitek – mňam!
  • Předávání medailí  za konečné třetí místo (ikdyž jsme nevyhrály, tak byly zlaté!).
  • Přání Miri ke kulatým narozkám (tak už nemáme v týmu nikoho s dvojkou na začátku).

A pak už se zábava mohla rozjet naplno. Tanec na stole, litry tvrdého alkoholu, svlíkačka, líbačka, ohňostroj – nic z toho se nestalo, ale i tak byla sranda! Asi proto, že nás mimořádně přišlo víc, než naše statečná zápasová šestka. A taky proto, že jsme se zase rády viděly, než se každá rozjedeme do svých letních tréninkových středisek. Tak snad si tento pozitivní vzrůstající trend udržíme až do podzimu.

Těšíme se!
 

Sepsal(a): Renata

ZÁVĚREČNÉ POSEZENÍ ve Viktorce – Plzeňské tankovně15.06.2022

S radostí jsme zakončili volejbalovou sezónu 2021/2022 v restauraci Viktorce a využili tuto příležitost, abychom poděkovali Arnoštovi za celou jeho letitou činnost a trpělivost s námi, členy svinovského oddílu a vůbec za vše, co se týká celého chodu volejbalu jako takového. Myslím si, že lidé jako je on, jsou nedocenitelní a těžko se najdou stejní, kteří se nenechají odradit i přes časté nepříjemnosti a stojí pevně a neoblomně tam, odkud by už jiní dávno utekli. Byli jsme rádi, že Arnošt přišel, dal si s námi pivečko a popovídali jsme jak ten život leží a běží. Padl návrh, že bychom příští rok mohli zorganizovat volejbalové soustředění na víkend nebo na 3 dny.
Doufejme, že se to podaří a bude hojná účast tak jak tomu bývalo v minulosti, protože posezení po tréninku nebo po zápase nám nikdy nevychází. Soustředění by byla dobrá příležitost, na které se společně pobavíme a nikdo nebude pospíchat domů za povinnostmi. 
Věřím, že hala bude příští sezónu plně využita a nepřijdeme o hodiny, které tam máme zarezervované a za které platíme nízkou částku díky dobrým vztahům, které Arnošt za ty roky vybudoval. Záleží na každém z nás, jakou důležitost dáme tréninkům a zápasům a upřednostníme je před jinými soukromými aktivitami.
Na závěr malé přání: nechť nás zdraví, elán a radost ze sportu neopouští a brzy se zase sejdeme v hale nebo kdekoli jinde.
Krásné léto všem.

Sepsal(a): Pavla

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-21, 21, 22, -22, -10)06.06.2022

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Jana D., Pavla, Lucka K. Blok: Helča, Hanka

Nejdřív to vypadalo, že se ani nesejdeme a zápas skončí kontumačně. Ale nakonec jsme noční zápas odehrály.. Vývoj byl podobný jako zápasy předešlé. První set jsme vyhrály jednoznačně. Soupeřky nenašly žádnou odpověď. Podobně se vyvíjel i druhý set až do stavu 18:8. Pak přišly problémy na příjmu a hlavně jim se rozehrály nejvyšší smečařky a nám padal jeden míč za druhým.. A třetí set jsme už hrály jako opařené. Ve čtvrtém nastoupila Pavča na smeč a myslím, že nakonec ona po pár nejistých smečích se chytla jak v útoku ,tak v obraně a našly jsme účinnou zbraň. Ale taky jsme nejdřív prohrávaly 8:12 a vzaly si time a dohnaly náskok soupeřek, ale ony se opět nevzdaly a zase to bylo 15:18, ale pak se ujala podání Helča a její série vedla k tiebreaku . Ten už se vyvíjel od počátku v náš prospěch..
Jako vždy jsme hrály na pět setů, ale tentokrát VYHRÁLY!!!!
Holky díky za hezkou sezonu a všem hezké léto..

Sepsal(a): Jana D.

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (11, 19, 13)26.05.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Aleš Blok: Bob, Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzovali Arnošt a Terezka. Děkujeme.

Poslední zápas letošního ročníku. Tak bychom si ho měli užít. Navíc když ve skříňce ještě zbyla slivovička od minula. A šli jsme na to. Měli jsme přehršli blokařů a tak se rozhodovalo kdo začne. „Já bych rád začal dokud sem rozehřátý a záda drží“ prohlásil Džjura a nevěděl, že to byla hláška dne. Postavil se na hřiště a po zapsání postavení se nechal vystřídat liberem. Získali jsme míč, na podání šel Soki a podával a podával a podával až do stavu 11:0. No a Džjura se dostal na hřiště celý „rozehřátý“ za stavu 15:3. No ale záda vydržela. V dobré pohodě jsme prošli celým zápasem. Jen ve druhém setu s námi držel soupeř chvilku krok, ale v koncovce už to bylo zase jednoznačné. A tak jedinou naší slabinou se ukázal Bobův servis po timeoutu, ale na tom ještě zapracujeme :)

Hráli jsme tak dobře, že dokonce ani Arnošt neměl skoro žádné připomínky a nálada byla po celou dobu výborná. Chtěl bych všem spoluhráčům poděkovat za letošní sezónu, kterou jsme společně odehráli. Doufám, že na podzim se opět setkáme v plném počtu a ti co mají nějaké bolístky, tak ať je přes prázdniny vyléčí ať jsme ještě lepší.
Bylo mi ctí si s vámi zahrát. Díky.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 2:3 (20, -17, 21, -22, -11)25.05.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Sis Smeč: Jana D., Lucka K. Blok: Pavla, Hanka

Tento zápas začínal tak nějak pozvolna, už při rozcvičce bylo prapodivné ticho a v teamu zavládala jakási nejistota. Každý jakoby pochyboval sám o sobě a s tímto vědomím šel také do prvního setu.
Ten tohoto negativního ducha odrážel naprosto spolehlivě, hra bylo pomalá, nejistá, ale přesto jsme set vyhrály. To, že se nám nepodaří zápas hrát na tři sety a vyhrát 3:0, jsme věděly hned po druhém setu, který se nepodařil, soupeř se rozehrál a ukázal, co v něm je. Výměny byly dlouhé a vyčerpávající. Ve třetím setu jako bychom se probudily ze snu a každá hráčka vydala ze sebe to nejlepší, což přidalo na dobré náladě celého teamu. Soupeř hrál pěkný volejbal jak v poli tak na útoku a zde musím opět vyzdvihnout skvělou radu Zuzky C., která při roli zapisovatelky stihla ještě vysledovat, jak má být postavený blok, aby byl úspěšný a hned se zadařilo. Ve čtvrtém setu jsme byly slabé v poli a při vykrývání u sítě, za což mohlo mnohdy špatné postavení. Tie-break byl zase tu a my po něm odcházely s porážkou a bez radosti. Nicméně, nevím jak ostatní, já mám radost ještě i dnes, protože to byla skvělá hra, při které jsme se neúnavně povzbuzovaly a byly nadšené z každého bodu.

Sepsal(a): Pavla

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:1 (20, 21, -22, 18)24.05.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Helena Blok: Veronika, Marci

Náš poslední zápas sezóny, šlágr nejen tohoto kola, ale celé jarní části – souboj mezi aktuálně prvním a druhým týmem tabulky, přímý boj o druhé místo! To vše sliboval zápas mezi námi a Polankou. Bylo tak jasné, že do hry se dostanou jen ty z nás, které si přivezly tu nejlepší formu. Výběr byl těžký, přísným sítem tak prošlo pouze šest nejpřipravenějších z celkového počtu šesti příchozích…
Hned po prvních bodech jsme poznaly, že z tohoto mače nevyjdeme se suchým dresem. Tolik výměn pro jeden bod? Tak to bude masakr! A taky, že byl. Polanka měla krásně pokryté celé pole, každý bod byl proto brutálně vydřený. Bojovaly jsme dost, ale první i druhý set jsme nakonec těsně prohrály. Pak ale do hry vstoupil Arnošt! Díky jeho neúnavné a jistě i vyčerpávající důslednosti jsem si totiž nedávno na našich klubových stránkách mohla přečíst popisek zápasu holčičího Áčka s Baškou. A vzpomněla jsem si na taktickou výměnu postů po dvou setech! Hned jsme tento veletoč zkusily také. A hle! Helča na bloku excelovala a Marcelka byla na smeči jako ryba ve vodě - třetí set byl náš! Díky Arnošte za Tvou práci…Zápas se tedy dostal do čtvrté sady. My byly psychicky nahoře (a to nejen díky fanouškům povzbuzujícím z tribuny), Polanka však byla nahoře personálně. Zatímco naše síly ubývaly, Polanka začala na hřiště posílat čerstvou krev. Bylo jich celkově snad patnáct a věkově jim bylo asi patnáct. Zkusily jsme všechno – time 1, time 2, ale síly vynutit si tiebreak už nebyly. Čtvrtý set byl tedy tím posledním v sezóně 2021/2022. Ale i tak, na sestavu tří smečařek a tří nahrávaček celkem dobrý.
Na závěr bych ještě chtěla moc vyzdvihnout všechny členky týmu. V tak malém počtu hráček dokázat odehrát všechny zápasy a ještě k tomu jich i spoustu vyhrát, je opravdu neskutečný výkon. Prostě makaly jsme jako Svině! Navíc bylo ještě hodně srandy a to se počítá víc, než druhé místo v tabulce. Tak se zase těšíme na podzim.

