TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava B 2:3 (21, 16, -15, -24, -12)02.06.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Vojta, Arny Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Karel, Martin K.
Diváci: Zapisovala Jana od Martina, povzbudit přišly Zuzka, Lea, Radka a Lenka. Děkujeme!

K utkání jsme nastupovali s tím, že pokud vyhrajeme za tři body tak skončíme v celkové tabulce třetí ( a taky trochu zatneme tipec Zálomu, protože kolují nějaké fámy...). Ale hlavně jsme si chtěli dobře zahrát. To se nám v prvních dvou setech také dařilo. Hlavně jsme hráli výborně v poli a i příjem byl nadstandardní. A také holky, které povzbuzovaly na obě strany pomohly udělat dobrou atmosféru k vyrovnané hře. Na třetí set jsme obměnili sestavu a tím nám odešel příjem a tak jsme honili balón po celé tělocvičně a skóre narůstalo soupeři, který se chytl. Na čtvrtý set jsme se vrátili se sestavou  téměř na začátek a šup, prohrávali jsme 6:0. Trpělivou hrou se nám podařilo do koncovky vyrovnat a byli jsme dva míče od třetího místa. Ale ty už se nám nepodařilo uhrát. Do tiebreaku Už jsme nastupovali v uvolněné atmosféře a hráči, kteří ještě měli  nějaké síly. A kdyby se nám opět nepokazil přítah,  myslím že bychom i vyhráli. A tak i Džjurovi nakonec zaskočilo vyskočené rameno.
Zápas to byl pěkný, vyrovnaný a férový. Rozhodčí udělal pár chybiček na obě strany za což byl potrestán vybitím zubů míčem a píšťalkou. K úplné spokojenosti nám pak chyběly dva body v koncovce čtvrtého setu. A tak největším mínusem bylo to, že paní Konvičková nestihla Růžovku.
Chválím všechny za výborný výkon. Vyzdvihnu tak jen Fuču za komplexní výkon, Vojtu za udivující skoky v poli a Arnošta za stoprocentní útok.
 
Děkuju všem spoluhráčům za výkony v celém letošním ročníku a už se s Vámi těším na další.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 2)

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 0:3 (-24, -15, -20)24.05.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Karel, Martin K. Libero: Honza
Diváci: Povzbudit nás přišla Jana od Martina a protože měla svátek, mohla si nás za odměnu vyfotit.

Podařilo se nám zápas přeložit z pátku na úterý. Ale pšššt, na svazu to nikomu neříkejte. Tradičně jsme měli s Polankou, která je třetí od konce, více práce, než s třetím Zálomem. Hlavně v prvním setu jsme hráli nervózně, kazili jsme v poli a nešel nám servis. Naštěstí jsme ale zvládli koncovku díky soupeřovým chybám. Pak už to bylo o trochu lepší. Udělali jsme si náskok a ten si drželi až do konce (snad jen se dvěma výpadky). 
Pochválil bych dnes naše smečaře, Vojtu s Fučou, kteří pravidelně a spolehlivě bodovali. No a sebe pochválím až se mi podaří sestříhat video a předat k nahlédnutí :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (17, 11, 21)19.05.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Karel
Diváci: Zapisoval Arnošt a zároveň byl v hráčské pohotovosti.

K utkání jsme nastupovali s respektem, jelikož Zálom byl na druhém místě tabulky. Ale jak šel čas tak jsme zjišťovali, že to nebude až tak vyrovnaná bitva. První set jsme vyhráli v poklidu, druhý byl procházka rozjásanou Moskvou a jen třetí byl jakž takž vyrovnaný. Dobře jsme servírovali a kupodivu jsme měli i dobrý příjem. Soupeř sporadicky bodoval útokem a tak brzy bylo hotovo.
Každý z nás odvedl dobrý výkon bez výkyvů.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (14, 11, 19)18.05.2016

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Jana St. Blok: Helča, Lea
Diváci: Fandit přišla Zuzka.

Na posledný zápas sezóny s Dolní Lhotou sme sa zišli už v zohranej zostave (Ebik -smec, Marta - náhra, Lea - nedobrovolne opat blok, Kača - náhra, ja/helča - blok a miesto zranenej Janči nám prišla vypomoct Jája smec). Podľa očakávania žiadna dráma neprebehla a vcelku pohodlne sme ukončili sezónu víťazne 3:0. Využili sme priestor a v poslednom sete sme potrénovali hru na jednu nahrávačku. Sezónu sme naštastie ukončili už bez dalších zranení. Týmto prajem všetkým zraneným skoré uzdravenie a dúfam, že sa v hojnom počte vidíme v dalšej sezóne :).

Sepsal(a): Helča

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:1 (21, 19, -19, 17)17.05.2016

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Mirka, Irena Blok: Marie, Martina S.

Poslední zápas sezóny, horko-těžko jsme se sešly, sestava byla lehce improvizovaná, navíc jedna z nás v balení 2v1 ;-). Ale dobře to dopadlo, nikdo se nezranil a ve třetím setu se nám dokonce podařilo Polanku držet od saka, což nám pomohlo k zisku třetího setu. Ve čtvrtém jsme si hned na začátku opět poseděly na příjmu, jak bývá našim nemilým zvykem, čímž jsme uzavřely tento ročník. A je to!

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:1 (-25, 22, 24, 21)10.05.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Petr S. Účko: Karel, Martin K.
Diváci: Jako záloha přijel Arnošt a povzbudit přišel Ivoš. Nepovzbuzoval nás Kopec, naopak.

Skoro v každém setu jsme vedli tak o 3 až 4 bodíky, ale jinak to byla přetahovaná o každý míč a rozhodovalo se až v koncovkách. Škoda několika pokažených příjmů a nepozorností v poli. Jinak jsme klidně mohli urvat třeba ještě setík. Tak možná budeme mít příště více štěstí. Ale celkově jsme hráli velmi dobře a pěkně se na to dívalo. Dobře jsme podávali a hráli v obraně. Vilda hrál na hranici sebeobětování. Nejlepším hráčem byl Fuča. Doufám, že nám herní pohoda vydrží a třeba k tomu ještě přidáme zlepšený příjem.
Pochvalu zaslouží Ivoš, který přinesl láhev Myslivce. A každý set, ve kterém jsem nastoupil jsme vyhráli. Proč sem vlastně nenastoupil ve více setech? :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

SK Šenov : TJ Sokol Svinov B 2:3 (-19, -17, 20, 21, -13)09.05.2016

Sestava: Nahrávka: Irena, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

Přeložený zápas, původně jsme ho měli odehrát v Šenově. Vypadalo to, že se opět nesejdeme, ale nakonec s vypjetím všech sil a zapojením i zdravotně indisponovaných jsme to dotáhly i do vítězného konce. Holky jsou šikovné a daly nám zabrat. První dva sety jsme si držely náskok, a i když na konci dotahovaly, ustály jsme to. Ve třetím a čtvrtém setu jsme dělaly laciné chyby a zbytečně zmatkovaly, chyběl nám klid a přesnost na všechny tři základní údery – příjem, náhra, smeč. Tie-break jsme začaly dobře, vytvořily si pětibodový náskok, ale opět nás kvalitním podáním a výbornou hrou v poli dotáhly, navíc poslední balóny byly už hodně nervózní na obou stranách, každý to chtěl rychle ukončit. Takže díky za 2 body!

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-22, -25, -21)09.05.2016

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D. Blok: Helča, Lea

Sešly jsme se ve standardní sestavě. Cestou jsme trošku pobloudily, ale zápas jsme v klidu stihly. Holky s Fryčovic byly šikovné, z naší strany nebyl výkon stoprocentní. Občas nám pomohl i rozhodčí, když si nevšiml, že naše hráčka (Lea) podávala z půlky hřiště. Jinak jsme si dobře zahrály.

Sepsal(a): Ebik
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

XXXII. ročník turnaje Osvobození07.05.2016

Sestava: Lea, Kaťa, Barča Pokorná, Lída z Uničova, Zuzka S., kterou nahradila Simča z Uničova

Počasí bylo v květnu krásné a tak jsme se rozhodly zajet si na turnaj na Moravu, kam se rády vracíme. Turnaje se zúčastnilo celkem 9 týmů žen. Ve skupině nás bylo 5 a zrovna naše skupina měla 3 kvalitní týmy. Ze skupiny postupovaly pouze dva týmy a z naší skupiny poustoupili Tvůj táta a Revival. Hrály jsme podle možností krásně a turnaj jsme si užily, ale bohužel to na vítězství nebylo.

Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 0:3 (-11, -25, -25)06.05.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Ve druhém a třetím setu to byla velmi vyrovnaná hra, pokaždé jsme v koncovce vedly 25:24, ale ani jednou se nám to nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Velká škoda, protože chyběl jeden blok nebo dobrá smeč. Poruba hrála velmi dobře, kombinovaly nahrávky, smečovaly ze všeho, měly výborné pole. Nedaly jsme ji to ale zadarmo. I když by to málokdo po totálním výpadku na příjmu v prvním setu čekal… ;-).

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Pavel Friedel

20. ročník turnaje O pohár starostky k 71.výročí osvobození Svinova30.04.2016

V sobotu 30.4.2016 se konal již 20. ročník volejbalového turnaje smíšených družstev O pohár starostky k 71.výročí osvobození Svinova 
Ač v lehce komornějším obsazení přesto se turnaj vydařil. Pozdravit nás přišla starostka Helena Wieluchová. Počasí bylo skvělé a tak nevadilo, že jsme s hraním skončili dříve než  v předchozích ročnících a mohli se přesunout na sluníčko, kde program turnaje pokračoval svojí kulturní částí.
Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Svinov : VK Hyundai Rely 3:1 (-25, 14, 17, 24)28.04.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Petr S. Účko: Martin K.
Diváci: Zapisoval Arnošt a zároveň byl v hráčské pohotovosti. Povzbudit přišla Zuzka, Martinova Jana a Kubík s Ondráškem, kteří se marně snažili sbalit soupeřovic fanynku (ta ale byla nepřístupná).

Již předem nahlásil Vojta pozdní příchod a Martin dřívější odchod. A tak jsme začali a vedlo se nám dobře. Vedli jsme 17:10, 19:11, ... a pak se Fuča "svévolně" bez vědomí kapitána vystřídal za Vojtu, který mezitím dorazil a ještě ten den ani neviděl míč. Prohráli jsme set 26:24. Jinak Fuča byl do té doby stoprocentní  a poté jsem vzteky věřil, že je čtyřprocentní! Úplně mě to přestalo bavit a jak sem koukal z venku vypadalo to, že to moc nebaví nikoho. Podle výsledku to vypadá, že jsme pak hráli skvostně, ale dívat se na to moc nedalo a poslouchat věčné hádky soupeře s rozhodčím také ne. 
Suverénně nejlepším hráčem byl Bob. Asi se chtěl blýsknout před dětmi. Ty ale měly jiné starosti. Buď se honily za balónem, nebo za holkama.
A mimochodem podle zápisu jsme poslední set vyhráli 25:24 a 25+25+25+26=100.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2)

OVL - Ostravská volejbalová liga smíšených družstev23.04.2016

Skončil 14. ročník soutěže OVL. Ve všech třech ligách za různé týmy nastoupilo cca 25 žen a můžů - členů TJ Sokola Svinov. Určitě bych na někoho zapomněl a tak nebudu jmenovat a vyberu jen tři početně nejvíce zastoupená družstva s nejdelší svinovskou tradicí:
  • Údolí sviní se umístilo na 2.místě  v 1.lize
  • SvinoX se umístil na 10. místě v 1.lize
  • ZOO se umístilo na 3. místě ve 2.lize
Chtěl bych všem členům poděkovat za reprezentaci naší jednoty, ať už jste nastoupili za kterékoli družstvo, popřát úspěch v soutěži MěPř. a hodně sil a zdraví do dalších ročníků.
 
Sepsal(a): Karel

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov 0:3 (-15, -18, -19)19.04.2016

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Fuča, Vojta, Arny Blok: Bob, Petr S. Účko: Martin K.
Diváci: Zapisoval a útočil Arnošt.

Vše začalo již před halou na jízdárně, kde jsme si museli vyříkat zásadní problém. Martin donesl k narozeninám ...ovici a my jsme se nemohli shodnout zda jde o meruňku či slivku. A tak jsme koštovali a koštovali. K zápasu jsme nastoupili v pohodě a v dobré náladě. Musím říci, že nám skoro všechno vycházelo a byli jsme lepší jak na podání, tak i v obraně v útoku i v poli. Až sem se divil jak nám to šlape a nikde žádný svinovský sešup. Možná to bylo i tím, že o přestávkách Martin nechával doplňovat úbytek kalorií. A když se nakonec i Vojtovi podařilo přehodit síť (dokonce levou rukou), bylo jasné že vítězství je naše. Navíc když v drtivém závěru vystřídal Arnošt.
Nejlepším hráčem byl Martin, kterému jsme i pogratulovali. Druhým nejlepším byl Karel, Bob, Petr, Fuča, Vojta a Arnošt.
P.S. Sám sebe bych vyzvedl za smeč, nahrávku pěstí a skákaný servis :o)
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Jan Slezák (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SK Šenov 3:0 (15, 18, 8)14.04.2016

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Fuča, Vojta, Petr S. Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K. Libero: Honza
Diváci: Zapisovala Marie, povzbudit přišli Vilda, Arnošt, Zuzka a Jana, která nám taky udělala spoustu pěkných fotek. Děkujeme!