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava 3:2 (17, -21, 23, -23, 9)19.05.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, David Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzovali Zuzky S. a C a Arnošt. Děkujeme.

Když k nám chodili hoši z VŠB na tréninky, tak jsme s nimi problém neměli a většinou jsme je smázli. Teď ale přijeli v posílené sestavě. Karlos donesl slivovičku, takže ani my jsme přípravu nezanedbali.
Šli jsme na věc. A opět kdo hrál na straně u hospody tak vyhrával takže opět jako na houpačce. Měli jsme špatný příjem a kromě tiebreaku jsme hráli zakřiknutě a bez nadšení. Chyběla radost ze hry. Ještěže jsme se v posledním setu vzchopili, čemuž přispěl dobrý výběr při losování. Už si ale nevzpomínám, kdo jsem ho učinil… :).
Pochválil bych zejména Vojtu, který se po celou dobu snažil udržovat náladu a pozvedávat morálku mužstva a navíc hrál dobře. Taky Davida M. za servis a útok středem.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 3)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:0 (15, 23, 16)18.05.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Helena, Marci Blok: Martina J., Marie

Konání dnešního zápasu bylo ohroženo, protože Maru měla tak trochu sešité koleno. Ale protože nás bylo opět přesně 6, tak to hecla a došla. Dočasně jsme tak změnily název klubu na Slávii, neboli Sešívané. K rozcvičce jsme si totiž daly ještě sadu historek o chirurgicko-švadlenovských zákrocích z různých pohotovostí světa…
Po ujištění, že každá má všechno pevně přišito na svém místě,  jsme začaly hrát. A musíme ty všechny zašívače pochválit, protože nám to šlo celkem dobře. Velkou měrou nám však pomáhal soupeř. Dokázal nám totiž, že snad existuje ještě někdo, kdo má příjem horší, než my. Anebo to taky mohlo být tím, že jsme dost dobře podávaly! Každopádně se nám podařilo celkem hladce vybojovat první i třetí set. Jen ve druhém bylo třeba se trochu zkoncentrovat a zabrat i v koncovce, což se taky podařilo. Takže úspěšná středa, kdy naštěstí šití nebylo třeba :).

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov A : VK Baška 2:3 (-20, -20, 21, 8, -10)11.05.2022

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O., Sis Smeč: Jana D., Janča O., Zuzka C. Blok: Pavla, Hanka

První a druhý set jsem byla na postu smečařky, tak jsem se těšila, ale nešlo to, vůbec jsem si nevěřila a po druhém prohraném setu jsem si chtěla jít s brekem sednout. Holky ale rozhodly, že ne! Sis šla místo mě na smeč a já místo ní na náhru a ejhleee dva sety vyhrané!
Sis se na smeči dařilo vytloukat bloky. Všechny jsme zlepšily příjmy, podání a hlavně jsme soupeřky překřičely - a že nám to dalo práci!
V pátém setu jsme trošku polevily a pak už holky nedohnaly. Nevadí, i tak to byl hezký volejbal.
A Sis velké díky!

Sepsal(a): Janča O.
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-11, -10, -15)09.05.2022

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Helena Blok: Martina J., Marci

Navigace jsou prostě na ho.no. Ale naštěstí existují ještě Mapy.cz, takže jsme do Fryčovické haly nakonec trefily. Už nikoho nepřekvapí, že nás bylo přesně šest (což je pořád lepší, než kdyby nás bylo pět!). Tento počet se později ukázal jako optimální. Měly jsme totiž narozeninové slavení. Takže bylo Prosecco. A jak praví matematické zákony - čím méně lidí, tím více doušků na jednoho!

Popřály jsme tedy Ole i Marti a pustily jsme se do hry. První set byl zahřívací, ale šlo nám to celkem dobře. Soupeř měl problém především s odehráním druhého míče. Nikomu se do něj nějak nechtělo. My jsme navíc neusínaly na vavřínech a s klesajícím obsahem sektu v lahvi překvapivě rostla i kvalita naší hry. Jen ve třetím setu nás na chvíli rozhodilo podání fryčovické matadorky Blanky. Rychle jsme proto zamířily na lavičku, kde jsme si přihnuly a nápor soupeřek jsme pak poměrně snadno opět zkrotily na únosnou míru. Za necelou hodinu tak nebylo do čeho pinknout a tři body byly naše. O to více času jsme měly na hledání cesty zpátky domů…

Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 3:1 (-20, 23, 24, 22)04.05.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Hanka, Zuzka C., Lucka K. Blok: Helča, Pavla

Po odkladu původního zápasu se nám podařilo shromáždit 7 statečných a odehrát zápas se Slávií. Již úvod dal tušit, že zápas to bude víceméně zajímavý. Slavie dorazila v počtu 6ti hráček a 2 trenérů, což z naší strany vyvažovala Áďa na zápisu.

První balóny se odehrály v naší režii, pak Slávie začala dotahovat díky naší neschopnosti přijmout balón a nahrát našim nahrávačkám Janče a Katce jakkoli slušně a ne je honit po palubovce z jednoho konce na druhý. A tak za mohutného povzbuzování svých dvou trenérů skutečně Slavie první set vyhrála.

Před druhým setem jsme daly hlavy dohromady a dohodly jsme se, že zlepšíme příjem a tím zvýšíme naše šance na útok. Tato taktika slavila úspěch a s pohodlným náskokem dvou bodů jsme vyhrály 25:23.

Třetí set začal pro nás tragicky, než jsme se rozkoukaly, tak počitadlo ukazovalo stav 5:16 a my jsme opět nedokázaly slušně balón přitáhnout k saku. Naštěstí v timu jsme vzpomněly na legendární hlášku „povolit, přitáhnout“ a rozhodly jsme se drsně přitáhnout a díky tomu jsme tento set dovedly do vítězného konce 26:24. Což se ukázalo jako klíčové.

Ve čtvrtém setu to oba trenéři našich soupeřek takříkajíc zabalili, protože viděli těžce nahecované družstvo Sviní, které nezadržitelně kráčelo k výhře a také jsme po skvělém výkonu vyhrály 25:22.

Baby díky, byly jste skvělé!!!

Sepsal(a): Zuzka C.

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 0:3 (-18, -15, -14)03.05.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Karel, Vojta, David Blok: Bob, Kuba Účko: David M.

Na zápas se nás nahlásilo šest a tak to vypadal, že se boj o místo v sestavě nebude konat. Nakonec po mírné intervenci se nechal Bob přesvědčit, že na hřišti může rehabilitovat. Nakonec byl v nové hale v Nové Bělé první a už se nemohl dočkat. Celé naše družstvo bylo nachystáno na palubovce i s rozhodčím, když dorazil první zastupič soupeřů. Poslední šestý hráč soupeře drazil pět minut po dvanácté a tak jsme mohli začít. Postupně jsme si zvykali na stísněné prostory za zadními čarami hřiště a překvapivě jsme měli lepší přítah než soupeř. Soupeř nám nabídl spoustu bodovek, které jsme nevyužívali a hráli jsme až příliš bohorovně asi pod dojmem, že soupeř není v ideálním rozpoložení a formě. Naštěstí celkem vyrovnaný vývoj skóre v prvních dvou setech jsme s přehledem překlopili v koncovkách v celkem jasné výhry. Třetí set už byl brnkačka a tak ani nevadilo, že naše tajné eso neproměnilo skákaný servis za stavu 24:11 v eso. A když Kuba prohlásil, že soupeř přece nemůže dát 14 servisů v řadě a určitě nějaký pokazí a místu hraní jen čekal. Jeho předpověď vyšla už při čtvrtém servisu, který šel do autu, a my jsme mohli slavit výhru.
Pochválil Boba, že přece jen přišel, Sokiho za hru a Kubu za láhev rumu. A protože Said držel ramadán, zbylo více rumíku pro nás.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 3:0 (14, 15, 18)29.04.2022

Sestava: Nahrávka: Karel, Soki Smeč: Vojta, David Blok: Džjura, Karlos Účko: David M.