Nakonec jsme se sešli v hojném počtu, a to ještě naši dva skalní borci seděli v civilu na lavičce. Podle výsledku by se zdálo, že to byla brnkačka. Vítězství jsme si ale museli vybojovat. Myslím že jsme podali jeden z našich nejlepších kolektivních výkonů, kde si každý odvedl svoje. A navíc přišlo výborné publikum v počtu, že se málem nevešli na tribunu (tedy na lavičku). Po nadšeném výkonu zbyl ještě čas a chuť na trénink.
Musím pochválit beze zbytku všechny, zvláště pak Martina na účku.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : USK Slávie OU Ostrava 1:3 (16, -23, -16, -21)13.04.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

Začátek byl nadějný, dařilo se nám podání, z čehož pramenil horší příjem soupeřek. Kvalitní útok, bloky, nahrávky, pole, to všechno pomohlo k celkem jasnému zisku prvního setu. Druhý set se ukázal být rozhodujícím, na jeho začátku nám trochu utekly, ale podařilo se nám snížit skóre na rozdíl 1 či 2 míčů, v koncovce jsme tlačily, ale na víc než 23 bodů to nestačilo. Třetí set se nám vůbec nepoved. Hned prvním podáním nás nějakou dobu držely na příjmu, a i když jsme se potom zvedly, náskok jsme už nedotáhly, navíc jsme se zhoršily na podání a začaly kazit a na konci jsme se opět nebyly schopny dostat z jednoho postavení. Čtvrtý set byl o něco lepší, ale už jsme se nedokázaly vyburcovat jako v prvních dvou setech.

Sepsal(a): Karolína

Volejbalový klub Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-10, -9, -18)08.04.2016

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Vojta, Arny, Petr S. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča

Při pátku v 16:00 se nikomu moc nechtělo, ale nakonec jsme se dostavili do Mariánek v solidním počtu. Saidovi kluci teprve sbírají zkušenosti a herní dovednosti a tak jsme neměli moc práce. Povedlo se nám neupadnout do pinkacího režimu a i tak jsme mohli jít na víkend se suchým tričkem a v dobré náladě.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Said Habboudji (známka 1)

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-17, -16, -16)04.04.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Jako vždy to byla s Dolní Lhotou přetahovaná, dost jsme se nadřely, než jsme složily balón klasickou cestou. V poli měly téměř vše, naštěstí jenom téměř. Začátek prvního setu byl takový oťukávací, kvalitním podáním a bloky jsme ho uhrály celkem rychle. Na začátku druhého setu nás nachytaly trochu na švestkách, ale zvýšeným úsilím a opět velmi dobrým podáním jsme vítězství přetáhly na naší stranu. Třetí set by byl úplně v pohodě, kdyby se Karolína nechala raději vystřídat, protože její nahrávky stály za …, ale je to týmová hra, holky to ustály a 3 body jsou doma.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Hrabůvka 3:1 (18, 20, -24, 20)30.03.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Zápas se nesl v příjemné a uvolněné atmosféře, kdy nebyla nouze o akrobatické zákroky naší Irenky J. Jeden vypadal opravdu krkolomně, naštěstí krk i zbytek končetin zůstaly na svých místech. Jinak to byla docela vyrovnaná hra, většinu zápasu jsme vedly, škoda jenom koncovky třetího setu, který nám unikl doslova o pár bodů.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (19, 24, 17)23.03.2016

Sestava (domácí): Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Ebik, Jana St. Blok: Helča Sestava (hosté): Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie
Diváci: Arnošt a Hanka Pechová. Děkujeme!

Svinovské derby jsme tentokrát vyhrály. Překvápko z podzimu se nekonalo.  Holkám z "B" se moc nedařilo, tak nám tu výhrhu celkem usnadnily. Fanoušek Arnošt byl rád, že  výhra zůstala "doma" :). Taky chci poděkovat Hance P., že nám přišla zapisovat.
Sepsal(a): Ebik
 Z naší strany nemastné, neslané. I když jsme se snažily, vždycky nám buď chyběl jeden krok, delší ruka nebo pár centimetrů nad sítí. Áčko bylo výborné hlavně v útoku středem, na který jsme neměly ani na saku ani v poli. No a potom to jejich pole… o tom snad ani nemá smysl psát J.
Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (19, 24, 17)23.03.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Ebik, Jana St. Blok: Helča, Lea
Diváci: Arnošt a Hanka Pechová. Děkujeme!

Svinovské derby jsme tentokrát vyhrály. Překvápko z podzimu se nekonalo.  Holkám z "B" se moc nedařilo, tak nám tu výhrhu celkem usnadnily. Fanoušek Arnošt byl rád, že  výhra zůstala "doma" :). Taky chci poděkovat Hance P., že nám přišla zapisovat.

Sepsal(a): Ebik

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Svinov B 3:0 (19, 24, 17)23.03.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

 Z naší strany nemastné, neslané. I když jsme se snažily, vždycky nám buď chyběl jeden krok, delší ruka nebo pár centimetrů nad sítí. Áčko bylo výborné hlavně v útoku středem, na který jsme neměly ani na saku ani v poli. No a potom to jejich pole… o tom snad ani nemá smysl psát J.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (17, 17, 17)22.03.2016

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Petr S. Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K. Libero: Karel
Diváci: Zapisovala Jana, povzbudit přišel Arnošt. Děkujeme !

Ani ve druhém jarním zápase jsme neztratili ani set. Přesto to nebylo, jednoznačné jednoduché vítězství. Někteří hráči se z předcházející "náročné" noci potřebovali trochu rozehrát, ale to se povedlo. Jirka Šimonek tak aspoň nemusí mít strach o zdraví svého potomka. A tak nám trochu utekl jen úvod druhého setu, ale ztrátu jsme naštěstí brzy dohnali. Taky nám chvilku trvalo, než jsme začali trefovat servis, ale pak už to šlapalo. Soupeř hrál dobře v poli, ale my jsme nezůstali pozadu.  
Trochu divně mohlo připadat jen Vojtovo počínání. Vyčkával na střídání v zimní bundě. Pak kamsi odběhl a vrátil se s akváriem. Prý bude chovat želvy ninja.
Je dobré že nás přišlo 8. Kéž by to vydrželo a na tréninky se to ještě zlepšilo.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : VK Vratimov 2:3 (23, -21, -21, 18, -13)16.03.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Veronika Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Chvilku to vypadalo, že se dnes snad sejdeme v plném počtu, ale nakonec i osm bylo dost. Trošku počáteční komplikace, kdy Verča zapomněla tenisky a Irena vzala špatné klíče, znamenaly mírné zpoždění začátku zápasu, ale pak už to byl velice vyrovnaný boj až do konce. Štěstí se přelévalo ze strany na stranu a rozhodovaly opravdu drobné nepřesnosti. Koncovku čtvrtého setu vzala do svých rukou Irena a i přes oddechový čas soupeře skvěle dopodávala. Místo aby nás to nakoplo do rozhodujícího pátého setu, nebyly jsme schopné vzít příjem a strany se měnily za stavu 8:1. Naštěstí se vydařila šňůra výborných servisů i Matině B. a i když zápas nakonec dopadl lépe pro soupeřky, tak konečný stav 13:15 svědčí o tom, že jsme svou kůži nedaly lacino. 