Je 29.dubna, svátek má Robert. A tak čekáme před halou v Polance s kyticí na kterou jsme se složili, ale Robert nikde. Tak to je průser. Co budeme pít? Uznáte jistě, že v tak špatné náladě se nedá hrát dobrý volejbal. Ale i tak jsme nastoupili k zápasu. No, podle toho to i vypadalo. Soupeř byl lepší v útoku i v obraně. A kdo zato může? Můžete jednou hádat!
Pochválil bych snad mohl jen Vojtu, který se snažil situaci zachránit trochou Myslivce, ale vzápětí bych ho musel pokárat zato, že Myslivce bylo proklatě málo.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 3)

TJ Sokol Svinov B : VK Baška 3:2 (22, 16, -10, -22, 8)27.04.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Helena, Marci Blok: Martina J., Marie

No tak my jsme ten tiebreak konečně zase jednou vyhrály! Ale taky jsme si musely pořádně máknout…Bylo k tomu třeba několik neuvěřitelných zákroků:

Marcelka - dokonalý doběh těsně za blokařku, čímž vybrala i nemožné (ikdyž u toho občas zakopla o svou vlastní nohu)
Hela - čím horší náhra, tím lepší smeč a ještě k tomu sóloblok, čímž zneškodňovala jak soupeřovo sebevědomí, tak smeče s bodovým potenciálem
Miri - doběhla si klidně i na druhou stranu hřiště, aby mohla nahrát (i s pochroumaným zápěstím)
Marťa – na síti skákala jako klokan – hned blok, hned smeč + mentální podpora
Maruška – kvalitní podání, spolehlivý dvojblok, ozvučení haly - znáte ten zvuk kůže spalující se o parkety?
– uplně debilní nápady dávat na druhou přes a tím ukončovat slibně rozehraný čtvrtý set…

Celkově to byl jeden z nejhezčích a nejbojovnějších letošních zápasů. První dva sety jsme byly na koni my, ve třetím a ve čtvrtém zase neuvěřitelně zabrala Baška. V pátém jsme už však zkušeně použily peřinu (naše zaběhnutá taktika využívající soupeřovy nevědomosti a našeho dělového servisu v kombinaci s nechytatelnou smečí, čímž lze efektivně dosáhnout značného bodového náskoku v náš prospěch) a vítězství bylo naše. 

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Prusek

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 3:2 (-14, 15, -23, 21, 8)26.04.2022

Sestava: Nahrávka: Kačka, Sis Smeč: Zuzka C., Lucka K. Blok: Pavla, Hanka

Na tento zápas jsme doslova posbíraly družstvo za pět minut dvanáct, čemuž jsme se potom upřímně zasmály. Byla fajn nálada, já a Sylva jsme se cítily nejistě, jelikož nám chyběl nějakou dobu kontakt s balónem, mě pobolíval kotník, ale nakonec jsme se do hry dostaly a radovaly se z ní. Hrálo se v Nové Bělé, krásná hala nás mile překvapila útulnou tělocvičnou, ale posléze jsme narazily na problém s malým hřištěm. Rozhodčí nám vyšel vstříc a naštěstí jsme mohly podávat s přešlapem, abychom nenarážely zády do zdi. První set byl kvalitní, perfektní hra, měly jsme tu lepší stranu (zadní čára nebyla jen 1m od zdi). Myslím, že jsme se výkonem navzájem překvapovaly a počáteční rozpačité pohledy nabraly ten správný směr a změnily se v ty úsměvné. Pak jsme si vyměnily strany se soupeřem a začínala se naplňovat naše tradiční hra, při které je 2.set kritický a mnohdy neúspěšný. Soupeři jsme vzaly 15bodů, což není úplně málo, ale hodně nás znervózňovalo krátké hřiště, se kterým jsme si nevěděly rady a měly jsme tendenci se ze zadní části hřiště stahovat k síti. Jakmile jsme se této strany zbavily, zase se nám začalo dařit a tak to zůstalo naštěstí i ve čtvrtém setu, který jsme sice na těsno prohrály, ale s mnohem lepším výkonem než v druhém setu. Taebreak jsme odevzdaly a jak holky správně konstatovaly, tak každá z nás udělala v tomto rozhodujícím finále min. jednu „zbytečnou“ chybu, čímž jsme darovaly soupeři hned 6bodů. Nedařilo se nám na příjmu, ani na útoku a hra sklouzla do nejistoty. Soupeřky byly šikovné, těžko jsme hledaly prázdná místa v poli, pokryly z něj většinu. Jedna z nich hrála „moderní“ údery, kdy místo smeče na síti jakoby táhla balón nataženou paží prudce k zemi, čímž získala nejeden bod. Musím vyzdvihnout skvělé pole Sylvy a nahrávky obou nahrávaček, bystré oko Zuzky, která vychytala hluchá místa u soupeře těsně za sítí a Kača dobře vyhodnotila, že dvoublok na síti je zbytečný, protože většina balónů bylo „zalitých“ někde do pole.

Tento zápas hodnotím jako prima akci a jsem ráda, že jsem na ní mohla být.

Sepsal(a): Pavla

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-22, 20, -22, 17, 10)12.04.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Veronika

Po necelém týdnu bylo opět třeba porovnat formu s Vratimovem. A protože Marťa byla trochu nachlazená, a tak spěchala domů, rozehrál se první set hned pěkně zostra. Zápal do hry byl tak intenzivní, že nebohé blokařky i smečařky šly i při nepřesné nahrávce do každého, sebevíc k síti nalepeného, míče. A to se Vratimovu vůbec nelíbilo! Nelíbilo se jim to tak moc, že sprostá slova k nám lítala jedno za druhým. A to se zase nelíbilo nám - některým se z toho až natahovalo…Protože však Marťa chtěla mít rychle dohráno, proběhla jen krátká výměna názorů a první set jsme uzavřely vítězně.
Náš již tradiční počet šesti hráček neumožnil žádné velké střídání, což však nahrávalo tomu, abychom měly brzo konec a Marťa mohla jít domů. Bohužel jsme této početní výhody nevyužily a druhý set získaly soupeřky. Stalo se tak i přesto, že Verča prožívala své Nagano. Měla neskutečnou formu a přes její bloky neprošlo téměř nic!!! S takovou se bude muset se svým obvyklým postem nahrávačky brzy rozloučit. Verčo, pozor na to :).
Třetí i čtvrtý set potvrdily, že se vyhrává pouze na pravé straně hřiště. A tak, protože jsme věděly, že Marťa chce být doma co nejdřív, nepromarnily jsme šanci zahrát si i tiebreak. Ten se pro nás na začátku vyvíjel dost tragicky. Naštěstí jsme se pak přesunuly na vyhrávací stranu a nějaké body jsme ještě urvaly. Na vítězství to však už nestačilo a tak jsme aspoň udělaly radost Martě, která mohla jít konečně domů…

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Bohumín 3:0 (13, 21, 20)07.04.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Bob, Karel, Kuba Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Vojta

Hned na začátku mohlo dojít k průseru. Ve skříňce téměř došel alkohol. Když jsme ale vyždímali lahve, získali jsme ještě poslední kapky zápasového životabudiče. Což se později ukázalo jako rozhodující.
Nebývá to často, ale tentokrát měl soupeř početní převahu. Nás nebylo tentokrát moc, ale byli jsme sami dobří :). Až sem se divil, jak hladce jsme prošli prvním setem. V útoku jsme téměř nechybovali a i pole bylo výborně. A to jsme ještě soupeři darovali dost bodů pokaženým servisem. Pohodu jsme si přenesli i do dalších setů. A i když se soupeř zlepšil v útoku, my jsme zpevnili bloky a zlepšili servis. A tak se bylo opravdu na co dívat. Párkrát se zdálo, že nás soupeř přehraje, ale vždy jsme našli odpověď a koncovky patřily nám.
Byl to velmi dobrý zápas jak pro hráče, tak pro diváky. Bob se osvědčil na smeči i když musel být na poslední míče střídán :). Neměli jsme slabinu, a tak vyzdvihnu aspoň Džjuru za perfektní bloky a kvalitní útok. Jen tak dál.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 3:1 (-18, 23, 16, 6)06.04.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Helena Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

Na zápas jsme se sešly opět v těsně hratelném počtu šesti hráček a tak jsme pátraly po někom, kdo by nám zápas zapsal. Kupodivu se vcelku ochotně nabídl jeden z našich více či méně pravidelných sázkařů - tipařů (nevím, jestli hoši budou ještě chodit).
Soupeř nás v prvním setu překvapil kvalitním servisem a mnoha důvtipnými úlivkami. Naštěstí v nás nezlomil odhodlání zvítězit a ve druhém setu jsme zlepšily příjem, lépe jsme se vykrývaly a také útočily (Marcelka předvedla několik exkluzivních ran po lajně a dokonce si troufla na svou velice neoblíbenou trojku). Helenka zase zavzpomínala na svou slavnou kariéru nahrávačky a Miruš si zavoláním na míč "ANO" zřejmě vybavila jedno notoricky známé volební heslo... A opravdu, v dalších setech bylo líp.
Soupeř prostřídal několikrát celou lavičku, ale ani to nepomohlo a díky tvrdému servisu ve třetím a čtvrtém setu se vratimovská hra začala rozpadat jako domeček z karet a my jsem se radovaly ze zasloužené výhry.

Sepsal(a): Martina J.

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov A 2:3 (-22, 12, -20, 20, -12)05.04.2022

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Jana D., Zuzka C. Blok: Pavla, Adéla, Hanka

Ufff….to teda bylo…myslím, že 5-ti setové bitvy by měly začínat dříve než v 8 večer :)
Ale zápas to byl jinak pěkný, zahrály jsme si dobře. I když byly nějaké chvilky, i u soupeřek, kdy to sice moc volejbalově nevypadalo,  a bylo to spíše jen o podání, ale jinak dobré. I když soupeřky si asi myslely na hladší průběh a výhru, ale my se nedaly. A jejich trenér to v jedné chvíli taky moc neustál a soupeřky to trochu rozhodilo a asi to nakonec přispělo k naší výhře. Ale na to se nikdo neptá a 2 body jsou naše :).

Do postele jsme se dostaly ty šťastnější kolem jedenácté a některé ještě později. Tím, jak jsme skončily pozdě, jsme úplně zapomněly na fotku…

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 2:3 (-23, 12, -18, 9, -13)30.03.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Helena, Marci Blok: Martina J., Marie
Diváci: Luki, Kvido a Irenka

Tento zápas začal osvětou. Hráčky-matky proškolily ostatní členky týmu v oblasti mládeží aktuálně používaných amerikanismů. Některé z nich se ujaly…

Nejdřív to vypadalo, že soupeřky nedorazí a my tak budeme pouze chillovat. Po úspěšné navigaci se však všechny našly a poprvé tak mohly pocítit vůni naší „nové“ haly – byly přímo ohromeny! Ale nebyl čas na komplimenty, začalo se hrát…První set jsme se snažily celkem tryhardit, ale ani to nestačilo. Nakonec jsme těsně prohrály. Ve druhém setu jsme si řekly, že takhle teda NO, a zkusily jsme si udělat náskok alespoň 5ti bodů. Plán začal vycházet a díky tomu byl druhý set náš – YES! Taktiku jsme si oblíbily tak, že dokonce získala krycí název („peřina“). Proto jsme se snažily aplikovat ji i ve třetím setu. To by ale protivnice nesměly mít na své straně smečařku, která nám sázela jeden bod za druhým (smeče, úlivky, servisy…). OMG, toto ne! Třetí set jsme proto spíše hodily za hlavu a soustředily se na složité rozhodování o tom, jakou stranu si vybereme, až budeme hrát set pátý. A to i přesto, že nás čekal teprve ten čtvrtý! Úvahy to byly trochu předčasné, ale vzhledem k zamýšlenému znovupoužití „peřiny“ ne zcela zcestné. Taktika naštěstí znova zafungovala, my jsme si vytvořily náskok a pátý set se stal skutečností. V něm se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Byly jsme v čele i 13:12, ale soupeřky nás nakonec udolaly. Naši fanoušci (Luki, Kvido a Irenka) vykřikovali WTF!!? Ale nedalo se svítit. Arnoštovi jsme tak k svátku nakonec poslaly jen jeden bodík, ale lepší než nic!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 3:1 (21, -23, 19, 17)24.03.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, David, Aleš Blok: Bob, Džjura, Karlos Účko: David M.

Ve 14-tém kole jsme na domácí palubovce přivítali věčného rivala TJ Sokol Stará Bělá. Od prvního míče jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme zatlačili servisem, solidní obranou a hrou v poli. Navíc, jak už je pravidlem, se soupeř začal dohadovat s rozhodčím a tím své naděje v prvním setu v podstatě pohřbil. V základní sestavě nastoupil i navrátilec Aleš, kterému, jak se lidově říká, vycházelo skoro vše, na co sáhl. Set jsme vyhráli 25:21.

Do druhého setu jsme nastoupili v obměněné sestavě, i když vítězná sestava se nemění. Boba na bloku nahradil Džura. Se soupeřem jsme hráli vyrovnanou partii, ale v koncovce nám díky nepřesnostem hráči TJ Sokola Stará Bělá odskočili až na rozdíl 5-ti bodů. Za stavu 19:24 šel na servis David M.. Díky jeho ošetřenému servisu a oprášené hře z prvního setu jsme stáhli náskok soupeře až na stav 23:24, ale snaha zůstala jen snahou. Set jsme nakonec prohráli 23:25.

Do třetího setu se na blok vrátil Bob a na smeč nastoupil Kuba. Pokračovali jsme ve hře z prvního a konce druhého setu. Soupeř nevěděl, kam dřív skočit a nic mu nevycházelo. Svým servisem si vybíral Davida, který byl v této činnosti opravdu vytížen nejvíce ze všech našich hráčů. Snažil se a tak soupeři moc šancí nedal. V ostatních činnostech jsme hráče Sokola Stará Bělá předčili. Set jsme vyhráli 25:19.

Čtvrtý set pokračoval stejně jako třetí. Ve stejné sestavě a stejnou hrou jsme opět soupeři moc šancí nedali. Byli jsme si jistější v příjmu, útoku i servise. Bob se dokonce začal potkávat na středu sítě i s nahrávkou Sokiho. Bylo z toho pěkných pár bodů. Set jsme dotáhli do vítězného konce 25:17 a tím i celý zápas.

Pochvala patří všem za vynikající výkon. Za servis bych vyzdvihl Karlose (při jeho si soupeř vzal 3 timeouty), Sokiho a Davida M.

Sepsal(a): Karlos
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Bohumín 3:1 (26, -17, 17, 18)23.03.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

Dnešní zápas sliboval po podzimní zkušenosti hezkou hru a tuhý boj. A jako bylo to tam! V prvním setu spíš na naší straně, protože soupeřky byly zřejmě zaskočené přímočarostí naší hry. Příjem – náhra - směč a není co řešit. Na druhé straně to byla samá kombinace, trojky, přeběhy, až z toho byly spíš zmatky a nedoběhly. Ve druhém setu se však protivník, i vzhledem k soustavnému koučování jejich trenéra více sladil a hezkou hrou nás přetlačil. My jsme se však nenechaly rozhodit a vyrovnaným výkonem se nám podařilo vyhrát třetí i čtvrtý set. Příjemný pocit po zaslouženém vítězství nám však nakonec trochu pokazil právě trenér Bohumína. Zřejmě nechtěl vyčítat prohru svým holkám a tak v zámezí naznačoval, že jsme se vědomě neotočily a máme tak snad samy na sebe podat nějakou stížnost, nebo dokonce navrhnout dodatečné opakování celého setu. No, toto jsme neučinily, ale přísaháme zde na rypák svinovského prasete, že pokud se tak stalo, tak to bylo nezáměrně a jediný, kdo to tak mohl prověřit, jsme nebyly my, ale rozhodčí. A taky slibujeme, že se každá budeme doma tréninkově točit (kolem sporáku, pračky a dalších protivníků) tak, abychom to příště měly stoprocentní!

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 2:3 (17, -23, 14, -20, -8)17.03.2022

Sestava: Nahrávka: Fuča, Karel Smeč: Vojta, David Blok: Bob, Džjura, Kuba Účko: David M.

Papírově slabší soupeř se ukázal jako ve skutečnosti silnější. Ale za celkovou prohru můžu já. Zatímco první los sem vyhrál a zvolil si stranu dále od hospody, tak druhý los před tiebreakem jsem prohrál, a to byl kámen úrazu. Kdo hrál u hospody, tak prohrával sety. Asi svítilo slunko do očí a foukal vítr do zad.
Soupeř měl dobré pole a když byl daleko od hospody, tak i dobře útočil. Ani my jsme nehráli špatně, ale tentokrát jsme neútočili tak úspěšně, jako jindy.
Ale poučil sem se z toho. Takže pro příště je důležité, abych vyhrál los :)

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-18, -21, -18)16.03.2022

Sestava (domácí): Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Veronika Sestava (hosté):

Jaro - konec kovidových omezení a druhá část sezóny je tu. A hned na úvod zápas s Áčkem. No paráda! Tíží nás tak jen jediný problém, a to velké množství lyžařek v našem týmu a tím pádem i lehký nedostatek hráček. Šest nás sice je, ale musela proběhnout drobná improvizace v postech. Chvílemi se zdálo, že by to mohla být i výhoda (když soupeř nevěděl, od koho má tu smeč do debla čekat), ale většinu času nám to způsobovalo lehké zmatky. Navíc Áčko mělo skvělé pole a tak bylo těžké vůbec něco položit. Marťa, toho dne přezdívaná Volodymyr, nás tak musela řídit více, než obvykle. Ani její motivační proslovy však nepomohly (asi by potřebovala ještě zelené tričko a lehké strniště), atak jsme prohrály jednoznačně 0:3. Dneska to prostě nešlo, tak snad příště!

Sepsal(a): Renata

Sestrovražedný souboj sezóna 2021/2022 díl II.

Přišel ten den, kdy sestry Sokolky měly změřit své síly. „A“ vyhlíželo zápas jako existenční a patřičně se na něj připravilo a „B“, alespoň dle svého vyjádření, to pojalo stylem pojďme si parádně zahrát.

Již v 1.setu se projevila výhoda „A“, který měl jednoho fanouška, který svým dětským hláskem: „Modré svině“ mohutně burcoval k životnímu výkonu (hlavně svou maminku). A opravdu první set jsme zvítězily s náskokem 7 bodů. 

Ve druhém setu došlo k mnohým nedorozuměním mezi týmy na jedné straně a rozhodčím na straně druhé. Největší  neshoda byla u úžasné rybičky Janči Opic, která byla rozhodčím vyhodnocena jako neúspěšná. A když toto bylo zopakováno ještě 2x, tak náš tým usoudil, že k výhře nám bude stačit i výkon bez parádiček a stav 25:21 nám dal za pravdu.

Před třetím setem jsme vzpomněly, že posledně jsme právě neuváženým střídáním prohrály třetí set a následně celý zápas a tak jsme nechaly vítěznou sestavu a vyplatilo se to! Třetí set jsme vyhrály ve stejném poměru jako první 25:18 a tři body jsou naše.

Sepsal(a): Zuzka C.