Sepsal(a): Irena

VK SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 0:3 (-14, -12, -16)15.03.2016

Sestava: Nahrávka: Fuča, Vilda Smeč: Vojta, Petr S. Blok: Bob, Džjura Účko: Martin K.

První zápas po zimní pauze proběhl v pohodě. Soupeř nekladl žádný odpor a tak jsme si odnesli jasné vítězství 3:0.

Sepsal(a): Bob
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 2:3 ()14.03.2016

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Marťa Blok: Jana D., Lea

Na zápas nás bylo pouze 6 hráček a chyběl nám blok tak musela Janča D zaskočit ze smeče na blok. Z Martinky jsme udělaly smeč a byly jsme připravené na vítězství. Od začátku zápasu se hrálo v rychlém tempu a soupeřky krásně rozhazovaly balóny a my jen běhaly na saku z jedné strany na druhou.  Já jsem si během zápasu ani nestihla zívnout jak mě ty soupeřky honily. První set jsme hrály pěkně a šlo nám to. V půlce setu nás Martinka pobavila při podání, když si spletla volejbalové hřiště s badmintonovým a podávala téměř z poloviny hřiště. Rozhodčí pro tento omyl neměl slitování a bod dostaly soupeřky. Do druhého setu soupeřky vyměnily jednu hráčku a najednou jim to šlo lépe a my jsme začaly více kazit v poli a tak jsme další set prohrály. Ve 4. A 5. setu jsme začaly zase hrát naši hru a tak nám to tentokrát vyšlo jen na vítězství 3:2. 

Sepsal(a): Lea
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Fryčovice : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-21, -13, 23, -21)10.03.2016

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina J.

Zápas jsme si užily, i když místy jsme se hodně přizpůsobily soupeři, jak je naším zvykem. Bohužel se nám nějak nesešly přihrávka, náhra a smeč v jeden okamžik, buďto šlo jedno nebo druhé nebo třetí.  I přesto jsme první dva sety dotáhly do vítězného konce. V tom druhém se výborným podáním blýskla Radka. Třetí set asi zábava převážila nad soustředěním a proto vítězství, i když jen o fous, patřilo soupeřkám. Naštěstí jsme šly do sebe a čtvrtý set už neponechaly nic náhodě, naštěstí se nám i začalo dařit a proto tři body za výhru jsme odvezly do Ostravy.

Sepsal(a): Irena

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá 3:0 (11, 22, 22)02.03.2016

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Radka, Martina J., Marie

Relativně hladká výhra, i když skóre posledních dvou setů tomu neodpovídá. Od začátku to bylo hodně vlažné. STB obměnila a hlavně omladila kádr, což se projevilo v jejich nekoncetrovaném výkonu, kterému jsme se klasicky přizpůsobily. Pěkné akce střídaly údery typu hlava-ruka-noha, bohužel i na naší straně. Poprvé v této sezóně a několik sezón zpátky jsme byly téměř v kompletním počtu, dokonce tři kusy na jeden post, takže jsme se mohly i vzhledem ke kvalitám soupeře rovnoměrně prostřídat. Po zápase jsme navíc vůbec poprvé ještě daly dva tréninkové sety 5 na 5 (jenom náš tým!) a zapily to výherním rumem J. Zdokumentováno pomocí selfie, ale tohle musíme ještě zdokonalit, protože dostat devět hlav na jednu fotku není jen tak.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Veronika Friedelová

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:0 (21, 15, 22)09.12.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Karolína Smeč: Olga, Irena, Martina S. Blok: Martina J., Marie

Poslední zápas podzimní části a navíc svinovské derby! O to víc nás těší, že byl vítězný. Byl to pěkný zápas, s vždycky to bývá vyhecované, ale přátelské, a nejinak tomu bylo i tentokrát. Tentokrát se dařilo nám. Měly jsme kvalitní a hlavně bezchybné podání, kterým jsme holkám značně znesnadňovaly příjem a následně i jejich jindy zabijácký útok. Když jsme byly v úzkých, vždycky jsme dokázaly uklidnit hru a z vyšších nahrávek složit. Celkově to bylo z naší strany lehce euforické, to asi ten doping… J.

Přeji vám krásné svátky a šťastný a úspěšný rok 2016! J

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:0 (21, 15, 22)09.12.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Janča O., Kačka Blok: Jana D., Helča, Monča

No hrály jsme na py… . Nevím moc co jiného napsat, nic nám nešlo a hlavně bylo v týmu úplně nějaké dusno…možná snad ponaučení pro příště, dát si dopink jako holky z B a taky být trochu více tým…Hnusná prohra na konec sezóny…A asi ani pro Arnošta to nebyla moc pěkná podívaná…
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

VSK VŠB - TU Ostrava B : TJ Sokol Svinov 3:0 (14, 12, 22)03.12.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Martin K.
Diváci: Martinova Janča.

Začátek zápasu byl v 18:00. 17:45 přijel Karel z Ústí nad Labem jako šestý. 17:55 přišel Martin jelikož musel sejít pár pater k tělocvičně. Nemám nic proti sexuálním aktivitám, naopak, ale i volejbal chce svoji předehru...V 18:15 přijel Bob ze Slovenska, ale to už bylo po prvním setu. Šlo to rychle a myslel sem, že horší už to být nemůže. Mýlil jsem se. Druhý set byl ještě tragičtější. Neměli jsme prakticky útok ani obranu ani pole. Až ve třetím setu jsme se jakž takž mezi sebou seznámili a hra konečně trochu vypadala jako kolektivní sport.Bohužel pozdě. A protože nás soupeř smáznul během chvilky, ještě vyšel čas na  jeden tréninkový setík, který jsme mimochodem vyhráli (i když soupeř hrál jen v pěti). Byla to taková smutná rozlučka s podzimní částí soutěže.Jestli takhle budeme hrát i na jaře, tak mě asi .ebne.
Snad jediným hráčem, který zaslouží pochvalu byl Petr Slavík, který spolehlivě bodoval a měl dobré pole.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 2)

TJ Sokol Svinov B : VK Polanka nad Odrou 0:3 (-25, -19, -20)02.12.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Mirka, Veronika Smeč: Martina B., Olga, Irena Blok: Martina J., Marie

Velká škoda prvního setu, byla to vyrovnaná hra, možná by pak celý zápas vypadal jinak. Polanka měla jako vždy výborné pole, položit balón klasickým způsobem byl v dalších dvou setech problém. Navíc nás vždycky nachytaly na příjmu, prostě celkově to bylo z naší strany takové nemastné, neslané.

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Dolní Lhota : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -6, -22, -15)30.11.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Kačka Blok: Helča, Lea

Po nástupu do zápasu nás místní hráčky zaskočily herním stylem "zbav se balonu, jakkoli dokážeš", nefungovalo pole ani útok. V druhém setu jsme přešly na náš styl hry a vyhráli ho s přehledem 25:6, kdy na síti kralovala Helča s podporou skvělého pole a dokonalých reflexních zákroků Zuzky. Poté už jsme si průběh zápasu řídily my a dotáhly to k vítěznému konci, kde pro změnu úřadovala Lea. 

Sepsal(a): Kačka

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:1 (19, 18, -22, 18)26.11.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K., Martin P. Blok: Fuča, Petr S. Účko: Karel, Martin K.
Diváci: Zapisovala Martinova Janička, povzbuzovali Eda s Jitkou děkujeme!.

Opět zápas s papírově slabším soupeřem. To nemáme rádi. Navíc jsme neměli naše skalní blokaře. Ale měli jsme plnou skříňku dopingu. Ze začátku nám soupeř hodně pomáhal servisem. Hodně jich pokazil což jsme od něj později přebrali. Teda hlavně po té, kdy jsme si řekli že je třeba dávat servis, protože to na Polanku stačí. Ale jinak jsme hráli v poklidu. Někdy až v moc velkém. Třetí set jsem si prohráli ve dvou svinovských vlnách, kdy jsme nebyli schopni otočit. Naštěstí jsme měli na lavičce zálohu, která v rozhodující chvíli čtvrtého setu mohla vypomoci. Ale pozor, nebudu tady věčně.
Dneska bych pochválil smečaře, zato pole nebylo moc jisté. Nejlepším hráčem byl Martin Pech, který spolehlivě bodoval v útoku, dobře hrál v poli a neměl slabou chvilku.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Hrabůvka 3:0 (12, 8, 17)25.11.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Lea, Kačka Blok: Jana D., Helča

No nevím, co moc napsat, soupeřky nekladly nějaký velký odpor a my celkem s přehledem vyhrály 3:0. Možná snad jen ve třetím setu trochu zabraly.

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Pavel Friedel

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-21, -23, -21)12.11.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Martin P. Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Fuča, Karel

Začalo to dobře. Bob a Jirka donesli lahvinky k narozeninám. A pak už se hrálo. Za soupeře nastoupil Kopec a tak se ho Bob snažil opít. Bohužel jsme neměli dost alkoholu. Nehráli jsme špatně, ale soupeř hrál líp. Zejména účinněji útočil. Nám zase párkrát uletěl příjem, což je naše "silná" stránka. A tak jsme Bobovi splnili narozeninové přání jen částečně. Přál si, aby jsme vyhráli 3:2 a aby v každém setu byl dílčí stav 12:11. A to se nám povedlo pouze 2x (zejména ve druhém setu jsme za stavu 12:3 museli polevit). 

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Dalibor Lžičař (známka 1-)

TJ Sokol Svinov B : SK Šenov 3:2 (-24, 22, -24, 19, 12)11.11.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Karolína Smeč: Martina B., Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie

Holky ze Šenova hrály moc pěkně, skáče jim to, v poli mají skoro všechno, je s podivem, že jsou na posledním místě. V prvním setu to byla přetahovaná až do konce, byly dlouhé výměny, nedařilo se nám skládat hned z prvního útoku. Ve druhém jsme si držely pořád malý náskok, který jsme uhájily a třetí set byl kopií prvního. Ve čtvrtém začala Iren na podání a nasázela jim asi 7 bodů, konečně jsme byly v laufu, a i když nás v jednom postavení držely déle než by bylo záhodno, koncovku jsme si pohlídaly. Tie-break byl tak jako celý zápas vyrovnaný, bylo to nervózní na obou stranách, takže jsme rády za 2 body. Ale jinak hra moc pěkná, taková volejbalová J.

Sepsal(a): Karolína

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-17, 18, -19, -21)09.11.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O., Kačka Smeč: Ebik, Lea, Kačka Blok: Jana D., Helča, Lea

Zápas s Vratimovem začal vcelku v pokojnem tempe, prvý set sme vyhrali s celkom slušným náskokom, hrali sme zodpovedne, nerobili sme zbytočné chyby a súperkám sme toho veľa nedovolili. Čo sa už nedá povedať o druhom sete, kedy sa naše súperky rozohrali a pre zmenu nedali veľký priestor oni nám. Než sme sa spamätali z novej situácie set bol u konca. Povzbudzované a motivované kapitánkou :) sme sa nenechali zlomiť a začali sme odznova. Tvrdšie, rýchlejsie, obetavo. Hra bola veľmi vyrovnaná, chvíľu s prevahou na našej strane, chvíľu na druhej. Musím povedať, že všetky hráčky ako našeho tak druhého týmu podávali výborné výkony, jedine rozhodca zaostával a brnkal na nervy nejednej hráčke. Koniec dobrý všetko dobré a my sme sa stavom 3:1  mohli radovať z víťazstva :) 

Sepsal(a): Helča
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Fryčovice 3:1 (-23, 16, 17, 19)04.11.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O., Marťa Smeč: Lea, Kačka Blok: Jana D., Monča

Zápas s nováčkem sezóny. Tak jsme byly zvědavé na soupeřky :). Tabulkově se sice pohybovaly v jiných místech než my, ale na hře to nešlo vůbec vidět, nebo ne aspoň v prvním setu. Soupeřky nás utloukly svým dobrým servisem a nám nešel příjem vůbec a od toho se vše vyvíjelo. Nechaly jsme si je utéct a i když jsme zabraly, do vítězného konce jsme set nedovedly.
Do dalších setů jsme si řekly a dost. Holky z Fryčovic se možná trochu zalekly vidinou výhry a v dalších setech jsme si hrály už svoji hru a celkové vítězství jsme si nenechaly utéct.
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

USK Slávie OU Ostrava : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-26, 13, 19, 18)04.11.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina J., Marie

Začátek prvního setu se nám povedl, postupně se ale soupeřky chytly a dotáhly nás na 23:23, koncovka byla, kdo z koho, ale byly jsme to my, kdo to dotáhl do vítězného konce. Druhý set jsme na začátku zaspaly a pak už jenom dotahovaly, navíc jsme kazily servisy, prostě se nám nedařilo. Ve třetím jsme zkusily posílit útok a Irča šla hrát na „účko“, zvedly jsme se, hrály vyrovnaněji, ale vždycky nám chyběl buď krok navíc, nebo kousek štěstí. Poslední set byl podobný, opět nám chyběl důraz na podání, které nám jindy pomáhá, a navíc jsme měly zmatky v poli. OU vyhrálo zaslouženě, působily sehranějším dojmem, my jsme se kolikrát sami sobě pletly a dávaly si přednost, např. já (Karolína) jsem tam běhala jak postřelený zajíc L.