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (21, 19, 15)10.03.2022

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Karel, Vojta, David Blok: Bob, Džjura Účko: David M.
Diváci: Připraven ke hře byl Karlos

A opět začala soutěž. A opět se Zálomem od kterého jsme dostali na podzim na prdel. Taky jsme měli nějaké zdravotní výpadky a tak sem byl zvědavý, jak dopadneme. Ukázalo se, že pár přípravných tréninků s klukama z VŠB bylo přínosem, jelikož jsme byli o něco málo sehranější než soupeř. Což je s podivem. Asi taky na tréninky nechodili.
Při rozcvičce se Vojtovi podařilo z deseti pokusů jednou zasmečovat do hřiště. Toto bude vypadat, řekl sem si. Nicméně v prvním setu měl Vojta 90% úspěšnost v útoku. Asi klamal tělem. Taky při rozcvičování došlo na handrkování a obchodování s nahrávkami. Obchody asi dopadly dobře podle výsledku zápasu.
Jen první set byl vyrovnaný a to hlavně proto, že jsme moc dobře neblokovali a ubránili velice málo míčů. Naštěstí i soupeř měl nějaké výpadky v komunikaci a tak po boji jsme první set vyhráli. Mezi sety jsme si řekli, jak zpevnit obranu a to nám i vyšlo. Vždy jsme si udělali bezpečný náskok a to vydrželo a ž do koncovky. Na závěr třetího setu nastoupil na servis náš klíčový hráč a téměř jsem rozhodl esem. Bohužel soupeř to prase vybral a tak se vítězství o jeden míč odsunulo.
Chválím všechny za dobrý výkon a poučení z nedostatků. Za servis a útok bych vyzdvihl Davida M. A za servis a výkon bez chyb ještě sebe :)

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 1)

DTJ Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 3:1 (19, 23, -24, 19)08.03.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Adéla, Lucka K. Blok: Helča, Hanka

První set byl pro nás víceméně zahřívací a seznamovací, nakolik jsme neměly moc prostoru se rozcvičit, na rozdíl od soupeřek, které toho také využily a první set celkem s přehledem vyhrály. Do druhého setu jsme vstoupily s mírně pozměněnou sestavou a náš výkon se výrazně zlepšil. Vyhrát se nám podařilo pouze třetí set, ale radost to byla veliká. I když jsme zápas ve výsledku prohrály, oba týmy si volejbal naplno užily a to je to podstatné. Byl to velice vyrovnaný, napínavý a bojovný zápas – více takových.

Sepsal(a): Helča

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:1 (-23, 21, 16, 16)23.02.2022

Sestava: Nahrávka: Mirka, Renata Smeč: Helena, Marci Blok: Martina J., Marie

Zápasu předcházely již tradiční obstrukce. Do poslední chvíle totiž nebylo zřejmé, jestli nás bude alespoň 6. Nakonec nás však zachránila Maruška, která dorazila i přes lehčí indispozici. Proto jsme ji musely moc ocenit, atak jsme ještě před začátkem zápasu dodatečně oslavily její loňské půlkulaté narozky. Na 35 vypadá furt dobře, že!? Pak už se šlo na věc. První set byl z naší strany velice nervózní. Scénářem připomínal název filmu Padesátkrát a stále poprvé. Na naši stranu padal jeden kraťas za druhým a my ne a ne hodit rybu, rozběhnout se, prostě to vybrat. Po prohrané koncovce jsme proto musely vzpomenout na Irču. „Kéž by tu byla“, znělo z našich úst, „ta by to měla“, pokračovaly další. Neopomenuly jsme ani Verču: „ty její nohy velikosti č.4 by stály přímo pod míčem“. To nás povzbudilo a další sety už byly v naší režii. Hodně nám pomohly servisové šňůry a Marcelčina zlatá ruka. Ta holka dá snad všechno! Nakonec jsme tak vyhrály 3:1 na sety a body byly naše. Dobře jsme si zahrály!

PS: Ještě musíme pochválit Marťu, která splnila všechny administrativní povinnosti.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 2:3 (17, 18, -20, -18, -11)16.02.2022

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Kačka, Zuzka C. Blok: Helča, Hanka, Lucka K.

Na zápase proti holkám z Fryčovic jsme byly, ze začátku, velmi dobře naladěné. Bylo nás i více a tak jsme se s holkami domluvily, že se prostřídáme, abychom si zahrály všechny. První dva sety se nám dařilo a hra byla moc pěkná, následně jsme ale podlehly né moc kvalitní hře soupeřek, nálada nás přešla a zbylé 3 sety nesmyslně prohrály. Nedařilo se nám nic a pan rozhodčí nepískal zrovna taky úplně fér, i když chápu, že tohle jsme si s holkami prohrály samy.

Sepsal(a): Lucka K.
Rozhodčí: Petr Prusek

VK Baška : TJ Sokol Svinov A 3:0 (15, 22, 26)02.02.2022

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Hanka Blok: Adéla, Lucka K.

Na zápas jsme přijely ve velmi dobré náladě, každý si chtěl užít sport a zábavu po dlouhé kovidové pauze. Holky z Bašky při rozcvičení vypadaly velmi šikovně, a byly velmi kvalitní soupeřky. Volejbal měl pěknou úroveň, občas jsme si udělali i pěkný náskok, který jsme ale záhy ztratily - spíš bych řekla, že jsme byly nervózní a dělaly zbytečné chyby. Jinak byl zápas velmi vyrovnaný a myslím, že jsme si ho všechny užili. 

Sepsal(a): Kačka
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:0 (16, 13, 18)02.02.2022

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

Na zápas s magickým datem 2.2. 2022 jsme se sešly v hojném počtu šesti hráček. Po drobných problémech s natahováním sítě, nastavováním sloupků a marného hledání někoho, kdo by zápas zapsal, jsme se s chutí pustily do hry. Vyzkoušely jsme si nové pokyny - zejména "zůstaň" se stal velmi oblíbeným.
Soupeřky z Fryčovic nekladly velký odpor a tak jsme po třech poměrně jednoznačných setech oslavily výhru i před zraky později dorazivší a ochotně zapisující Irenky.

Sportu zdar, Covidu zmar.

Sepsal(a): Martina J.

TJ Sokol Svinov : DTJ Polanka nad Odrou 3:1 (-22, 13, 17, 21)16.12.2021

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Martin P., Kuba, David Blok: Bob, Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Jako náhradník Aleš. Zapisovala Terezka. Děkujeme!

A je tu poslední letošní zápas. Přes Covidová omezení se nějak podařilo dohrát podzimní část.
V předvánoční atmosféře jsme se nakonec sešli v hojném počtu, i když podle docházky na Týmůj to vypadalo na nouzový režim. A tak lavička byla plná. Zápas měl začít, ale rozhodčí chyběl. Telefonicky jsme ho našli kdesi mezi holou a tržištěm. Proto jsme předzápasové procedury provedli sami a už jsme rozhodčího jenom vysadili na empire na úvodní hvizd. Soupeř na nás vletěl, a podle tabulkových předpokladů nás měl smáznout. A skutečně. Tlačil nás servisem se kterým jsme měli problém A i když jsme v koncovce mohutně dotahovali, set jsme prohráli. To nás ale posílilo a do druhého setu nastoupilo odhodlané mužstvo. Zlepšili jsme příjem a příkladně bojovali v poli. Zaskočený soupeř dělal, co mohl, střídal, tajmoval, ale nebylo mu to nic platné. I když jsme na další sety pozměnili sestavu, náš výborný výkon pokračoval. Poslední vzepjetí soupeře bylo ve čtvrtém setu. Dlouho s námi držel krok, ale koncovka i celý zápas patřil nám.
Chválím všechny za bojovnost. Konkrétně navíc Davida M. za parádní útoky z účka, Džjuru za hru v poli a Martina za úspěšnou premiéru.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : DTJ Polanka nad Odrou 2:3 (-23, 24, -23, 21, -7)08.12.2021

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marci

Rok 2021 jsme uzavřely s Polankou. Hra to byla napínavá-však taky první tři sety skončily nejmenším možným rozdílem dvou bodů. Každý chvilku tahal pilku (jak by řekli naši polští sousedé), ale v pátem setu si ji pro sebe urvaly soupeřky a nakonec tak zvítězily 3:2 na sety. My jsme ale nesmutnily a alespoň jsme opožděně popřály Irči k významnému jubileu. 

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 2:3 (18, 22, -24, -18, -10)08.12.2021

Sestava: Nahrávka: Karel, David M. Smeč: Kuba, David Blok: Džjura, Karlos Účko: Fuča

Sešli jsme se v šesti, ale po chvíli dorazil i Fuča. Uhráli jsme první bod, ale pak se to začalo sypat. A najednou jsme prohrávali 2:0 na sety a 25:24 ve třetím setu. Měli jsme špatný příjem a zakřiknutý projev. Taky jsme dělali spoustu chyb a pokazili hodně jednoduchých míčů. Nicméně v průběhu třetího setu jsme se začali zvedat a koncovku jsme i přes podivné počty domácího zapisovatele vyhráli.
Pak už byl zakřiknutý soupeř a dobrou obranou jsme sbírali bodík za bodíkem až do vítězného konce.
Pochválil bych zejména Džjuru, který hrál výborně na síti i v poli a od třetího setu Kubu, který už pak pokládal jeden balón za druhým. A taky celé družstvo za to, že jsme to nevzdali a vydrželi až do konce. Ještěže na utkání nemohli ve větším počtu diváci. Podívaná to byla dost hrozná hlavně zpočátku. 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 3:0 (21, 20, 6)06.12.2021

Sestava: Nahrávka: Zuzka Smeč: Ebik, Lenka Blok: Hanka, Lucka K. Účko: Zuzka C.