Sepsal(a): Karolína

SK Zálom Ostrava - Zábřeh : TJ Sokol Svinov 0:3 (-22, -21, -22)26.10.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Arny, Jirka Š. Blok: Bob, Džjura Účko: Karel, Martin K.

Na soupisku jsme dopsali Jirku Šimonka, vytiskli to v šatně přes telefon a fax a šli na to. Fuča navíc s rýmečkou. Libero Honza Vondráček se nahlásil že přijde a tak jsme ho napsali do zápisu. Čekali jsme... a prd. I když nás bylo dost tak jsme hráli bez libera. Tak dík že zabíral místo někomu, kdo si mohl zahrát... 
Proti nažhavenému soupeři jsme hráli dobře. Servis mohl být lepší a tradičně nám sem tam uletěl i příjem. Ale pozornou obranou na saku a slušným útokem jsme si vždy vybudovali slušný náskok. Bohužel jsme o něj vždy v nějaké vlně přišli. Naštěstí jsme zvládli koncovky. Rozhodčí pískal na obě strany tak tak všelijak a nervy některých domácích římských diváků tradičně tekly. Fuča si asi pět míčů před koncem udělal k rýmečce ještě výron, ale Arnošt ho spolehlivě nahradil. Taky naše nová posila Jirka se osvědčil. Dobře útočil a v poli vybral spoustu těžkých míčů. Taky Martin se něco nového naučil. Hlavně že má servírovat i když kdejaký divák zařve "TAJM"! 
Dneska bych vyzvedl hlavně bloky. Ty nám hodně pomohly. A taky Fučovy "ostré" útoky.A taky klid celého družstva. A tak nám zahaproval jen občas příjem a foťák.A tak nám po vítězství skoro nevadila ani rezavá voda ve sprše. Fučo, příště si udělej radši jiný výron!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Petr Prusek (známka 2-)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Dolní Lhota 3:0 (13, 23, 14)21.10.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Marie

Jako vždy to bylo ze strany soupeřek úporné, zbytečně dlouhé výměny, celkově ne příliš hezký volejbal. V prvním setu jsme je zlomily dlouhou šňůrou podání, kdy je Iren drtila a značně jim znepříjemňovala příjem. Ve druhém setu jsme polevily na podání a soupeřky se nás držely jako klíště, naštěstí jsme zachovaly chladnou hlavu a rozhodující body proměnily. Třetí set už byl z naší strany hodně uvolněný, Iren je opět při svém podání k ničemu nepustila, takže celkem hladce vyhrané tři body.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-17, -25, -12)21.10.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Ebik, Kačka Blok: Jana D., Lea
Diváci: Monča jako nehrající náhradník s bloklou krční páteří (no aspoň byl čas sledovat hru pro zápis).

Hráli jsme ve Staré Bělé ve vyhlášeně krátké tělocvičně spojené s hospodou, což některé z nás cítily už při příchodu do tělocvičny. Soupeřky mají omlazený kádr, neboť až na Reginu Šerou jsem tam nikoho neznala. Po dotazu mi bylo sděleno, že už baby hrát, některé nemůžou, některé nechcou, tož to přenechaly omladině.
 
A teď už ke hře: První set nás trošku zlobil servis, ale i soupeřky ač hrály doma s ním měly potíže. Tož nakonec jsme vyhrály 25:17.
 
Druhý set nahrála Janča D. šňůrou servisů náskok na 8:4. Soupeřky pak vyrovnaly na 9:9 a za stavu 9:11 Zuzka krásně promáchla příjem, který šel do autu a byli jsme zase ve hře. Pak jsme vzali time za stavu 10:14. Pak se to nějak skoulelo, že už jsme prohrávaly 11:17 a já začala mít bobky, že to holky nedají, ale Kače se povedla úlivka a následně i servis až jsme otočili na 13:18. Pak žačlo drámo, když naše holky dotáhly na stav 21:21 a Ebik i soupeř nedaly podání. Vzaly jsme time za stavu 22:23, soupeřky si začaly více věřit a přitvrdily servis, ale Lea otočila smečí a Janča D. tam šoupla úlivku a už tam bylo 24:24. Pak dala Kača aut, ale Janča D. otočila super úlivkou na stav 25:25. Já už nevěděla co mám na té lavičce nervama dělat.... Potom se podařilo Kače eso a ještě jeden špatný příjem u soupeřů a druhý setík byl domaaaáááá. 
 
Třetí set byla dost vyrovnaná hra, soupeřky si s našima holkama vyměňovaly tvrdé smeče. Ebik a Lea potrápily soupeřky. Za stavu 20:12 vzaly soupřky time, ale Zuzka byla rozjetá na servisu a byla celkově dobrá spolupráce na našem hřišti a za stavu 24:12 Zuzka dopodávala a poslední vítězný míč patřil Janče D., která zakončila super lobem. Dohráli jsme ve 20:50 hod. celkovým vítězstvím 3:0  H U R R R Á Á Á Á.
Sepsal(a): Monča
Rozhodčí: Petr Prusek

VK Hyundai Rely : TJ Sokol Svinov 1:3 (-21, -19, 14, -19)20.10.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Martin P. Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Martin K. Libero: Karel
Diváci: Povzbuzovala Martinova Jana. Děkujeme!

Maskot se nám vrátil a tak nás bylo devět. Bohužel ale nikdo neměl klíče od haly a tak jsme tam stáli jako jelita. Vilda přijel jen proto, že doma netekla voda a tak se chtěl jen osprchovat. Nakonec ale přijel taxík s klíčema a Vilda si oddechl. Další problém byl, že jsme se nemohli vejít do šatny a posléze ani vystřídat i se soupeři na společném hajzlu. To vše nás patrně zocelilo a tak jsme nastoupili odhodlaně do zápasu. Menší problém byl, že rozhodčí (ani Vilda) neuměl počítat do tří. Ale jelikož to bylo vesměs v náš prospěch tak jsme si nestěžovali. Na hřišti jsme se prostřídali všichni a až na třetí set, kdy soupeř řekl že bude bojovat, to bylo v pohodě.
A jelikož jsem už dlouho nikoho nevyzvedl(asi už jsem sláb), tak aspoň Vojtu a Džjuru za útok a Martina P.za hru v poli. A všechny za pohodovou hru. Ale kurnik šopa chlapi ten přítah!!!
 
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Radek Vítek (známka 2)

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Hrabůvka 1:3 (20, -21, -20, -16)15.10.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Fuča, Vojta, Martin K. Blok: Bob, Džjura, Petr S. Účko: Karel
Diváci: Zapisovala Martinova Janička. Děkujeme

Začali jsme dobře a dobře jsme také pokračovali. Vybudovali jsme si náskok i ve druhém setu, ale pak se zranil Bob. Ještě jsme uhráli pár bodíků a Bob se se slovy "...už není co řešit" odešel sprchovat. A my jsme mezitím řešili. A vůbec nám to nešlo a nedalo se na to dívat. Nepomohly ani Fučovy naléhavé domluvy a demonstrativní odchody. Čtvrtý set už byl jenom zmar. Musíme rychle zapomenout a doufat, že se maskot uzdraví.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Hrabůvka : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-19, -19, 18, 20, 13)14.10.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Martina J.

V prvních dvou setech jsme hrály velmi dobře, tlačily na podání, dařilo se nám blokovat i skládat a pole bylo taky téměř nepropustné. Soupeřky nevěděly co hrát. Bohužel ve třetím setu jsme si daly pauzu a holky nám utekly na rozdíl deseti bodů, který se nám už zcela nepodařilo dotáhnout. Do čtvrtého setu jsme šly s odhodláním, že to bude i set poslední a ze začátku to tak i vypadalo. Vytvořily jsme si náskok, ale v koncovce se nám přestalo dařit, znervózněly jsme a soupeřky toho využily. Tiebreak byl vyrovnaný do stavu 6:6, pak jsme si je zase nechaly utéct a pak těžce dotahovaly, za stavu 14:10 šla na podání Verča a díky úsilí všech, hlavně přední lajně, jsme to stáhly na 14:13. Pak měla přijít vyrovnávací smeč, ale zastavila ji páska L.

Sepsal(a): Karolína

SK Šenov : TJ Sokol Svinov 3:1 (16, 24, -26, 13)09.10.2015

Sestava: Nahrávka: Karel Smeč: Fuča, Vojta Blok: Džjura, Petr S. Účko: Bob
Diváci: Náhradník Arnošt.

Hráli jsme v pátek a navíc v Šenově. Statisticky to s námi teda nevypadalo dobře. I když jsme nakonec začali o hodinu dříve. A jak jsme hráli? Musím říct, že příjem byl dost mizerný a náhra nebyla o moc lepší. Holt chyběl nám Vilda. První set jsme jen tak odevzdali a jen snad smečaři uhráli pár bodů. Ve druhém a třetím jsme měli postavení ve kterých jsme hodně bodovali a pak postavení, kde jsme opět vše ztráceli. A taky se nám začalo dařit na bloku. Škoda koncovky druhého setu. Ten jsme prohráli i když jsme vedli 24:20. Ve čtvrtém setu už nás soupeř smázl a nedařilo se vůbec nikomu.

Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Fryčovice 3:1 (14, 23, -18, 18)07.10.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Irena Smeč: Olga, Marie, Martina S. Blok: Radka, Martina J.

Tabulkově slabší soupeřky ( nováček letošní soutěže ) začaly zápas opatrně a nejistě, takže první set měl jednoznačný průběh v náš prospěch. Soupeřky se ovšem postupně rozehrávaly, jejich bloky, smeče a umísťování míčů byly důslednější a sety se stávaly vyrovnanějšími. Naše hra s chybějící nahrávačkou byla lehce zmatená, z čehož vyplynula ztráta setu. Poslední set jsme silou vůle obracely v náš prospěch, na štěstí jsme se v závěru setu vrátily k přesnější hře a 3 body jsou doma.
Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Veronika Friedelová

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 3:1 (-18, 24, 18, 20)05.10.2015

Sestava: Nahrávka: Mirka, Veronika, Karolína Smeč: Irena, Martina S. Blok: Radka, Marie, Veronika

První dva sety jsme měly docela štěstí a hlavně se nám dařilo na podání. Soupeřkám trvalo, než se rozehrály, takže i proto byl první set celkem v poklidu náš. Od druhého setu začaly hrát s účkem a nahrávačka jim to rozhazovala přesně a hlavně rychle i tak byl ale druhý set ještě vyrovnaný, ztratily jsme ho až v úplném závěru. Třetí set se nám nedařilo víceméně nic, ani příjem, ani útok. S trochu promíchanou sestavou jsme to na ně zkusily ještě ve čtvrtém setu, ale moc se nedařily nahrávky a celkově jsme se motaly a vzájemně si překážely. Takže celkový dojem, nic moc.

Sepsal(a): Karolína

TJ Sokol Svinov : Volejbalový klub Ostrava 3:0 (7, 27, 13)30.09.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda, Karel Smeč: Arny, Martin K. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča Libero: Honza V.

Žáci z VK Ostrava pod vedením Saida teprve s velkým volejbalem začínají. To bylo vidět zejména v prvním setu, kdy jsme jim šesti chybami pomohli uhrát celkem slušný výsledek. Kromě servisu zaostávali ve všech herních činnostech. Ve druhém setu už nezaostávali. Naopak jsme se jim ve všem vyrovnali. Ježíš jak já sem se styděl za náš volejbal. A kdybychom neodvrátili dva setboly, mohla být ostuda ještě větší. Naštěstí ve třetím setu opět naši smečaři Arnošt s Martinem hráli "normálně" a tak už se naše utrpení neprotahovalo. Ještě pár takových výkonů a jdu se picnout.
P.S. Já sem nepokazil ani jeden balón...
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Said Habboudji (známka 1)

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 3:2 (-20, -12, 15, 16, 7)23.09.2015

Sestava: Nahrávka: Martina B., Veronika, Karolína Smeč: Olga, Irena Blok: Radka, Marie, Veronika

První a poslední zápas letošní sezóny venku, klasická atmosféra Hrabovských kurtů, pivko, místní fanoušci a super počasí. První dva sety se nám i přes zmatky dařilo balóny skládat a hlavně Vratimov nehrál skoro nic, jenže pak jim přišla jejich dvorní nahrávačka Kača, začala jim to rozhazovat, my kromě příjmu ztratily i sílu na podání a holky nás dokleply. Ale zahrály jsme si pěkně. :-)

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Petr Prusek

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:0 (13, 8, 15)23.09.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Jana D., Lea Blok: Jana D., Lea, Monča
Diváci: Ondrášek a Kubík :).