Poslední kolo podzimní části sezóny patřilo zápasu v pravdě sokolskému, když se proti nám postavily holky sokolky z Poruby. Z místy pohledného zápasu jsme bohužel nepřivezly ani bod.
První set byl jednoznačně v režii domácího týmu a my jsme marně hledaly recept na příjem. A od tohoto prvotního neúspěchu jsme i přes obětavou snahu naší hlavní nahrávačky Zuzky nebyly schopné moc balónů položit.
Druhý set byl z naší strany o poznání lepší, ale ani 6 bodový náskok nám v závěru nestačil a soupeřky nás po našich chybách přehrály.
A na třetí set nám už bohužel nezbylo sil.
Pevně věříme, že Sokolu Poruba tuto porážku vrátíme na domácím hřišti v jarní části sezóny.

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Petr Prusek

VSK VŠB - TU Ostrava : TJ Sokol Svinov 1:3 (-21, 23, -13, -22)02.12.2021

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Fuča, David, Aleš Blok: Bob, Džjura Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzovala Davidova tajná ctitelka.

Vyplnili jsme covidové papíry a smířili se se skutečností, že na zápas pořadatelé nepustí více než 1000 diváků. A tak jsme v komorní atmosféře nastoupili k zápasu. Vyrovnaný první set jsme vyhráli, ale ve druhém jsme nezachytili začátek. Bohužel ani střed a tajm jsme si brali za stavu 9:18. Řekli jsme si, že soupeře naštveme a set vyhrajeme. A skutečně se nám podařilo vyrovnat na 22:22. Pak ale Dejvovo eso označil rozhodčí jako aut. To nás rozhodilo a koncovku jsme prohráli. To nás ale nakoplo a další set jsme soupeře smetli. Pak jsme přemluvili Boba, ať ještě nastartuje čtvrtý set, což se mu povedlo a vyrovnanou koncovku stejně jako celý zápas jsme vyhráli.
Rozhodčí Ruda Šrámek tentokrát nebyl ve své kůži a nechal se několikrát soupeřem ukecat k novému míči v náš neprospěch. Pochválil bych Boba zato, že nás po dlouhé době navštívil a byl oporou. Za servis chválím Dejva M., Aleše a Sokiho. Ale co nás trápilo byl opět příjem podání. Zejména libero by si mělo sáhnout do svědomí, ale i ostatní měli výpadky. Nevím, jestli to ještě letos na tréninku zlepšíme.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 2)

VK Baška : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-14, 23, 16, -23, 12)18.11.2021

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Marie

V rámci minimalizace počtu rizikových kontaktů jsme se pro jistotu sešly pouze v počtu šesti kusů. Soupeřky byly stejně uvědomělé, takže jich taky bylo jen 6. Jestli to tak půjde dál, tak asi založíme beachovou podsoutěž...Bylo nás tedy celkem málo a Iren se navíc vrátila po bodnořezném zranění horní končetiny. Věděly jsme tak, že nejsou síly nazbyt. Proto jsme utkání pro jistotu dovedly až do pátého setu. Nakonec rozhodlo skvělé podání soupeřek a náš horší příjem. Do příště to potrénujeme a sérii prohraných tiebreaků snad zlomíme!

Sepsal(a): Renata

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 3:0 (16, 18, 17)11.11.2021

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Karel, Kuba, David Blok: Fuča, Džjura, Aleš Účko: David M. Libero: Vojta Bez pozice: Honza
Diváci: Povzbudit přišla Dejvova dívka i s budoucím přírůstkem a dcera Terezka od Davida M. psala zápis. Děkujeme!

Přišli jsme hrát do haly a soupeř do školní tělocvičny. A protože na vzdálenost 291metrů se hraje přece jenom obtížně (ne každý tak daleko dopinkne), přesvědčili jsme soupeře aby přišel za námi. To už jsme mezitím po urgencích od rozhodčího postavili i empire. Zkrátka po více než roce jsme hráli „doma“. A tak jsme si to užili, jak říkají vrcholoví sportovci. My jsme hráli dobře a soupeř byl po 291 metrů dlouhé cestě asi trochu unaven. Za celý zápas jsme neprohrávali a celkem v pohodě jsme si zápas hlídali.
Chválím všechny za týmový výkon a přístup k zápasu.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 3:1 (21, -25, 20, 23)10.11.2021

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Marcela, Lucka P. Blok: Helča, Hanka, Lucka K. Bez pozice: Sis

Zápasy s Vratimovem bývaly vždy dobré, ale na palubovce už nebyla stará známá a příjemná sestava…ta nebo její část, přišla později v rozverné náladě posilněná něčím ostřejším. S námi do zápasu poprvé nastoupily i Lucka a Lucka, Sylva se teprve rozkoukávala a zatím si to nechtěla jít s námi vyzkoušet. Herně to bylo dobré, i když byly nějaké výpadky, ale to bylo tím, že jsme spolu v této sestavě ještě nehrály, zápas jsme ale dotáhly do vítězného konce i přes protest a hnusné chování soupeřek nebo jedné soupeřky  především k panu rozhodčímu. A i když pan rozhodčí Prusek sem tam něco viděl, nebo neviděl, pořád je jen člověk a můžeme být rády, že je někdo ochoten pískat….

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov B 3:2 (17, -14, -23, 26, 18)09.11.2021

Sestava: Nahrávka: Marie, Veronika, Renata Smeč: Olga, Marci Blok: Martina J., Marie

Jedny chybějící tenisky, šlápnutí do hovínka, „zapomenuté“ oznámení soupeřů o posunutí začátku utkání a pohmožděné rameno jako bonus. Jak tenhle zápas skončil je asi jasné hned ze startu, ale urvat porážku nebylo tak snadné, jak se zdá. Museli jsme složitě vyhrát dva sety (což se nám díky skvělým servisovým Maruščiným šňůrám povedlo) a ještě k tomu do úmoru bojovat v tom pátém. A ten stál fakt za to. Nepamatuju si, kdy by našim společným přáním byl hlavně konec (namísto výhry). Ale ono se skoro o půl jedenácté večer blbě blokuje a smečuje. Pro nás byl problém už i se správně otočit! A tak jsme to v Bohumíně po bojovném výkonu zabalily s jedním bodem v kapse, což nás trochu mrzelo, ale hlavně, že byl konec...

Sepsal(a): Renata

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov A 2:3 ()03.11.2021

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Hanka Blok: Jana D., Helča

Letos máme za sebou už 3 zápasy a zatím je naše bodové konto na nule...proto se hned na začátku shodneme, že to tak nemůžeme nechat! A navíc - já jsem před zápasem řekla doma, že pokud dnes nevyhrajeme, tak skončím s volejbalem! :) A to teda nechci, jen tak mimochodem :)
Naše nasazení je obrovské, je nás přesně 6, nikdo na střídání, ale tím se nenecháváme rozhodit. Musíme to brát jako výhodu - nevyjdeme z tempa :)
První set vyhráváme docela hladce, soupeřky se teprve rozehrávají...v dalších setech už to tak jednoznačné není, střídáme se ve vedení, taháme se o balóny, máme výpadky na příjmu...my i soupeřky...a proto se rozuzlení zápasu odehraje až v tie-breaku. Ten už máme naštěstí pevně v rukou a letošní první výhra je na světě, a já nemusím končit s volejbalem :) Díky holky!!!

Sepsal(a): Marťa

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-21, -23, -14)26.10.2021

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Daniel, David Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Náhradník Honza.