V pondělí jsme si konečně zatrénovaly (bohužel jen v 5) a na našem výkonu to šlo hned znát.  Hanička se s námi na zápase loučila s flaškou šampusu a hned od začátku zápasu tudíž vládla pohoda a zábava.  Soupeřky na nás přišly v hojném počtu 11 hráček, ale ani tento počet jim k vítězství nestačil. Dnešní zápas jsme hrály všechny hráčky na 1*a proto jsme s přehledem vyhrály 3:0. Po zápase byla i týmová fotečka s pohárem za 1. místo

Sepsal(a): Lea

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:0 (13, 8, 15)23.09.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Ebik, Lea Blok: Jana D., Monča

Těšily jsme se, že si zahrajeme pořádný volejbal. Se Sokolem Poruba se vždycky přetahujeme o každý balón a většinou v třísetových bitvách. A ještě navíc, holky se dostavily bez svého trenéra, který je skoro pokaždé rozhodil.
Na hřiště nastoupily soupeřky v plné polní a počtu dvakrát vyšším než bylo nás. Ale nic platné jim to nebylo. Vůbec to nebyl Sokol, jakého jsme znaly. První set jsme vyhrály úplně v pohodě a nejinak tomu bylo i v setech ostatních. Holky se nedostaly ani v jednom setu nad 15 bodů….a taky měla zajímavou taktiku…brát time za stavu 24:12 např. pro nás a nestřídat vůbec…tak nevím, jestli jim ta změna trenéra pomohla nějak….
Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Lukáš Spáčil

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 3:1 (17, 22, -13, 27)23.09.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K. Blok: Bob, Džjura Účko: Fuča, Karel Libero: Honza V.
Diváci: Připraven do hry Arnošt.

Nejdříve nás zaskočil soupeř, když den předem oznámil posunutí začátku o 3/4 hodiny dříve. Pak tím, že neměl anténky... Ale nejvíce nás zaskočil tím, že mu nespadl žádný balón do hřiště. Bylo to neuvěřitelné jak se to od nich odráželo zpět k nám. Hýbali jsme sestavou zkoušeli všechno možné... a pořád se nám nedařilo bodovat. Aź třetí set v historicky osvědčené sestavě přinesl ovoce a zlomili jsme kletbu soupeře. Mysleli jsme, že to tak půjde dál, ale hned v úvodu čtvrtého se nám pod sakem zranil Vojta (asi výron) a už jsme zase museli bojovat o každý bodík. A když jsme ani nevyužili setbol, mohli jsme se jít sprchovat.
A vrcholem všeho bylo, že mi došla baterka ve foťáku!
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Pavel Friedel (známka 1)

SK Šenov : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-3, -13, -15)18.09.2015

Sestava: Nahrávka: Marťa Smeč: Jana D., Lea Blok: Helča, Monča Účko: Ebik
Diváci: Ondrášek a Kubík :).

Vypadalo to, že se nesejdem, ale nakonec všechno klaplo. Lehce jsme vyhrály, holky ze Šenova se mají ještě co učit.

Sepsal(a): Ebik

TJ Sokol Svinov : VK SOU Ostrava 3:0 (13, 21, 18)17.09.2015

Sestava: Nahrávka: Vilda Smeč: Vojta, Martin K., Martin P. Blok: Bob, Fuča Účko: Karel Libero: Honza V.
Diváci: Zapisovala Martinova Janička. Děkujeme

Na první letošní zápas jsme přišli v devíti, avšak rozhodčí se nedostavil. A tak po dohodě a mírném nátlaku zápas odpískal Arnošt. Soupeř nekladl větší odpor a tak ani nevadilo, že jsme měli v prvním setu zmatky v poli a že jsme ve druhém pokazili asi 10 servisů. To musíme proti silnějším soupeřům zlepšit. Jinak staro-nové pravidlo o doteku sítě zatím nedělalo problém.
Po zápase jsme si ještě lehce zatrénovali.
Sepsal(a): Karel
Rozhodčí: Arnošt Fuciman (známka 1)

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-13, -16, -12)09.09.2015

Sestava: Nahrávka: Veronika, Karolína Smeč: Irena, Marie Blok: Radka, Martina J.

První zápas sezóny a hned v naší oblíbené mini starobělské tělocvičně. Hurááá! Pauza byla asi dlouhá, protože jsme zapomněly na začátku pozdravit soupeře J. Hra ač v lehce povznesené poprázdninové náladě byla celkem obstojná, každá jsme si dala aspoň jednoho „pašáčka“, takže na rozjezd dobrý. Dost nám to i usnadnily soupeřky, které ve značně omlazené sestavě až na pár povedených akcí byly bezzubé. Sečteno, podtrženo, 3 body jsou doma!

Sepsal(a): Karolína
Rozhodčí: Miroslav Nádvorník

TJ Sokol Svinov A : USK Slávie OU Ostrava 2:3 (17, -24, -22, 12, -12)09.09.2015

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Marťa Smeč: Jana D., Jana St., Kačka Blok: Helča, Lea, Monča

První zápas sezóny…a některé z nás držely nebo viděly balón po dlouhé době…a to se myslím i trochu projevilo v naší hře. První set byl v pohodě, soupeřky nebyly moc rozehrané a nešlo jim to, hlavně na příjmu a taky díky mým servisům (pochválit se musím teda :)). Takže první set byl docela pohodička. Do druhého setu soupeřky nastoupily jako vyměněné a za chvíli nám utekly o pěkných pár bodů. V koncovce se nám je podařilo dohnat a dokonce jsme měly i setbol, který jsme však neproměnily a set jsme prohrály. To stejné další set. Moc se nám nedařil příjem a od toho se vše odvíjelo. Ve čtvrtém setu jsme věděly, že pokud chceme získat nějaký bod, tak musíme začít hrát, což se nám podařilo a soupeřky jsme s přehledem přehrály. Do tie-breaku jsme nastoupily nabuzené vyhrát. Ale snaha byla asi moc velká a nešlo to. A taky možná díky špatně načasovanému tajmu kvůli špatným číslicím na počítadle…..ala na to se vymlouvat nemůžeme no…tak snad příště to bude lepší :).

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Ivan Štefek

29. ročník turnaje mužů a žen 2014 Kopřivnice22.08.2015

Sestava: Zuzka, Kača, Ebík, Lea, Barča Pokorná a půjčené hráčky :)

Jako každý rok i tento se konal tradiční volejbalový turnaj v Kopřivnici. Do poslední chvíle jsme nevěděly, jestli se zúčastníme, bylo nás pořád málo. Ale po urputném hledání se zadařilo, konečně nás bylo 6. Den před turnajem však onemocněla kamarádka od Kači a zůstalo nás 5. Ale řekly jsme si, že pojedeme, že to rušit nebudeme a že si to užijeme. A taky jo. Počasí docela vyšlo a na každý zápas jsme si půjčily hráčku a nakonec jsme skončily na krásném druhém místě. Děkuji, všem holkám co byly, za pěkný turnaj :)

Sepsal(a): Zuzka