Hurá, je to tu. Poprvé letos jsme bodovali! To co nám v minulých zápasech nešlo – koncovky, to jsme konečně překlopili v prvních dvou vyrovnaných setech na svou stranu. Třetí už byla brnkačka, jelikož soupeř nekladl velký odpor. Hráli jsme v Sokolovně ve Vratimově, kde SOU našlo azyl po dobu rekonstrukce jejich domovské tělocvičny.
Dneska bych pochválil Davida K. za hru v poli i na síti, dále všechny blokující hráče a taky jsme měli celkem slušný příjem což nesvědčilo Vildovi, který má nejlepší nahrávky z pokažených příjmů :o)
Vlastně jsme vyhráli 4:0, protož někteří ještě zůstali na jeden tréninkový vítězný setík po zápase.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 1:3 (22, -14, -16, -22)20.10.2021

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marci

Smeč: hbitá Iren, nekompromisní Oli

Blok: i na náhře dobrá Marťa J., univerzální Marci

Náhra: přesná Miruš, Renata pod ním, Verča Pracná i Štrbová

Druhý zápas. Soupeřky kladly odpor ještě před začátkem, neboť počet nástrah jejich domovské haly narůstá s jejím věkem. Nakonec jsme i po tmě našly vchod a na hřišti jsme se tak sešly ve šťastném počtu sedmi bojovnic. V prvním setu byly soupeřky lepší - chytrými úlivkami za blok ale i úspěšným blokem získaly sadu pro sebe. Pak už však začaly probublávat naše přednosti. Iren prolomila svůj letitý odpor k podání v této hale a sázela to tam jak vajíčka na omeletu. Marťa pro změnu opakovaně naznačovala, že letos cílí na ocenění „nahrávka roku“ a to i přesto, že byla na bloku. Nejen díky tomu, se druhý set připisoval na naši stranu. Další sada se nesla v podobném duchu a nejen díky tomu, že Verča byla „pod ním“, jsme mohly slavit vedení 2:1. Ve čtvrtém setu už šlo o všechno. Soupeřkám fandil známý ostravský hledač mladých talentek Renda, ale ani to nepřineslo do jejich týmu potřebný klid. Mírná nervozita však panovala i na naší straně. Paradoxně tak docházelo k situacím, které u nás nejsou časté – pro jeden míč se sešlo až 5 hráček najednou, což bohužel není žádoucí…Nakonec jsme se však zkoncentrovaly a napínavou koncovku získaly v náš prospěch. Byla to super hra s třešničkou navrch – 3 body jsou naše!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Košnovský

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Bohumín 0:3 (-26, -18, -16)20.10.2021

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Marcela Blok: Pavla, Hanka
Diváci: Fanoušci a zapisovatelky a zároveň naše budoucí spoluhráčky, Lucka a Lucka, a Sylva :)

Na zápas, jsme se na rozdíl od soupeřek, kterých bylo jak malých myší, sešly tak tak v šesti. Zápas nám zapsaly a určitě také fandily naše bývalé protihráčky a zároveň budoucí spoluhráčky Lucka, Lucka a Sylva. Děkujeme :). Už na první pohled bylo jasné, že to nebude lehký zápas. Soupeřky byly v hojném počtu a asi i v lepší formě a taky mladší. A s trenérem a nosičem pití v jedné osobě :).  Zápas to nebyl špatný, držely jsme s holkama z Bohumína i krok docela, ale nestačilo to. Dostaly nás hlavně svým servisem, se kterým jsme docela bojovaly. Ale zahrály jsme si.

Sepsal(a): Zuzka

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov 3:0 (21, 21, 15)19.10.2021

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Daniel, David Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel

Opět jsme se sešli v hojném počtu stejně jako soupeř posílený o 4 hochy z kraje. Ten nám už při rozehrávání dával najevo, že nás chce vybouchat z haly. Ale my jsme se nedali a až do stavu 18:15 jsme byli lepší. Pak jsme ale dostali 6 bodů za sebou a set byl v troubě. Trochu ve skleslé náladě jsme zahajovali druhý set, ale kupodivu to bylo opět vyrovnané a sem tam jsme o bodík až dva vedli. Ale když přišla naše oblíbená koncovka, opět jsme nebyli schopni bodovat a opět trouba.  Do třetího setu jsme byli ještě skleslejší a odevzdaným výkonem jsme se dostali do trouby velmi rychle.
Po zápase nám nebylo do zpěvu, ale nebylo to tak hrozné jak to vypadá. Soupeř byl opravdu nabušený a dvakrát jen tak tak spadl z lopaty. Pochválil bych Džjuru za bloky a útok na 60%, Davida M. za servis, kdy dal asi 6 es. Za servis chválím podmínečně i Honzu, když potrénuje servis po timeoutu :). A taky účast. Ještě abychom se v tak hojném počtu scházeli na tréninku.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-20, -25, -9)06.10.2021

Sestava (domácí): Nahrávka: Jana D., Marťa Smeč: Hanka, Zuzka C., Lenka Blok: Pavla, Adéla Sestava (hosté): Nahrávka: Mirka, Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Marie

Už ze sestavy je jasné, že naše vyhlídky nebyly  příliš optimistické. První set jsme se sehrávaly, ale nakonec podlehly Jediný, kdo nás podržel byla Lenka, která jediná hrála výborně, ale sama na dobře hrající Béčko nestačila. V druhém setu jsme se chytly a celý set až do koncovky vedly. Ale závěr jsme nezvládly a vlastními chybami prohrály 25:27. A to nás asi zlomilo a ve třetím setu uhrály pouze 9 bodů.. Nešlo nic, hlavně příjem a když už jsme balon udržely ve hře, neuměly jej položit. Tak snad do třetice to vyjde.

Sepsal(a): Jana D.

Kdo by to byl řekl, že derby mezi A a B týmem na podzim 2020 bude téměř na rok posledním zápasem vůbec! Naštěstí se situace trochu zlepšila a my jsme se mohly znova utkat v naší domácí svinovské tělocvičně. Stačilo jen vyplnit, kdo ne/podstoupil vakcinaci a šlo se na věc. Proočkovanost našeho týmu je vysoká a tak jsme byly napjaté, jestli se projeví slibovaný účinek. V očkovacím centru kromě rychlejšího internetu mluvili o zlepšení pohybu v poli, zvýšené psychické odolnosti a dělové ráně na servise. To první se projevilo hned na úvod, kdy i přes kvalitní útok áčka připadlo vítězství setu našemu týmu. To druhé bylo patrné v další sadě, kdy jsme nevzdaly, a dokázaly otočit i ze stavu 20:24. A to třetí bylo klíčem k úspěchu v posledním setu, kdy nás neskutečně drželo podání. Takže ano, funguje to! A my jsme tak udělaly vítěznou tečku za dalším svinovským derby.

Hlavně jsme však byly rády, že se i s áčkem zase vidíme. Taky jsme přivítaly novou hráčku Marcelku, tak snad s námi vydrží, protože je dobrá J-svoji ostrou smeč předvedla hned několikrát! A velkou měrou se na celém výsledku podílely neúnavné fanynky Radka a Lenka-děkujeme!

Poznámka "71" - foto z derby zajistil obětavý Karel a jelikož to bylo 6.10, tak holky udělaly krásným zápasem radost přítomnému jednasedumdesátníkovi.

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:1 (23, -24, 24, 20)05.10.2021

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, David Blok: Fuča, Džjura, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Jako náhradník byl připraven Aleš. Povzbuzoval Arnošt.

Po delší době jsme se opět sešli ve Squash centru ve Staré Bělé. A začátek byl optimistický, jelikož Arnošt vytáhl lahvinku ke svému výročí. První set byl vyrovnaný, ale soupeř měl vždy o jeden až dva míče navrch a to si přinesl až do koncovky. Druhý set byl opačný. Mírně navrch jsme měli my, ale soupeři se podařilo v koncovce vyrovnat. Na pomoc si přivolali úklidové komando a se smetáky a lopatami se nás pokusili rozhodit. Přesto jsme set urvali pro sebe. Třetí set se vyvíjel velmi dobře. Zásluhou dobré hry a zejména Honzova nepříjemného podání jsme si vytvořili až osmibodový náskok.  O ten jsme však kvůli špatnému příjmu přišli a koncovku jsme nezvládli. Škoda, to se asi lámal chleba. A tak jsme místo prvních letošních bodů ostrouhali. Čtvrtý set měl soupeř mírně navrch a ač jsme mohutně dotahovali a dotáhli, soupeř už si nenechal vítězství uniknout.
Přesto si myslím, že to byl dobrý zápas a i my jsme hráli dobře. Místy jsme měli výpadky na příjmu a od konce třetího setu nám i docházely síly – útoky už nebyly tak razantní a přesné. Třeba to na tréninku dopilujeme (když teda budeme chodit). Pochvala Arnoštovi za povzbuzování a za lahvinku.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

Polanka MišMaš 2021 - Míchaný turnaj smíšených dvojic25.09.2021

Sestava: Pavla, Honza, Lucka, Ebik, Bob, Kubík, Ondrášek, Yvona, Karel, Kuba a Zuzka.

Sešli jsme se ve sportovním areálu společenského domu v Polance, abychom využili ideálního plážového počasí a při podzimu si ještě užili sportování a pivka.
Honza vymyslel důmyslný hrací systém, kdy v každém zápase proti sobě nastupovala jiná smíšená dvojice proti jiné smíšené dvojici. A tak už v následujícím zápase mohl člověk hrát proti svému spoluhráči, nyní ovšem „nepříteli“. Boje byly lité a nesmlouvavé. Počítal se počet vítězných zápasů na hráče. Na závěr se ještě zvlášť utkaly ženy a na vedlejším kurtu muži. Nakonec to nemohlo dopadnout jinak, než že jsme zavařili počítač.
Vítězkou celého turnaje se stala Pavla, která si odnesla pohár pro hráče s největším počtem vítězství.
Bylo príma, že jsme si ještě na závěr beachvolejbalové sezóny mohli šlápnout na písek a celkově si pěkně zasportovat.

Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Svinov A : DTJ Polanka nad Odrou 1:3 (23, -15, -11, -19)22.09.2021

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Zuzka C., Lenka Blok: Helča, Pavla, Hanka
Diváci: Povzbuzovali Martin Večeřa s Barunkou

Konečně hrajeme!!! Téměř po roční pauze jsme se setkaly a rovnou na prvním zápase, s naším dlouholetým ryvalem Polankou. Na první zápas sezóny jsme se  sešly  v hojném počtu, natěšené a v krásných nových dresech. V prním setu jsme se tahaly o míče, trpělivostí a vytrvalostí jsme soupeřky udolaly a první set těsně vyhrály. Bohužel v dalších setech jsme na výhru nenavázaly a s nasazehým tempem soupeřek neudržely krok. Ať jsme dělaly, co jsme dělaly, holky z Polanky byly ve všech činnostech lepší. Nešel nám příjem, útok, pole, prostě nic. Nic se nepoložilo a co se dalo přes, soupeř nám elegantně vrátil zpět. Tato beznaděj nám vzala vítr z plachet, ale ne úsměv a radost z toho, že můžeme konečně zase hrát volejbal. Soupeřky sice vyhrály, ale na to, že jsme měly roční pauzu, musím všechny holky moc pochválit za tu snahu a energii, co do zápasu daly. Věřím, že s tímto elánem a nadšením to bylo jen zahřívací kolo a v dalších zápasech strčíme všechny soupeřky do kapsy.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 3)

Svině na Palouku22.09.2021

Sestava: Iren, Marťa J., Ola, Kája, Renata, Miruš, Maruška, Radka, Lenka

Ještě než začala herní sezóna, začaly jsme sezónu hospodskou. Sešly jsme se proto na Palouku, kde jsme měly několik úkolů! Jednak jsme se kvůli kovidu neviděly skoro rok, takže bylo třeba probrat všechny novinky. A za druhé jsme musely vybavit naši Káju na dalekou cestu! Rozhodla se totiž kývnout na zahraniční angažmá a od října bude Svinov reprezentovat nejspíš na nějaké belgické palubovce. Tak Kájo, neboj se nic, určitě to hrajou stejně jako my – „příjem, náhra, smeč“! A kdyby ne, tak se kdyžtak vrať za náma. Takovou šikovnou hráčku a obětavou vedoucí družstva jen tak nenajdeme!

Sepsal(a): Renata

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 3:1 (19, -18, 20, 23)13.09.2021

Sestava: Nahrávka: Fuča, Vilda, Karel Smeč: Bob, Kuba, David M. Blok: Borec, David, Karlos
Diváci: Povzbuzoval Arnošt.

Po roční covidové pauze jsme se sešli v hojném počtu, jelikož nám přibyli noví členové. Hrabůvce se nepodařilo sestavit družstvo na soutěž a tak čtyři hráči přestoupili k nám. K zápasu bylo připraveno nastoupit 9 kousků, takže bylo těžké někoho posadit na lavičku. Nicméně během zápasu postupně odstoupili Bob a Vilda kvůli zdravotním problémům. Vilda to aspoň kompenzoval lahví Myslivecké k narozeninám.
Hra vypadala tak jak vypadala. Nebyli jsme sehraní a ani při zápase jsme se nestačili sehrát, jelikož nás bylo hodně a sestava se měnila. Navíc v tělocvičně bylo dusno a potili jsme se jako „svině“, ale to měl soupeř stejné.
Upřímně si nedovedu představit, jak budeme hrát soutěž dále. Je nás na soupisce 18 a když většina přijde na zápas, tak bude i většina lidí otrávená že nehraje. A jsem zvědav, jestli i v takovém počtu budeme chodit na tréninky, nebo se opět honit dva na dva nebo tři na tři. Nicméně jsem rád, že se po roční pauze zase něco děje a doufám, že nám to zase nějaký magor nezarazí.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

21. ročník volejbalového turnaje smíšenek "Loučení s létem Rumotour open 202103.09.2021

Sestava: Jan, Káča a Mates Sokolovi, Víťa Kusior a jeho 15ti letá Elen, Petr Gros, Maruška Pavlů, Petr a Arnošt Fucimanovi a divák Tomáš Káňa

Poředatelé po posledním 20. "RETRO" ročníku již neplánovali další pokračování, ale nakonec se rozhodli 21. ročník uspořádat.

I my jsme se ho účastnili, i když ještě koncem srpna to vypadalo, že nedáme družstvo dohromady, neboť k dispozici na hraní byli jen Jan a Káča Sokolovi a pochromaný Fuča s Arnym a Šneček, jen co by divák. Byli jsme rozhodnuti, že buď někoho doplníme, nebo někdo doplní nás. Takže na místo konání na Morávce odpoledne přijíždí Fuča, Arna a Šneček a se spožděním k večeru Honza s Káčou, které jsme vrátili z cesty do místa dění domů pro kytaru, kterou Jouza zapomněl doma. Večer se posedělo u kytary v jídelně a jako tradičně i na pokojích  při konzumaci "pevného i tekutého" občerstvení a někteří neporušili ani další tradici a šli spát za ranního rozbřezku.

V sobotu ráno přijíždí poslední účastníci letošního klání. Tentokrát se sešlo 6 družstev a tak pořadatelé rozhodli, že se bude hrát každý s každým do 21 bodů. Naše sestava: Jan, Káča a Mates Sokolovi, Víťa  Kusior a jeho 15ti letá Elen, Petr Gros, Maruška Pavlů, Petr a Arnošt Fucimanovi a divák Tomáš Káňa. Takže na hraní je nás dost, některé týmy jsou na tom hůř, nějak v té covidové době nejsou lidi. Všichni jsou však v dobré náladě, takže si bez problémů různě půjčují hráče a hráčky. Od nás hlavně pendluje Káča. Dopoledne naše hra vypadala pohledně, v setech jsme se střídali a před obědem to vypadalo, vzhledem k výsledkům druhých družstev, na finále. Ale chyba lávky, bohatý oběd, u některých málo spánku a "dopinku", únava Káči při pendlování a odjezd Maruš po obědě domů, to asi zapříčinilo, že naše hra se rapidně zhoršila, kazili jsme co se dalo - moc se na tu naší hru nedalo koukat. I přesto jsme nakonec s odřenýma ušima obsadili 3 místo na bedně. Večer se opět sedělo u kytárky a karaoka a u pivečka a u "tekutého dopinku" do pozdních hodin. Večer jsme telefonicky popřáli Jirkovi Hermanovi, který letos s námi nejel, šťastné manželství  a štamprličku jednu dvě tři ..... za nás vypil Šneček, který za ním odjel na oslavu.

V neděli ráno po vydatné snídani se čekalo na snížení hladinky "dopinku" u řidičů trochu déle (byla policejní akce na silnici, jak nám hlásili odjevši bezdopinkoví řidiči) a postupně podle odvahy čekajících řidičů jsme odjížděli spokojeni domů.

Závěrem patří dík organizátorům, že opět tento turnaj uspořádali a v té podivné covidové době dali dohromady partu dobrých kamarádů a kamarádek.

Sepsal(a): Arny

Brigáda na Jardochatě18.06.2021

Sestava: Jarda, Janička, Fuča s Verunkou, Arny s Kryštůfkem, komplet Bobíci, Radan, Marťa, Kuba, Zuzka.

První je na chalupě pan domácí Jaroušek a s ním Janička. Odpoledne přijíždí Fuča s Verunkou a Arny s Kryštůfkem a parkují dole u závory, kde pro ně přijíždí Jarda a vyváží je na chalupu. Společně jsme nainstalovali do pohotovostního stavu „Bečičku“ a úspěšně jsme započali s čepováním zlatavého moku. Bobíci, jako by to cítili a tak tu byli co by dub i s ratolestmi Onďou a Kubíčkem. A tak se mohl na hřišti uskutečnit profi fotbálek a další hry, včetně namáčení nohou v málo naplněném bazénu. V pozdním odpoledni přijíždí Radan s Martinou. Večer se dělá oheň, popíjí a přeje se Radanovi k pondělním 47 narozeninám.
V sobotu po ránu celá Bohoňková rodina odjíždí do Raškovic, kde se koná turnaj mládeže a tam hrál Kubík. Míjejí se s Kubou a Zuzkou, kteří přijeli ne brigádničit, ale relaxovat výšlapem na Lysou Horu a k večeru odjeli na chatu v Bašce. Zbytek osazenstva, Arny, Fuča, Radan a Jarda se pustili do štípaní špalků a likvidaci roští. S velkým zápalem jim pomáhal Kryštůfek s Veroničkou a Jana nám nosila žlutavý mok k svlažení vyschlých rtů. Odpoledne se do práce zapojil i Bob, když se vrátili z turnaje. Celkový výsledek brigády: udělali jsme pořádný „ordunk“. Večer se opět posedělo u ohně, urazil se nějaký ten džbánek a štamprlička a šlo se spát, až na Radana a Fuču, kteří nutně museli řešit neodkladné životní situace až do červánků.
V neděli se tradičně po snídani uklízelo, balilo a před obědem vyrazilo domů.

Sepsal(a): Arny

Turnaj v Libině05.06.2021

Sestava: Jarda, Bob, Ebik, Tom, Kuba, Zuzka, Kubík a Ondík

V sestavě Rumíků jsme se zúčastnili turnaje v Libině. Po dlouhé kovidové pauze bylo super si zasportovat a dát pivko s kamarády. Hráli jsme za hezkého počasí na novém hřišti v pěkném prostředí. Vše bylo supr a nakonec jsme i v konkurenci asi 15 týmů vyhráli.

Sepsal(a): Bob